Schließen
Babaruhák

Babaruházat – kényelmes és praktikus ruhák a kicsiknek

Felkészülve az életre egy újszülöttel: kezdjék a legifjabb családtaggal nyugodtan a közös hétköznapokat – a megfelelő babaruhákkal. A sapkáktól a body-kon át a rugdalózóig – a Tchibo kiváló minőségű fiú és lány babaruhák széles választékát kínálja. Adunk néhány hasznos tippet, hogy mire érdemes babaruhák online vásárlása során ügyelni.
néhány darab kapható
néhány darab kapható
néhány darab kapható
  • Lányka ruha alsóval, kék, kutyás
Külön kis alsóval
3 995Ft
3 495Ft
Gyorsnézet
néhány darab kapható
néhány darab kapható
  • Lányka termo esőkabát, unikornisos
Szélálló, vízhatlan és lélegző
8 495Ft
Gyorsnézet
néhány darab kapható
  • 3 pár fiú harisnyanadrág szettben, zöld
Elasztánnal megerősített kényelmes derékrésszel
4 495Ft
Gyorsnézet
néhány darab kapható
néhány darab kapható
  • Lányka termo esőnadrág, rózsaszín
Meleg mikropolár bélés - ideális a hideg évszakra
4 995Ft
Gyorsnézet
  • Lányka dirndl, megfordítható köténnyel
Többféleképpen hordható megfordítható köténnyel
7 995Ft
6 495Ft
Gyorsnézet
  • Fiú softshell kezeslábas, dínós
Szélálló, vízhatlan és lélegző
10 995Ft
8 995Ft
Gyorsnézet
1 ...

Napozókalap és társai: a megfelelő babaruhák nyárra

Általános szabály: A babát védeni kell a naptól, mert bőre nagyon fényérzékeny. Ha nagyon meleg van, akkor adjon rá pl. egy bodyt, egy könnyű pólót és egy rövidnadrágot. Ezek lehetőleg könnyű pamutból vagy lenvászonból készüljenek, mert természetes szálaik kellemesen szellősek. Legyen még kéznél egy pár zokni és egy kabátka, amit bármikor feladhat vagy levehet. A baba tarkójánál ellenőrizheti, hogy melege van-e a kicsinek: ha meleg és nyirkos, akkor túl melegen van öltöztetve.

Így öltöztesse a babát télen

Ami a felnőttek körében kedvelt, a babáknál is kiválóan működik: a réteges öltözködés elve. A hosszú ujjú body és a harisnyanadrág fölé például adhat rugdalózót, pólót vagy merinó gyapjúból vagy pamutflanelből készült nadrágot. A téli sétákhoz praktikus overálokból és dzsekikből válogathat. Ami kötelező: a sapka, a gyapjúzokni és a kesztyű. Ha bizonytalan abban, hogy a baba elég melegen van-e felöltöztetve: nézze meg, hogy a keze, lába és a tarkója meleg-e.

A babaruházat helyes mosása

A babaruhákat az első használat előtt mindenképpen ki kell mosni a szennyeződések és baktériumok eltávolítása céljából. A bőrirritációk elkerülése végett enyhe mosószert használjon, mely nem tartalmaz parfümöt és foszfátokat. 30-40 fok általában elég valamennyi szennyeződés eltávolításához. Az erősebb szennyeződésnek kitett bodyk esetében a világos, egyszínű pamut anyagok ajánlottak, mert ezek általában gond nélkül moshatók 60 fokon is.

Milyen ruhadarabok tartoznak az első ruhatárba?

A tökéletes kezdeti időszakhoz a következő ruhadarabok szükségesek az első hetekre, 56-os mérettől:

●   5-8 body (nyáron rövid ujjú is)
●   4-6 hosszú ujjú póló és ugyanennyi rugdalózó, ill. nadrág
●   2-6 pár zokni és harisnyanadrág
●   2-4 kezeslábas pizsama
●   2 könnyű sapka és 1-2 kabátka
●   téli babáknak: téli overál, vastag sapka

További tippekért és trükkökért olvassa el Baba kisokosunkat.

Ezekkel a tulajdonságokkal rendelkezzen a babaruha

Babaruha vásárlásakor ügyeljen rá, hogy az anyag bőrbarát legyen. Kiváló választás a biopamut, mert jól magába szívja a nedvességet, lélegző és strapabíró. Fontos a szabás is: a minőségi, funkcionális babaruhák hasznos részletekkel rendelkeznek, melyek megkönnyítik az öltöztetést és a vetkőztetést, valamint a pelenkázást. Különösen csecsemők esetében nagyon praktikus az átlapolós body és a lábak között összepatentolható ruhadarabok.

Minőségi garanciánk babaruhákra

Bőrbarát anyagok, kiváló minőségű kivitelezés, gyerekbarát kialakítás és praktikus részletek: ezt a termékekkel szembeni követelményt igazolja a TCM („Tchibo Certified Merchandise“) logó. A textíliák esetében számít a fenntarthatóság: így például a kiváló minőségű biopamutból készült babaruhákon ennek megfelelő jelölés található. 95% biopamut-tartalom esetén az „ökológiai termesztésből OCS 100” felirat olvasható.