Rarität No.5
„Kirinyaga”

Prémium kávé Kenyából
„Tartson velünk Kenya lenyűgöző ösvényein Kirinyaga megyébe – új prémium kávénk termőterületének helyére.”
Markus Meusburger A Tchibo csapat különlegességek beszerzéséért felelős tagja
 
 

Megérkezett Rarität No. 5 kávékülönlegességünk!

Fedezze fel Kenyából származó új, limitált kiadású „Kirinyaga” prémium kávénkat a rebarbara, a fekete ribizli és a piros alma ízével! Cafissimo Grand Classé változatban is kapható, a fekete ribizli gyümölcs ízjegyeivel. Csak a készlet erejéig!

Kedves Kávékülönlegesség-rajongó!

Tartson velünk Kenya lenyűgöző ösvényein Kirinyaga megyébe!

„Kirinyaga” régió neve a bennszülött kikuju törzs nyelvéből ered, jelentése: „a ragyogó hegy”. Hegy alatt itt a Mount Kenya értendő, mely Afrika második legmagasabb hegye, és amelynek csúcsa lélegzetelállító látványt nyújt az itteni kávéültetvényekről.

Ezen a csodás helyen találkozunk Margret Wambuival. Csillogó szemekkel mesél életéről és mindennapjairól a kávéültetvényen: „A kávé nekem egyet jelent a jóléttel. A munkámnak köszönhetően házat építhettem, lehetővé tehettem a gyermekeim számára a tanulást, és vehettem három tehenet. Célom mindig valami újat tanulni, hogy kávémat a jövőben is a legjobb minőségben tudjam kínálni. Azt szeretném, ha mindenki, aki a kávémat fogyasztja, kiérezné belőle a fáradozásomat és odaadásomat.”

A sok aktív vulkánnak köszönhetően – többek között – itt találhatók az ország legtermékenyebb talajai. A kávétermesztéshez felhasznált kristálytiszta víz egyenesen a Mount Kenya erdeiből jön, és hozzájárul a kávé kitűnő minőségéhez. A kávécseresznyéket a reggeli órákban szüretelik, és még aznap feldolgozzák.

Ennek a kenyai különlegességnek a sajátossága, hogy exportálás előtt a kávészemeket méret szerint, kézzel válogatják, és az AA jelölés a régió egyik legnagyobb és legjobb minőségű kávészemeinek jár. Ez a méret rendkívül ritka, kizárólag erre a kávéra alkalmazzák, így ez egy rendkívüli különlegességnek számít.

A kézi forrázással vagy a Cafissimo kapszulás kávéfőzővel való elkészítést követően gyümölcsös jegyeket fedezhetünk fel, melyek fekete ribizlire emlékeztetnek. Mellette még egy leheletnyi rebarbara és piros alma is érezhető.

Kíváncsiak vagyunk, hogy Ön milyen ízekkel találkozik!

„Napfényes üdvözlet Kenyából! Kellemes kávézást!”
Markus Meusburger A Tchibo csapat különlegességek beszerzéséért felelős tagja

Rarität No.5 „Kirinyaga”

  • SZÁRMAZÁS: Kirinyaga, Kenya
  • TERMESZTÉSI MAGASSÁG: 1600 - 2000 m
  • ÉGHAJLAT: trópusi éghajlat
  • VÁLTOZAT: SL-28
  • FELDOLGOZÁS: mosott és napon szárított
  • FAJTA: 100% Tchibo Arabica
  • TANÚSÍTÁS: Rainforest Alliance
  • ÍZ – RARITÄT: rebarbara, fekete ribizli, piros alma
  • ÍZ CAFISSIMO GRAND CLASSÉ: gyümölcsös zamat fekete ribizlis jegyekkel
Kóstolja meg most

Exkluzív aromák – limitált kiadású prémium kávéink jóvoltából

Induljon el egy igazán különleges ízutazásra a Föld körül, és fedezze fel a kávék legexkluzívabb származási helyeit – mindig változó Rarität kávéink segítségével! Akár kézi forrázáshoz való kávé, akár Grand Classé kávékapszulák a Cafissimo kávéfőzőjéhez: fedezze fel a kávéöv válogatott ültetvényeinek sokféleségét a kézzel szedett, szeretettel feldolgozott és egyedülálló ízű kávékon keresztül!

Limitált kiadású prémium kávéink mindegyik változata fenntartható termelésből származik, és – az adott jelölésnek megfelelően – környezeti és szociális projekteket támogat a termőterületeken.

Egyedülálló kávé – egyedülálló íz

A gyümölcsöstől és a fűszerestől a dióson és a csokoládéson át az édesig és a virágosig: mindegyik kiadás egy különleges ízvilágot kínál. Az adott ízirány színének megfelelő designnak és a csomagolásokon található aromakeréknek köszönhetően a limitált kiadású prémium kávék aromája már első pillantásra felismerhető.

A környezeti hatások mint a talajminőség, a termőhely tengerszint feletti magassága és az éghajlat összjátéka, valamint a mechanikus jellegű összetevők, mint a szüret, a feldolgozás és a pörkölés alakítják ki prémium kávénk különleges aromáit.

Lenyűgöző ízkülönlegességek –
évente többször is

Minden évben – a szüreti naptártól függően – akár hat Rarität kávékülönlegesség is megjelenhet – néhányuk Cafissimo Grand Classé kávékapszulaként is kapható. Húsvétkor és karácsonykor pedig még egy további különlegesség vár Önre: a világ legkitűnőbb származási helyeiről származó prémium kávék exkluzív kávésdobozokban, melyek egyedi külseje az adott kávé származási helyére utal.

Ezek a kávésdobozok nem csupán valódi gyűjtői és szemet gyönyörködtető darabok minden konyhában, de tároló alkalmatosságként is szolgálnak, hogy kedvenc kávéját mindig friss aromával élvezhesse.
 
 
 
 
 
 
 
 
Ezeket a termékeket ajánljuk még:
Kézi filter, kávédaráló és társaik
Rarität kávékülönlegességeink elkészítéséhez a kézi filtert ajánljuk a megfelelő papírfilterrel együtt. Tökéletes kiegészítői: az elektromos kávédaráló, valamint az elektromos, hattyúnyakú vízforraló a hőmérséklet egyedi beállításához. Tökéletes kávéélményt ígér a Cafissimo Grand Classé kapszulák elkészítése egy Cafissimo kapszulás kávéfőzővel is.