Schließen

A farmer: időtlen klasszikus
az egész család számára

A mai ruhásszekrényeket el sem tudjuk képzelni farmernadrág nélkül, ez amolyan "kötelező divatos ruhadarab" fiatalok és idősebbek számára egyaránt. Nem csoda, hiszen az időtlen farmerviselet különösen sokoldalú és nem túl bonyolult kísérőnk, mely számos stílusban kombinálható a sportostól a sikkesen át a klasszikus vagy modern stílusig. A farmeranyag nadrág, farmerdzseki vagy farmerruha formájában egyaránt jól mutat.

A munkaruhától a kötelező ruhadarabig

A ma divatos "kötelező ruhadarabtól" eleinte nagyon eltért a farmer, amikor a XIX. század közepén a bajor születésű Levi Strauss elkezdett robosztus munkanadrágokat készíteni a kaliforniai aranyásók számára. Így tehát az első farmernadrágok célszerű nadrágok voltak, mielőtt évtizedekkel később a barna anyagot lecserélték volna a ma ismert, jellegzetes indigókék színű farmervászonra. Ekkor született meg a kék farmer, mely az ötvenes években a különbözni akarás és a lázadás jelképeként meghódította a világot. Ma a farmer egy hétköznapokra alkalmas ruhadarab, mely évről évre újból gazdagítja a divat világát.

Erős és kényelmes: a farmeranyag

A denim egy erős pamutvászon, amelyet a mai farmerruházat kiinduló alapanyagaként alkalmaznak. Ugyanakkor emellett mint anyag sokkal többet kínál: különösen szakadásbiztos és tartós. Használják például a klasszikus bootcut-farmerokhoz, boyfriend-farmerokhoz vagy szaggatott farmerokhoz. Sok modern denimanyag részben elasztánt is tartalmaz. Ez különösen a szűk női modelleknél előnyös, mint például skinny vagy a slim fit. Ezek a sztreccsnadrágok ugyanis jól illeszkednek az alakhoz, kényelmes viseletet és elegendő mozgásszabadságot biztosítanak.

Farmer kicsiknek és nagyoknak

A slim fittől a relaxed fitig: a különböző fazonokból igen széles a választék. Hölgyeknek különösen nehéz a választás. A divat szemspontjából nézve ez abszolút előnyös, hiszen egyénileg kombinálhatják a farmert, ezáltal a farmer színének és stílusának megfelelően egyedi külsőt alkothatnak maguknak. A legkisebbek sem nélkülözhetik a trendi kultusznadrágot. Szűk skinny-farmer vagy bővebb, egyenes szárú farmer: a strapabíró farmerruházat, mely többnyire 100% pamutból készül, szinte sérülés nélkül megúszhatja a csúszkálást, tombolást, mászást.

A farmerruházat megfelelő kezelése

A klasszikus farmervászon kezelése nem túl bonyolult. Ha valaki nem minden használat után, hanem csak többszöri hordás után mossa ki a farmert 40 fokon, jól jár el, mert így kíméli az anyagot és a színt is. Máshogy kell eljárni az elasztántartalmú farmervászonnal, mely csak 30 fokos kímélő programmal mosható és fektetve kell szárítani. A rugalmas sztreccsanyagot ugyanakkor elegendő két heti hordás után mosni.

A farmeranyag fenntartható felhasználása


A környezetkímélő módon termesztett biopamutból készülő farmerek hozzájárulnak környezetünk megóvásához. Mégis, ha a farmer már túl viseltes vagy már nem passzol ránk, használja fel okosan ezt az erős farmeranyagot: dobjon fel például egyéb ruhadarabokat maradék farmervászonnal vagy varrjon belőle egészen egyedi farmertáskát.

Nagyszerű farmerdivat kicsiknek és nagyoknak

    
néhány darab kapható
  • Lányka rakott farmerszoknya, kék
A rugalmas derékrész révén tökéletesen áll
4 695Ft
3 995Ft
Gyorsnézet
Sajnos már elfogyott
  • Lányka kantáros nadrág, kék
5 tetszés szerint rávasalható folttal
7 495Ft
6 495Ft
Sajnos már elfogyott
  • Lányka kantáros szoknya, kék
Kívül farmerhatású anyag, belül puha termoszövet
7 495Ft
6 495Ft
Sajnos már elfogyott
  • Fiú nadrág nadrágtartóval, kék
Belül termoszövet – kívül autentikus, farmerhatású anyag
6 995Ft
5 995Ft
    
Sajnos már elfogyott
  • Lányka farmerdzseki, mintás
5 tetszés szerint rávasalható folttal
7 995Ft
6 495Ft
Sajnos már elfogyott
  • Fiú farmerhatású nadrág, kék
Belül puha termo, kívül koptatott, farmerhatású anyag
5 995Ft
4 495Ft
Sajnos már elfogyott
  • Fiú farmerdzseki, kék
Bőrbarát, tiszta pamut
7 995Ft
6 495Ft
Sajnos már elfogyott
  • Fiú farmering, kék
Bőrbarát, tiszta pamut
5 995Ft
4 995Ft

A tchibo.hu honlapon

Egyéb gyerekruházat

Egyéb gyerekruházat

Szuper ruhák között válogathat kisebb és nagyobb gyermekek számára a Gyerekruhák kategóriában.

Tovább a Gyerekruhákhoz
Női ruhák

Női ruhák

Elegáns és modern divat hölgyek számára a Női ruhák kategóriában.

Tovább a Női ruhákhoz
Férfi ruhák

Férfi ruhák

Trendi és klasszikus - ez jellemzi a Tchibo férfi ruháit.

Tovább a Férfi ruhákhoz