Fenntartható kávézás

Az egészséges környezetért és a tisztességes bérekért

A kávé a világ egyik legértékesebb nyersanyaga, és a kereslet egyre csak növekszik. Azonban a klímaváltozás, a tápanyagok emelkedő költségei és a kávé csökkenő ára csupán néhány azon okok közül, melyek miatt a kávéültetvényesek egyre nehezebben élnek meg a kávétermesztésből.

Ezért beruházunk saját képzési programokba és választunk olyan partnereket, mint a Rainforest Alliance vagy a Fairtrade.

„Célunk: magasabb jövedelem a kávéültetvényesek számára, jobb munkakörülmények az ültetvényeken és környezetkímélő kávétermesztés fenntartható módon.”

Ez elegendő?
Minden 4. Tchibo kávé tanúsítottan fenntartható termesztésből származik. Célunk azonban a fenntartható Tchibo kávék arányának további növelése. Ugyanakkor fontos számunkra, hogy az ültetvényesek támogatást kapjanak a fenntartható gazdálkodásra való átálláshoz. Ezért helyben speciális képzési programokat valósítunk meg. Már több, mint 35.000 kistermelő profitálhatott képzési kampányainkból.

Hogyan terem a fenntartható kávé?

A fenntartható kávétermesztésben nem használnak növényvédő szereket vagy műtrágyát, kímélve ezzel a talajt és a klímát. Így a talaj termékenyebb, a kávé minősége jobb, az ültetvényesek jövedelme pedig magasabb lesz. A kávétermesztő országokban továbbá kiállunk az ültetvényesek és családjaik jobb életkörülményeiért.
Tchibo Joint Forces!® képzési programunkkal közvetlen támogatást nyújtunk a termelőknek a fenntartható termesztésre való átálláshoz. Így a farmerek fontos ismeretekkel és módszerekkel rendelkeznek a talajtermékenységet illetően vagy a vízhez való hozzáférés tekintetében. Ez segít nekik hosszú távon több és jobb kávét termeszteni.
A Rainforest Alliance és a Fairtrade a tanúsított fenntarthatóságot jelzi.
Fenntarthatóság a Tchibo-nál

4 tény a Tchibo kávékról

35.000 kávéültetvényes

kapott már támogatást képzési kampányaink segítségével.

Több, mint 5.500 gyermekre

vigyáztunk 2009 óta, a kávészüretek alatt, és étkezést, gyógyszereket, valamint oktatást biztosítottunk számukra.

Minden másodpercben

kitöltünk üzleteinkben egy fenntartható kávét.

100%-ban tanúsítással rendelkező kávét

használunk fel prémium kávéinkhoz és a Tchibo Cafissimo kapszulákhoz.
Mert szeretjük a kávét

Tanúsítottan fenntartható Tchibo kávék

 
Könnyed gyümölcsös ízvilág, lágy és bársonyos aroma
Intenzitás:36
9 995Ft
Ft/kg 9 995
Gyorsnézet
 
Dióra emlékeztető ízjegyek, erős és telt aroma
Intenzitás:66
9 995Ft
Ft/kg 9 995
Gyorsnézet