Cookie-kat azért használunk, hogy weboldalunkat még jobban az Ön személyes igényeire szabhassuk. Szolgáltatásaink használatával Ön beleegyezik a cookie-k alkalmazásába. Tudjon meg még többet.
Schließen
Információk a Cafissimo kávéfőzőkről

Információk a Cafissimo kávéfőzőkről

A Tchibo bemutatja a kávéfőzés igazi mindentudóját, az exkluzív Tchibo Cafissimo kávéfőzőt. Öt kapszulás modellünk, a Cafissimo PURE, a Cafissimo CLASSIC, a Cafissimo TUTTOCAFFÈ, a Cafissimo LATTE és a Cafissimo mini mindenkit lehengerel modern formájával, aktuális divatszíneivel és a kényelmes, egyszerű kávékészítési módjával- ezzel minden konyha fénypontjává válhatnak. Ezen az oldalon hasznos válaszokat adunk Önnek esetleges kérdéseire. Továbbá fontos információkat olvashat Cafissimo kávéfőzője működésével kapcsolatban, valamint itt találhatók az adott kezelési útmutatók és a vízkőmentesítésről szóló videók.

Cafissimo mini

A készülékéhez mellékelt útmutató a következőket tartalmazza:
- Cafissimo Service
- Tippek és trükkök
- Javaslatok a vízkőmentesítéshez
- Tanácsok a hibakereséshez
- További információk
Kezelési útmutató Cafissimo mini (pdf)

Cafissimo CLASSIC

A készülékéhez mellékelt útmutató a következőket tartalmazza:
- Cafissimo Service
- Tippek és trükkök
- Javaslatok a vízkőmentesítéshez
- Tanácsok a hibakereséshez
- További információk
Kezelési útmutató Cafissimo CLASSIC (pdf)

Cafissimo LATTE

A készülékéhez mellékelt útmutató a következőket tartalmazza:
- Cafissimo Service
- Tippek és trükkök
- Javaslatok a vízkőmentesítéshez
- Tanácsok a hibakereséshez
- További információk
Kezelési útmutató Cafissimo LATTE (pdf)

Cafissimo PURE

A készülékéhez mellékelt útmutató a következőket tartalmazza:
- Cafissimo Service
- Tippek és trükkök
- Javaslatok a vízkőmentesítéshez
- Tanácsok a hibakereséshez
- További információk
Kezelési útmutató Cafissimo PURE (pdf)

Cafissimo TUTTOCAFFÈ

A készülékéhez mellékelt útmutató a következőket tartalmazza:
- Cafissimo Service
- Tippek és trükkök
- Javaslatok a vízkőmentesítéshez
- Tanácsok a hibakereséshez
- További információk
Kezelési útmutató Cafissimo TUTTOCAFFÈ (pdf)

GYIK Cafissimo rendszer

A 3 gőznyomásfokozatú rendszer a Cafissimo LATTE, Cafissimo CLASSIC, Cafissimo PURE, Cafissimo TUTTOCAFFÉ és Cafissimo mini kávéfőzők különlegessége, mivel a tökéletes elkészítéshez minden kávé esetében egyedi gőznyomás szükséges. Így a kávé aromája teljes mértékben kibontakozhat. Ezért készítik a Cafissimo kávéfőzők a kávét különböző gőznyomásokon: eszpresszó nagy nyomáson, caffè crema közepes nyomáson, filterkávé alacsony nyomáson. A kívánt italhoz tartozó gombokkal állíthatók be az adott ital paraméterei (nyomás, vízmennyiség, hőmérséklet).
Ha valaki az erősebb vagy gyengébb kávét kedveli, a gyárilag beállított vízmennyiséget szabályozhatja a saját ízlésének megfelelően úgy, hogy az adott italválasztó gombhoz tartozó vízmennyiséget újraprogramozza. További részletek a kezelési útmutatóban.
A Cafissimo rendszer kezelése rendkívül egyszerű – a kapszulák színkódjainak köszönhetően. A kávé mihamarabbi élvezetéhez vezető út csupán néhány lépésből áll:
A Cafissimo esetében minden kávéfajtához saját gomb tartozik, melynek színe azonos a kapszuláéval. Helyezze a lezárt kapszulát a kapszulatartóba. A gép lezárásakor a gép belsejében található tüske kilyukasztja a kapszulát. A kávéfőzés a kívánt gomb megnyomásával indítható. A kiválasztott kapszula színétől függően nyomja meg a megfelelő színű kávéfajta gombját. Megkezdődik a kávé elkészítése. A Cafissimo CLASSIC, Cafissimo LATTE, Cafissimo PURE, Cafissimo TUTTOCAFFÉ és Cafissimo mini 3 gőznyomásfokozatú rendszerének köszönhetően a különböző kávék különféle gőznyomásokkal készülnek. Így a kávé aromája tökéletesen kibontakozhat. Tökéletes élvezet - bármelyik kávéspecialitást is választja. Az elkészítés időtartama a kávé fajtájától és a beprogramozott italmennyiségtől függően 25 (eszpresszó) és 90 másodperc (filterkávé) között van.
Ajánljuk, hogy rendszeresen vízkőmentesítse a gépet. Ezt a műveletet - a víz keménységétől függően - ajánlott 4 hetente elvégezni. Információ: A vízkőmentesítést lásd a kezelési útmutatóban.
A víztartályt hetente egyszer célszerű a következő módon megtisztítani:
1. Egyenesen felfelé húzza ki a víztartályt.
2. Folyó csapvíz alatt öblítse le, majd törölje szárazra. A tartály mosogatógépben nem tisztítható.
3. Helyezze vissza a víztartályt.

GYIK Kapszulák

A Cafissimo széles kínálatában többféle eszpresszó, caffè crema, filterkávé és tea található. Fedezze fel különböző ízprofilú és intenzitású termékeink sokféleségét a Tchibo online áruházban.
A Tchibo azért döntött a Cafissimo kapszulás rendszer mellett, mert minden egyes Cafissimo kapszula pontosan a kávé elkészítéséhez szükséges mennyiségű, finomra őrölt kávét tartalmaz. A Tchibo Cafissimo légmentesen lezárt kapszulái magukba zárják az aromát és a csak a főzési folyamat során engedik ki. Így a frissen őrölt kávé teljes íze megmarad hónapokon át, egészen a kávékészítés pillanatáig. A Cafissimo géppel készített kávékülönlegességek minősége szempontjából a következő tényezők döntő fontosságúak:
• a kávé frissessége csészéről csészére
• a kávé feldolgozásának módja
• a megfelelő mennyiségű kávéőrlemény
• a megfelelő mennyiségű víz
• a szűrők geometriája
Filterrel lefőzött kávéknál ezek a magas minőségi követelmények nem teljesíthetők.
A Cafissimo kapszulák főbb részei polipropilén anyagból (műanyag) és alumíniumból készülnek. A Cafissimo kapszulák minden anyaga élelmiszer minőségű, és nem tartalmaz káros anyagot. Ezt semleges, akkreditált bevizsgáló laboratóriumok igazolták.
Nem. A Tchibo úgy döntött, hogy csak saját kapszulái legyenek használhatók. Mivel a gép és a kapszulák egy egymással összehangolt rendszert alkotnak, csak a Tchibo kapszulákkal érhető el az a kiváló kávéminőség, melyet a vásárló Tchibo-tól megismert és elvár.
A frissen őrölt kávé, a kapszulák aromazáró csomagolásának köszönhetően 12 hónapig, az elkészítés végső pillanatáig megőrzik teljes aromájukat.

GYIK Fenntarthatóság

A fenntarthatóság a Tchibo mint vállalat, és ezáltal a Cafissimo számára is felelősségvállalást jelent. A kávé példájára vonatkoztatva ez a következőket jelenti: A kávétermelő úgy gazdálkodhat és termelhet, hogy még gyermekeinek is lehetősége lesz megfelelő minőségű és mennyiségű kávét termelni. Ezzel biztosítjuk, hogy a jövő generációi is jól megélhessenek a kávétermesztésből, és a kávék minősége hosszú távon is fenntartható maradjon.
A fenntartható gazdálkodásból származó kávé felhasználása azt jelenti, hogy a Cafissimo kávékhoz kizárólag olyan kávéültetvényekről számazó kávékat használunk fel, melyek megfelelnek a Rainforest Alliance Certified™ környezetvédelmi szervezet tanúsítási előírásainak, vagy az UTZ Certified fenntarthatósági programjának. Mivel kapszuláinkhoz csak a legjobb minőségű kávékat használjuk, e két tanúsítottan fenntartható minőség változó keverékét alkalmazzuk. Ami fontos: bizonyos lehet benne, hogy kapszuláink mindig 100%-ban fenntartható kávé tanúsítvánnyal rendelkező kávét tartalmaznak, melyek garantálják Önnek az egyedülálló Cafissimo kávéízt.
Nálunk a kiemelkedő, 100% Tchibo Arabica minőség és az egyedülálló Cafissimo kávéíz a legfontosabb. Kávéinkat ezért rendkívüli gondossággal, különleges minőségi követelmények alapján válogatjuk ki. Ilyen, ezeket a szigorú követelményeket teljesítő kávékat jelenleg, a tartós kínálatunkhoz szükséges mennyiségben, főként a Rainforest Alliance Certified és a UTZ Certified tanúsítással rendelkező ültetvények kínálnak számunkra. Számunkra a fenntarthatósági stratégiánk keretén belül szintén fontos, hogy Fairtrade tanúsító szervezetként kizárólag kistermelői szövetkezetekkel működünk együtt. Ezért nagyon örülünk, hogy a Cafissimo-val már Fairtrade tanúsítvánnyal rendelkező kávét is kínálhatunk, amelyet a limitált kiadású Grand Classé kávéikként ismerhet. A jövőre nézve célunk, hogy jobban kiépítsük a Fairtrade-del való együttműködést.

GYIK Problémák és megoldások

A Tchibo a vásárlás időpontjától számított 36 hónap garanciát vállal Cafissimo mini és Pure kávéfőzők vásárlása esetén. Valamint 40 hónap garanciát vállal Cafissimo Latte, Classic és Tuttocaffé kávéfőzők vásárlása esetén. Minden gép a legújabb gyártási módszerekkel készül, és szigorú minőségellenőrzésen esik át. Garantáljuk a termékek kifogástalan minőségét. A garancia időtartama alatt térítésmentesen javítunk minden anyag- vagy gyártói hibát.
Ha az elvárások ellenére hiba merülne fel, akkor a vásárló a terméket gondosan becsomagolva elküldheti a Tchibo vevőszolgálat részére. A küldemény gyors feldolgozásához ajánlott mellékelni a vásárlási bizonylat másolatát és a hiba rövid leírását a cikkszámmal együtt.
A garancia alól kivételt képeznek a szakszerűtlen kezelésből vagy a vízkőtelenítés el nem végzéséből eredő károk, valamint a kopó alkatrészek és a fogyóeszközök. Ezek megrendelhetők a Tchibo vevőszolgálatánál.
A meghibásodott termékek javítása a Tchibo Vevőszolgálatoknál történik. Kérjük, ezzel kapcsolatban forduljon az adott országban illetékes vevőszolgálathoz.
A víztartályban egy úszó található, mely a vízszintet figyeli. Ha a víztartály jelző annak ellenére felvillan, hogy elegendő víz van a tartályban, akkor annak az lehet az oka, hogy az úszó meghibásodott. Ilyen esetben küldje el készülékét a megfelelő megjegyzéssel Vevőszolgálatunkhoz.
Ha túl sok víz kerül a cseppfogóba, annak rendszerint az az oka, hogy a kifolyó vízköves, vagy a kapszula nem lett megfelelően kilyukasztva. Az első esetben a probléma vízkőmentesítéssel megoldható.
A víztartály nagymértékű vízkövesedése következtében a gép nem tudja megfelelően elvégezni a főzési folyamatot, és a készülék zajosabban működik. Ilyen esetben javasoljuk a víztartály vízkőmentesítését. Ha a gép ennek ellenére sem működik, kérjük, küldje el vevőszolgálatunkhoz.
Tchibo Cafissimo Szerviz ügyfélszolgálat
E-mail
cafissimo-service@tchibo.hu
Telefon
06-80-021-374 (ingyenesen hívható)
Munkanapokon: 8.00-20.00
Szombaton: 8.00-16.00