Rarität No. 4 „Hambela Wamena” kávékülönlegesség

Prémium kávé Etiópiából
„Járt már Ön Etiópiában, a világ egyik legszebb kávétermesztő országában? Kísérjen el egy izgalmas utazásra az Awata folyó mentén elterülő Hambela Wamena régióba.”
Markus Meusburger A Tchibo csapat különlegességek beszerzéséért felelős tagja
 
Megérkezett Rarität No. 4 kávékülönlegességünk!

Fedezze fel Etiópiából származó új, limitált kiadású ”Hambela Wamena” prémium kávénkat a jázminvirág, a vanília, a juharszirup és a levendula ízjegyeivel! Csak a készlet erejéig!

  • Rarität No. 4 „Hambela Wamena” kávékülönlegesség – 500 g szemes kávé
Rarität No. 4 „Hambela Wamena” kávékülönlegesség
jázminvirág, vanília, juharszirup és levendula
Intenzitás:56 Pörkölés:26
500 g szemes kávé
3 995Ft
Ft/kg 7 990
Gyorsnézet

Kedves Kávéfelfedező!

Járt már Ön Etiópiában, a világ egyik legszebb kávétermesztő országában?

Kísérjen el egy izgalmas utazásra az Awata folyó mentén elterülő Hambela Wamena régióba, melyet lenyűgözően buja, zöld növényzettel borított hegyek vesznek körül. Ezen a varázslatos helyen találkozunk Biniyam Aklilu Kassa farmerrel, aki itt termeszti és innen exportálja kávéját, amivel más kávétermesztők életét szeretné jobbá tenni.

Jövőbe tekintő gondolkodása és cselekvési vágya a génjeiben rejlik, hiszen a kávé iránti szenvedélye egészen a dédapjáig nyúlik vissza, aki már a maga idejében is kávét szállított Guji-ba.

Nagyapjáé volt az első magántulajdonban levő kávécseresznye-feldolgozó, apja pedig – szintén vállalkozóként – az ország első exportőrei közé tartozott.

„Miután az Egyesült Államok-ban befejeztem a főiskolát, azonnal hazajöttem. A kávébab számomra nem csupán bevételi forrás és számos csodás gyerekkori emlék hordozója, de a családom történetével is összeforrt, és maga a szenvedély. Az öröm, amit a kávém az embereknek szerez, mélyebb értelmet ad az életemnek. Szeretném, ha a kávéfogyasztók éreznék azt a fáradságos munkát, ami minden egyes csésze kávéban rejlik" – meséli csillogó szemekkel.

Ezt a kávékülönlegességet kézzel szüretelik, mossák, majd napon szárítják.

A kézi filteres kávéfőzéssel vagy a Cafissimo kapszulás kávéfőzővel való elkészítést követően virágos ízjegyeket fedezhetünk fel, melyek a jázminvirágra emlékeztetnek. Mellette még egy leheletnyi vanília, juharszirup és levendula is megjelenik.

Kíváncsiak vagyunk, hogy Ön milyen ízekkel találkozik!

„Kellemes kávézást kívánok!”
Markus Meusburger A Tchibo csapat különlegességek beszerzéséért felelős tagja

Rarität No. 4 „Hambela Wamena” kávékülönlegesség

  • SZÁRMAZÁS: Beka Coffee Estate, Etiópia
  • TERMESZTÉSI MAGASSÁG: 2140 - 2480 m
  • ÉGHAJLAT: trópusi éghajlat
  • VÁLTOZAT: Heirloom
  • FELDOLGOZÁS: mosás és napon szárítás
  • FAJTA: 100% Tchibo arabica
  • TANÚSÍTÁS: Rainforest Alliance
  • ÍZ: jázminvirág, vanília, juharszirup és levendula
Kóstolja meg most

Exkluzív aromák – limitált kiadású prémium kávéink jóvoltából

Induljon el egy igazán különleges ízutazásra a glóbusz körül, és fedezze fel a kávék legexkluzívabb származási helyeit – mindig változó Rarität kávéink segítségével! Akár kézi forrázáshoz való kávé, akár Grand Classé kávék Cafissimo kávéfőzőjéhez: fedezze fel a kávéöv válogatott ültetvényeinek sokféleségét a kézzel szedett, szeretettel feldolgozott és egyedülálló ízű kávékon keresztül!

Limitált kiadású prémium kávéink mindegyik változata fenntartható termelésből származik, és – az adott jelölésnek megfelelően – környezeti és szociális projekteket támogat a termőterületeken.

Egyedülálló kávé – egyedülálló íz

A gyümölcsöstől és a fűszerestől a dióson és a csokoládéson át az édesig és a virágosig: mindegyik kiadás egy különleges ízvilágot kínál. Az adott ízirány színének megfelelő designnak és a csomagolásokon található aromakeréknek köszönhetően a limitált kiadású prémium kávék aromája már első pillantásra felismerhető.

A környezeti hatások mint a talajminőség, a termőhely tengerszint feletti magassága és az éghajlat összjátéka, valamint a mechanikus jellegű összetevők, mint a szüret, a feldolgozás és a pörkölés alakítják ki prémium kávénk különleges aromáit.

Lenyűgöző ízkülönlegességek – évente többször is

Minden évben – a szüreti naptártól függően – akár hat Rarität kávékülönlegesség is megjelenhet – néhányuk Cafissimo Grand Classé kávéként is kapható. Húsvétkor és karácsonykor pedig még egy további különlegesség vár Önre: a világ legkitűnőbb származási helyeiről származó prémium kávék exkluzív kávésdobozokban, melyek egyedi külseje az adott kávé származási helyére utal.

Ezek a kávésdobozok nem csupán valódi gyűjtői és szemet gyönyörködtető darabok minden konyhában, de tároló alkalmatosságként is szolgálnak, hogy kedvenc kávéját mindig friss aromával élvezhesse.
 
 
 
 
 
 
 
Ezeket a termékeket ajánljuk még:
Kézi filter, kávédaráló és társaik
Rarität kávékülönlegességeink elkészítéséhez a HARIO kerámia kézi filtert ajánljuk a megfelelő papírfilterrel együtt. Tökéletes kiegészítői: az elektromos kávédaráló, valamint az elektromos, hattyúnyakú vízforraló a hőmérséklet egyedi beállításához.