Schließen

Határtalan gondoskodás

Fenntartható baba- & gyerekruhák

Fenntartható baba- & gyerekruhák

Remek kilátások mindazoknak, akik babájukat és kisgyermeküket méltányos módon előállított, hosszú élettartamú ruhákban szeretnék tudni: a jövőben online a "Határtalan gondoskodás" jelzés alatt fenntartható módon, társadalmi és ökológiai szempontok szerint előállított gyerekruhákat talál és rendszeresen új, az évszaknak megfelelő darabok közül válogathat.

Kedvenceink a kollekcióból

A legkisebbek kényelméért

Felelős gyártásból származó babaruhák

A fenntarthatóság gyermekével együtt nő!

Az extra hosszú, felhajtható szegélyekkel készült pizsamák, visszahajtható szélű nadrágok, állítható hosszúságú pántok és további részletek... olyan gyorsan nőnek a gyerekek, hogy sokat gondolkodtunk azon, hogy a ruhák hogyan lehetnének hosszabb ideig jók rájuk. Hiszen minél tovább hordható egy ruhadarab, annál kevesebbet kell vásárolni. Így kevesebbet kell költenünk és az energiaforrásokra is vigyázhatunk.

Tartós, örökölhető ruhadarabok fiúknak & lányoknak

Számos ruhánk esetében tudatosan választottunk semleges szabásvonalakat és színeket. Így a kiváló minőségű kidolgozással készült kedvenc darabok még tovább a családban maradhatnak és gond nélkül megörökölhetik a gyerekek: lányok és fiúk egyaránt.

Bűbájos viseletek

Fenntartható ruhák & fehérneműk kisgyerekeknek

Fenntarthatóság a Tchibo-nál

3 tény a Tchibo újrahasznosítási programjával kapcsolatban

Egy autó átszámítva 69x kerülhetné meg a Földet

azoknak az üvegházhatást okozó gázoknak a felhasználásával, amelyeket az újrahasznosított textilszálainknak köszönhetően 2019-ben megspóroltunk. *A számítás alapja: 6.817 kg CO₂-igény a Föld egy-egy megkerüléséhez

472 tonna üvegházhatású gázt

tudtunk megspórolni 2019-ben újrahasznosított poliészter felhasználásával készült ruháinknak köszönhetően. Forrás: textileechange.org

A Tchibo szállításhoz használt kartondobozainak több, mint 99%-a

újrahasznosított anyagból áll. Mindez jelentősen hozzájárul a csomagküldő szolgálat hatékonyabb fenntarthatóságához.

Száraz ruhák esőben is?

Az evoPel® kidolgozásnak köszönhetően bátran állhat a következő eső elébe! A környezetbarát impregnálás pálmaolajmentes, biológiailag lebontható és a növényi magvak mintájára tervezték. Így a természet erejével egy olyan strapabíró, víztaszító, mégis lágy tapintású anyag jön létre, amely gyorsan megszárad és még hosszú élettartamú is.

Már ma gondoljunk a holnapra

Termékeinkhez a PET-műanyagpalackokat egy intelligens újrahasznosítási eljárás keretében poliészterszálakká alakítottuk. Így értékes anyagokat használunk fel újra, kevesebb új nyersanyagra van szükség és új, kiváló minőségű termékek jönnek létre.
Ehhez a termékhez 30 PET palackot hasznosítottunk újra és 1.3 kg CO2-t takarítottunk meg.*

*Forrás: saját számítás a textileexchange.org alapján

Varázslatos nyugalom

Bútorok a babaszobába

 
  • Gyerekággyá alakítható rácsos kiságy, fehér
Nordic gyerekszoba bútorcsaládunk tagja
145 995Ft
Gyorsnézet
 
  • Fiókos pelenkázó komód, textil nélkül
Nordic gyerekszoba bútorcsaládunk tagja
124 995Ft
Gyorsnézet
 
  • Polcos komód, 2 ajtóval, fehér
Nordic gyerekszoba bútorcsaládunk tagja
69 995Ft
Gyorsnézet
 
  • Ruhásszekrény, fehér
Nordic gyerekszoba bútorcsaládunk tagja
109 995Ft
Gyorsnézet

EGYÜTT TUDUNK VÁLTOZTATNI!

Mindannyian felelősséggel viseltetünk a világ iránt, amelyben ma és holnap élünk. Ezért mi a Tchibo-nál 14 éve azon dolgozunk, hogy termékeink méltányos módon készüljenek - tiszteletben tartva környezetünket és azokat az embereket, akikkel együtt dolgozunk. Már számos területen sikert értünk el, amire büszkék vagyunk. Egyúttal azt is tudjuk, hogy még mindig sok a teendőnk - ez azonban egyedül nem, hanem csakis együtt sikerülhet. Együtt azokkal az emberekkel, akik termékeinket gyártják, és együtt Önökkel - vásárlóinkkal, akik termékeinket választják. A témával kapcsolatban további információkat talál a https://www.tchibo.hu/fenntarthatosag-a-tchibo-nal-c400107044.html weboldalon.
A bio pamutból készült textíliáink is rendelkeznek a JÓT TETTÉL jelöléssel, így segítve céljaink elérését: a 100%-ban fenntartható kereskedelmet. Ezen sikereket már korábban elkönyvelhettük, mivel 2015-ben a felhasznált pamut kb. 76%-a fenntartható forrásokból származott.

A bio pamut környezetbarát termelése védi a fajok sokféleségét és segít a termőföld megőrzésében, mely a pamuttermelők hasznára válik. A bio pamutot tartalmazó termékeink könnyedén felismerhetők az anyagok adatainál: Legalább 95% bio pamutot tartalmaznak, melyet az OCS 100 pecsét garantál – legalább 50% esetén pedig az OCS Blended pecsét jelzi a tulajdonságot.
A Global Organic Textile Standard (GOTS) szerint tanúsított ruháink viselete háromszorosan is jó érzés. Mert az ellenőrzött biológiai mezőgazdaságból és a környezeti és társadalmi követelményeknek megfelelő teljes textil termelési láncból mindenki profitál: A környezet, az emberek, a beszállítói lánc és Te is.

GOTS MINŐSÉG
Ezen a héten válogatott termékek kaptak GOTS tanúsítást. Ezek 70% / legalább 70% pamutot tartalmaznak ellenőrzött biológiai termelésből és a Global Organic Textile Standard (GOTS) előírásai szerint kerültek előállításra. Mind a termelés, mind a feldolgozás során kerüljük a veszélyes vegyszerek és kritikus adalékok használatát.
Újrahasznosított anyagból készült termékeinkhez újrafelhasználható anyagokat dolgozunk fel, amivel erőforrásokat és energiát takarítunk meg – ezért a többször felhasznált anyag megérdemli a JÓT TETTÉL címkét.

KIVÁLÓAN ÚJRAHASZNOSÍTHATÓ
Újrahasznosított anyagokból készült termékek megvásárlásával a fenntarthatóbb életmód mellett döntesz. Így ugyanis nem mennek veszendőbe értékes nyersanyagok és energia, de a káros égéstermékek mennyisége, valamint a víz és a vegyszerek felhasználása is csökkenthető – termékeink változatlan minősége mellett.