Őrölt, pörkölt kávé

Őrölt, pörkölt kávé

Őrölt kávé & filterkávé

 
Lágy, harmonikus íz
Intenzitás:36 Pörkölés:36
250g őrölt, pörkölt kávé
2 345Ft
Ft/kg 9 380
Gyorsnézet
 
Intenzív, aromákban gazdag íz
Intenzitás:46 Pörkölés:46
250g őrölt, pörkölt kávé
2 345Ft
Ft/kg 9 380
Gyorsnézet
 
  • Tchibo Exclusive 250g
Harmonikus íz, finom aroma
Intenzitás:46 Pörkölés:46
250 g őrölt kávé
1 845Ft
Ft/kg 7 380
Gyorsnézet
 
  • Tchibo Exclusive Decaf 250g
Tchibo
Lágy, kifinomult ízvilág
250g koffeinmentes őrölt, pörkölt kávé
2 345Ft
Gyorsnézet
 
  • TCHIBO FOR BLACK´N WHITE
Testes íz
Intenzitás:46 Pörkölés:56
250 g őrölt kávé
1 495Ft
Ft/kg 5 980
Gyorsnézet
 
Sajnos már elfogyott
Tchibo
Erős & karakteres
4 x 250 g őrölt kávé
5 980Ft
4 995Ft
Ft/kg 4 995
 
  • Tchibo Family 250g
Tchibo
Erős & karakteres
Intenzitás:66 Pörkölés:66
250 g őrölt kávé
1 495Ft
Ft/kg 5 980
Gyorsnézet

Koffeinmentes kávé

  • Tchibo Exclusive Decaf 250g
Tchibo
Lágy, kifinomult ízvilág
250g koffeinmentes őrölt, pörkölt kávé
2 345Ft
Gyorsnézet

Megfelelő kiegészítők

20% kedvezmény* TchiboCard hűségkártyával

Szemes, instant vagy őrölt kávéinkat 20% kedvezménnyel vásárolhatja meg.
Az ajánlat kapszulákra nem érvényes.

Filterkávé – tiszta élvezet, egyszerű elkészítés

Szinte semmi máshoz nem hasonlítható a reggel frissen főzött kávé illata. De ez az egyszerűen elkészített kávé az ízével is lenyűgözi a kávéi szerelmeseit. Egy ok, amiért a filterkávé ma népszerűbb, mint valaha. „A filterkávé visszatér! A Tchibo-nál mindenki megtalálja maga számára a legjobb minőséget” – mondja a Tchibo kávé-sommelierje, Benjamin Widegreen.

A filterkávé egyszerűn elkészíthető – akár géppel, akár valamilyen kézi kávéfőzővel, mint a pour over vagy a dugattyús kávéfőző. A Tchibo-nál elmerülhet a filterkávé világában. Válasszon szemes vagy őrölt kávéink közül, és győződjön meg kitűnő filterkávéink egyedülálló ízéről.

Hogyan válasszam ki a megfelelő filterkávét?

Egy csésze frissen főzött kávé sokkal több, mint csupán egy forró ital. Sokak számára pár percnyi nyugalmat, fellélegzést, az ízek élvezetét jelenti. És természetesen a maximális ízélmény pillanatát. Az ízt általában a filterkávé intenzitása és erőssége határozza meg.

Minőség és felelősségvállalás – fenntartható módon előállított kávé

A kávészemek elsősorban származási országuk éghajlati viszonyainak köszönhetik egyedülálló ízüket. Sok napsütés, nedves, meleg klíma és tápanyagban gazdag talaj – ez az, amit a kényes kávécserje igényel. Az Etióp-magasföldön például vannak olyan kávéültetvények, melyeken még ma is hagyományos módon folyik a termesztés és a szüret – műtrágyák használata nélkül.

Filterkávé-készítés – a kávékészítés művészete

Ha a Tchibo kávéinak világában már megtalálta kedvencét, akkor most megmutatjuk Önnek, hogyan készítheti el tökéletesen. Hiszen az igazi ínyencek számára a filterkávé elkészítési módja is valóságos művészet.

A tökéletes őrlési finomság
A kávé ízének kialakítása már az őrlésnél kezdődik. Amennyiben a kávészemeket kávédarálóval saját maga, frissen őrli, ügyeljen arra, hogy az őrlemény egyenletes finomságú legyen. A filterkávé elkészítéséhez közepes őrlési finomság ajánlott.

Kávé készítése kézi filterrel
Most már hozzáfoghat a filterkávé kézi filterrel való elkészítéséhez. Helyezze be a megfelelő papír filtert a kézi filterbe, töltsön bele őrölt kávét, és forró vízzel (az ideális hőmérséklet 92 és 96 °C közötti), körkörös mozdulatokkal forrázza le.

Kávé készítése pour over-rel
Itt a filterkávé egy boroszilikát üvegből készült kisebb kannában, tartós filter használatával készül. A pour over kanna használata rendkívül egyszerű: töltsön bele őrölt kávét, majd töltse fel vízzel és hagyja kis ideig ázni (pre infusion). Miután a víz kifolyt, öntse rá a maradékot középről kifelé haladó körkörös mozdulatokkal. És már kész is a pour over kávé!

Filterkávé készítése dugattyús kávéfőzővel
Évtizedek óta az egyik legkedveltebb elkészítési mód: mennyei kávé dugattyús kávéfőzőből. Kezelése egyszerű – csak kanna, őrölt kávé és forró víz szükséges hozzá. A filteres módszerrel ellentétben itt a kávéolajok a kávéban maradnak, így harmonikus aroma jön létre. Olvassa el itt, hogyan készíthet tökéletes filterkávét dugattyús kávéfőzővel.