Schließen

Így készíthet tökéletes kávét az kotyogós kávéfőzőben

Klasszikus segítőtárs a kávékészítésben: a tipikus kotyogós kávéfőző kultikus státusszal bír és egy olasz háztartásból sem hiányozhat.

Az kotyogós kávéfőző esetében a forró víz alulról préselődik át az eszpresszó szűrőn - az eszpresszó a felső tartályban gyűlik össze. Mivel a nyomás kisebb, mint egy szűrőtartós kávéfőző esetében, ezért kotyogós kávéfőző használatakor alig képződik crema.
1. lépés: kotyogós kávéfőző - az előkészítés

Töltsünk a kotyogós kávéfőzőbe forró vizet

Mielőtt az eszpresszós kannát a tűzhelyre tennék, alsó részét a nyomáscsökkentő szelep alsó pereméig töltsük meg vízzel.

Tipp: Töltsön bele forró, ill. meleg vizet a kotyogós kávéfőző előmelegítse és a kanna főzőlapon történő túl erős felmelegedésének megakadályozása érdekében - máskülönben a kávé gyorsan keserűvé és fémes ízűvé válna.
2. lépés: kotyogós kávéfőző - a megfelelő őrlési fokozat

A közepes őrlési fokozat tökéletes

A kotyogós kávéfőzőben történő italkészítéshez a kávét kicsit durvábbra őrüljük, mint a szűrőtartós kávéfőző esetében. Az optimális őrlési fokozat a szűrőtartós kávéfőző nagyon finom eszpresszó őrleménye és a dugattyús kávéfőző durva őrleménye között helyezkedik el.
3. lépés: kotyogós kávéfőző - a kávémennyiség

Mennyi kávé kell a kotyogós kávéfőzőbe?

Kotyogós kávéfőző esetében a megfelelő kávémennyiség meghatározása nagyon egyszerű: annyi őrölt kávét töltsön a fémszűrőbe, hogy azt teljesen megtöltse.

A legjobb, ha az őrleményt ujjaival kissé lenyomkodja a szűrőben. A művelet közben azonban csak csekély nyomást fejtsen ki és ne használjon hozzá tömőeszközt.
4. lépés: kotyogós kávéfőző - az elkészítés

Minden jó alulról jön

A kávéfőző alsó és felső részét szorosan csavarozza össze, majd a kávéfőzőt helyezze a főzőlapra. A tűzhelyet állítsa közepes lángra, a magas hőmérséklet ugyanis megégeti a kávét és keserű mellékízt eredményez.

Amint a víz felforr, átnyomódik a kávéőrleményen - a kész eszpresszó pedig a kanna felső részében gyűlik össze. Vegye le a kannát a tűzhelyről, amint a kávé "hörgő hang" kíséretében megjelenik.

Tudta-e Ön?
Ne szalassza le a megfelelő pillanatot, amikor a kannát le kell venni a tűzhelyről. A kávéraromák akkor szabadulnak ki, amikor a víz megindul felfelé. Az áthaladás végén keletkező keserű alkotórészek visszafolyhatnak, így elronthatják a kávé ízét.

Eszpresszóhoz és caffè crema-hoz való kávéink

    

Tchibo Espresso Milano Style

250g őrölt pörkölt kávé
899 Ft Quickshop Ft/kg:  3 596

Espresso Milano Style

500g szemes pörkölt kávé
tól/től 899 Ft Quickshop Ft/kg:  1 798
 
Elérhető:
 

Tchibo Espresso Sicilia Style

250g őrölt pörkölt kávé
899 Ft Quickshop Ft/kg:  3 596

Espresso Sicilia Style

500g szemes pörkölt kávé
tól/től 899 Ft Quickshop Ft/kg:  1 798
 
Elérhető: