Rendelési szám: 104995
Az elmúlt években az ínyencek az egész világon újra felfedeztek egy klasszikust: a csodás, frissen forrázott kávét. Ezzel a BODUM®kávéfőzővel biztos lehet benne, hogy mindig tökéletesen fog sikerülni.
A BODUM®dugattyús rendszerének köszönhetően a kezelése rendkívül egyszerű: A forrázási idő letelte után lassan húzza ki a rozsdamentes acél szűrőhöz erősített kávégyűjtőt – és már élvezheti a tökéletesen zamatos kávét. Az ízsemleges, hőálló boroszilikát üvegből készült kanna űrtartalma kb. 350 ml, ami nagyjából három csészének felel meg. A biztonságos kezelés érdekében a fogantyú és a fedél műanyag, a krómozott lábak pedig védik az asztalt a magas hőtől.
A kávéőrlemény egyenletes benedvesítésével és megduzzasztásával (ezt „blooming”-nak is nevezik) különösen aromás kávét készíthet.
Lábak: krómszínű
Fogantyú, fedél és kávégyűjtő: fekete
Kanna: átlátszó
Lábak: krómozott acél
Fogantyú, fedél, kávégyűjtő: műanyag
Kanna: boroszilikát üveg
Magasság kb. 19 cm
Ø kb. 6,5 cm
1. Állítsa a kannát egy száraz, sík, csúszásbiztos felületre. Fogja meg a fogantyút és húzza ki a kannából egyenesen felfelé a szűrőegységet.
2. Tegyen a kannába csészénként (1,25 dl) 1 púpos evőkanál durvára őrölt kávét. A kávéskannát kizárólag alátéttel együtt használja.
3. Töltsön forró (nem forrásban levő) vizet a kannába.
Felül maradjon még legalább 2,5 cm hely. Keverje meg a kávét egy műanyag kanállal.
VIGYÁZAT: A fémkanál megkarcolhatja vagy megsértheti a kannát, amitől az eltörhet!
4. Helyezze a filteregységet a kannára. Fordítsa el a fedelet a kiöntőnyílás lezárásához. Még ne nyomja le a szűrőt!
Hagyja a kávét legalább 4 percig ázni.
5. Fogja meg erősen a kanna fogantyúját, és fordítsa el maga felől a kiöntőnyílást. Csak kezének súlyát használva, a gomb enyhe nyomásával nyomja le egyenesen a szűrőt a kannába.
6. Fordítsa el a fedelet a kiöntőnyílás kinyitásához, és töltse ki a kávét.
kb. 350 ml (kb. 3 csészéhez)
A kanna részei mosogatógépben tisztíthatók.