No.3 Rarität „Kilimanjaro Machweo” kávékülönlegesség

Prémium kávé Tanzániából
„A kézi forrázást követően diós jegyeket fedezünk fel, melyek a kesudióra és a makadámdióra emlékeztetnek, egy leheletnyi datolyával kiegészítve. Ön milyen ízeket érez?”
Markus Meusburger A Tchibo csapat különlegességek beszerzéséért felelős tagja
 

Megérkezett Rarität No.3 kávékülönlegességünk!

Fedezze fel Tanzániából származó új, limitált kiadású „Kilimanjaro Machweo” prémium kávénkat, melyet diós jegyek jellemeznek, kesudióra és makadámdióra emlékeztetve, egy leheletnyi datolyával kiegészítve.

Csak a készlet erejéig!
Kedves Kávékülönlegesség-rajongók!

Farmunkon gyakran élvezzük a naplementét az „Afrika tetejére”, a Kilimandzsáróra nyíló csodás panorámával. Amikor a nap megcsillan a havas hegycsúcson, és minden rózsaszínűre színeződik, akkor mutatkozik meg Tanzánia teljes szépsége.

Ezt a varázslatos pillanatot akartuk megragadni, ezért adtuk Rarität No.3 kávékülönlegességünknek a „Machweo” nevet, ami szuahéliül naplementét jelent.

A kávétermesztő Bente és Ralph több mint 20 éve él a Machare farmon. Ott bontakozott ki szeretetük és szenvedélyük a kultúra, a táj és a kávétermesztés, különösen a különleges kávék iránt.

A Tchibóval együttműködve iskolákat támogatnak a farm közelében, ezzel fejlesztve a helyi vízellátást, valamint a tanulók és tanáraik számára rendelkezésre álló helyiségeket.

A termékeny talajnak, valamint a nappali és az éjszakai hőmérséklet nagy ingadozásának köszönhetően e különlegesség kávécseresznyéi lassan növekednek és érnek be, ami kiegyensúlyozott aromát eredményez.

A kézi forrázást követően diós jegyeket fedezhetünk fel, melyek a kesudióra és a makadámdióra emlékeztetnek, egy leheletnyi datolyával kiegészítve.

Kíváncsiak vagyunk, hogy Ön milyen ízekkel találkozik!

„Zamatos üdvözlet Tanzániából – élvezze Ön is ezt a különleges kávét!”
Markus Meusburger A Tchibo csapat különlegességek beszerzéséért felelős tagja

No.3 Rarität „Kilimanjaro Machweo” kávékülönlegesség

  • SZÁRMAZÁS: Machare Estate, Tanzánia
  • TERMESZTÉSI MAGASSÁG: 1350 - 1550 m
  • TALAJ: termékeny vulkáni talaj
  • ÉGHAJLAT: nedves – forró nappalok, hűvös éjszakák
  • VÁLTOZAT: Bourbon, Kent
  • FELDOLGOZÁS: mosás és napon szárítás
  • FAJTA: 100% Tchibo arabica
  • ÍZ: Kesudiós és makadámdiós jegyek egy leheletnyi datolyával
Kóstolja meg most

Exkluzív aromák – limitált kiadású prémium kávéink jóvoltából

Induljon el egy igazán különleges ízutazásra a glóbusz körül, és fedezze fel a kávék legexkluzívabb származási helyeit, mindig változó Rarität kávéink segítségével! Akár kézi forrázáshoz való kávé, akár Grand Classé kávék Cafissimo kávéfőzőjéhez: fedezze fel a kávéöv válogatott ültetvényeinek sokféleségét a kézzel szedett, szeretettel feldolgozott és egyedülálló ízű kávékon keresztül!

Limitált kiadású prémium kávéink mindegyik változata fenntartható termelésből származik, és – az adott jelölésnek megfelelően – környezeti és szociális projekteket támogat a termőterületeken.

Egyedülálló kávé – egyedülálló íz

A gyümölcsöstől és a fűszerestől a dióson és a csokoládéson át az édesig és a virágosig: minden kiadás egy különleges ízvilágot kínál. Az adott ízirány színének megfelelő megjelenésnek és a csomagolásokon található aromakeréknek köszönhetően a limitált kiadású prémium kávék aromája már első pillantásra felismerhető.

A környezeti hatások mint a talajminőség, a termőhely tengerszint feletti magassága és az éghajlat összjátéka, valamint a mechanikus jellegű összetevők, mint a szüret, a feldolgozás és a pörkölés alakítják ki prémium kávénk különleges aromáit.

Lenyűgöző ízkülönlegességek –
évente többször is

Minden évben – a szüreti naptártól függően – akár hat Rarität kávékülönlegesség is megjelenhet – néhányuk Cafissimo Grand Classé kávéként is kapható. Húsvétkor és karácsonykor pedig még egy további különlegesség vár Önre: a világ legkitűnőbb származási helyeiről származó prémium kávék exkluzív kávésdobozokban, melyek egyedi külseje az adott kávé származási helyére utal.

Ezek a kávésdobozok nem csupán valódi gyűjtői és szemet gyönyörködtető darabok minden konyhában, de tároló alkalmatosságként is szolgálnak, hogy kedvenc kávéját mindig friss aromával élvezhesse.

Előző Rarität kávéink

Csak a készlet erejéig!
 
 

Rarität No.2 „Ngapani” kávékülönlegesség

Fedezze fel Malawiból származó új, limitált kiadású, „Ngapani” prémium kávénkat a kakaó csokoládés ízével, valamint mogyorós és áfonyás jegyekkel. Exkluzív kávésdobozzal vagy Cafissimo Grand Classé változatban is kapható.
 
 

Rarität No.5 „Kirinyaga” kávékülönlegesség

Kóstolja meg Kenyából származó új, limitált kiadású „Kirinyaga” prémium kávénkat a rebarbara, a fekete ribizli és a piros alma ízével! Cafissimo Grand Classé változatban is kapható.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ezeket a termékeket ajánljuk még:
kézi filter, kávédaráló és társaik
Rarität kávékülönlegességeink elkészítéséhez dugattyús kávéfőzőt vagy a HARIO kerámia kézi filtert ajánljuk a megfelelő papírfilterrel együtt. Tökéletes kiegészítői: az elektromos kávédaráló, valamint az elektromos, hattyúnyakú vízforraló a hőmérséklet egyedi beállításához.

Tökéletes kávéélményt ígér a Cafissimo Grand Classé kapszulák elkészítése egy Cafissimo kapszulás kávéfőzővel is.