Cookie-kat azért használunk, hogy weboldalunkat még jobban az Ön személyes igényeire szabhassuk. Szolgáltatásaink használatával Ön beleegyezik a cookie-k alkalmazásába. Tudjon meg még többet.
Schließen

von

100%-OS ÍZ. A MI KEDVENC KÁVÉINK.

   

Tchibo Family

Élénkítő íz& markáns aroma
665 Ft Quickshop

Tchibo Exclusive

250g őrölt pörkölt kávé
649 Ft Quickshop Ft/kg:  2 596

TCHIBO FOR BLACK´N WHITE

250g őrölt pörkölt kávé
699 Ft Quickshop Ft/kg:  2 796
  

TCHIBO FOR BLACK´N WHITE

100g instant kávé
899 Ft Quickshop Ft/100g:  899

Tchibo Family

Élénkítő íz& markáns aroma
995 Ft Quickshop Ft/100g:  995

Kézi szűrésű kávé a filteres kávé legnagyobb élvezetéhez

A szükséges kávémennyiséget legjobb frissen darálni - alapszabály: 125 ml vízhez egy kávékanál kávé (kb. 7,5 g)
A forró, de már nem forrásban lévő vizet (kb. 92°C - 94°C) a kávé elfedéséig tölteni, és kb. 30 másodpercig állni hagyni. A fennmaradó vizet körkörös mozdulatokkal kívülről befelé utántölteni.
A finom kávé élvezete: A puristák feketén élvezik kávéjukat - természetesen azonban személyes ízlés szerint hozzáadható cukor, kávétejszín vagy tej is.
1. A kávé hozzáadása előtt öntsük fel a papírszűrőt langyos vízzel, a pórusok így benedvesednek és a papír saját íze kiöblítődik. A pohárban felfogott vizet ezután ki kell önteni.

2. Az ideális darálási fokozat az adott kompozíciótól és a személyes ízléstől függ. Egyszerű alapszabály: minél finomabbra őrölt a kávé, annál fűszeresebb lesz az íze.

3. A kávé 98%-át víz alkotja - a víz minősége jelentősen befolyásolja a kávé ízét. Az Ön kávéjának vize ne legyen se túl kemény, se túl lágy. A nagyon kemény, mésztartalmú víz semlegesítheti a kávé savait, így tompíthatja az ízeket. A túl lágy víz viszont kiemeli a savakat és a keserű jegyeket. Az ideális keménység nyolc és tíz fok között van.

Ha a víz túl kemény, a leöntés előtt néhány percig gyengén forraljuk, majd tegyünk be egy vízszűrőt, vagy használjunk szénsavmentes ásványvizet.

Amit a filteres kávéról tudni kell

Ez teszi a különlegessé a Tchibo filteres kávéját

/

A kávé tárolása

A kávétároló edény

A káváaroma legnagyobb ellensége az oxigén, a fény és a hő. Ezért fontos, hogy a kávétároló edényt mindig megfelelően zárjuk. Az ideális kávétároló edény lég- és nedvességmentesen zárható, üvegből, porcelánból és fémből készül.

Tárolási hely

Fontos a kávé hűvös, száraz és szagmentes helyen történő tárolása. Optimálisan tárolható hűtő- és fagyasztószekrényben.

Eltarthatóság

Az őrölt kávé szobahőmérsékleten (a kávés dobozban történő tárolás ellenére is) néhány nap alatt elveszti aromáját. A hűtőszekrényben az aroma két hétig, a fagyasztószekrényben pedig háromszor-négyszer ennyi ideig őrződik meg. Az aroma még jobban védett, ha a kávét egész kávészemek formájában tároljuk: A kávébab az érzékeny kávéaromákat természetes aromatrezorként veszi körül és védi meg.