Imádjuk a jó kávét

A legjobb minőségű kávét kínáljuk immáron több mint 60 éve. Mit is jelent számunkra a minőség? Ezt gyakran a jelleg, az íz vagy a felhasznált nyersanyagok minősége alapján ítéljük meg.

A minőség azonban többről szól: nálunk a termék gyártása is ide sorolható. Ezért teszünk a környezet védelméért és a kávéfarmerek és családjaik jobb életkörülményeiért a kávé származási helyén. Ön pedig nem csak az aromás kávénak örülhet, hanem vásárlásával egyben jót is tesz a világgal.

Mikor beszélünk „fenntartható módon készített” kávéról?

Fenntartható kávétermesztés alatt azt értjük, hogy a származási országban élő kávéfarmer és családja ma és a jövőben jól meg tud élni a kávétermesztésből.

A fenntartható termesztési módokra való átállással a kávéfarmerek például fontos ismereteket és módszereket sajátítottak el olyan témákban, mint a talaj termőképessége, a vízhez való hozzájutás és a klímavédelem. Ez hosszú távon segít nekik abban, hogy több és jobb minőségű kávét termeszthessenek.

Mi a célunk?

Az, hogy Önnek kizárólag fenntartható módon előállított kávét kínáljunk, amelynek termesztése megfelel a gazdasági, az ökológiai és a társadalmi elvárásoknak.

Nemzetközileg elismert szervezetekkel – pl. Rainforest Alliance, Fairtrade, UTZ Certified és a bio tanúsítvány mögött álló szervezetekkel, az agrártudósokkal, kereskedelmi partnerekkel, valamint állami és nem állami szervezetekkel – együtt törekszünk a fenntartható kávétermesztésre és a farmerek életkörülményeinek javítására.

Tanúsító partnereink

Helyi társadalmi szerepvállalás

A kávé a trópusi égövön terem, főként Közép- és Dél-Amerikában, Ázsiában és Afrika egy részén. A kávéfarmok meglátogatásakor nem hagyjuk figyelmen kívül a kávéfarmerek és családjuk életkörülményeit. Célzott projektek keretében támogatjuk őket, a „Hilfe zur Selbsthilfe” (Segíts, hogy segíthessenek magukon) például Guatemalában, Kenyában és Tanzániában segít.

Jó úton vagyunk!

Már ma fenntartható módon előállított kávéink gazdag tárházából válogathat:

  • Kávézóinkban kizárólag olyan kávékülönlegességeket élvezhet, amelyeket a Fairtrade vagy a Rainforest Alliance által tanúsított farmokon termesztettek.
  • A teljes Tchibo Privat kávékínálathoz minden kávét tanúsított gazdaságból szerzünk be.
  • A Tchibo Barista kínálatunk 100%-ban Fairtrade tanúsítással ellátott eszpresszót és Caffè Crema kávékat tartalmaz.

  • A Cafissimo aromakapszulákhoz is csak tanúsított gazdálkodásból származó kávékat és teákat használunk.
  • 2015-ben nyerskávé-igényünk kb. 40%-át fenntarthatósági koncepciónk keretében szereztük be. Ezt minden évben növeljük.