Schließen

Kedves Kávékedvelő!

Costa Rica – mi is lehetne találóbb név e lenyűgöző hely számára.

A Csendes-óceán és a Karib-tenger között elterülő „gazdag part” egzotikus állatok és növények hatalmas sokféleségéről ismert, és nem mellékesen a világ egyik legjobb kávéjának hazája. A San José tartományban található kis régió, Tarrazú, kávékülönlegességek termesztőjeként már nemzetközi hírnevet szerzett magának. Itt, Tarrazú szívében található új kávékülönlegességünk bölcsője is. A „Mata de Caña“ nevű családi farmról származik, melynek neve magyarul „cukornád“ – és tökéletesen illik ennek az egyedülálló kávénak az édeskés ízéhez.
A szomszédos Cordillera de Talamanca vulkáni hegyláncainak tápanyagban gazdag talajain teremnek az értékes arabica kávészemek, melyek már a kezdetektől fogva a legjobb kezekben vannak. A farm tulajdonosa, Ana, és családja különösen nagy figyelmet fordít a környezetbarát termesztési módszerekre és a tisztességes munkakörülményekre. Emellett mindig egy cél lebeg a szemük előtt: a lehető legjobb kávéminőség elérése.

„Napsütéses üdvözlet Közép-Amerikából!"
Markus Meusburger

a Tchibo kávészakértője
 
  • Rarität „Mata de Caña Costa Rica” kávékülönlegesség – 500 g szemes kávé
Édes, elegáns ízvilágú prémium kávé agávé nektár és papaya ízjegyekkel
Intenzitás:36
3 295Ft
Ft/kg 6 590
Gyorsnézet

Limitált kiadású kávéink

A legjobb kávétermesztők ültetvényeiről, kézzel szedve, változatos ízvilággal és csak a készlet erejéig: ezek kézzel elkészíthető Rarität kávéink, valamint a Grand Classé a Cafissimo kávéfőzőkhöz! Prémium kávéink mindegyik változata fenntartható termelésből származik, és – az adott jelölésnek megfelelően – környezeti és szociális projekteket támogatnak a termőterületeken.
Weltkarte, die den Kaffeegürtel abbildetNem minden kávé egyforma

Mindegyik fajta egyedülálló ízélményt nyújt, és a kávé aromavilágának sokféleségét tükrözi: a gyümölcsöstől és a fűszerestől a dióson és a csokoládéson át az édesig és a virágosig. A Tchibo Rarität és Grand Classé kávék ízjegyeit könnyedén megismerheti a Tchibo aromakerék segítségével. A piros csomagolás pl. különösen gyümölcsös ízélményt jelent.

Eddigi Rarität kávéinkról röviden

Évente – a szüretelési naptárnak megfelelően – körülbelül hétféle Rarität és Grand Classé kávé várható. Húsvétkor és karácsonykor két kiadás korlátozott számú, egy, a származási helyre jellemző állattal díszített tárolódobozzal együtt kapható – igazi gyűjtőknek való darabok! Rarität kávéját így nemcsak az aromát megőrző módon, de stílusosan is tárolhatja.