Cookie-kat azért használunk, hogy weboldalunkat még jobban az Ön személyes igényeire szabhassuk. Szolgáltatásaink használatával Ön beleegyezik a cookie-k alkalmazásába. Tudjon meg még többet.
Schließen
Karacsonyi sutode

Kekszsütés a karácsonyi sütödében

Amikor a lisztes sütőlemezekről a saját készítésű vaníliás kifli, fahéjas csillag és vajas keksz ellenállhatatlan illata száll a levegőben, akkor végre ismét itt a karácsonyi készülődés ideje. Szerintünk: a karácsonyi kekszreceptekből soha nem elég. Ezért most megosztjuk Önnel néhány kedvenc receptünket. Jó sütést kívánunk!

A legjobb kekszreceptek

Fahéjas csillagok
Fahéjas csillagok

Hozzávalók:

  • 2 tojásfehérje
  • 1 csipet só
  • 150 g finomított cukor
  • ½ tk. frissen facsart citromlé
  • 200 g őrölt mandula
  • 1 csapott tk. őrölt fahéj
  • 1 csipet őrölt szegfűszeg
Kb. 24 darabhoz | Elkészítés: 1 óra | 15 perc sütés | 1 darab: 80 kcal
1. A tojásfehérjéket és a sót a kézi robotgép habverő karjával verje kemény habbá. Keverés közben folyamatosan szórja bele a cukrot. Adja hozzá a citromlevet és addig verje, amíg a tojáshab szép fényes nem lesz. Vegyen ki a tojáshabból 3-4 evőkanálnyit, és tegye félre a mázhoz.
2. A mandulát keverje össze az őrölt fahéjjal és az őrölt szegfűszeggel. A mandulás keveréket adja a tojáshabhoz, óvatosan keverje el, és a masszát egy jól formálható tésztává dolgozza össze.
3. Melegítse elő a sütőt 150°C-ra (légkeverés: 130°C). Egy megnedvesített teáskanállal ossza el a masszát a szilikonforma 24 mélyedésébe úgy, hogy ne töltse teljesen tele a mélyedéseket.
4. Az alsó részre helyezze rá a szilikonforma felső részét. A félretett tojáshabot egy késsel simítsa el egyenletesen a szilikonformán, ügyelve arra, hogy minden csillagra elegendő mennyiség jusson. Ezután óvatosan vegye le a szilikonforma felső részét. A sütőben (alsó rácson) kb. 15 percig süsse. A csillagoknak egészen világos színűeknek kell maradniuk. Vegye ki a formát a sütőből, és a csillagokat hagyja benne kihűlni. Amikor kihűltek, óvatosan vegye ki őket a mélyedésekből.

Recept: © 2013 GRÄFE UND UNZER VERLAG GmbH, München (C.Richon: „Weihnachtsplätzchen“ (Karácsonyi kekszek))
Csokis kekszek
Csokis kekszek

Hozzávalók:

  • 125 g puha vaj
  • 50 g porcukor
  • 1 vaníliarúd
  • 100 g liszt
  • 87,5 g étkezési keményítő
  • 300 g félkeserű tortabevonó
Kb. 12 darabhoz | Elkészítés: 25 perc | 30 perc + 1 óra hűlés | 15 perc sütés | 1 darab: 125 kcal
1. A vajat és a porcukrot a kézi robotgép habverőjével keverje krémesre. Vágja fel hosszában a vaníliarudat, kaparja ki a belsejét egy kis késsel és keverje hozzá. A lisztet keverje össze az étkezési keményítővel, és a vajas keverékhez adva gyúrja sima tésztává. Csomagolja be a tésztát frissentartó fóliába és tegye 30 percre a hűtőbe.
2. Melegítse elő a sütőt 175°C-ra (légkeverés: 160°C). A sütőlemezre terítsen sütőpapírt. A tésztát lisztezett felületen nyújtsa ki kb. 3 mm vékonyra. A kiszúró formával szúrjon ki 12 darab kekszet és tegye a sütőlemezre. A sütőben (középen) kb. 15 perc alatt süsse aranybarnára. Vegye ki a sütőből, a sütőpapírral húzza le a sütőlemezről és hagyja kihűlni.
3. Közben forró vízfürdőben olvassza fel a tortabevonót. A szilikonforma mélyedéseibe töltsön 2-2 evőkanál folyékony tortabevonót, simítsa el, és hagyja legalább egy órán át szilárdulni (a hűtőben gyorsabb). Ezután óvatosan nyomkodja ki a forma mélyedéseiből a kis csokilapokat, az esetleges kiálló részeket pedig távolítsa el.
4. Minden keksz négy sarkára cseppentsen egy kis folyékony csokit, és erősítse rá a csokilapot. Az elkészült csokis kekszeket hűvös helyen tárolja.

Recept: © 2013 GRÄFE UND UNZER VERLAG GmbH, München (C.Richon: „Weihnachtsplätzchen“ (Karácsonyi kekszek))
Kesudiós-karamelles szívek
Kesudiós-karamelles szívek

Hozzávalók:

  • 60 g cukor
  • 40 g kesudió
  • 180 g liszt
  • 2 ek. barna nádcukor
  • 2 csomag Bourbon vaníliás cukor
  • 60 g tejszín
  • 120 g hideg vaj
  • kevés sóvirág
  • 2 ek. tej
Kb. 60 darabhoz | Elkészítés: 25 perc | 30 perc hűlés | 12 perc sütés | 1 darab: 40 kcal
1. A cukrot egy kis serpenyőben, közepes lángon olvassza meg és karamellizálja aranysárgára. Forgassa meg benne a kesudiót, és az egészet öntse egy duplán leterített sütőpapírra. Hagyja a karamellmasszát teljesen kihűlni.
2. A lisztet szitálja bele egy tálba, keverjen hozzá 1 csipet sót, a nádcukrot és vaníliás cukrot, adja hozzá a tejszínt és a kis darabokra vágott vajat, és gyúrja az egészet kézzel vagy a kézi robotgép dagasztókarjával sima tésztává (vagy konyhai robotgéppel dolgozza el). 30 percig hideg helyen pihentesse. A sütőlemezre terítsen sütőpapírt.
3. A kihűlt, diós karamellt a konyhai robotgéppel vagy egy éles késsel aprítsa kis darabokra. Keverjen hozzá úgy 4 nagyobb csipet sóvirágot. Melegítse elő a sütőt 200°C-ra. A tésztát lisztezett felületen, adagonként nyújtsa ki kb. 3 mm vékonyra és szúrjon ki belőle szíveket. Helyezze a szíveket a sütőlemezre, kenje meg tejjel, és szórja rá a karamell-morzsát.
4. A karamelles szíveket sütő középső rácsán kb. 10-12 percig süsse. Vegye ki a sütőből, és a sütőlemezen hagyja kihűlni.

Recept: © 2013 GRÄFE UND UNZER VERLAG GmbH, München (C.Richon: „Weihnachtsplätzchen“ (Karácsonyi kekszek))
Diós ostya
Diós ostya

Hozzávalók:

  • 200 g dió
  • 100 g félkeserű csokoládé
  • 3 tojásfehérje
  • 200 g cukor
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • 1 ek. rum
  • 50 sütőostya (4 cm Ø)
  • 50 g fehér tortabevonó
  • kakaó a szóráshoz
Kb. 50 darabhoz | Elkészítés: kb. 15 perc (plusz sütési és hűlési idő)
1. Aprítsa fel a diót és száraz serpenyőben pirítsa meg. Reszelje le a csokoládét. A tojásfehérjéket egy csipet sóval verje kemény habbá, és apránként adja hozzá a cukrot és a vaníliás cukrot. Tegye bele a rumot és keverje az egészet sima masszává. A diót és a csokit óvatosan forgassa bele a tojáshabba.
2. Melegítse elő a sütőt 140°C-ra (légkeverés: 120°C). Két sütőlapra terítsen sütőpapírt. Az ostyákat, egymástól kb. 2 cm távolságban, helyezze a sütőlapokra. Két kiskanál segítségével halmozzon kis tésztakupacokat az ostyákra. Tegye a sütőbe, és kb. 20 percig süsse. Hagyja kihűlni.
3. Folytonos keverés mellett olvassza meg a tortabevonót, töltse nejlonzacskóba, melynek vágja le az egyik csücskét, majd a tortabevonóval rajzoljon fehér vonalakat a sütikre. Végül szórja meg kakaóval.
Linzerkeksz
Linzerkeksz

Hozzávalók:

  • ½ vaníliarúd
  • 350 g liszt
  • 250 g hideg vaj
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • 130 g cukor
  • 1 tojásfehérje
  • 150 g ribizlilekvár
  • liszt a nyújtáshoz
  • porcukor a szóráshoz
50 darabhoz | Elkészítés: 1 óra | 1 óra hűlés | 8 perc sütés | 1 darab: 80 kcal
1. Vágja fel hosszában a vaníliarudat, és kaparja ki a belsejét egy hegyes késsel. Öntse a lisztet egy nagy tálba, és a közepébe készítsen mélyedést. A mélyedés peremén ossza el kis forgácsok formájában a vajat és a cukrot. Tegye a mélyedésbe a tojásfehérjét, 1 csipet sót és a vaníliarúd belsejét. Kézzel gyúrja az egészet sima tésztává. Csomagolja frissentartó fóliába és tegye a hűtőbe kb. 1 órára.
2. Melegítse elő a sütőt 200°C-ra. Terítsen egy sütőlemezre sütőpapírt. A tésztát lisztezett felületen nyújtsa ki adagonként kb. 3 mm vékonyra. Szúrjon ki köröket, a fele mennyiségnek a közepe pedig legyen lyukas. Helyezze a kekszeket a sütőlemezre és 6-8 perc alatt süsse aranysárgára a sütőben (középen). Rácsra téve hagyja kihűlni.
3. Kissé melegítse fel a lekvárt, és passzírozza át egy szűrőn. Kenje az egész kekszekre úgy, hogy a szélén egy kis perem is maradjon. A lyukas közepű kekszeket szórja meg egy kis porcukorral, helyezze a lekvárral megkent kekszekre és kissé nyomja rá.



Recept: © 2013 GRÄFE UND UNZER VERLAG GmbH, München (C.Richon: „Weihnachtsplätzchen“ (Karácsonyi kekszek))
Albertle
Albertle

Hozzávalók:

  • 250 g puha vaj
  • 1 tojás
  • 125 g cukor
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • 250 g liszt
  • 125 g étkezési keményítő
  • 1/2 cs. sütőpor
  • 2 ek. tejszín
  • liszt a munkafelülethez
Kb. 35 darabhoz | Elkészítés: kb. 30 perc (plusz sütési és hűlési idő)
1. Kézi robotgéppel keverje habosra a vajat a tojással, a cukorral, a vaníliás cukorral és 1 csipet sóval. A lisztet keverje össze az étkezési keményítővel és a sütőporral, adja a vajas keverékhez, és a tejszínnel együtt gyúrja sima tésztává. A tésztát csomagolja frissentartó fóliába és tegye 1 órára a hűtőszekrénybe.
2. Melegítse elő a sütőt 175°C-ra (légkeverés: 155°C). Lisztezett felületen nyújtsa ki a tésztát kb. 3-4 mm vékonyra. Kiszúrókkal készítsen tetszés szerinti formákat, és keksznyomdával díszítse.
3. Sütőlemezre terítsen sütőpapírt és tegye rá a kekszeket. A sütőben 12–15 percig süsse. A kekszeket hagyja kihűlni, majd tetszés szerint díszítse.
Karácsonyi cupcake
Karácsonyi cupcake

Hozzávalók:

A tésztához:
  • 125 g puha vaj
  • 125 g cukor
  • 3 tojás
  • 175 g liszt
  • 1 ek. kakaó
  • 1 ek. sütőpor
  • 1 ek. mézeskalács fűszerkeverék
  • 125 ml forralt bor
  • 50 g darabolt, enyhén keserű csokoládé
  • 50 g darabolt mogyoró
  • 12 papírforma
A frostinghoz:
  • 100 g félkeserű csokoládé
  • 200 g puha vaj
  • 100 g porcukor
  • 1 csipet fahéj
  • 1 csipet őrölt ánizs
  • 1 csipet bors
12 darabhoz | Elkészítés: kb. 20 perc (plusz sütési és hűlési idő)
1. Melegítse elő a sütőt 170°C-ra (légkeverés: 150°C). Béleljen ki egy muffin sütőformát papírformákkal. A vajat keverje habosra a cukorral, majd egyesével adja hozzá a tojásokat. A lisztet keverje össze a kakaóporral, a sütőporral és a mézeskalács fűszerrel, majd a forralt borral felváltva vegyítse a vajas-tojásos masszához. Végül adja hozzá a csokoládét és a mogyorót. A tésztát ossza szét a papírformákba, és a középső rácson süsse kb. 25 percig. Ezután rácsra téve hagyja kihűlni.
2. Közben a frostinghoz vízfürdő felett olvassza fel a csokoládét és hagyja kihűlni. A vajat keverje habosra, adja hozzá a tortabevonót és keverje krémesre. Végül alaposan keverje el a porcukorral és az összes fűszerrel. Ha a massza nem elég szilárd, akkor adjon hozzá még porcukrot. Ezután egy habnyomó segítségével nyomjon minden cupcake tetejére egy nagy adag krémkoronát.
Fenyőfa alakú sütinyalóka
Fenyőfa alakú sütinyalóka

Hozzávalók:

A tésztához:
  • 70 g puha vaj
  • 70 g finomított cukor
  • 1 tojás
  • 75 g liszt
  • 1 késhegynyi sütőpor
  • 40 g túró
  • 70 g átszitált porcukor
  • vaj a forma kikenéséhez
  • 12 pálcika
A díszítéshez:
  • 100 g fehér csokoládé
  • olaj bázisú, zöld ételfesték
  • cukorgyöngyök és cukorkarikák
12 darabhoz | Elkészítés: kb. 1 óra (plusz sütési, hűtési és kihűlési idő)
1. Melegítse elő a sütőt 160°C-ra (légkeverés: 140°C), és vajazzon ki egy kis gyümölcskenyér formát (kb. 18 cm hosszú). A vajat a cukorral keverje habosra, majd adja hozzá a tojást és dolgozza jól bele. A lisztet keverje el a sütőporral és apránként adagolja a vajas keverékhez. A tésztát öntse bele a formába, és a középső rácson kb. 15 percig süsse. 30 percig hagyja a formában hűlni, majd borítsa ki, és rácsra téve hagyja teljesen kihűlni.
2. A túrót alaposan keverje el a porcukorral. A sütemény kemény széleit vágja le, és a tésztát kézzel morzsolja szét. A túrós masszát keverje össze a tésztamorzsával, majd az egészet tegye kb. 1 órára a hűtőbe, hogy megszilárduljon. A mélyhűtő rekeszben ez még gyorsabban megy.
3. Egy sütőpapírral borított felületre helyezzen ki fenyőfa alakú kiszúró formákat, és a tésztát nyomkodja a formákba. A formákat teljesen töltse meg a tésztával. Óvatosan húzza le a formákat a tésztáról, és a tésztafigurákat szúrja a pálcikákra.
4. A díszítéshez törje darabokra a csokoládét, és vízfürdő felett olvassza meg, majd színezze zöldre. A fenyőfákat mártsa a zöld csokoládéba. A csokoládéba nyomkodjon cukorgyöngyöket és cukorkarikákat. Hagyja a sütinyalókákat megszilárdulni.
Mézeskalács figurák
Mézeskalács figurák

Hozzávalók:

  • 250 g méz
  • 250 g barna cukor
  • 150 g vaj
  • 450 g liszt
  • 100 g őrölt mandula
  • 1 ek. kakaó
  • 1 tk. reszelt citromhéj kezeletlen citromból
  • 2 tk. mézeskalács fűszerkeverék
  • 1 tk. fahéj
  • 1 tojás
  • 1 tk. hamuzsír (kálium-karbonát)
  • 150 g porcukor
  • 3 ek. citromlé
  • tetszés szerint cukorgyöngy
  • liszt a munkafelülethez
Kb. 20 darabhoz | Elkészítés: kb. 30 perc (plusz pihentetési, sütési és hűlési idő)
1. A mézet a cukorral és a vajjal egy lábosban, folyamatos kevergetés mellett melegítse fel, míg a cukor feloldódik. Hagyja kihűlni.
2. A lisztet keverje össze a mandulával, a kakaóval, a citromhéjjal és a fűszerekkel. A lisztes keveréket, a tojást és a mézes keveréket dolgozza sima tésztává. A hamuzsírt oldja fel 1 ek. vízben, adja a tésztához és addig gyúrja, amíg fényes nem lesz. A tésztát letakarva tegye éjszakára a hűtőszekrénybe.
3. Melegítse elő a sütőt 180°C-ra (légkeverés: 160°C). A tésztát a munkafelületen gyúrja át és nyújtsa ki 4-5 mm vékonyra. Kiszúró formákkal szúrjon ki figurákat és helyezze őket sütőpapírral bélelt tepsire. Tegye a sütőbe, és süsse 10-12 percig. A figurákat rácsra téve hagyja kihűlni.
4. A porcukrot keverje el a citromlével, töltse nyomózsákba és a mézeskalácsokat díszítse tetszés szerint mázzal és cukorgyöngyökkel.
Mikuláscsizma
Mikuláscsizma

Hozzávalók:

A tésztához
  • 300 g liszt
  • 200 g porcukor
  • 1 csipet só
  • 200 g vaj
  • 1 tojás
  • 1 tk. reszelt citromhéj kezeletlen citromból
  • 150 g kókuszreszelék
  • liszt a munkafelülethez
A mázhoz és a díszítéshez:
  • 175 g porcukor
  • 4 ek. citromlé
  • édességek a díszítéshez
  • tortabevonó tetszés szerint
Kb. 19 darabhoz | Elkészítés: kb. 45 perc (plusz sütési hűtési és hűlési idő)
1. Egy keverőtálban a lisztet, a vajat, a sót, a porcukrot, a tojást, a citromhéjat és a kókuszreszeléket a kézi robotgép tésztakeverő szárával dolgozza össze sima tésztává. A tésztát csomagolja frissentartó fóliába, és pihentesse 30 percig a hűtőszekrényben.
2. Melegítse elő a sütőt 200°C-ra (légkeverés: 180°C). Lisztezett felületen nyújtsa ki a tésztát kb. 4 mm vékonyra, és szúrjon ki 18-20 db mikuláscsizmát (kb. 10 cm-es). Helyezze őket sütőpapírral bélelt sütőlapra, és süsse a sütőben 10–12 percig.
3. A csizmákat rácsra téve hagyja kihűlni. A porcukrot a citromlével keverje mázzá és töltse nejlonzacskóba. A zacskó sarkát vágja le, és a cukormázzal rajzolja meg a csizma kontúrjait. Végül rajzoljon rá fűzőt is, masnival. Díszítse a csizmácskákat a cukormázzal és más édességekkel.
Ehető karácsonyfadíszek
Ehető karácsonyfadíszek

Hozzávalók:

A tésztához:
  • 125 g liszt
  • 1 tojássárga
  • 50 g finomított cukor
  • 1 csipet só
  • 100 g puha vaj
  • 1 tk. méz
  • 1 tk. fahéj
  • 1/2 tk. őrölt gyömbér
  • liszt a munkafelülethez
A díszítéshez:
  • 100 g porcukor
  • cukorgyöngyök és cukorszívek
  • csillámos dekortollak
  • ezüst zsinór a felakasztáshoz
Kb. 40 darabhoz | Elkészítés: kb. 1 óra (plusz sütési hűtési és hűlési idő)
1. A lisztet szitálja egy kupacba a munkalapra és készítsen mélyedést benne. Tegye bele a tojássárgát, cukrot, sót, a feldarabolt, puha vajat, a mézet, a fahéjat és a gyömbérport.
2. Gyúrja az egészet gyorsan sima tésztává és formázzon golyót belőle. A tésztát csomagolja frissentartó fóliába, és tegye kb. 2 órára a hűtőszekrénybe pihenni.
3. Melegítse elő a sütőt 200°C-ra (légkeverés: 180°C). Enyhén lisztezett felületen nyújtsa a tésztát kb. 4 mm vékonyra, és szúrjon ki belőle csillagokat, fenyőfákat és hóembereket, míg fel nem használta az összes tésztát.
4. A kekszeket tegye sütőpapírral borított sütőlemezre. Minden kekszbe szúrjon szívószállal egy lyukat, melynek segítségével később felakaszthatja őket. A kekszeket 10 percig süsse, majd rácsra téve hagyja kihűlni.
5. A porcukrot 2-3 ek. vízzel keverje sima mázzá, amivel a cukorgyöngyöket és -szíveket felragaszthatja. A kekszeket díszítse a dekortollakkal és a cukordíszekkel, majd hagyja száradni.
6. Minden lyukba fűzzön egy darab ezüstzsinórt, a végeket csomózza össze, és díszítse fel a kekszekkel a karácsonyfát.

Karácsonyi sütési trendek

Nem muszáj mindig a klasszikus aprósüteményeket készíteni: az új kreációk változatosságot hoznak a süteményes tányérra karácsony idején. Bemutatjuk Önnek az új, karácsonyi sütési trendeket és aprósütemény-kreációkat.
Adventi naptár sütinyalókákkal

Adventi naptár sütinyalókákkal

Egy kicsit más karácsonyi süti: az egész világot meghódító süti-újdonság a sütinyalóka (angolul: Cake-Pops). A színes, pálcára szúrt mini sütik nemcsak bulira vagy gyerekzsúrra ötletes falatkák. Kiválóan alkalmasak adventi naptár készítésére is. A 24 darab elkészítése során a kreativitás ugyanolyan fontos, mint az aprósüti készítésnél. A cukorfelirattól a csillogó konfettin keresztül a csokibevonatig és a cukormázfigurákig bármi megengedett. Egyesével celofánba csomagolva, számokkal ellátva és csomagolópapírral bevont hungarocell-kockákba szúrva a sütik egy egységes műremekké állnak össze, amit már szinte sajnálunk megenni.

3D sütés: A karácsonyi kekszek új dimenziója

A kekszsütés már a múlt zenéje - ma a 3D sütés a trendi. A 3D sütéssel olyan látványos süti-szobrok hozhatók létre, melyek minden oldalról megcsodálhatók. Az újfajta sütőformák számtalan különböző formában kaphatók, és egyszerű kezelhetőségüknek köszönhetően a kevésbé gyakorlott konyhatündérek is különleges karácsonyi műremekeket készíthetnek. Mit szólna például egy karácsonyi faluhoz az uzsonna megkoronázására? Süssön annyi házat és fenyőfát, amennyit csak akar, rendezze el elképzelései szerint egy cukorból készült tájon, melyre akár utcákat és utakat is rajzolhat.
3D sütés
Karácsonyfa kekszekből

Karácsonyfa kekszekből

Ó zöldfenyő, ó zöldfenyő, oly finom minden ágad! Igazán különleges látvány a kekszekből feltornyozott fenyőfa, mely kiválóan alkalmas asztali dekorációnak is. Ez a műremek egészen könnyedén elkészíthető. Csupán többféle méretű, csillag formájú süti kiszúróra van szükség kicsitől a nagyig. Így egyszerűen elkészítheti a különböző nagyságú kekszeket. Majd a kész csillagokat helyezze egymásra. Ha stabilabbá szeretné tenni a fenyőfát, akkor a kekszeket egy csepp lekvárral ragassza egymáshoz. Végül havazza be egy kis porcukorral, és már kész is a finom remekmű. Ez a több részből összeállított fa egyébként remek ötlet a gyerekekkel közös kekszsütéshez. A kicsik büszkék lesznek magukra, hogy milyen látványos dolog került ki a kezük alól.

Süssön és ajándékozzon karácsonyi kekszeket!

Ha az ember egyszer nekiállt kekszet sütni, nehezére esik abbahagyni. Különösen vidám a hangulat, ha a gyerekekkel sütünk - annyira, hogy szinte még a nassolásról is megfeledkezünk. Ezek a finomságok apró karácsonyi ajándéknak is tökéletesek a család és a barátok számára. Csinos csomagolásban a saját készítésű karácsonyi kekszek kitűnő ajándékok vendégségbe. Klasszikus csomagolási mód a celofántasak és az elegáns szalag. De a fóliába csomagolt, készen vásárolt ajándékkosárkák vagy kis színes kartondobozkák is rejthetnek néhány kekszet. Rendkívül kreatív és tetszetős, ha egy karácsonyfagömbök tárolására szolgáló dobozt alakítunk át erre a célra. A szalvétákkal bélelt rekeszeket töltsük meg kekszekkel. Itt a legjobban a különböző színű kekszek érvényesülnek.
Süssön és ajándékozzon karácsonyi kekszeket!
Kekszek személyes mintával

Kekszek személyes mintával

Nagyon trendi: keksznyomda kekszekhez és más karácsonyi sütikhez. Díszítse karácsonyi kekszeit személyes mintával. A keksznyomdákkal ezt szó szerint meg is teheti. A nyomdát vagy nyomja rá a kiszúrt kekszre, vagy lapítson ki vele egy kis tésztagolyót. Nem baj, ha a széle kicsit szakadozott lesz, így legalább még inkább saját készítésűnek látszik. A nyomdát minden nyomatkészítés előtt mártsa lisztbe, hogy semmi ne ragadjon rá. És még egy tipp: Ezek a jópofa kis keksz-üzenetek ehető ajándékkísérőként is használhatók. Készítsen lyukat a kekszbe, sütés után pedig fűzzön át rajta egy szalagot.

Sütési kellékek és praktikus konyhai segédeszközök

    
Konyhai kötény
Állítható hosszúságú nyakpánttal
2 995 Ft 2 495 Ft Quickshop
 
Elérhető:
 
Csokoládés kekszet készítő készlet
Sajnos már elfogyott
Csokoládés kekszet készítő készlet
Nemesacél süteménykiszúró és 2 szilikon sütőforma
2 995 Ft
Ajándékcsomagolás aprósüteménynek
Sajnos már elfogyott
Ajándékcsomagolás aprósüteménynek
Aprósütemények becsomagolásához és ajándékozásához
2 495 Ft
Kekszesdoboz
Sajnos már elfogyott
Kekszesdoboz
Hosszabb ideig tartja frissen a péksüteményt
3 995 Ft
    
Süteményes doboz, házikó
-20 %
Sajnos már elfogyott
Süteményes doboz, házikó
Házi készítésű finomságok ajándékozásához
2 495 Ft 1 995 Ft
Tésztakaparó lapát
-20 %
Sajnos már elfogyott
Tésztakaparó lapát
Különösen rugalmas - követi a tál formáját
1 995 Ft 1 595 Ft
Konyhai robotgép
Sajnos már elfogyott
Konyhai robotgép
Kiváló minőségű alumínium öntvény ház
89 995 Ft
3 linzer aprósütemény kiszúró szettben
A szilikonkorong révén kényelmesen kiszúrható a tészta
2 495 Ft Quickshop
    
Tésztaadagoló
Sajnos már elfogyott
Tésztaadagoló
Tisztán és egyenletesen adagolja a tésztát
1 995 Ft
Kekszkiszúró készlet, 37 darabos
Sajnos már elfogyott
Kekszkiszúró készlet, 37 darabos
6 kiszúró 18/10-es nemesacélból
3 695 Ft
Többszörösen felhasználható sütőlap
Sajnos már elfogyott
Többszörösen felhasználható sütőlap
Sütőpapír helyettesítéseként és sütőforma kibéleléséhez
2 695 Ft
Csatos sütőforma fedéllel
-28 %
Sajnos már elfogyott
Csatos sütőforma fedéllel
Sütőforma, szállító- és tárolódoboz egyben
3 495 Ft 2 495 Ft
    
Jégkristály sütőforma
-36 %
Sajnos már elfogyott
Jégkristály sütőforma
3D-s hatású
2 995 Ft 1 895 Ft
5 süteménydíszítő sablon szettben
Sajnos már elfogyott
5 süteménydíszítő sablon szettben
Sütemények kakaóporral vagy porcukorral történő díszítéséhez
2 495 Ft
Keksznyomda készlet, 3 minta
Sajnos már elfogyott
Keksznyomda készlet, 3 minta
Fapecsét 3 mintarátéttel
2 495 Ft
3D kekszsütő forma, 6 különböző minta
Sajnos már elfogyott
3D kekszsütő forma, 6 különböző minta
Szilikon sütőforma 24 háromdimenziós keksz készítéséhez
3 495 Ft
  
Díszítőcső süteményekhez
Sajnos már elfogyott
Díszítőcső süteményekhez
Sütemények díszítéshez 2 különböző rátéttel
2 295 Ft
4 teasütemény kiszúró szettben
Sajnos már elfogyott
4 teasütemény kiszúró szettben
A bemetszés révén a keksz a csésze szélére helyezhető
1 995 Ft

Tippek és receptek a karácsonyi készülődéshez!

Így lesznek az ünnepek igazán kellemesek az egész család számára! Tippeket adunk a hangulatos karácsonyi dekorációhoz, eláruljuk legfinomabb karácsonyi receptjeinket és kinyomtatható karácsonyi lapokkal lepjük meg Önt.

Karácsonyi lapok

Ingyenes: üdvözlőkártyák és ajándékkísérők nyomtatása!

Bővebben

Ünnepi receptötletek

Legjobb receptjeink és ötleteink a karácsonyi asztalra.

Bővebben

Terített asztal

Így válik a terített asztal az ünnep fénypontjává.

Bővebben

Karácsonyi sütemények

Csábító kekszreceptek és népszerű ünnepi sütemények.

Bővebben

Ünnepi dekoráció

Dekorációs trendek és tippek a karácsonyi hangulatú otthonhoz.

Bővebben

A karácsonyfa díszítése

Hangulatos ötletek a karácsonyfa díszítéséhez.

Bővebben

Sütési kellékek

Ezekkel a tippekkel a kekszsütés is élmény lesz.

Bővebben

Karácsony a Tchibo-nál

Fedezze fel a Tchibo karácsonyi világát!

Bővebben