Freundinnen die sich lachend umarmen und dabei Kaffee trinken

Fenntarthatóság a Tchibo-nál

Méltányosság az emberrel & természettel: Ezért dolgozunk

Felelősséggel viseltetünk a világ iránt, amelyben ma és holnap élünk. És azok iránt az emberek iránt, akikkel együtt dolgozunk. Ezért tűztük ki célul, hogy termékeink méltányos módon készüljenek.
Már sok mindent elértünk - másokkal együtt és saját erőből. Azonban még mindig csak az elején tartunk annak, amit célul tűztünk ki magunk elé. Számos akadályt kell még leküzdenünk. Ezen dolgozunk, minden nap.

Képes egy póló vizet megtakarítani?

Biopamuttal igen!

Hogyan termesztik a fenntartható kávét?

Eláruljuk

A szemét több, mint csupán hulladék?

Egy fontos erőforrásra bukkantunk

Védjegypartnereink

Pamut védjegypartnerek

Tudjon meg többet
Cafissimo kapszula újrahasznosítás

Középpontban a fenntarthatóság!

CAFISSIMO KAPSZULA ÚJRAHASZNOSÍTÁS

Cafissimo kapszula újrahasznosítás
Mit kell tennem?
  • Fogyassza kedvenc Cafissimo kapszuláit!
  • Gyűjtse a használt kapszulákat az erre kijelölt tasakokban!*
  • Hozza be a gyűjtőtasakokat a Tchibo üzleteink egyikébe a következő látogatásakor!
Cafissimo kapszuláink értékes erőforrásokból készülnek és 100%-ban újrahasznosíthatóak. Támogassa kezdeményezésünket és gyűjtse használt kapszuláit az erre kijelölt gyűjtőtasakokban, majd adja le Tchibo üzleteink egyikében! A többit mi intézzük, hogy valami új készülhessen belőlük!
  1. A használt kapszula gyűjtőtasakok bármely Tchibo üzletben beszerezhetőek. A tájékoztatás nem teljes körű, további részletek az üzletekben.

Nincsenek kompromisszumok:
100% élvezet, 100% újrahasznosíthatóság

A Cafissimo kapszula felépítése
A Cafissimo kapszula felépítése
Ha a Cafissimo kapszula eddig egyfajta „fekete doboz” volt a fogyasztók számára, akkor most tisztázzuk a dolgot és felnyitjuk a kapszulát (belül és kívül is):
  • Belül: 100%-ban fenntartható kávé, gondosan kiválasztott és tanúsítvánnyal rendelkező farmokról és szövetkezetektől.
  • Kívül: 100%-ban újrahasznosítható anyag, melyből (használat után) valami új készülhet

Gyakori kérdések:

Belül: 100% fenntartható kávé → Kizárólag fenntartható gazdálkodásból származó, tanúsítvánnyal rendelkező kávét használunk fel.

Kívül: 100%-ban újrahasznosítható → A Cafissimo kapszulák anyaga értékes anyag, mely újrahasznosítható, és ezzel valami új alapja lehet.

Gyűjtőcsomagolásaink, azaz a Cafissimo kapszulák összehajtható dobozai esetében is nagy hangsúlyt fektetünk a fenntarthatóságra. A felhasznált karton túlnyomó része is újrahasznosított papír rostokból készül. Az összehajtható dobozok a szelektív (papíros) zsákban / kukában gyűjthetők, hogy majd újrahasznosított rostok készüljenek belőlük.
Az erre vonatkozó kutatások nem teljesen egybehangzóak. Mindkettő újrahasznosítható anyag. Tény azonban, hogy az alumínium előállítása nagy energiafelhasználást igényel, és értékes környezeti erőforrásokat használ fel. Ezért a Cafissimo az alumínium ellenében az újrahasznosítható műanyag (polipropilén) mellett döntött.
De, természetesen, továbbra is foglalkozunk a „kapszulák anyaga” témával, mert a kutatások még messze nem értek véget. Figyelemmel kísérünk minden új fejlesztést, és megvizsgáljuk a Cafissimo-hoz való felhasználhatóságukat.
Igen, a gyűjtőtasakokban visszahozott Cafissimo kapszulákat a Tchibo üzletekben egy az egyben átvesszük. A kapszulákat nem kell kimosni, mivel az anyagot az újrahasznosító üzemben kiválogatják és vízfürdőben megtisztítják. A kávét kiáztatják, és a vízben levő egyéb szilárd részecskékkel együtt kiszűrik, majd energetikai célra használják fel.
Ha meg tudja oldani, hogy gyűjti és bizonyos időközönként beviszi üzletbe, tegye meg. Aki nem, azoktól türelmet kérünk, mert folyamatosan vizsgáljuk annak lehetőségét, hogy az újrahasznosítást kiterjesszük.
Nem, mert kifejezetten a saját Cafissimo kapszuláink újrahasznosítását dolgoztuk ki.
A csésze tartalmának minősége számunkra mindig elsőbbséget élvez. A Cafissimo esetében a kávé minőségének előfeltétele a kapszulák aromazáró csomagolása. Kapszuláinknak nemcsak fenntarthatóaknak kell lenniük, de kávéink aromáját is meg kell őrizniük. Sikerült a kapszulagyártást olyan módon átalakítanunk, hogy mindkét követelmény optimálisan teljesüljön.
Kávéink kiváló minősége érdekében fontos az optimális csomagolás. Jelenleg az újrahasznosított műanyagból készült csomagolásokkal még nem tudjuk minőségi előírásunkat garantálni. Ráadásul az élelmiszeriparban nagyon szigorú a jogi szabályozás, és az élelmiszerekkel közvetlenül érintkező csomagolóanyagok esetében az újrahasznosított műanyag csak néhány kivételes esetben megengedett. Ezért arra koncentrálunk, hogy a kapszulák újrahasznosított anyagából más termékek készüljenek.
A külső csomagolás, tehát a Cafissimo kapszulák összehajtható doboza túlnyomórészt újrahasznosított rostokból készül. A Cafissimo kartondobozai és a tálcák a szelektív (papíros) zsákban / kukában gyűjthetők, hogy majd újrahasznosított rostok készüljenek belőlük. Ezekből aztán pl. újság és új kartondobozok lesznek – többek között Cafissimo kapszuláink kartondobozai.