Tchibo Barista

Tchibo Barista

Prémium minőségű kávé és kávéházi élmény otthonában.

Milyen kávét fogyaszt?

Tchibo Barista

Felelősen egymásért

Tchibo Barista szemes és kapszulás kávéink Fairtrade tanúsítvánnyal rendelkeznek. A Faitrade a méltányos kereskedelemből származó termékeket minősítő védjegy. Lényege, hogy az általános világpiaci áraktól függetlenül olyan árban állapodnak meg a résztvevők, amely valóban kifejezi az előállítók anyagi és munkaerő-ráfordításait, így hozzájárulván a jobb munka- és életkörülményekhez.

Minden csésze szemes és kapszulás Barista kávéban benne van azon farmerek tapasztalata és kávé iránti szeretete, akik az adott kávét termesztették, szüretelték és feldolgozták. A Tchibo ezért a Fairtrade-del karöltve olyan projektekben támogatja a kávétermesztőket, amikkel ők hatékonyabban dolgozhatnak a földeken és a kereskedelemben, ez pedig jótékony hatással van a farmerre, munkásaira és a környezetre is.
Tchibo Barista

Tchibo Barista
Caffé Crema szemes kávé

A Tchibo Barista Caffé Crema lágy, gyümölcsös jellegű, elegáns aromájú, kissé bogyós gyümölcsökre emlékeztető ízjegyekkel rendelkezik. Hagyományos dobpörköléssel pörkölt prémium kávé, a hagyományos eszpresszó pörköléshez képest kétszer hosszabban, de kíméletesen pörkölve, így az ízek és aromák maximálisan ki tudnak teljesedni. Az így nyert aromát és ízeket egyedi visszazárható aromavédő zárral láttuk el, hogy otthonában minél hosszabban élvezhesse frissességét.

Professzionális minőség 100% Tchibo Arabica, fenntartható gazdálkodásból
Tchibo Barista

Tchibo Barista
Espresso szemes kávé

A Tchibo Barista Espresso erős, kiegyensúlyozott, kissé kesernyés jellegű, enyhén dióra emlékeztető, lágy ízű kávé. Hagyományos dobpörkölésű prémium kávé, a hagyományos eszpresszó pörköléshez képest kétszer hosszabban, de kíméletesen pörkölve - így az ízek és aromák maximálisan ki tudnak teljesedni. Az így nyert aromát és ízeket egyedi visszazárható aromavédő zárral láttuk el, hogy otthonában minél hosszabban élvezhesse frissességét.

Professzionális minőség 100% Tchibo Arabica, fenntartható gazdálkodásból
Tchibo Barista

Tchibo Esperto automata kávégépek

Tökéletes választás a Tchibo Barista szemes kávék mellé a Tchibo Esperto automata kávégép! Kifejezetten a Tchibo kávékhoz lett kifejlesztve, hogy Önnek otthonában is tökéletes kávéélményt biztosíthassunk! Varázsolja otthonába a frissen őrölt kávé csábító illatát, és fogyassza kedvenc kávéját úgy, mintha egy barista készítette volna: a Tchibo Esperto automata kávéfőzőkkel egyetlen gombnyomással készítheti el a kívánt erősségben kávéját anélkül, hogy filterrel vagy őrölt kávéval kellene időt töltenie. A Tchibo Esperto kávéfőző egy csészényi adagokat is elkészít, könnyen kezelhető, egyszerűen tisztítható, és ráadásul még mutatós is.
 
BARISTA
Elegáns, harmonikus karakter
Intenzitás:36 Pörkölés:46
1 kg szemes kávé
9 995Ft
Ft/kg 9 995
Gyorsnézet
 
Sajnos már elfogyott
BARISTA
Erős, kiegyensúlyozott karakter
Intenzitás:66 Pörkölés:66
1 kg szemes kávé
9 995Ft
Ft/kg 9 995
 
BARISTA
Erős és intenzív íz
Intenzitás:66 Pörkölés:66
1 kg szemes kávé
9 995Ft
Ft/kg 9 995
Gyorsnézet
Tchibo Barista

Tchibo Cafissimo Barista kapszula

A Tchibo Cafissimo kapszulás kávéfőzőkkel kompatibilis kávékapszuláinkban 100% őrölt, pörkölt kávé található. 100%-ban fenntartható gazdálkodásokból származó kávé található minden egyes kapszulában. Minden Tchibo Cafissimo kapszula aromazárt, ennek köszönhetően minden egyes csésze kiváló minőségű kávét garantál fogyasztójának.

A Tchibo Cafissimo Barista Caffè Crema kávét gyümölcsös és elegáns aroma jellemzi. A hagyományos pörkölésnek köszönhetően, a gondosan válogatott kávészemeknek több időt adunk, hogy felvegyék egyedi igazi karakterüket a dobüstben. Kiválóan alkalmas tejes kávékülönlegességek készítésére is.

A Tchibo Cafissimo Barista Espresso egy intenzív aromájú kávé, amelyet diós ízjegyek jellemeznek. A hagyományos pörkölésnek köszönhetően, a gondosan válogatott kávészemeknek több időt adunk, hogy felvegyék egyedi karakterüket a dobüstben. Kiválóan alkalmas tejes kávékülönlegességek készítésére.

 
Cafissimo
Bogyós gyümölcsös jegyek
Intenzitás:36 Pörkölés:46
80 kapszula
12 760Ft
Ft/kg 19 937,50
Gyorsnézet
 
Cafissimo
Enyhe diós ízjegyek
Intenzitás:66 Pörkölés:66
80 kapszula
12 760Ft
Ft/kg 19 937,50
Gyorsnézet
 
Cafissimo
Lehetnyi zöldcitromos ízjeggyel
Intenzitás:46 Pörkölés:36
80 kapszula
12 760Ft
Ft/kg 19 937,50
Gyorsnézet
 
Cafissimo
Diós ízjegyek
Intenzitás:66 Pörkölés:66
80 kapszula
12 760Ft
Ft/kg 19 937,50
Gyorsnézet
Tchibo Barista

Tchibo Barista őrölt, pörkölt kávé

A Tchibo Barista Intense egy intenzív, aromákban gazdag karakterű kávé. Hagyományos dobpörköléssel pörkölve, melynek során a kávészemeket lassabban és alacsonyabb hőmérsékleten pörköljük, így jobban megőrzik az aromákat.

Receptúra:
Főleg Dél-Amerikából származó 100% Arabica kávé Rainforest Alliance tanúsítvánnyal.

Pörkölési eljárás:
Lassú dobpörkölés, sötét pörkölési szín, fajtánkénti külön pörkölés.

A Tchibo Barista Classic egy lágy, harmonikus karakterű kávé. Hagyományos dobpörköléssel pörkölve, melynek során a kávészemeket lassabban és alacsonyabb hőmérsékleten pörköljük, így jobban megőrzik az aromákat.

Receptúra:
Főleg Dél-Amerikából származó 100% Arabica kávé Rainforest Alliance tanúsítvánnyal.

Pörkölési eljárás:
Lassú dobpörkölés, közepes pörkölési szín, fajtánkénti külön pörkölés.
 
Lágy, harmonikus íz
Intenzitás:36 Pörkölés:36
250g őrölt, pörkölt kávé
tól/től2 595Ft
Ft/kg 10 380
Gyorsnézet
 
Intenzív, aromákban gazdag íz
Intenzitás:46 Pörkölés:46
250g őrölt, pörkölt kávé
tól/től2 595Ft
Ft/kg 10 380
Gyorsnézet
Tchibo Barista

Tchibo Barista instant kávé

A Tchibo Barista Classic instant kávé egy igazi kávéspecialitás, amihez a legjobb Robusta kávészemeket válogatjuk ki és pörköljük meg. A dobpörkölés hagyományos módszere során a kávészemek megőrzik a bennük rejlő aromákat, így a Tchibo Barista Classic instant egy elegáns és harmonikus karakterű kávé, lágy crema-val.

Kiszerelés: 180g
Tartalma: 100% instant kávé

A Tchibo Barista Espresso Style instant kávé egy igazi kávéspecialitás. Az autentikus íz elérése érdekében a legjobb Arabica és Robusta kávészemeket válogatjuk és az Arabica szemeket hagyományos dobpörkölőben pörköljük, annak érdekében, hogy aromájuk és egyedi jellegük maximálisan ki tudjon bontakozni. A Tchibo Barista Espresso Style instant egy erős, ugyanakkor kiegyensúlyozott karakterű kávé, intenzív ízzel.

Kiszerelés: 200g
Tartalma: 97% instant kávé, 3% őrölt, pörkölt kávé
bestseller

Barista – kicsit másként

A legjobb receptötletek

Csokicsíkos latte

Csokicsíkos latte

Hozzávalók (1 adaghoz):
  • 1 adag eszpresszó Tchibo Barista Caffé Crema kávéból
  • 2 dl tej
  • 20 g csokoládé
  • Liofilizált málna por (opcionális)
Elkészítés:
  1. Lefőzünk egy adag eszpresszót.
  2. A csokoládét megolvasztjuk majd a pohár aljába helyezzük.
  3. A kézi tejhabosítót belemártjuk az olvasztott csokiba és csíkokat készítünk vele, a képen látható módon.
  4. Tetszőleges mennyiségű tejhabot adunk hozzá. A kávét lassan beleöntjük a pohárba, hogy a rétegek szépen elváljanak.
  5. A tetejére tehetünk ízlés szerint liofilizált málna port.
Epres jegeskávé

Epres jegeskávé

Hozzávalók (1 adaghoz):
  • 1 adag Tchibo Barista Espresso kávé lefőzve
  • 1,5 dl epres tej
  • 1 dl tej
Elkészítés:
  1. Lefőzünk egy adag eszpresszót és beletöltjük a jégkockatartóba, majd betesszük a fagyasztóba.
  2. Miután elkészültek a jégkockák, belehelyezzük a pohárba és felöntjük epres tejjel.
  3. Tetszőleges mennyiségű tejhabot adunk hozzá.
Pillecukros latte

Pillecukros latte

Hozzávalók (1 adaghoz):
  • 2 dl meleg tej
  • 1 adag eszpresszó Tchibo Barista Classic kávéból

    A hóemberhez:
  • 3 db nagyméretű pillecukor
  • 4-5 szál ropi
  • Fekete dekor cukortoll vagy olvasztott csokoládé
  • Cukorszemek (dekorcukor)
  • Narancssárga cukorka vagy gumicukor
Elkészítés:
  1. Egy ropira felfűzzük a 3 db pillecukrot, majd dekoráljuk, és a kezeket és lábakat a ropit feldarabolva elkészítjük, és beleszúrjuk a pillecukorba.
  2. Készítünk egy adag eszpresszót.
  3. Tejhabosítóval 2 dl tejből tejhabot készítünk, a bögrébe öntjük.
  4. Lassan beleöntjük az elkészült eszpresszót.
  5. A tetejére elhelyezzük a pillecukor hóembert.
Mézeskalácsos latte

Mézeskalácsos latte

Hozzávalók (1 adaghoz):
  • 200 ml víz
  • 200 g cukor
  • 1 fahéj rúd
  • 15 g friss hámozott, felszeletelt gyömbér
  • 1 teáskanál szegfűbors
  • 1 kávéskanál szegfűszeg
Elkészítés:
  1. A vizet és a cukrot beleöntjük egy edénybe és közepes hőmérsékleten elkezdjük melegíteni.
  2. Amikor a cukor teljesen feloldódott hozzáadjuk a fűszereket és fedő alatt 15 perc alatt sziruppá forraljuk, időnként megkeverjük.
  3. A szirupot átszűrjük és félre rakjuk.
  4. Készítünk egy adag eszpresszót.
  5. A kávéhoz adunk ízlés szerint 1-2 teáskanál szirupot, és elkeverjük.
  6. Tejhabosítóban 1 dl tejből tejhabot készítünk, a kávéra öntjük.
  7. A tetejére fahéjat szórunk és mézeskalács figurával tálaljuk.
Mogyoróvajas latte

Mogyoróvajas latte

Hozzávalók (1 adaghoz):
  • 2 teáskanál mogyoróvaj
  • 2 dl meleg tej
  • 1 adag eszpresszó Tchibo Barista Classic kávéból
  • Tejszínhab ízlés szerint
  • Aprított földimogyoró
Elkészítés:
  1. Tchibo Barista Classic őrölt kávéból főzünk egy erős eszpresszót.
  2. Egy pohár aljára mogyoróvajat teszünk, meleg tejet öntünk rá, majd jöhet az eszpresszó.
  3. Lassan öntsük a kávét a pohárba, hogy a rétegek szépen elváljanak.
  4. A tetejére ízlés szerinti mennyiségben tejszínhabot nyomunk és pirított, aprított földimogyoróval díszítjük.
Sós-karamellás latte

Sós-karamellás latte

Hozzávalók (8 adag):
  • 200 g barna cukor
  • 60 ml víz
  • 100 ml tejszín
  • 20 g vaj
  • 1 kávéskanál nagy szemű (maldon) só
Elkészítés:
  1. A cukrot és a vizet alacsony hőmérsékleten elkezdjük összemelegíteni, néhányszor óvatosan keverjük át.
  2. Amikor teljesen feloldódott a cukor (kb. 5 perc), kicsit emeljünk a hőmérsékleten, közepes hőfokon főzzük körülbelül 20 percig. Ekkor már ne keverjük meg!
  3. Amikor a cukros oldat intenzív borostyánszínű és láthatóan sűrű lesz, akkor vegyük le a főzőlapról, és folyamatos kevergetés mellett adjuk hozzá a tejszínt.
  4. Vigyázzunk, mert forró gőz csap fel, amikor beleöntjük a tejszínt! Keverjük el, majd adjuk hozzá a vajat kevergetés mellett, végül jöhet a só.
  5. Amikor homogén lesz, akkor tegyük vissza a főzőlapra, és forraljuk fel buborékozásig és kész is vagyunk.
  6. Egy nagyobb pohár aljára teszünk körülbelül 1 evőkanál sós-karamell szószt. Öntünk rá egy adag eszpresszót.
  7. A tejet felhabosítjuk, és hozzáöntjük.
  8. Díszítésnek a tetejére tehetünk még néhány karamell csíkot.
  9. Rétegezett latte elkészítéséhez a pohárba az alábbi sorrendben tegyük a hozzávalókat: sós-karamell szósz, meleg felhabosított tej, és egy fél perc után (amíg szétválik szépen a hab és a tej) lassan öntsük rá a kávét.
cherry

Nyári receptötletek

Cseresznyés jeges latte

Cseresznyés jeges latte

Hozzávalók (1 italhoz és 8-10 adag sziruphoz):
  • 25 dkg cseresznye
  • 100 g cukor
  • 100 ml víz
  • 1 adag jég
  • 1 adag Tchibo Barista Espresso kávé lefőzve
  • 1,5 dl tej
Elkészítés:
  1. A cseresznyét kimagozzuk, összeforgatjuk a cukorral és egy órára félretesszük, hogy levet engedjen.
  2. Felöntjük vízzel és közepes hőmérsékleten 20 perc alatt felfőzzük, majd leturmixoljuk és félretesszük kihűlni. (ez kb. 8-10 adag szirup lesz)
  3. Lefőzünk egy eszpresszót, amit jéggel és 1 dl tejjel alaposan összeturmixolunk.
  4. A maradék tejből tejhabosítóval hideg tejhabot készítünk.
  5. A pohár aljára 2-3 evőkanál szirupot teszünk, ráöntjük a jeges lattét, a tetejére pedig a tejhabot.
Csokis-mentás frappé

Csokis-mentás frappé

Hozzávalók (1 adaghoz):
  • 1 adag Tchibo Barista Caffé Crema kávé lefőzve
  • 1,5 dl hideg tej
  • Jég apróra törve (ízlés szerinti mennyiség)
  • Csokoládé szósz vagy olvasztott csokoládé
  • Tejszínhab (opcionális)
  • A sziruphoz (kb. 0,5 dl): 120 g cukor, 60 ml víz, 15 db menta levél
Elkészítés:
  1. Egy edénybe tesszük a szirup hozzávalóit. Alacsony hőmérsékleten, kevergetés mellett kezdjük el melegíteni, amíg a cukor teljesen feloldódik, majd közepes hőmérsékleten kb. 15 percig forraljuk, időnként megkeverjük.
  2. Ha elkészült, akkor átszűrjük egy szűrő segítségével, hogy a menta levelek ne kerüljenek a szirupba.
  3. Egy turmixgépbe kb. 0,5 dl szirupot teszünk (ízlés szerint). Lefőzzük a kávét, majd a turmixba tesszük a tejjel együtt és alaposan összekeverjük a géppel.
  4. Egy nagyobb pohárba beletesszük az apróra tört jeget, majd ráöntjük a kávés mixet. Tejszínhabot és csokiszószt teszünk a tetejére, és menta levéllel díszítjük.
choclate

További receptötletek

Áfonyás Latte Macchiato

Áfonyás Latte Macchiato

Hozzávalók (2 adag):
  • 2 adag Tchibo Barista Caffé Crema kávé
  • 100g friss vagy fagyasztott áfonya
  • 100g cukor
  • 50ml víz
  • ½ citrom leve
Elkészítés:
  1. Egy edénybe tesszük a szirup hozzávalóit. Alacsony hőmérsékleten, kevergetés mellett kezdjük el melegíteni, amíg a cukor teljesen feloldódik.
  2. Amikor a cukor teljesen feloldódott, akkor közepes hőmérsékleten 25 percig főzzük, időnként megkeverjük.
  3. Átszűrjük, az áfonyákból a nedvességet egy kanál segítségével kinyomkodjuk.
  4. A szirupból öntünk egy pohár aljára, majd a poharat 2/3-ig habosított tejjel töltjük fel.
  5. Főzünk rá egy adag eszpresszót. A tetejére tejszínhabot nyomunk és áfonya szemekkel díszítjük.

    Kellemes kávézást kívánunk!
Fehér csokis latte

Fehér csokis latte

Hozzávalók (2 adag):
  • 2 adag Tchibo Barista Caffé Crema kávé
  • 40g fehér csokoládé
  • 2dl tej
  • Reszelt étcsokoládé (opcionális)
Elkészítés:
  1. Daraboljunk fel apróra 40 g fehér csokoládét és helyezzük el a poharaink alján.
  2. Öntsünk rá 1-1 dl meleg tejet és egy elemes tejhabosító segítségével keverjük össze.
  3. Főzzünk le egy-egy eszpresszót (mi a Tchibo Barista Caffé Crema-t ajánljuk) és adjuk hozzá a fehér csokis meleg tejünkhöz.
  4. A tetejére ízlés szerint reszelhetünk étcsokoládét.

    Kellemes kávézást kívánunk!