Schließen
Rarität kávékülönlegesség

Kedves Kávékülönlegesség-rajongó!

Itt, a Guatemala északnyugati részén elterülő Unión Cantinil járásban, – a mexikói határ közelében – 1500-1800 méteres magasságban található új, limitált kiadású kávénk származási helye.

Az itteni kávétermesztés sajátossága, hogy a kávécseresznyéket csak az érés legvégső pillanatában, kézzel szedik le – akkor, amikor már vörösborszínben pompáznak. Ezt követően a nap kellemes melege gondoskodik a cseresznyék hagyományos és természetes szárításáról. Ennek során minden napsütötte centimétert kihasználnak, mivel ezen a hegyes és árnyékos vidéken a napsugár ritka kincs. Ezért a kávécseresznyék szárítása háztetőkön, kis teraszokon és lankás dombokon történik. Az egyenletes szárítás érdekében a kávészemeket kézzel forgatják.
A helyi növény- és állatvilág erdőinek és termékeny talajainak köszönhetően vált ez a szép táj ennek a páratlan kávénak a különleges termőhelyévé. Ezen a trópusi vidéken különösen jól érzi magát a jabiru, ez a lenyűgöző, a gólyaalakúak rendjébe tartozó dél-amerikai madár. Ő adta kávékülönlegességünk hangzatos nevét és a kávétermesztés során ő figyelhető meg itt a vizek közelében, csoportokba verődve.
Ennek a szenvedélyes odaadásnak köszönhetően alakul ki a kávécseresznyékben a csokoládés íz, ami minden ínyencet lenyűgöz.

Napsütéses üdvözlet Közép-Amerikából!
Markus Meusburger

a Tchibo kávészakértője
 
  • Rarität »Jabiru Guatemala« – 500 g szemes kávé
Testes, aromás kávé enyhe szárított szőlős és csokoládés ízjegyekkel
Intenzitás:46
3 295Ft
Ft/kg 6 590
Gyorsnézet
 
Erős, intenzív aroma selymes étcsokoládés jegyekkel
Intenzitás:56
tól/től1 295Ft
Ft/100g 1 618,75
Gyorsnézet

Exkluzív aromák –
limitált kiadású prémium kávéink jóvoltából

Induljon el egy igazán különleges ízutazásra a Föld körül és fedezze fel a kávék legexkluzívabb származási helyeit – mindig változó Rarität kávéink segítségével! Akár kézi forrázáshoz való kávé, akár Grand Classé kávék Cafissimo kávéfőzőjéhez: fedezze fel a kávéöv válogatott ültetvényeinek sokféleségét a kézzel szedett, szeretettel feldolgozott és egyedülálló ízű kávékon keresztül. De ez még nem minden: limitált kiadású prémium kávéink mindegyik változata fenntartható termelésből származik, és – az adott jelölésnek megfelelően – környezeti és szociális projekteket támogat a termőterületeken.
Weltkarte, die den Kaffeegürtel abbildet

Egyedülálló kávé – egyedülálló íz

A gyümölcsöstől és a fűszerestől a dióson és a csokoládéson át az édesig és a virágosig: mindegyik kiadás egy különleges ízvilágot kínál, a legjobb kávéélményért. Az adott ízirány színének megfelelő designnak és a csomagolásokon található aromakeréknek köszönhetően a limitált kiadású prémium kávék aromája már első pillantásra felismerhető. A környezeti hatások összjátéka, mint a talajminőség, a termőhely tengerszint feletti magassága és az éghajlat, valamint a mechanikus jellegű összetevők, mint a szüret, a feldolgozás és a pörkölés alakítják ki prémium kávénk különleges és finom aromáit.

Ízkülönlegességek –
évente többször is

Minden évben – a szüreti naptártól függően – akár hat Rarität kávékülönlegesség is megjelenhet – néhányuk Cafissimo Grand Classé kávéként is kapható. Húsvétkor és karácsonykor pedig még egy további különlegesség vár Önre: a világ legkitűnőbb származási helyeiről származó prémium kávék exkluzív ajándékdobozokban, melyek egyedi külseje az adott kávé származási helyére utal. Ezek a kávésdobozok nem csupán valódi gyűjtői és szemet gyönyörködtető darabok minden konyhában, de tároló alkalmatosságként is szolgálnak, hogy kedvenc kávéját mindig friss aromával élvezhesse – mindezt a legjobb minőség érdekében.

Ezeket termékeket ajánljuk még

Rarität kávékülönlegességeink elkészítéséhez a HARIO kerámia kézi filtert ajánljuk a megfelelő papírfilterrel együtt. És a tökéletes kiegészítők: az elektromos kávédaráló, valamint az elektromos, hattyúnyakú vízforraló a hőmérséklet egyedi beállításához. Tökéletes kávéélményt ígér a Grand Classé kapszulák elkészítése egy Cafissimo kapszulás kávéfőzővel, például egy Cafissimo easyvel is.
 
  • Kávédaráló, elektromos
Ezzel a sokoldalú, beépített mérleggel rendelkező kávédarálóval mindig tökéletes őrölt kávét készíthet
26 995Ft
Gyorsnézet
 
  • Elektromos hattyúnyakú vízforraló
Az ideális hőmérséklet tetszés szerint, de gyárilag beállított érték alapján is kiválasztható, és az elkészítés teljes időtartama alatt állandó szinten tartható.
19 495Ft
Gyorsnézet
 
  • Üvegkanna
Az üvegkanna a kézi filter tökéletes kiegészítője.
6 995Ft
Gyorsnézet
 
  • Kerámia kávéfilter, kicsi, 101-es méret
„Pour Over“: egyszerű kézi forrázás friss, aromás kávé készítéséhez
2 495Ft
Gyorsnézet