Örömteli hétköznapok

Babaruhák, kiegészítők & kismamadivat

Nyugodt várandósságról gondoskodó kényelmes kismamaruhák, bájos babaruhák, nagyszerű gyerekszobabútorok, valamint különböző szép és hasznos holmik az új családtaggal töltött első időszakhoz.

Kedvenceink a kollekcióból

 
 
 
 
Sajnos már elfogyott

Gömbölyűen is csinosan

Ruhák & kiegészítők kismamáknak

Mitől olyan különleges a biopamut?

Az ökológiai termesztés védi a természetet, óvja a klímát és gondoskodik róla, hogy az egész család jól érezze magát. Biopamutot tartalmazó termékeink könnyen felismerhetők az anyagösszetételükről: a legalább 95%-os biopamut tartalmat az OCS 100 logó, a legalább 50%-ot pedig az OCS Blended logó garantálja.
Bővebben

Bájos holmik babáknak & kisgyerekeknek

Kabátkák, felsők, nadrágok & rugdalózók kisgyerekeknek

A pamutruhák árthatnak a környezetnek?
Igen - a hagyományos gyapotot számos ártalmas vegyszer felhasználásával termelik. Ez árt a felszín alatti vizeknek, a rovaroknak és azon termelők egészségének is, akik a gyapotot termesztik. Ezért a környezet védelme érdekében termékeinkhez biopamutot használunk.
Mit tud a biopamut, amit a hagyományos pamut nem? A biogazdálkodás védi a természetet, kíméli a talajt, csökkenti a vízfelhasználást és hozzájárul ahhoz, hogy a jövőben is foglalkozhassunk mezőgazdasággal. Ez pedig nem csak nekünk, hanem a most még nagyon kicsiknek, a következő generációnak is fontos.

Trendi ruhák? Mindig!

A mosógép a felhasznált energia csaknem 90%-át a víz felmelegítésére használja fel – pedig a legtöbb ruhadarabhoz 15 vagy 30 fokos mosóprogram is elég lenne. Próbálja ki, takarítson meg energiát és élvezze a megszokott frissességet!

Energiapazarlás? De nem mosás közben!

Tudta, hogy egy szárítógép több áramot fogyaszt, mint egy hűtőszekrény, egy mosogatógép és egy mosógép együttvéve? A jó öreg szárítókötél ezzel szemben nem csak anyagkímélő, hanem környezetbarát is.

Fehérneműk & hálóruhák

Különösen praktikus: számos body 98-as méretig átlapolós fazonnal

 
 

Folteltávolítás? Természetesen!

A gyerekek folyton maszatolnak. Ha azonnal kezeli a foltot, akkor nem kell többször kimosni vagy kidobni a ruhadarabot – ez a környezetet is védi. Használjon egyszerűen hideg vizet, zsíros folt esetén pedig természetes mosószert, így a nagyobb ruhakupacokat is elkerülheti.

Van jobb a bionál?

GOTS tanúsítvánnyal rendelkező termékeink – akárcsak a bio jelzés esetében – ökológiai gazdálkodásból származó pamutot tartalmaznak. Ezen kívül a teljes termelési lánc mentén ügyelünk a környezeti és szociális kritériumok betartására. Ide tartozik például az is, hogy a ruhákat veszélyes vegyszerek és egyéb kritikus adalékok nélkül állítjuk elő.
Fenntarthatóság a Tchibo-nál

4 biopamuttal kapcsolatos tény

Felelősséggel viseltetünk a világ iránt, amelyben ma és holnap élünk. És azok iránt az emberek iránt, akikkel együtt dolgozunk. Ezért tűztük ki célul, hogy termékeink méltányos módon készüljenek - az ember és a természet érdekében.

198 millió

megtöltött kádnak* felel meg az a vízmennyiség, amelyet a Tchibo 2018-ban a fenntartható pamut felhasználásának köszönhetően meg tudott spórolni. *A számítás 150 l-es fürdőkád alapulvételével történt.

A Tchibo a világ harmadik legnagyobb biopamut forgalmazója

Ez a tény számunkra a Tchibo-nál visszaigazolásként és ösztönzőként szolgál ahhoz, hogy következetesen haladjunk tovább ezen az úton. Forrás: textileexchange.org

434 liter

víz spórolható meg egy biopamuttal készült póló előállításakor. Forrás: aboutorganiccotton.org

2018-ban a Tchibo számára beszerzett pamut 86%-a

már fenntartható gazdálkodásból származott.
 
Sajnos már elfogyott
 
Sajnos már elfogyott
 
 
 

Szórakoztató & hasznos

Játékok és különböző hasznos kiegészítők kisbabáknak

 
 
 
 
Sajnos már elfogyott
 
Sajnos már elfogyott
 
Sajnos már elfogyott
 
 
 
 
 
 


Az álomszép éjszakákért

Most megveszem
a teljes
szettet
Gyerek ágynemű, 2 gyerek gumis lepedő szettben
 
 
Most megveszem
a teljes
szettet
Gyerek ágynemű, 2 gyerek gumis lepedő szettben
 
 
Sajnos már elfogyott
 
 
 

Bútorok & felszerelések a gyerekszobába

MÉLTÁNYOSSÁG AZ EMBERREL ÉS A TERMÉSZETTEL: EZ A MI FELELŐSSÉGÜNK

A Tchibo-nál 13 éve azon dolgozunk, hogy termékeinket méltányos módon állíthassuk elő. Fontos számunkra a környezet védelme és a tisztességes magatartás mindazokkal szemben, akikkel együtt dolgozunk. Célunk, hogy vásárlóinknak olyan termékeket kínáljunk, melyekre a kiváló minőség mellett társadalmi és ökológiai méltányosság jellemző. Mindezt már számos területen sikerrel megvalósítottuk, de tudjuk, hogy még mindig van teendőnk. Hogy ebben a kollekcióban mit is jelent a fenntarthatóság, azt itt és a termékleírásnál tudhatja meg.
A bio pamutból készült textíliáink is rendelkeznek a JÓT TETTÉL jelöléssel, így segítve céljaink elérését: a 100%-ban fenntartható kereskedelmet. Ezen sikereket már korábban elkönyvelhettük, mivel 2015-ben a felhasznált pamut kb. 76%-a fenntartható forrásokból származott.

A bio pamut környezetbarát termelése védi a fajok sokféleségét és segít a termőföld megőrzésében, mely a pamuttermelők hasznára válik. A bio pamutot tartalmazó termékeink könnyedén felismerhetők az anyagok adatainál: Legalább 95% bio pamutot tartalmaznak, melyet az OCS 100 pecsét garantál – legalább 50% esetén pedig az OCS Blended pecsét jelzi a tulajdonságot.
A Global Organic Textile Standard (GOTS) szerint tanúsított ruháink viselete háromszorosan is jó érzés. Mert az ellenőrzött biológiai mezőgazdaságból és a környezeti és társadalmi követelményeknek megfelelő teljes textil termelési láncból mindenki profitál: A környezet, az emberek, a beszállítói lánc és Te is.

GOTS MINŐSÉG
Ezen a héten válogatott termékek kaptak GOTS tanúsítást. Ezek 70% / legalább 70% pamutot tartalmaznak ellenőrzött biológiai termelésből és a Global Organic Textile Standard (GOTS) előírásai szerint kerültek előállításra. Mind a termelés, mind a feldolgozás során kerüljük a veszélyes vegyszerek és kritikus adalékok használatát.