Schließen

A Tchibo határozott célja:
100%-ban fenntartható tevékenység.

Őszintén szólva, még van mit tennünk. De a legjobb úton haladunk, és már sok mindent elértünk. Kísérj el bennünket utunkon! Nagyon egyszerű: fenntartható módon készült „JÓT TETTÉL” termékeinkkel te is jót tehetsz. Másokért, a környezetért és saját magadért is. Mindennek te is részese lehetsz, egy felelősségteljesebb világ tagjaként!

Itt többet tudhatsz meg arról, hol tartunk, és pontosan mit teszünk.

Fenntarthatósági szerepvállalásunk

Világszerte sok helyen tevékenykedünk, és mindenütt vannak partnereink. A világtérképen projektjeink áttekintése és az látható, hogy miként teszünk jót az emberekkel és a természettel.

Gyermekgondozás Guatemalában

Minden csésze kávé minden nap jó adag motivációval ajándékoz meg, továbbá gondolkodásra és törődésre késztet. Mivel ennek a kávéfarmerek is hasznát vehetik, a „Save the Children” alapítvánnyal együtt támogatjuk őket a gondtalan munkavégzésben.

„Mivel gyermekeim most egy óvodában játszanak és tanulhatnak, gondtalanul takaríthatom be a legjobb kávébabokat.“

Maria-Elena Vasquez, guatemalai betakarítás-segéd

A természeti erőforrások használata

Azért, hogy reggelenként tökéletes babszemekből készült, aromás kávédat élvezhesd, sok trágyát készítünk. Támogatjuk a kenyai kávéfarmereket, és például azt is megmutattuk nekik, hogyan készíthetünk hatékonyan trágyát a tehenek ürülékéből.

„Ezen kívül a tehenek engem és családomat is naponta friss tejjel látnak el.“

Mary Karioku, kenyai kávéfarmer

Fenntartható bevételnövelés

Szeretnénk, ha egzotikus kávékat élvezhetnél a világ legtávolabbi tájairól. Ezért képzéseket tartunk a farmereknek, amelyek segítségével mindenütt biztos bevételre tehetnek szert a gazdálkodásból.

„Az új módszerekkel négyszer több kávét takaríthattam be.“

Esther Njathe, kenyai kávéfarmer

Oktatás gyermekeknek

Kávéddal nagyszerű lendületet adhatsz napodnak. A tanzániai gyermekeknek pedig nagyszerű kezdetet biztosít életükhöz. A „Save the Children” alapítvánnyal együtt átfogó oktatási projektet indítottunk számukra.

„Közelebb kerültem azon célomhoz, hogy tanár lehessek!“

Grace, tanzániai diák

Élvezni a jót, jót tenni

Aki a Tchibonál kávét vásárol, nem csak a jó ízlését bizonyítja, hanem ahhoz is hozzájárul, hogy az afrikai fiatalok életét egy kicsit jobbá tegye. Mert a fenntarthatóság iránti elkötelezettségünk keretében családokat támogatunk abban, hogy a felnövekvő nemzedéknek új perspektívákat nyissanak.

„Azoknak, akik nem tudnak középiskolába menni, lehetőséget kell kapni arra, hogy más készségeket sajátítsanak el annak érdekében, hogy megélhetésüket javíthassák.“

Augustino, a Save the Children Tansania projektmenedzsere, Mbeya város körüli régió

Ébredj! Vár a jövő.

Mindenki azt szeretné, hogy álmai valóra váljanak. Ezért a tanzániai Save the Children szervezettel együtt próbáljuk a helyi fiatalok álmait valós célokká alakítani.

„Később, ha varrónő leszek, ruhákat szeretnék varrni, és eladni azokat.“

Yasinta, tanzániai fiatal, Mbeya város körüli régió

Teljes gázzal a jövőbe

A kávé nem csak neked ad energiát minden reggel ahhoz, hogy elindítsd a napot, hanem hajtóerőt biztosít az embereknek az egész világon. A fiatalokat nem hagyjuk magukra az álmaikkal, hanem a Save the Children szervezettel támogatjuk őket céljaik elérésében.

„A Save the Children segített nekem, hogy tanárt találjak a képzésemhez. Most végre tanulhatok motorkerékpár-szerelőnek.“

Noel, tanzániai tanuló, Mbeya város körüli régió

Környezetünk

Kávénk tiszta élvezetet nyújt. Ez pedig a szó szoros értelmében így van. Kávéinkat teljesen természetes körülmények között termesztik, és bio tanúsítvánnyal rendelkeznek. Ez nem csak farmereink, hanem az egész környezetünk számára egészségesebb.

San Marcos, Honduras

Helyi támogatás

Eszpresszó kávédat teljes mértékben élvezheted. Nem csak a kisgazdálkodóknak nyújtott igazságos feltételekről gondoskodunk, hanem arról is, hogy ők többet takaríthassanak be. Csak így tervezhetünk hosszú távra – és így nyűgözhetünk le Téged jobbnál jobb kávékkal.

Poco Fundo, Brazília

Felelősségteljes szállítás

A kávé fogyasztásakor biztos lehetsz abban, hogy az nem csak jó ízű, hanem valóban jó! Szállításkor is ügyelünk arra, hogy a CO2-kibocsátás és ezáltal a klímaterhelés a lehető legkisebb legyen.

„Szállításunk 90%-a tengeren történik – és következetesen ügyelünk a szállítóeszközök kihasználtságára.“

Stefan Dierks, Tchibo fenntarthatósági stratégiai vezető, hajós logisztika

JÓT TETTÉL!

Fenntartható módon előállított kávéinkkal nem csak a jó ízeket élvezheted, hanem valóban jót is teszel!

„Ha kávéink megvásárlása mellett döntesz, jót teszel. Megerősítesz bennünket abban, hogy fenntarthatósági szerepvállalásunkat naponta tökéletesítsük és bővítsük.“

Achim Lohrie, Tchibo vállalati felelősségvállalási igazgató, Überseering, Hamburg

Éghajlatvédelem

Nagy hangsúlyt fektetünk a környezetbarát mobilitásra.

„Járműparkunkat például nagyrészt környezetkímélő járművekre cseréltük le.“

Oliver Komm, Tchibo járműpark vezető, Überseering, Hamburg

Az életszínvonal javítása

A Tchibo-nál valóban jó minőségű termékeket vásárolhatsz, jó lelkiismerettel. WE Programunk keretében fáradhatatlanul dolgozunk azon, hogy partnerüzemeinkben javítsuk az életszínvonalat.

„Csupán az utóbbi évben 9 országból 42 000 fő vett részt WE Workshopjainkon.“

Nanda Bergstein, fenntarthatósági vezető (nem élelmiszer), Überseering, Hamburg

Fenntarthatóság

Szilárdan hiszünk abban, hogy egy fenntartható világban az erőforrásokat és a klímát védik, az életszínvonal pedig emelkedik. Ez pedig mindannyiunk számára előnyös.

„Ezért a fenntarthatóságnak nincs alternatívája. Tegyünk együtt a fenntartható világért!“

Achim Lohrie, vállalati felelősségvállalási igazgató, Überseering, Hamburg

Újrahasznosítás

Fontosnak tartjuk a környezetünkkel való felelősségteljesebb bánásmódot. Ezért gondoskodunk arról, hogy termékeinkben újrahasznosított anyagokat használjunk –és ezáltal arról is, hogy ezen anyagokból mindig új termékeket állítsunk elő.

„Keféinket első alkalommal erőforrás-kímélően gyártottuk és újrahasznosított polipropilént dolgoztunk fel. Ezáltal a fenntarthatóságot a szó szoros értelmében megvalósítjuk.“

Catherine Herbarth, termékmenedzser, Überseering, Hamburg

A jó még több jóra vezet

Te megerősítesz minket abban, hogy fenntarthatósági szerepvállalásunkkal jó úton haladunk. Nagyvállalatként természetesen törekszünk arra, hogy megfelelően cselekedjünk, és valódi változásokat érjünk el.

„Gyártóinkat a környezetbarát termelésre és fenntarthatóbb anyagokra való átállásra ösztönözzük.“

Dr. Tina Dettmer, Closed Loop menedzser, Überseering, Hamburg

Egy jobb jövő alapja

Nincsen szebb dolog, mint élvezni egy csésze kávét, és tudni azt, hogy egyúttal valami jót teszünk. Mert a Privat kávé egy meghatározott időtartamban történő értékesítése által a Save the Children szervezettel együtt végzett képzési projektet finanszírozzuk. Így kapnak esélyt a fiatalok a képzésre.

„A Save the Children szervezettel együtt felépítettünk egy képzési projektet, amelynek a célkitűzése, hogy a fiataloknak alapot nyújtson egy jobb jövőhöz.“

Anna Lazar, Szociális Elkötelezettség senior projektmenedzsere, Tchibo Hamburg, Németország

Fenntartható módon készített kávé

Ahhoz, hogy a jövőben is jobbnál jobb kávékat élvezhess a világ minden tájáról, támogatjuk a farmereket abban, hogy jobb és fenntarthatóbb termesztési módszerekkel megszerezzék pl. az UTZ-tanúsítványt.

„Ezáltal a farmerek fenntartható, kiváló minőségű kávét termeszthetnek.“

Markus Meusburger, az Ipanema Coffee felügyelőbizottságának helyettes tagja, Minas Gerais, Brazília

Víztakarékosság

A biopamutból készült termékek nem csak a megkönnyítik, hogy a hagyományos textileknek elegendő víz legyen, hanem nagy mennyiségű vizet takarítanak meg. A nyersanyag természetesen tiszta: minden biopamutból készült póló akár 436 liter vizet takarít meg. A talajvíz és a helyi állat- és növényvilág védelméhez csak természetes trágya használható. Ennyi felelősség mindenkinek valóban jót tesz.

Törökország

Növekvő kínálat

Biopamutból készült termékeink állandóan bővülő kínálatával nem csak téged nyűgözünk le, hanem független partnereinket is.

„A Tchibo nagymértékben hozzájárul az ellenőrzött ökológiai forrásból származó nyersanyagok termesztéséhez. A Tchibo többek között 2016-ban a harmadik legnagyobb biopamuttermék-ellátó volt. Ez kiváló!“

Liesl Truscott, európai és farmprogram igazgató, Textilcsere, Lubbok, Texas, USA

A bűvös hármas

Három a magyar igazság! A Global Organic Textile Standard (GOTS) szabványunk szerint tanúsított ruháink esetében ez a szó szoros értelmében teljesül. Az ellenőrzött ökológiai gazdálkodásból és a szigorú környezetvédelmi és társadalmi követelményekből az egész előállítási láncban mindenki profitál: a környezet, a társadalom és Te.

India

Fenntarthatóan előállított pamut

A valóban jó, fenntartható módon készült pamuthoz nem kell sok víz. Ahogyan „Cotton made in Africa” pamutunkhoz sem. A mezők öntözéséhez például csak természetes csapadékot használunk, így a pamutszál kilójaként akár 2100 liter vizet is megtakaríthatunk.

Metemma, Etiópia

Oktatás gyermekeknek

Gondoskodunk arról, hogy ruhád ne csupán pamutból legyen, hanem vele álmok is valósuljanak meg. Zambiai iskolaprojektünk keretében helyben segítünk a gyerekeknek szakmai álmaik megvalósításában.

„Szeretnék tanár lenni és gyerekeket tanítani, hogy más gyerekek is tanulhassanak.“

Mary, diák, Aid by Trade iskolaprojekt, Zambia

Kapcsolat másokkal

Ahhoz, hogy kedvenc termékeidet „fair” módon állítsuk elő, állandóan segítünk vezetőinknek és munkatársainknak abban, hogyan tegyék jobbá kapcsolataikat. WE Programunk keretében megtanulják, hogyan folytassanak párbeszédet egymással és tiszteljék egymást.

„Szakszervezeti képviselővé választottak, és büszke vagyok arra, hogy munkatársaim ügyeiben intézkedhetek.“

Tesfayeo Abdissa, Ayka Textile, Addis Abeba, Etiópia

Csoportos problémamegoldás

Divatunknak kellemessé és könnyűvé kell tennie napjaidat. Pontosan ilyennek kell lenniük a feltételeknek, amelyek között előállításuk történik. Ezért WE Programunk keretében arra törekszünk, hogy a gyári munkások mindennapi munkáját fokozatosan megkönnyítsük.

„Megtanultam, hogyan oldjam meg a problémákat csapatban. Feletteseimnek is tudok javaslatokat tenni.“

Jin Gui, gyári munkás, Ningbo, Kína

Klímánk

Ahhoz, hogy Te és gyermekeid profitálhassatok a klímavédelemből, megpróbálunk javítani a legapróbb részleten is. Ezért többek között felújítottuk a szállítószalagot a fő raktárunkban – így csökkenthetjük a 2 kibocsátást. Csupán itt évente több mint 100 háztartás számára takarítunk meg áramot, és javítjuk a klímát.

Bréma, Németország

CO2 csökkentés

Ahhoz, hogy ne kerüljünk forgalmi dugóba, hajó- és vonatlogisztikát alkalmazunk. Ez nemcsak az utakat tehermentesíti a teherautós forgalom alól, hanem a levegőt is a CO2 kibocsátás alól. 2006 óta ezáltal 30%-kal csökkentettük a CO2 kibocsátást. Célunk, hogy 2020-ig további 10%-kal csökkentsük azt.

Gallin, Németország

Fenntartható erdőgazdálkodás

Ahhoz, hogy a jövőben is jó lelkiismerettel vásárolhass nálunk kiváló, fából készült termékeket, jó útra tértünk. Termékeinkhez a fának 40%-át fenntartható, FSC®* tanúsítással rendelkező erdőkből szerezzük be.

Kina
* FSC® C022597

A változatosság gyönyörűsége

Szeretnénk, ha Te és gyermekeid jövőjében is változatos fafajtákat tartalmazó erdők lennének. Ezért mi – FSC®* partnerünkkel együtt – ügyelünk arra az erdőgazdálkodásban, hogy mindig elegendő fa maradjon életben. Így az erdő ép és egészséges marad. Nem akarjuk levágni azt az ágat, amelyen mindannyian közösen ülünk.

Vietnam
* FSC® C022597

Csapatmunka

Ahhoz, hogy a megfelelő termékeket vásárolhasd meg, kiváló csapatmunkára van szükség. WE Programunk keretében törekszünk a csapatmunka fenntartható tökéletesítésére a partnerüzemekben – ehhez tréningeket tartunk a dolgozóknak és a vezetőknek.

„A WE Workshopoknak köszönhetően magabiztosabb lettem, és érdekeimet jobban tudom képviselni.“

Hien, gyári dolgozó, Quo Nhon, Vietnam

Élvezetesebb munka

Ahhoz, hogy termékeink hosszú távon örömet okozzanak vásárlóinknak, azokat tapasztalt munkatársaknak örömmel és szakértelemmel kell előállítaniuk. Ez csak akkor valósul meg, ha minden dolgozó szívesen megy munkába.

„A WE Programnak köszönhetően dolgozóink elégedettebbek munkájukkal, és 30%-ról 10%-ra csökkentettük a fluktuációt.“

Khoi, gyártulajdonos, Quy Nhon, Vietnam

Anyagok többletértékkel

Ahhoz, hogy Neked és gyermekeidnek a jövőben is elég nyersanyag álljon rendelkezésre, fenntarthatósággal kapcsolatos meggyőződésünket megpróbáljuk üzleti partnereinkkel is megismertetni. Együtt még többet tehetünk.

„A fenntarthatóság cégünk alapértékei közé tartozik, az újrahasznosított termékek felhasználása pedig a fenntarthatóság része. Az újrahasznosított anyagból készült kefék első gyártása a Tchibo részére sok felismeréshez vezetett, és reméljük, hogy a jövőben is a Tchibo új és holisztikus kezdeményezésének részesei lehetünk.“

Kennis Yeung, üzletvezető, Szencsen, Kína

Friss energiával munkába

Sportruházatunk nem csak Neked segít abban, hogy a napot friss energiával kezdd, hanem a gyártásban dolgozóknak is. A WE Program keretében sokat javítottunk pl. a lakhatási körülményeken. Négyágyas szobák helyett most kétágyas szobák vannak. Ezenkívül:

„A WE Programnak köszönhetően a túlórák csökkentek, a kantinban való étkezés jobb lett.“

Fang, gyári dolgozó, Jinhua, Kína

Együtt alakítjuk ki a munkahelyeket

Evőeszközeink gazdag választékával egyedivé teheted asztalodat. A WE Program keretében a gyári dolgozók is elmondhatják a munkakörnyezet jobbá tételével kapcsolatos kívánságaikat és ötleteiket a vezetőségnek.

„A WE Programnak köszönhetően fizetésünk és többletteljesítményünk is nőtt.“

Thai, gyártáselemző, Ho Si Minh-város, Vietnam

A párbeszéd fontossága

Jóga- és fürdőszoba-szőnyegeink segítségével harmonikus egyensúlyt teremthetsz életedben. Sőt, a WE Program révén a gyárak munkahelyi légkörét is harmonikussá teszed.

„Munkatársainkat arra ösztönözzük, hogy tárják fel előttünk problémáikat – ezáltal azt is megtudhatjuk, hogyan javíthatunk a dolgokon.“

Fang, személyzeti vezető, Vencsou, Kína

Minden vélemény előbbre visz

Ahhoz, hogy kiváló termékeket kínálhassunk Neked, kiváló munkatársakból álló csapatra van szükség. WE Programunk keretében minden munkavállalót támogatunk önbizalmának kiteljesítésében és véleményének elmondásában.

„Már nem vagyok annyira befelé forduló, és el merem mondani a véleményemet. Bárcsak korábban megtanultam volna ezt.“

Anita, gyári dolgozó, Gurgaon, India

A jó ötleteket megvalósítjuk

Szeretnénk innovatív és környezetbarát termékeket értékesíteni. Ezért meghallgatjuk az üzemekben dolgozók véleményét is – és érdeklődünk a sori dolgozók javítási ötletei iránt.

„Egyes javaslatoknak köszönhetően üzemünk most 30%-kal kevesebb vizet használ fel.“

Kieu, gyári dolgozó, Binh Duong tartomány, Vietnam

Hallgatunk a véleményekre

Célunk, hogy tökéletes időben a legjobb termékeket kínáljuk neked. Ezért nem csak a te visszajelzésedet vesszük komolyan: számunkra az is fontos, hogy a szakszervezetek képviselni tudják a gyári dolgozók érdekeit.

„A munkavállalók és a vezetők egyenrangúan tárgyalnak a WE Programnak köszönhetően. A dolgozók érdekeit most jobban képviselhetjük.“

Thanh, szakszervezeti képviselő, Hung Yen, Vietnam

A megfogható büszkeség

Az ECO-LOGIC pamutból készült divatkollekciónk darabjait büszkén viselheted. Mert mindazok, akik a fenntartható pamut termelésével lefektetik a gyártás alapjait, igazán büszkék arra, amit csinálnak.

„Védjük a termőföldünk termékenységét, így egészséges földet adunk örökbe gyermekeink számára. Ez büszkévé tesz minket.“

Kumar Nayaka, pamuttermesztő az Appachi ECO-LOGIC projektben, Pollachi, Tamil Nadu, India

Bizalom és biztonság a pamuttermesztők számára

A kiváló divat pihekönnyűen érinti a bőrödet. Annak érdekében, hogy a termelés eredetén álló pamuttermesztők számára ne álljanak fenn súlyos kockázatok, az Appachi ECO-LOGIC projektben már a vetés előtt kiváló árakat garantálunk a pamuttermésért.

„Összehozzuk a pamuttermesztőket. Közös megállapodásokkal biztosítjuk számukra, hogy az Appachi a pamutjukat garantált áron veszi át. Ez bizalmat teremt.“

Mani Chinnaswamy, az Appachi ECO-LOGIC Cotton Pvt. Ltd. ügyvezető igazgatója, Pollachi, Tamil Nadu, India

Mert csak a tisztaság érdekel

A feldolgozás első lépése, – a gyapottisztítás – során gondoskodnak arról, hogy a pamutot megtisztítsák a szennyeződésektől és a pamut minősége a további feldolgozási lépések során is megmaradjon.

„Korábban a pamutot vegyszerekkel erősen szennyezetten kaptuk meg. Ma jó és tiszta pamutot kapunk és egészségesebb munkakörnyezetben dolgozhatunk.“

M. Sarasvathy, az Appachi ECO-LOGIC gyapottisztító gyár munkatársa, Pollachi, Tamil Nadu, India

Kávé

Tudtad, hogy a fenntartható filteres kávék kb. 40%-át a Tchibo kínálja? Itt többet megtudhatsz arról, hogy mit jelent nálunk a fenntarthatóság a kávé esetében.

Fenntartható módon előállított kávék

Mit jelent a fenntartható kávé? És miért foglalkozunk vele? A válaszokat itt találod.

Minden a fenntartható kávéról

Fenntarthatóság a Cafissimo-nál

A Cafissimo aromakapszulákhoz csak fenntartható gazdálkodásból származó kávékat és teákat használunk, és támogatjuk az ökologikus gazdálkodási módszereket.

Még inkább „fair” élvezet a kapszulából

Szerepvállalásunk

Itt olvashatsz arról, mit teszünk azért a kávétermesztés helyén, hogy támogassuk a családokat és az oktatást.

Ismerd meg projektjeinket

Textil

A Tchibo felelősséget vállal a termelő országokban, segíti a helyi közösségeket, és különböző tanúsító partnerekkel működik együtt.

Fenntartható módon előállított textíliák

Célunk, hogy csak fenntartható módon előállított termékeket kínáljunk. Itt megtudhatod, hol tartunk ennek megvalósításában.

Nézd meg

Tanúsító partnereink

Sok nemzetközileg elismert szervezettel működünk együtt. Itt olvashatsz tanúsító partnereinkről.

Tudj meg többet

Fa

A fák és az erdők szükségesek túlélésünkhöz: tiszta levegőt biztosítanak, amelyet belélegezhetünk. Teszünk azért, hogy megőrizzük a természetet a jövő generációi számára.
A fa fontos nyersanyag számunkra, amelyből sok terméket, például hosszú élettartamú kerti bútorokat gyártunk. Ezért teszünk a fenntartható erdőgazdálkodásért – a független Organisation Forest Stewardship Council® szervezettel együttműködve.
Kövesd velünk a fa útját

További anyagok

A JÓT TETTÉL termékek választéka gazdag. Egy közös bennük: jelentősen hozzájárulnak a környezetvédelemhez és a társadalmi igazságossághoz. Mindegy, milyen anyagból készültek: JÓT TETTÉL címkénk elnyeréséhez minden terméknek meg kell felelnie a legmagasabb szintű elvárásoknak.
Győződj meg róla magad

WE — Cselekedjünk együtt!

A Tchibo-nál minden héten felfedezhetünk valami újdonságot. Termékkínálatunk elemeit a világ különböző részein gyártják: Ázsiában, Európában és Afrikában. 2007-ben hoztuk létre a WE tréningprogramot, amelyet időközben kilenc országban vezettünk be. Célunk, hogy tartósan javítsuk a helyi munkakörülményeket.

Néhány további kezdeményezés

Aktív környezet- és klímavédelem

Legyen szó magazinokról, katalógusokról és FSC®-tanúsítvánnyal ellátott csomagolóanyagokról, vagy a szállítással kapcsolatos CO2 kibocsátás több mint 30%-os csökkentéséről 2006 óta – számunkra nagyon fontos a környezet- és klímavédelem.

Hosszú élettartam javítással

Szeretnénk, ha hosszú ideig örömödet lelnéd termékeinkben. Ha valami tönkremenne, alkatrészek vagy tartozékok hiányoznának, a garancián kívül is szívesen segítünk.
Javítás-szerviz a Tchibo-nál

Tchibo termékek a fenntarthatóság szempontjából

Biopamutból készült ruhák, fa bútorok fenntartható gazdálkodást folytató erdőkből, fenntartható módon előállított kávé vagy a Cafissimo gépek alacsony energiafelhasználása – termékválasztékunk kis része.
    
2 trikó szettben
Puha single-jersey anyag
3 495 Ft Quickshop
3 rövid ujjú body szettben
Bőrbarát, tiszta biopamut
4 495 Ft Quickshop
Gumis jerseylepedő
Sajnos már elfogyott
Gumis jerseylepedő
tól/től 3 995 Ft