Hagyományos vidéki konyha: kenyérsütés, sütőben készülő ételek és spárga
Akár saját készítésű kenyér, spárga vagy finom felfújt - a vidéki konyha hagyományos ételei kellemes hangulatot teremtenek a konyhában. Ha serceg az étel a serpenyőben, a spárga puhul, a sütőben készülő étel pedig aranybarnára válik, nem marad más más hátra, mint az örömteli várakozás és a konyhát lassan betöltő ellenállhatatlan illat élvezete. Az Ön étvágyát is meghoztuk a vidéki konyhához? Fogadja hát szeretettel az Ön számára összeállított finom receptjeinket, valamint hasznos tippjeinket és információinkat.
Kenyérsütéssel kapcsolatos tippek
A frissen sült kenyeret a péknél szokta beszerezni? Feltételezzük igen, de azért számos okot tudunk arra is, hogy miért süsse meg kenyerét saját maga. A legfontosabb ilyen ok: Ön határozhatja meg, hogy kenyere mit tartalmazzon. Alkossa meg magokból, diófélékből és zöldségből álló saját keverékét, melyet még allergiások is bátran fogyaszthatnak. Így nem csak változatosan, hanem sokkal tudatosabban is táplálkozhat.
Alapreceptek a finom, házi készítésű kenyérhez
A következő paraszt- vagy tönkölybúza kenyérhez való receptek olyan alapreceptek, amelyeket tetszés szerint kiegészíthet magvakkal, diófélékkel és hasonlókkal, így megalkothatja ízlésére szabott kedvenc kenyerét.
Parasztkenyér
Gyors tönkölybúza kenyér
Sütőhöz: hagyományos & innovatív anyagok
A konyhában nem csak a hozzávalók mérvadóak az elkészített ételek minősége szempontjából. A kellékek - különösen azok anyaga - is fontosak. Konyhánkban napjainkban a tradíció találkozik a modernnel: a már évtizedek óta jól bevált konyhai segédeszközöket éppen olyan szívesen használjuk, mint a praktikus innovációkat. Hiszen minden anyagnak megvannak a maga előnyös tulajdonsága. Most elmagyarázzuk, hogy a különböző anyagok minek köszönheti egyediségüket, hogy kell bánni velük és hogy elsősorban milyen fogásokhoz ajánlottak.
Sütőben készülő fogások & egyebek: receptek nagymamáink idejéből
Darálthúsos-karalábés felfújt
Sütőben sült burgonya agyagedényben
Rakott burgonya
Apróra vágott csirke paradicsomos-olívás szószban
A spárga helyes elkészítése
Spárgaszezon van, így mindenütt finom fehér és zöld spárgákat látni. De hogyan is lehet helyesen elkészíteni ezt a zöldségfélét? Mi a különbség a fehér és a zöld spárga között? Hasznos tippek és trükkök a spárga elkészítésével kapcsolatban.