Schließen
ratgeber baby

BABAGONDOZÁSI TANÁCSOK

A leendő szülőknek kilenc hónapnyi idő áll rendelkezésére, hogy felkészüljenek az új jövevény fogadására, ám sokan ezt mégis kevésnek érzik. Milyen felszerelésre lesz szükség, milyen ruhák legyenek már az első napon a szekrénybe? Mit vigyen magával, ha elérkezik a szülés ideje? Hogy mindene meglegyen a babának, babagondozási tanácsaink között összegyűjtöttünk néhány hasznos tanácsot az Ön számára.

Életkezdés tökéletes felszereléssel

Bébiruhák az első hetekre

Bébiruhák az első hetekre

Ami egy baba ruhásszekrényéből sem hiányozhat:

5–8 body
egyenként 4-6 hosszú ujjú felső és rugdalózó (56-68-as méret)
2-6 pár újszülöttzokni
2 vékony sapka és 1-2 kiskabát
2-4 egyrészes pizsama és 1 baba hálózsák

Fontos: kérjük, az új babaruhákat viselés előtt mossa ki.
Babagondozási tanács: pelenkázóasztal & hasonlók

Babagondozási tanács: pelenkázóasztal & hasonlók

A pelenkázóasztalhoz szükséges fontos kiegészítő a káros anyagoktól mentes és lemosható pelenkázóalátét, melyre kiegészítésképpen egy jó puha textilpelenkát vagy törölközőt teríthet. Pelenkázáskor a helyiség hőmérséklete legyen legalább 21 °C. Hogy ne kelljen az egész szobát felfűteni, egy a pelenkázó hely fölé elhelyezett hősugárzó a legjobb választás.

Pelenkázóasztal vásárlásakor ügyeljen rá, hogy a bútor sok-sok fiókkal rendelkezzen a pelenkák, kendők és ruhák számára. Ezen kívül a megfelelő magasság is fontos, hogy gyermekét kényelmesen, görnyedés nélkül pelenkázhassa.
A baba helyes fürdetése

A baba helyes fürdetése

Akár a babakádban, akár mosdatókendővel a pelenkázó asztalon: fürdetéskor és mosdatáskor legyen kellemes meleg a szobában (kb. 23-25 °C) – a fürdővíz ideális hőmérséklete 37 °C. Fontos: hogy ne fázzon meg a baba, a fürdetés ne tartson tovább 5-10 percnél.

Tipp: a kis fürdőjátékok még vidámabbá és élvezetesebbé teszik a fürdetést. Mindemellett azonban a babák motorikus képességeinek játékos módon történő fejlesztésében is segítenek.
Aludj jól & álmodj szépeket

Aludj jól & álmodj szépeket

A kisbabák a saját ágyukban alszanak a legjobban – pihe-puha pizsamát vagy bodyt viselve és kellően szabad mozgást biztosító hálózsákban Az olyan altatási rituálék, mint a dédelgetés vagy altatódalok éneklése ugyanúgy segítenek az elalvásban, mint a lágy éjszakai fény és a játékóra megnyugtató hangja.

Tipp: ne szalassza el azt a pillanatot, amikor gyermeke elálmosodik. Figyelje meg, gyermekén a fáradság mely jelei mutatkoznak (pl. szem vagy fül dörzsölése, kontrollálatlan mozdulatok, vagy ha elveszíti érdeklődését környezete iránt) és fektesse le a babát időben.

Bútorok & játékok babáknak

Megfelelő bébiruhák kiválasztása méretkeresőnk segítségével

Gyakran egy életen át emlékszünk arra, hogy kisbabánk mekkora volt a születéskor. A méret később is fontos szerepet játszik - például akkor, ha a megfelelő ruháról van szó. A gyerekek olyan gyorsan nőnek, hogy szinte el sem hisszük. Méretkeresőnk gyors segítséget nyújt Önnek a gyermekére illő méret megtalálásában.

Így mérheti le gyermekét helyesen A konfekciós babaruhaméret gyermeke testhosszának felel meg. Számos bébikollekció 50-es mérettől kezdődik, majd ezt követi az 56-os, 62-es, 68-as és így tovább. Gyakran kaphatók dupla mérettel ellátott ruhák is. Például: ha gyermeke 65 cm hosszú, az a 62/68-as méretnek felel meg. A babát fejtetőtől talpig kell lemérni. Mivel a kisbabák gyorsan nőnek, érdemes gyakrabban méretet venni.

1. tipp: Ha gyermeke éppen két méret között van, javasoljuk, hogy válassza a nagyobbat.

2. tipp: Ha kisbabája nem szereti, hogy a ruhát áthúzzák a fején, válasszon alul gombos, átlapolós bodyt.

Bébiruhák és alapdarabok az induló felszereléshez

A legfontosabb alapdarabok a babák induló felszereléséhez - a rugdalózótól a plüssjátékig.
        

A kétszeresen jó érzésért - biopamutból készült bébiruhák

Kétszeresen is megnyugtató érzés tudni, hogy kisbabája jól érzi magát a bársonyosan puha babaruhákban és hogy a biopamutból készült ruha megvásárlásával egyúttal a környezet védelméhez is hozzájárul.

A biopamut rendkívül jó körérzetet biztosít, hiszen nincs is jobb érzés annál, mit amikor a puha biopamut bőrünkhöz - vagy gyermeke bőréhez - simul. A környezetkímélő növénytermesztési mód egyúttal a fajok sokszínűségének és a talaj termékenységének védelmét is szolgálja.

Az Organic Content Standard 100 az ellenőrzött biológiai gazdálkodásból származó termékeket jelöli, így többek között a természetes trágyázó szerek kizárólagos használatát és a vízforrások hatékony felhasználását jelenti. A biopamut előállítása ezáltal pozitív hatást gyakorol emberre és környezetére.

Tovább a tchibo.hu-ra

Mindent a babáknak

A bodyk-tól a hálózsákokig: gyönyörű alapdarabokat talál a legkisebbeknek is Babaruha kínálatunkban.

A Babaruhákhoz

Játékok kisbabáknak & gyerekeknek

Kisebb és nagyobb gyerekek számára rengeteg termék vár felfedezésre a játékok kategóriában.

A Játékokhoz