Tisztítás

 • Főzőegység: oldalt vehető ki
 • Víztartály: felülről vehető ki
 • Kávézacc tartály: elölről vehető ki


 • Automatikus figyelmeztetés vízkőmentesítésre
 • Megjegyzés: a készülék egyes részei mosogatógépben nem tisztíthatók! !

Problémák és meghibásodások megoldása

Videós konzultáció

Kérjen időpontot szerviztechnikusunktól

Az első üzembe helyezés során

Első üzembe helyezés

Csupán 3 perc, és készen áll kedvenc kávéja elkészítésére.
A Tchibo a lehető legtöbb ember számára szeretné elérhetővé tenni a frissen főzött kávé élvezetét. Ehhez a kávéfőző mindennel fel van szerelve, amire csak szükség lehet (pl. kiváló minőségű kúpos őrlőművel). A lényeges funkciókra való összpontosításnak köszönhetően azonban csak azért kell fizetnie, ami valóban hozzájárul a finom kávé elkészítéséhez. Így jön létre a Tchibo automata kávéfőző verhetetlen ár-érték aránya.
Az Esperto Pro készülékkel egyetlen gombnyomásra készíthet eszpresszót, caffè cremát és cappuccinót. Az Esperto Pro továbbá tejhabosító gombbal is rendelkezik, amivel szabályozható a tejhab mennyisége, ezért Ön csupán néhány gombnyomással többféle tejes finomságot is készíthet. A forgatógombbal pedig beállíthatja a tejhab kívánt állagát.
Az Esperto Caffè gombnyomásra készít eszpresszót és caffè cremát. Az Esperto Latte szintén készít eszpresszót és caffè cremát, valamint tejhabosító karral is rendelkezik, mellyel barista stílusban, saját maga habosíthatja fel a tejet. Az Esperto Pro eszpresszót és caffè cremát, valamint cappuccinót és tejhabot is nagyon egyszerűen, gombnyomásra készít. A forgatógombnak köszönhetően tetszés szerint állítható a tejhab állaga.

Kávéfőzés előtt

Az öblítési folyamat a gép minden egyes bekapcsolásakor automatikusan elindul. A folyamatot a víz gomb megnyomásával állíthatja le, ami azonban nem kapcsolja ki a funkciót.

A öblítés a kávémaradványokat és a maradék vizet távolítja el a készülék vezetékeiből és a kifolyónyílásából. Ez azért fontos, hogy kávéját mindig a megszokott minőségben és hőmérsékleten élvezhesse.

A lehetséges beállításokról további részletek a kezelési útmutató „Az automatikus öblítés beállítása” c. fejezetében olvashatók.
A készüléket vízkőmentesíteni kell, akkor is, ha nem világít a vízkőmentesítés jelzés. A kezelési útmutató „Vízkőmentesítés” fejezetében foglaltak szerint járjon el, vagy kövesse a vízkőmentesítésről szóló videó lépéseit.
Az automata kávéfőző úgy van beállítva, hogy a készülék a bekapcsolást követően először a tejrendszert, majd a kávéfőző-rendszert öblíti át megfelelő nyomással. Ezzel biztosított a vezetékek tisztasága és a mindig egyformán kitűnő minőség. Javasoljuk, hogy bekapcsoláskor mindig állítson egy csészét a kifolyó alá. Kellemes mellékhatás: ezzel egyúttal előmelegítheti csészéjét.

Kávéfőzés közben

Állítsa durvábbra az őrlési finomságot. Az őrlési finomság beállításáról szóló videóból vagy a kezelési útmutató „Az őrlési finomság beállítása” c. fejezetéből, megtudhatja, hogyan kell beállítani az őrlési finomságot.
Ha az erősebb kávét szereti, akkor mielőtt megnyomná a kívánt kávéfajta (eszpresszó, caffè crema, cappuccino) gombját, nyomja meg az Intense+ gombot. Ilyenkor a kávé több szemes kávéból készül.

A másik megoldás, ha finomabbra állítja az őrlési finomságot, vagy csökkenti a kávé készítéséhez használt vízmennyiséget (ezekhez kapcsolódóan olvassa el „Az őrlési finomság beállítása” és „Az italmennyiség módosítása” fejezeteket is).

Az őrlési finomság beállítása

VIGYÁZAT - anyagi kár veszélye

 • Az őrlési finomságot csak az őrlőmű működése közben szabad állítani.
 • Az őrlési finomságot csak kis fokozatokban állítsa, és 1-2 csésze kávé után figyelje, hogyan változik az íz, mielőtt ismét állítana az őrlési finomságon.

Az őrlési finomság beállítása

Kávéja így kibontakoztatja tökéletesen az aromáját. Most eláruljuk Önnek, hogy milyen őrlési finomságot állítson be a tökéletes ízélményhez:
 • BARISTA Espresso 1-es őrlési finomság
 • Espresso Sicilia Style1-es őrlési finomság
 • Espresso Milano Style1-es őrlési finomság
 • BARISTA Caffè Crema2-es őrlési finomság
 • Caffè Crema - mild2-es őrlési finomság
 • Caffè Crema - vollmundig2-es őrlési finomság
 • BARISTA Crema Blond2-es őrlési finomság

Az italmennyiség módosítása

Gyári beállítás a készülék megvásárlásakor:
eszpresszó kb. 40 ml – caffè crema kb. 125 ml – americano kb. 125 ml

Tassengröße programmieren

A vízmennyiség 25 és 250 ml közötti értékre állítható be.

Tejes különlegességek készítése

Videoanleitung zur Zubereitung von Milchspezialitäten

Tejes különlegességek készítése

Cappuccino, latte macchiato és hasonlók néhány perc alatt.
A legjobb habosítási jellemzőkkel a 1,5%-is zsírtartalmú, hideg (8°C-os), tartós tehéntej rendelkezik. A zsírtartalom, a hőmérséklet és a dobozban/edényben levő mennyiség határozza meg a tej(hab) állagát és mennyiségét.
Javasoljuk, hogy a tejhab készítését középső helyzetbe állított forgatógombbal kezdje, majd a tej folyékonyságának megfelelően állítsa be tetszés szerint. A legalacsonyabb fokozaton meleg tej készíthető krémes tejhabbal a tetején. A magasabb fokozatokon szilárdabb, levegősebb, forró tejhab lesz az eredmény. A fokozat növelésével nő a tejhab aránya és hőmérséklete. A legmagasabb fokozatok a nehezebben habosítható tejfélékhez valók, ezért a tehéntej esetében a tej túlhevítéséhez vezethetnek. Ha nagyon fröcsög a tej, akkor – habosítás közben is – lejjebb állíthatja a tejhabszabályzót.
Az adott tej(helyettesítő), a hőmérséklet, a zsírtartalom és az edényben levő mennyiség függvényében a tej különböző tulajdonságokat mutat. Az Esperto Pro „One Touch Milk System“ rendszerével lehetőség van ezen különbségek figyelembe vételére és a tejhab állagának tetszés szerinti meghatározására. Próbálja ki, hogy milyen állagú tejhab ízlik Önnek a legjobban! Javasoljuk, hogy a tejhab készítését középső helyzetbe állított forgatógombbal kezdje, majd a tej folyékonyságának megfelelően állítsa be tetszés szerint. A legmagasabb fokozatok a nehezebben habosítható tejfélékhez valók.
Igen, nyugodtan használhat egyéb tejhelyettesítőket is. A forgatógombbal figyelembe vehetők a különböző tejfélék eltérő tulajdonságai, mivel egyes fajták kevésbé jól habosíthatók. A jó habminőséghez célszerű a szabályzógombot magasabb fokozatra állítani a 1,5%-os tartós tehéntejhez képest.
Ha elkészítés közben nagyon fröcsög a tejhab, akkor túl magas fokozatot választott a szabályzógombon. A legmagasabb fokozat első sorban szója-, zab- vagy mandulaalapú tejekhez való, melyek – ha nem barista változatok – nehezebben habosíthatók, mint a tehéntej. Javasoljuk, hogy a tejhab készítését középső helyzetbe állított forgatógombbal kezdje, majd a tej folyékonyságának megfelelően állítsa be tetszés szerint.
Melegebb lesz a tejhab, ha a forgatógombot magasabb fokozatra állítja. Magasabb fokozaton több levegő kerül a tejbe, nagyobb lesz a térfogata, és a hab forróbb lesz. Javasoljuk, hogy a tejhab készítését középső helyzetbe állított forgatógombbal kezdje, majd a tej folyékonyságának megfelelően állítsa be tetszés szerint.
A forgatógomb alacsonyabb fokozatra állításakor a tejhabba csak kevés levegő kerül, ami langyos tejet és kevés habot eredményez. Minél magasabb fokozatra állítja a forgatógombot, annál több levegő kerül a tejbe. Ezáltal magasabb lesz a hőmérséklete, több tejhab keletkezik, nagyobb térfogattal. A végeredményt az edény telítettsége, a tejfajta, a hőmérséklet és a zsírtartalom is befolyásolja. Javasoljuk, hogy a tejhab készítését középső helyzetbe állított forgatógombbal kezdje, majd a tej folyékonyságának megfelelően állítsa be tetszés szerint.

Kávéfőzés után

Különösen az eszpresszó esetében olyan csekély a kávé mennyisége a csészéhez képest, hogy gyorsan lehűl. Ezért a legjobb, ha csészéjét a kávé elkészítése előtt előmelegíti. Ehhez nyomja meg a forró víz gombot. Kb. 50 ml forró víz folyik bele a csészébe. A kávéfőzés megkezdése előtt öntse ki a vizet.
Vagy állítsa finomabbra az őrlési finomságot, vagy használja az Intense+-funkciót, hogy erősebb legyen a kávé.

Az őrlési finomság beállításáról szóló videó >
Az Intense+- funkcióról szóló videó >
A készülék automatikusan készenléti üzemmódba kapcsol, ha kb. 10 percig egyik gombot sem működtetik. Ezzel áramot takarít meg.

Ez az időtartam 20 vagy 30 percre meghosszabbítható. Az új modellek esetében ez akár 120 perc is lehet. A részletek a kezelési útmutatóban, a „Készenléti üzemmód (alvó állapot)” fejezetben olvashatók.
Amennyiben elégedetlen kávéja ízével, próbálja ki a következőket: Gondolja át, hogy milyen szemes kávét használ. Az intenzitáson változtathat az Intense+ gomb megnyomásával vagy az őrlési finomság módosításával.

A tejrendszer megtisztítása

Videoanleitung zur Zubereitung von Milchspezialitäten

A tejrendszer megtisztítása

Gyors és egyszerű tisztítás.
 • Tisztítás az EayClean öblítőfunkcióval: Vegye ki a nemesacél gőzkart a tejtartályból, és merítse bele egy tiszta, vízzel töltött pohárba vagy edénybe. Állítson egy üres edényt a kávékifolyó alá. Nyomja meg az EasyClean gombot, és a tejrendszer automatikusan megtisztítja a tejvezetékeket.
 • Az egyes alkatrészek megtisztítása: Amikor elkészítette az aznapi utolsó tejes italt, javasoljuk, hogy szedje szét a tejrendszert, és mossa el az alkatrészeit meleg, folyó víz alatt, enyhe mosogatószer használatával. A tejrendszer optimális megtisztítása érdekében javasoljuk, hogy valamennyi elemét (kivéve a tejhab szabályozógombját) rendszeresen áztassa be meleg vízbe, melybe (minden Tchibo üzletben és szakkereskedésben kapható) durgol® Milchsystem-Reiniger® tisztítószert adagolt.
Az EasyClean öblítőgombbal való tisztítást ajánlott minden nap, a tejes kávékülönlegességek elkészítése után elvégezni. Javasoljuk, hogy a nap végén szedje szét a tejrendszert, és mossa el az alkatrészeit meleg, folyó víz alatt, enyhe mosogatószer használatával.

Milyen tisztítószert használjak a tejrendszerhez?

 
Nemsokára újra elérhető
 • Durgol tejrendszer tisztító
Különös hatékonysággal távolítja el a tejmaradványokat, a készülék anyagának károsítása nélkül
2 995Ft

A durgol® tejrendszertisztítót ajánljuk, ami bármelyik Tchibo üzletben, szakkereskedésben és a tchibo.hu oldalon is megvásárolható.

Az Esperto Pro tejrendszere minden használat után egy gombnyomással átöblíthető. Az alapos tisztításhoz a tejrendszer pillanatok alatt szétszedhető, és a speciális tisztítószerrel megtisztítható. Tisztítsa meg készülékét rendszeres időközönként – ezzel meghosszabbítja élettartamát.

A főzőrész megtisztítása

A főzőrész megtisztítása

A főzőrész tisztítása ilyen egyszerű:
Az automata kávéfőző napi használata esetén javasoljuk, hogy hetente egyszer tisztítsa meg a főzőegységet.
A gép nem a tartályban levő zacc mennyiségét figyeli, hanem a lefőzött adagok számát. Ezért előfordulhat, hogy egy „köztes ürítés” alkalmával világít a „zacctartály ürítése” jelzés. Ilyenkor egyszerűen ürítse ki ismét.

Ürítéskor ügyeljen arra, hogy a zacctartályt tartalmazó fiók legyen addig eltávolítva a készülékből, amíg a „zacctartály ürítése” jelzés villogni nem kezd. A készülék csak ekkor érzékeli, hogy a tartályt eltávolították.

A készülék kikapcsolt állapotában való ürítést a gép nem érzékeli.
Műszakilag nem küszöbölhető ki teljesen, hogy egy bizonyos mennyiségű kávé a főzőrész mellé ne szóródjon. Ez különösen akkor fordulhat elő, ha durva őrlési finomság van beállítva vagy az Intense+- gombot használják, mivel ebben az esetben a főzőrész a lehető legtöbb kávéval lesz feltöltve.
Az Esperto Pro alkatrészei mosogatógépben nem tisztíthatók.

A vízkőmentesítés során

Vízkőmentesítse a készüléket, amint az erre figyelmeztető jelzés megjelenik a kijelzőn. Ezzel áramot takarít meg, és meghosszabbítja készüléke élettartamát. Attól függően, hogy milyen gyakran használja automata kávéfőzőjét, ezt havonta egyszer, illetve évente néhány alkalommal kell elvégeznie.

A vízkőmentesítő program két lépésből áll: vízkőmentesítésből és öblítésből. A részletek a kezelési útmutatóban és a videóban találhatók:

A vízkőmentesítéshez a Durgol speciális vízkőoldóját ajánljuk.
Kezelési útmutató letöltése

Vízkőmentesítés könnyedén

A mindig finom kávéért és a hosszú élettartamért.

VIGYÁZAT - anyagi kár veszélye

Amikor a kijelzőn világít a „Vízkőmentesítés” jelzés (kb. 20 l után), vízkőteleníteni kell a készüléket.
A következő napokban vízkőmentesítse a gépet. Tovább ne várjon, különben olyan sok vízkő rakódik le, hogy a vízkőoldó már nem lesz hatásos.

A vízkőmentesítési folyamat kb. 15 percig tart.
Használjon a kereskedelemben kapható, kávé- és eszpresszó kávéfőzőkhöz való, folyékony vízkőoldót, például a durgol® speciális vízkőoldóját. Kérjük, ne használjon hangyasav alapú vízkőoldót!
 1. Ha szükséges, a be-/kikapcsoló gombbal kapcsoljakia készüléket.
 2. A gépből húzza ki felfelé a víztartályt, majd töltse a folyékony vízkőoldót az üres víztartályba. Ha szükséges, adjon hozzá vizet a MAX jelölésig, majd helyezze vissza a víztartályt. Vegye figyelembe a gyártó által megadott adatokat!
 3. A kávéfőző kifolyónyílása alá állítson egy üres (legalább 500 ml űrtartalmú) edényt. Ehhez – szükség esetén – távolítsa el a csepegtetőtálcát.
  A kifolyó alá állított edényt a vízkőmentesítési folyamat során többször ki kell üríteni.
 4. A készülék bekapcsolásáhoznyomja meg a be-/kikapcsoló gombot.
  Várjon, amíg a gép felmelegszik, és az összes gomb folyamatosan világít.
 5. Tartsa nyomva a be-/kikapcsolás és az eszpresszó gombot (kb. 5 másodperc), amíg 2 jelzőhangot nem hall. Engedje fel a gombokat.
  A „vízkőoldó“ jelzés és az eszpresszó gomb világít.
  A vízkőmentesítés elindításáhoznyomja meg az eszpresszó gombot.

  Megkezdődik a vízkőmentesítés. A vízkőmentesítési folyamat kb. 15 percig tart. A készülék 40 másodperces időközönként többször vízkőoldós oldatot szivattyúz a vezetékbe. Ennek során minden alkalommal kb. 50 ml folyadék kerül az edénybe.
 6. A kifolyt, vízkőoldós vizet minden szivattyúzás után öntse ki, nehogy kifolyjon az edényből.
  A folyamat befejezése után a „vízkőoldó“ jelzés, a „víztartályt feltölteni” jelzés és az eszpresszó gomb villog.
 7. Vegye ki a víztartályt a gépből, és tisztítsa meg alaposan a kezelési útmutató „A víztartály tisztítása” c. fejezetében foglaltak szerint.
 8. Megkezdődik az öblítési fázis..
  Állítsa a kiürített tartályt (min. 500 ml űrtartalom) ismét a kávéfőző kifolyónyílása alá. A kifolyó alá állított edényt az öblítési folyamat során többször ki kell üríteni.
  A tisztítás után töltse fel a víztartályt hideg vízzela MAX jelölésig, és helyezze vissza a gépbe.
  A „víztartály feltöltése” jelzés kialszik, majd néhány másodperc múlva automatikusan elkezdődik az öblítési fázis.
 9. A víztartályban levő víz kb. felét használja el a gép az öblítéshez.
  Utána kb. 1 perc szünetet tart. Ezután a víztartályban levő víz másik felét használja el a gép az öblítéshez.A folyamat befejeztével a gép automatikusan készenléti üzemmódba kapcsol. A vízkőmentesítés ezzel befejeződött.

Milyen vízkőoldó ajánlott a vízkőmentesítéshez?

 
Sajnos már elfogyott
 • Durgol speciális vízkőmentesítő
Rendkívül hatékony és könnyen használható
3 495Ft

Vízkőmentesítéshez a durgol® – speciális vízkőoldóját ajánljuk, ami bármelyik Tchibo üzletben, szakkereskedésben és a tchibo.hu oldalon megvásárolható.

VIGYÁZAT – A készülék károsodásának veszélye vízkövesedés miatt
 • Vízkőmentesítse a készüléket, amint a készülék erre figyelmezteti (kb. 40 l után). Ez meghosszabbítja készüléke élettartamát, és energiát takarít meg.
 • Kérjük, ne használjon hangyasav alapú vízkőoldót!
 • Használjon a kereskedelemben kapható, kávé- és eszpresszó kávéfőzőkhöz való folyékony vízkőoldót. Egyéb anyagok kárt okozhatnak a készülék részeiben és/vagy hatástalanok lehetnek.
Kapcsolja ki a készüléket. Próbálja meg ismét elindítani a vízkőmentesítés funkciót. Közben kövesse a kezelési útmutatóban vagy a vízkőmentesítésről szóló videóban található, a vízkőmentesítésre vonatkozó utasításokat.

Reklamáció

A Tchibo a vásárlás időpontjától számított 24 hónap garanciát vállal.
Ha várakozásai ellenére hibát tapasztal, kérjük, először forduljon ügyfélszolgálatunkhoz! Munkatársaink szívesen segítenek Önnek, és egyeztetik Önnel a további eljárási módot.
 • Szerviz forróvonal (ingyenesen hívható)
  Tel: 06-80-021-374
  Munkanapokon: 8.00-20.00
  Szombaton: 8.00-16.00
 • Kapcsolati űrlap
További információkat készüléke kezelési útmutatójában olvashat.

További kérdések esetén hívja a
Tchibo szerviz forróvonalát (ingyenesen hívható):
Munkanapokon: 8.00-20.00
Szombaton: 8.00-16.00

vagy küldjön üzenetet a cafissimo-service@tchibo.hu email címre.