Rendelési szám: 85714
Fedezze fel a limitált kiadású, Costa Rica-i Grand Classé Espresso-t:
A kellemesen gyümölcsös jegyek kiegyensúlyozott aromát és különleges ízélményt eredményeznek. A speciális mézeljárás során a babkávét úgy érlelik a Costa Rica-i napon, hogy nem távolítják el róla teljesen az édes gyümölcshúst. Csak ezzel a módszerrel bontakoztatható ki teljesen a Tarrazú régióból származó kávé természetesen gyümölcsös íze.
Mitől különleges?
A Cafissimo Grand Classé második kiadásában Costa Rica-ba utazunk.
A kávéfarmok a Tarrazú nevű régióban, az ország legmagasabb hegyeinek lejtőin és völgyeiben találhatók – ennek köszönhetően a növények számára adott a maximális hozamhoz ideális tengerszint feletti magasság és védettség.
A speciális „mézeljárás” módszerével a babkávét úgy érlelik a napon, hogy rajta hagyják az édes gyümölcshús egy részét. A mézeljárás egy kifejezetten Costa Rica-ra jellemző módszer.
Mit jelent a mézeljárás?
A „méz” kifejezés a gyümölcshús leválasztása után a kávébabon maradó pektinrétegre utal.
A gyümölcshús eltávolításakor a pektinréteg egy részét rajta hagyják a kávészemeken. Ezután a kávét udvarokon vagy szárítóágyakon hagyják száradni legalább egy hétig, amíg az el nem éri a kívánt állapotot a hőmérséklet és a nedvességtartalom szempontjából.
Ez az eljárás a testesség és az aroma fokozásával, valamint a hagyományos, teljesen mosott Costa Rica-i kávé savasságának a csökkentésével teszi még gazdagabbá ezt a kávét.
A mézeljárással készült kávé három típusa kapható: sárga, vörös és fekete.