Álomszép ágyneműhuzatok

Álomszép ágyneműhuzatok

Minden, amit az anyagokról, a mintákról és az ápolásról tudni érdemes
Éjszakáról éjszakára a bőrünkre simul - ami jó ok arra, hogy az ágyneműhuzat kiválasztásakor ügyeljünk a puha anyagra, a szép színekre és a jó minőségű kivitelezésre. Kisokosunkban mindent megtalál, amit az ágyneműhuzatokról tudni érdemes.

Ágyneműhuzat egész évre

Jersey

Jersey

Népszerű a jersey anyagból készült ágyneműhuzat. Ez egy elasztikus anyag, mely kötött szerkezetének köszönhetően rendkívül lágyan simul a bőrre. A szövetet felépítő kis hurkok lélegzővé és nedvszívóvá teszik. A jersey ágyneműhuzatot nem kell vasalni, ezért rendkívül könnyen kezelhető. Hőmérséklet-szabályzó tulajdonságának köszönhetően egész évben használható.
Mikroszál

Mikroszál

A mikroszálas anyag nagyon finom, poliészterből készült szálakból áll. Rendkívül könnyű, vékony szövet, mely sima felületének köszönhetően különösen simulékony. Por- vagy pollenallergiában szenvedőknek a mikroszálas ágyneműhuzat az elsőszámú választás, mert a poratkák számára átjárhatatlan, és más allergének sem halmozódnak fel benne.
Renforcé

Renforcé

A renforcé a pamut standard szövési módjával készült szövet. A közepesen finom szövésű pamut anyag felülete sima, tapintása nagyon puha. Nedvszívó és optimális hőmérséklet-kiegyenlítést biztosít. Strapabírásának köszönhetően a renforcéból készült ágyneműhuzat kiválóan alkalmas a nyomott mintákkal való díszítésre. Egész évben használható ágyneműhuzatként jó választás hűvös és meleg éjszakákra is.

Nyári ágyneműhuzatok

Átizzadt nyári éjszakák? Köszönjük, de nem! A meleg nyári éjszakák ideális ágyneműhuzata puhán és hűsítően simul a bőrre. A jó hőszabályzó és lélegző tulajdonságokkal rendelkező, finom anyagok kellemes alvást biztosítanak.
Krepp

Krepp

A krepp anyagból készült ágynemű legfeltűnőbb jellegzetessége az anyag hullámos felülete. Hullámos szerkezetének köszönhetően a krepp anyag nagyon puha és soha nem simul rá teljesen a bőrre, ezért tökéletes választás a nyári hónapokra. Különösen a meleg időszakban nagy előnye a kreppnek, hogy lehetővé teszi a levegő megfelelő keringését, ráadásul még vasalni sem kell.
Szatén

Szatén

A szaténhoz nagyon vékony, mercerezett (lúggal kezelt) pamutfonalat használnak, amiből egy sűrű szövetet készítenek. A szatén jellemzője az elegánsan csillogó és különösen sima, egyenletes felület. Különösen az ágyneműhuzatokhoz használt mako-szatén simul kellemes-könnyedén a bőrre, és biztosít hűs érzést.
Perkál

Perkál

A perkál egy finom, sűrű szövésű pamutszövet, sima felülettel. Nagyon könnyű és nedvszívó, ezért ideális anyag nyári ágyneműhuzatokhoz. Ráadásul nagyon könnyen tisztítható. Perkálból készült ágyneműhuzatok nemcsak anyagában színezett változatban kaphatók, az anyag különösen alkalmas finom nyomott mintákhoz is.

Téli ágyneműhuzatok

Hűvös estéken az ágyneműhuzat legfontosabb feladata: legyen puha és finom meleg. A bolyhos párna- és paplanhuzatok a hideg évszakban lustálkodásra csábítanak. Az adventi és karácsonyi időszakban szép ágyneművel még az alvás is ünnepi hangulatban telik.
Biber

Biber

A bibert hasonló módon szövik, mint a klasszikus renforcé anyagot, és akárcsak ez utóbbi, szintén többnyire tiszta pamutból készül. További sajátossága, hogy felületét kissé felbolyhozzák. Ezért a biber anyagból készült ágynemű különösen meleg és rendkívül kellemes tapintású. Tökéletes választás a hideg téli napokra.
Flanel

Flanel

A flanel ágynemű hasonlít a biber ágyneműhöz, mivel ez a szövet is bolyhozott, ezért nagyon meleg és finom puha. A finomabb szálminőségnek köszönhetően azonban a flanel könnyebb a bibernél, ezért ezt a szövetet néha finom bibernek is nevezik. A flanel pamutból készül, ezért nedvszívó, lélegző és könnyen kezelhető.

Az ötlettől az új kedvencig

Itt az új tavaszi kollekció! A színes virágmintákba tervezőink és termékmenedzsereink szívüket-lelküket beleadták. Megmutatjuk Önnek lépésről lépésre, hogyan születtek meg mintáink.

1. Az első ötletek

„Új kollekciónkkal a jó kedvet szeretnénk az otthonokba varázsolni”, mondja a tervező. Az első ötleteket a kézi akvarellvázlatok követik.

2. Kidolgozás

Csak a legszebb minták kerülhetnek a következő körbe: a további szerkesztésre számítógépen kerül sor. Itt addig dolgozunk rajta, amíg elégedettek nem vagyunk az eredménnyel.

3. Az első minták

Melyik a legizgalmasabb pillanat? „Amikor a tervező által olyan szépen megfestett mintát végre igazi anyagmintaként vehetem a kezembe”, árulja el a termékmenedzser.

4. Az eredmény

Készen áll, hogy Ön hazavihesse: virágokkal borított és szívvel-lélekkel megálmodott anyagok – ezek a Tchibo új ágyneműhuzatai. Álomszép éjszakákat kívánunk!

Az ágynemű helyes ápolása

Az ágyneműhuzat nem kis igénybevételnek van kitéve - ráadásul minden éjjel. Frissességének megőrzéséhez, a lehullott hámsejtek eltávolításához és ezzel együtt az allergia megelőzéséhez elengedhetetlen az ágyneműhuzat rendszeres tisztítása. Annak érdekében, hogy kedvenc ágyneműhuzataiban hosszú ideig örömét lelhesse, be kell tartania néhány ápolási szabályt.
1. Alakítson ki egy megfelelő mosási rendszerességet

Hogy milyen gyakran mossuk az ágyneműhuzatot, több tényezőtől is függ. Allergiában szenvedők esetében például célszerű a heti ágyneműcsere. Ha valaki erősen izzad, akkor legfeljebb kéthetente ajánlatos ágyneműt cserélni. Egyébként pedig többnyire elegendő a négyhetenkénti ágyneműcsere. A paplant és a párnát ajánlott naponta felrázni, erős izzadás esetén pedig kiszellőztetni.
2. Az ágyneműhuzat helyes mosása

Alapvetően ajánlott a pamut ágyneműt 60 °C-on mosni, mert így elpusztítjuk az atkákat. A kevert szálas és a kényes anyagokkal, mint a selyem, nem árt azonban vigyázni. Mindenképpen be kell tartani az adott anyagra vonatkozó ápolási utasításokat. Ha az ágyneműhuzatot alacsony hőfokon kell mosni, akkor egy fertőtlenítő öblítővel csökkenthető az atkaszám. 

A színek kímélése és a szövetsérülések elkerülése érdekében az ágyneműt a lehúzás után javasolt kifordítani, és begombolni/becipzárazni. A túl nagy mértékű szálkopás megelőzhető azzal, ha az ágyneműhuzatokat külön mossa. Keményítő hozzáadásával fokozható az ágyneműhuzat jó tapintása.
3. Használjon megfelelő mosószert és öblítőt

Az ágynemű színtartósága hosszan fenntartható, ha kímélő hatású, színes ruhákhoz való mosószerrel mossa. Ezek ugyanúgy alkalmasak a fekete színű ágynemű mosására, mint a kifejezetten sötét vagy fekete anyagokhoz készült mosószerek. Fehér anyagok esetén azonban a legjobb, ha általános mosószert használ, az anyag elszürkülésének megelőzése érdekében. 

Mikroszálas és mikropolár anyagok mosásához ne használjon öblítőszert, mert az anyag elveszítheti puhaságát és nedvszívóképességét. Legyen óvatos a túl intenzív illatanyagokat tartalmazó öblítőkkel. A lágyabb illatok kellemesebbek az elalváshoz - a legjobb, ha valamilyen nyugtató illatot választ, mint a levendula.
4. Az ágynemű szárítása és tárolása

Nem minden ágynemű szárítható szárítógépben. Ezért ajánlott az ágyneműt inkább a levegőn szárítani, és betartani a belevarrt címkén szereplő ápolási utasításokat. Száradás után az ágyneműhuzatot nem kell ismét visszafordítania. Úgy, ahogy van, hajtogassa össze, és tegye a szekrénybe. Az ágynemű felhúzásakor a huzat úgyis visszafordul a színére.

A pehely helyes mosása és szárítása

Akár egy meleg paplanról, akár kedvenc párnánkról van szó – a tökéletes ápolással ágyneműink tartósabbak lesznek, és hosszabb ideig járulhatnak hozzá a pihentető alváshoz.
A pehely helyes mosása és szárítása

Amire szüksége lesz:
  • legalább 7 kg kapacitású mosógép
  • finom mosószer optikai fehérítők nélkül (pl. gyapjúmosószer) vagy pehelyhez való mosószer
  • legalább 10 kg kapacitású szárítógép
  • 2-3 tenisz-/szárítólabda
1. A mosás

Tegye a pehelytollal töltött termékeket a mosógépbe, és adja hozzá a finom mosószert. Válassza a finom ruhák vagy – ha mosógépe rendelkezik ezzel – az ágyneműk programot.
2. A szárítás

Mosás után tegye az ágyneműket a szárítógépbe. Pehellyel töltött termékeket nem szabad fellógatva szárítani, különben a töltet összecsomósodik. Állítson be megfelelő hosszúságú szárítási időt. A pehely esetében különösen fontos, hogy ne csak a külső anyag, de a töltet is megszáradjon. Sok szárítógép rendelkezik olyan automata funkcióval, ami már akkor leállítja a gépet, amikor a külső szövet megszáradt. A szárítási idő meghosszabbítása érdekében tegyen egy megnedvesített törölközőt is a szárítógépbe. Helyezzen el 2-3 tenisz- vagy szárítólabdát is a dobban a töltet fellazításához.
3. Az ápolás

A pehelypaplan napi felrázása gondoskodik a légpárnák újraképződéséről, ami puhábbá teszi az ágyneműt, és segít megtartani előnyös tulajdonságait. Pehellyel töltött termékeit továbbá mindig száraz, jól szellőző helyen tárolja.
4. A tárolás

A tároláshoz nagy tárolózsákokat használjon, melyekben elegendő a hely, de ugyanakkor védelmet nyújtanak a por ellen. A legjobb erre a célra a pamutból készült tárolózsák, pl. régi ágyneműhuzatok. Ne használjon vákuumos tárolózsákot, mert az összetörheti és károsíthatja a pelyhet.

Helyezze magát kényelembe!

Ágyneműhuzatok és lepedők minden évszakra

Prémium pamut ágynemű, egyszemélyes méret
Prémium pamut ágynemű, kétszemélyes méret
13 995Ft
18 995Ft
-10 %
Perkál ágynemű, csíkos, kék, egyszemélyes
9 995Ft
8 995Ft
Prémium pamut ágynemű, egyszemélyes méret
Prémium pamut ágynemű, kétszemélyes méret
12 995Ft
18 995Ft
Gumis dzsörzé lepedő, egyszemélyes méret
Gumis dzsörzé lepedő, extra méret
Gumis dzsörzélepedő, kétszemélyes méret
7 495Ft
8 995Ft
9 995Ft
Krepp ágynemű, normál méret
Krepp ágynemű, kétszemélyes
8 995Ft
10 995Ft
-40 %
-38 %
Renforcé ágynemű, hullám, világoskék, egyszemélyes
Prémium pamut ágynemű, kétszemélyes méret
14 995Ft
8 995Ft
20 995Ft
12 995Ft
néhány darab kapható
Prémium pamut ágynemű, egyszemélyes méret
Prémium pamut ágynemű, kétszemélyes méret
14 995Ft
18 995Ft
-42 %
Kétoldalas pamut-Tencel ágynemű, virágos, zöld, kétszemélyes
18 995Ft
10 995Ft
-33 %
Kétoldalas renforcé ágynemű, rózsaszín, egyszemélyes
14 995Ft
9 995Ft
Prémium pamut ágynemű, egyszemélyes
13 995Ft
Prémium pamut ágynemű, egyszemélyes méret
13 995Ft
-12 %
Kétoldalas mikroszálas ágynemű, csíkos, szürke, egyszemélyes
7 995Ft
6 995Ft
néhány darab kapható
-40 %
-38 %
Renforcé ágynemű, hullám, világoskék, egyszemélyes
Prémium pamut ágynemű, kétszemélyes méret
14 995Ft
8 995Ft
20 995Ft
12 995Ft
néhány darab kapható
Lenvászon ágynemű, rózsaszín, egyszemélyes méret
23 995Ft
-16 %
Prémium perkál ágynemű, csíkos, egyszemélyes
Prémium perkál ágynemű, csíkos, kétszemélyes
11 995Ft
9 995Ft
17 995Ft
néhány darab kapható
-21 %
Perkál ágynemű, egyszemélyes
13 995Ft
10 995Ft
Gumis dzsörzé lepedő
Gumis dzsörzé lepedő, extra méret
Gumis dzsörzélepedő, kétszemélyes méret
6 995Ft
7 995Ft
8 995Ft
Gumis dzsörzé lepedő, egyszemélyes méret
Gumis dzsörzé lepedő, extra méret
Gumis dzsörzélepedő, kétszemélyes méret
7 495Ft
8 995Ft
9 995Ft
Jersey gumis lepedő, normál méret, fehér
Jersey gumis lepedő, extra méret, fehér
Jersey gumis lepedő, kétszemélyes méret, fehér
7 495Ft
8 995Ft
9 995Ft
Prémium pamut ágynemű, egyszemélyes méret
Prémium pamut ágynemű, kétszemélyes méret
12 995Ft
18 995Ft
-50 %
Prémium perkál ágynemű, türkiz, egyszemélyes
17 995Ft
8 995Ft
Jersey gumis lepedő, normál méret, fehér
Jersey gumis lepedő, extra méret, fehér
Jersey gumis lepedő, kétszemélyes méret, fehér
7 495Ft
8 995Ft
9 995Ft
Krepp ágynemű, normál méret
7 995Ft
Prémium pamut ágynemű, egyszemélyes méret
Prémium pamut ágynemű, kétszemélyes méret
14 995Ft
18 995Ft
Jersey gumis lepedő, normál méret, kék
Jersey gumis lepedő, extra méret, kék
Jersey gumis lepedő, kétszemélyes méret, kék
7 495Ft
8 995Ft
9 995Ft
Prémium pamut ágynemű, rózsaszín, egyszemélyes méret
13 995Ft
-6 %
Pamutflanel ágynemű, egyszemélyes
14 995Ft
13 995Ft
Prémium pamut ágynemű, egyszemélyes
Prémium pamut ágynemű, kétszemélyes méret
13 995Ft
18 995Ft
Prémium pamut ágynemű, egyszemélyes
13 995Ft
Prémium pamut ágynemű, egyszemélyes méret
13 995Ft
1 ...