Schließen

Éljenek a vitaminik!

Baba- és gyermekruhákból álló új kollekciónk számos környezetbarát tulajdonsággal büszkélkedhet:

Tanúsított biopamutból és újrahasznosított anyagokból készült, hosszú élettartamú ruhák, gyermekekkel együtt növő darabok és gyerekszobába tervezett fenntartható ötletek. Így vigyázunk bolygónk erőforrásaira, mert együtt tudunk változtatni!

Kedvenceink a kollekcióból

Eshet eső, fújhat szél

Esőruházat fiúknak & lányoknak

A tisztább tengerekért

Egy - egyszer a tengerbe került - PET palack lebomlásához kb. 450 évre van szükség. 2019-ben 12 millió PET palackot hasznosítottunk újra kollekcióink textiltermékeihez.
Ez a termék 48 PET palack újrahasznosításával készült.*

*Forrás: saját számítás a textileexchange.org alapján
Fenntarthatóság a Tchibo-nál

3 tény a Tchibo újrahasznosítási programjával kapcsolatban

Egy autó átszámítva 69x kerülhetné meg a Földet

azoknak az üvegházhatást okozó gázoknak* a felhasználásával, amelyeket az újrahasznosított textilszálainknak köszönhetően 2019-ben megspóroltunk. *A számítás alapja: 6.817 kg CO₂-igény a Föld egy-egy megkerüléséhez

472 tonna üvegházhatású gázt

tudtunk megspórolni 2019-ben újrahasznosított poliészter felhasználásával készült ruháinknak köszönhetően. Forrás: textileechange.org

A Tchibo szállításhoz használt kartondobozainak több, mint 99%-a

újrahasznosított anyagból áll. Mindez jelentősen hozzájárul a csomagküldő szolgálat hatékonyabb fenntarthatóságához.

Csinos viseletek

Fenntartható módon előállított ruhák lányoknak

Csökkentsük a nyersanyagfelhasználást!

Termékeinkhez a PET műanyagpalackokat egy intelligens újrahasznosítási eljárás keretében poliészterszálakká alakítottuk. Így értékes anyagokat használunk fel újra, kevesebb új nyersanyagra van szükség és új, kiváló minőségű termékek jönnek létre.
Ez a termék 25 újrahasznosított PET palackkal védi a környezetet.*

*Forrás: saját számítás a textileexchange.org alapján
 

Vagány szettek

Fenntartható módon előállított ruhák fiúknak

Bájos babaruhák

Bodyk, felsők, leggingsek & kiegészítők

Egy kezeslábas így takarékoskodik a vízzel:

Biopamut előállításakor kizárólag természetes trágyázó- és növényvédőszereket használnak fel. Ez pedig megőrzi a talaj termékenységét, védi az emberek egészségét és vizet spórol meg. Így ennek a kezeslábasnak a gyártásakor 627 liter vizet takarítottunk meg - ez pedig több, mint 4 teli fürdőkádnak felel meg.*

*Forrás: saját számítás a textileexchange.org alapján (Textile Exchange) / átlagos érték.
 
  
 
  
  
  
  
    
   
  
 
 
  
   
     
  
Fenntarthatóság a Tchibo-nál

3 tény a biopamuttal kapcsolatban

198 millió

megtöltött kádnak* felel meg az a vízmennyiség, amelyet a Tchibo 2019-ben a fenntartható pamut felhasználásának köszönhetően meg tudott spórolni. *A számítás 150 l-es fürdőkád alapulvételével történt.

Átlagosan 434 liter

víz spórolható meg átszámítva egy biopamuttal készült póló előállításakor. Forrás: aboutorganiccotton.org

A Thibo számára beszerzett pamut 89%-a

már ma is fenntartható forrásokból származik.

Szeretnivaló kiegészítők a legkisebbeknek

 

Egy kis harapnivaló!

Gyermekeinknek csakis a legjobbat szeretnénk. Ezért játékainkhoz is környezet- és gyerekbarát anyagokat választunk: a baba harapógyűrű tiszta, természetes gumiból áll, valamint BPA-mentes, ftalát és PVC nélkül készült.

Irány a gyerekszoba!

Bútorok, ágyneműk & kiegészítők

Milyen szórakoztatók…

... az egészséges gyümölcsök és zöldségek. Az FSC® tanúsítvánnyal rendelkező fából készült színes zöldségszeletelő játéknak köszönhetően a leendő Michelin-csillagos szakácsok kötetlen módon tanulják meg szeretni az értékes élelmiszereket. Mert most kivételesen igenis szabad játszani az étellel!

Leendő édesanyáknak

Kismamaruhák & kiegészítők

EGYÜTT TUDUNK VÁLTOZTATNI!

Mindannyian felelősséggel viseltetünk a világ iránt, amelyben ma és holnap élünk. Ezért mi a Tchibo-nál 14 éve azon dolgozunk, hogy termékeink méltányos módon készüljenek - tiszteletben tartva környezetünket és azokat az embereket, akikkel együtt dolgozunk. Már számos területen sikert értünk el, amire büszkék vagyunk. Egyúttal azt is tudjuk, hogy még mindig sok a teendőnk - ez azonban egyedül nem, hanem csakis együtt sikerülhet. Együtt azokkal az emberekkel, akik termékeinket gyártják, és együtt Önökkel - vásárlóinkkal, akik termékeinket választják. A témával kapcsolatban további információkat talál a https://www.tchibo.hu/fenntarthatosag-a-tchibo-nal-c400107044.html weboldalon.
A bio pamutból készült textíliáink is rendelkeznek a JÓT TETTÉL jelöléssel, így segítve céljaink elérését: a 100%-ban fenntartható kereskedelmet. Ezen sikereket már korábban elkönyvelhettük, mivel 2015-ben a felhasznált pamut kb. 76%-a fenntartható forrásokból származott.

A bio pamut környezetbarát termelése védi a fajok sokféleségét és segít a termőföld megőrzésében, mely a pamuttermelők hasznára válik. A bio pamutot tartalmazó termékeink könnyedén felismerhetők az anyagok adatainál: Legalább 95% bio pamutot tartalmaznak, melyet az OCS 100 pecsét garantál – legalább 50% esetén pedig az OCS Blended pecsét jelzi a tulajdonságot.
Az ECO-LOGIC jelzéssel ellátott textíliák az indiai Appachi ECO-LOGIC pamut kistermelői projektből származnak.
Az ECO-LOGIC projektnek köszönhetően a termelők egy egymást kölcsönösen tiszteletben tartó együttműködés keretében tanulják meg, hogy miként termeszthetnek gyapotot természetes növényvédő és trágyázó szerek használatával. Mindez jó a környezetre, a termőterületekre és természetesen a termelőkre nézve is.
A Global Organic Textile Standard (GOTS) szerint tanúsított ruháink viselete háromszorosan is jó érzés. Mert az ellenőrzött biológiai mezőgazdaságból és a környezeti és társadalmi követelményeknek megfelelő teljes textil termelési láncból mindenki profitál: A környezet, az emberek, a beszállítói lánc és Te is.

GOTS MINŐSÉG
Ezen a héten válogatott termékek kaptak GOTS tanúsítást. Ezek 70% / legalább 70% pamutot tartalmaznak ellenőrzött biológiai termelésből és a Global Organic Textile Standard (GOTS) előírásai szerint kerültek előállításra. Mind a termelés, mind a feldolgozás során kerüljük a veszélyes vegyszerek és kritikus adalékok használatát.
Az erdők pótolhatatlanok. Befolyásolják az éghajlatot és védelmet nyújtanak az állatok és az emberek számára. Megőrzésük érdekében termékeink FSC® tanúsítású fából készültek, így a JÓT TETTÉL jelölést viselik.

Az FSC® (Forest Stewardship Council®) szigorú irányelvei biztosítják a felelős erdőgazdálkodást – a fától a késztermékig.
Biztos lehetsz benne, hogy az erdők biológiai sokszínűsége védett. Biztosítják az erdei munkások jogainak és biztonságos munkakörülményeinek fenntartását is. Ez az aprólékosan kidolgozott fenntarthatóság.
Újrahasznosított anyagból készült termékeinkhez újrafelhasználható anyagokat dolgozunk fel, amivel erőforrásokat és energiát takarítunk meg – ezért a többször felhasznált anyag megérdemli a JÓT TETTÉL címkét.

KIVÁLÓAN ÚJRAHASZNOSÍTHATÓ
Újrahasznosított anyagokból készült termékek megvásárlásával a fenntarthatóbb életmód mellett döntesz. Így ugyanis nem mennek veszendőbe értékes nyersanyagok és energia, de a káros égéstermékek mennyisége, valamint a víz és a vegyszerek felhasználása is csökkenthető – termékeink változatlan minősége mellett.