Cookie-kat azért használunk, hogy weboldalunkat még jobban az Ön személyes igényeire szabhassuk. Szolgáltatásaink használatával Ön beleegyezik a cookie-k alkalmazásába. Tudjon meg még többet.
Schließen

Fenntartható élet. Minden nap!

Méltányosság az emberrel & természettel

Ezért dolgozunk

Felelősséggel viseltetünk a világ iránt, amelyben ma és holnap élünk. És azok iránt az emberek iránt, akikkel együtt dolgozunk. Ezért tűztük ki célul, hogy termékeink méltányos módon készüljenek.

Már sok mindent elértünk - másokkal együtt és saját erőből. Azonban még mindig csak az elején tartunk annak, amit célul tűztünk ki magunk elé. Számos akadályt kell még leküzdenünk. Ezen dolgozunk, minden nap.

Újrahasznosítás

A szemét több, mint csupán hulladék?

Minden évben 4,8 - 12 millió tonna műanyaghulladék kerül csak az óceánokba. Ezekből a szárazföldről és vízből származó hulladékokból valami teljesen újat teremtünk és újrahasznosított anyaggal készült saját kollekciót hozunk létre. Tesszük mindezt értékes erőforrások, például olyan regenerált ECONYL® nejlon bevonásával, amely 100%-ban nejlonhulladékokból áll.
Tudjon meg többet
 

Kb. 13 PET palackot

használtunk fel ehhez az újrahasznosított anyagból készült sportcipőhöz.

Hogy ez miként lehetséges? A PET palackokat egy modern újrahasznosítási folyamat keretében poliészterszálakká alakítjuk át. Ezáltal értékes anyagokat hasznosítunk újra és kevesebb új nyersanyagra van szükség.
Kávé

Mikor "fenntartható" egy kávé?

Az általunk forgalmazott kávék származási országaiban megvalósuló különböző projektekkel a természetvédelmet, valamint a kávétermelők és családjaik jobb életkörülményeit támogatjuk.
A fenntartható termesztési módszerekre való átállással, valamint a növényvédő szerek vagy a vegyi trágyázószerek elhagyásával a kávétermelők fontos ismeretekkel és módszerekkel rendelkeznek az olyan témákkal kapcsolatban, mint például a talaj termékenysége vagy az éghajlatváltozás elleni küzdelem. Mindez hosszú távon segít nekik abban, hogy több és jobb kávét termelhessenek.
A Tchibo-nál 30 különböző fenntartható gazdálkodásból származó kávé kapható

Fenntartható kávéink

  
Tchibo Barista Caffe Créma
Könnyed gyümölcsös ízvilág, lágy és bársonyos aroma
Intenzitás:36
tól/től 1 999 Ft Quickshop Ft/kg:  3 998
 
Elérhető:
 
Tchibo Barista Espresso
Dióra emlékeztető ízjegyek, erős és telt aroma
Intenzitás:56
tól/től 1 999 Ft Quickshop Ft/kg:  3 998
 
Elérhető:
 
Fenntartható ruhák

Miért a biopamut?

A Tchibo a világ harmadik legnagyobb biopamut forgalmazója. Biopamuttal készült ruháink ember és környezete számára egyaránt előnyösek - hogy vásárlóinkat ne csak viselésük töltse el jó érzéssel.
A biológiai gyapottermesztés keretében nem megengedett mesterséges trágyázó- és növényvédőszerek használata - ezáltal gyártás közben is kevesebb vízre van szükség. Ez a módszer abban segít, hogy a talajok hosszú távon termékenyek és egészségesek maradjanak, valamint hozzájárul az éghajlatváltozás elleni küzdelemhez és védi az ökoszisztémát.

Biopamuttal készülő ruhák