Cookie-kat azért használunk, hogy weboldalunkat még jobban az Ön személyes igényeire szabhassuk. Szolgáltatásaink használatával Ön beleegyezik a cookie-k alkalmazásába. Tudjon meg még többet.
Schließen
Karacsonyi dekoracio

Szuper ötletek a karácsonyi dekorációhoz

A hangulatos karácsonyi dekorációval Önnél is beköszönt az advent csodás időszaka. Tippünk a jól sikerült dekorációhoz: legyen hű egy adott stílushoz. De mi illik a legjobban az Ön otthonához? Kicsit közelebbről is szemügyre vettük a 2017-es karácsonyi dekorációkat.
Piros és fehér - a klasszikus karácsonyi színek
Piros és fehér - a klasszikus karácsonyi színek

A tűzpiros a hagyományos karácsonyi szín. Natúr fehér színnel kombinálva ez a stílus modern bájt kölcsönöz a karácsonyi dekorációnak. Próbálja ki: piros-fehér anyagokkal és gyertyákkal vagy ropogós, piros almákkal és karácsonyi csillaggal világos alapon.
Elegáns és minőségi – természetesen hangulatos
Elegáns és minőségi – természetesen hangulatos

Ügyeljen rá, a teljes asztali dekoráció legfeljebb két színből álljon. Így elegáns és minőségi benyomást kelt, ami jobban illik egy karácsonyi menühöz, mint a túl színes és nyugtalan hatást keltő látvány.
Egyszerű és nemes - szerény, de mégis hatásos
Egyszerű és nemes - szerény, de mégis hatásos

Azoknak sem kell lemondaniuk a karácsonyi hangulatról, akik nem szeretik a sok dekorációt. Az olyan egyszerű dekorációk, mint a mattfehéret és szürkét a fényes anyagokkal, üveggel és nemesacéllal kombinálók, elegáns hangulatot teremtenek. Ez a dekoráció leginkább egy minimalista stílusban berendezett otthonban jut érvényre.
Hagyományos és modern – a régi-új klasszikus
Hagyományos és modern – a régi-új klasszikus

Az Érchegységből származó fa műremekek, betlehem, diótörő és angyalkák: a hagyományos karácsonyi dekoráció idén is népszerű. De ne feledjük: a kevesebb több. A darabokat kombinálja sima oszlopgyertyákkal vagy egyszerű, szalma alappal, a színkavalkád elkerülése érdekében kevés színt használjon.

Készítsünk adventi koszorút

Vágjunk bele!

A karácsonyi dekorációból egyvalami semmi esetre sem hiányozhat: az adventi koszorú. Hogy milyen legyen? Az csak Önön múlik. Hagyományos vagy modern - a fantáziának semmi sem szab határt.

Klasszikus dekoráció a fenyőágakból készült adventi koszorú. A saját készítésű vagy készen vásárolt alapra gyertyákat és masnikat rögzíthetünk csinosan. Vagy a modern hangulat jegyében voksolhatunk a kovácsoltvas adventi kosárra is. Az alapvázat tetszés szerint megtölthetjük fenyőágakkal, tobozokkal, illatos mandarinnal vagy dióval.

Vagy próbáljon ki karácsonyi dekorációként valami egészen újat: változtasson az anyagokon. Különleges adventi koszorúk készíthetők például bogyós ágakból, mint a homoktövis vagy a csipkebogyó vesszői, vagy örökzöld növényekből, mint a babér. Száraz fa és tobozok is felhasználhatók.

A koszorún nem kell mindig négy gyertyának lennie. Egy nagy faszelet vastag gyertyákkal rendkívül feltűnő jelenség és finoman illatozik. Vagy egy tál különféle fényfüzérekkel megtöltve. Először csak egyet kapcsolunk be, aztán kettőt, majd hármat... A fényfüzérek kellemes hangulatot teremtenek.

Játéktipp: Érezd a karácsonyt!

Egy mókás játék segítségével tapogatózza át magát szeretteivel a csodás karácsonyi időszakba. Készítsen elő angyalkákat, karácsonyfa gömböket, fenyőtobozokat és más karácsonyi díszeket. Ugyanis ezeket kell majd bekötött szemmel megtapogatni, majd emlékezetből felsorolni. Először kezdjék kevés tárggyal, majd legyen fokozatosan egyre több.

Új fényben a karácsonyi dekoráció

A sötét évszakban a fény iránti igény különösen megnő. A szobában több helyen elhelyezett apró fényforrások békés, meghitt hangulatot teremtenek. Kandallótűz, gyertyafény, fényfüzér vagy világító karácsonyi dekoráció? A meleg fényszigeteknek köszönhetően lakásunk igazán otthonos lesz.
Díszítsen fényekkel! A világító csillagok és hasonló díszek kreatív felhasználásával karácsonyi dekorációját egészen különlegessé varázsolhatja. Az adventi időszakra ürítsen ki például egy könyvespolcot és csináljon helyet papírral körülvett teamécseseknek vagy a legkülönbözőbb alakú és színű világító fácskáknak. Az új LED-technológia ezen a téren számos előnyt nyújt. Alacsonyabb energiafogyasztás, rendkívül hosszú élettartam és csekély melegedés garantál nemcsak alacsony villanyszámlát, de biztonságot is a gyerekek, háziállatok és gyúlékony anyagok, mint pl. fenyőág vagy csomagolópapír tekintetében.
Egyedi adventi naptár szeretteinek

Egyedi adventi naptár szeretteinek

Zsákocskák, dobozok vagy papírtölcsérek - mindegy milyen formában, de a megtölthető adventi naptár nemcsak a gyerekeknek okoz örömet. A színes számokkal és szalagokkal ellátott adventi naptár felakasztva vagy az ablakpárkányra helyezve karácsonyi dekorációként is kiváló. De mindenekelőtt természetesen az a cél, hogy mosolyt varázsoljon a kis arcocskákra.

24 apró ajándék egyébként egészen szép kis summába kerülhet. De van más megoldás is. A saját készítésű kekszek és pralinék csodás, szívből jövő ajándékok. Egy kis történettel összekapcsolva, mely napról napra folytatódik, az adventi időszak különösen izgalmassá tehető. Az utalvány is kedvelt meglepetés az adventi naptárakban. Tippünk: egy nagy utalvány, melyet - mint egy kirakót - 24 kis darabból lehet összeállítani, és a megajándékozottat minden nap egy új, hangulatos rejtvénnyel ajándékozza meg.

Kellékek és praktikus segédeszközök

Tippek és receptek a karácsonyi készülődéshez!

Így lesznek az ünnepek igazán kellemesek az egész család számára! Tippeket adunk a hangulatos karácsonyi dekorációhoz, eláruljuk legfinomabb karácsonyi receptjeinket és kinyomtatható karácsonyi lapokkal lepjük meg Önt.

Karácsonyi lapok

Ingyenes: üdvözlőkártyák és ajándékkísérők nyomtatása!

Bővebben

Ünnepi receptötletek

Legjobb receptjeink és ötleteink a karácsonyi asztalra.

Bővebben

Terített asztal

Így válik a terített asztal az ünnep fénypontjává.

Bővebben

Karácsonyi sütemények

Csábító kekszreceptek és népszerű ünnepi sütemények.

Bővebben

Ünnepi dekoráció

Dekorációs trendek és tippek a karácsonyi hangulatú otthonhoz.

Bővebben

A karácsonyfa díszítése

Hangulatos ötletek a karácsonyfa díszítéséhez.

Bővebben

Sütési kellékek

Ezekkel a tippekkel a kekszsütés is élmény lesz.

Bővebben

Karácsony a Tchibo-nál

Fedezze fel a Tchibo karácsonyi világát!

Bővebben