
Ismerje meg a Tchibo Barista kávék aromájának titkát és találja meg az Önhöz illő terméket!
Milyen kávét fogyaszt?

automata kávégép
BARISTA
Elegáns, harmonikus karakter
3 x 1 kg szemes kávé
29 985Ft
26 385Ft
Ft/kg 8 795
BARISTA
Elegáns, harmonikus karakter
Intenzitás:36
Pörkölés:46
1 kg szemes kávé
9 995Ft
Ft/kg 9 995
BARISTA
Elegáns, harmonikus karakter
Intenzitás:36
Pörkölés:46
500 g szemes kávé
5 595Ft
Ft/kg 11 190
BARISTA
Erős, kiegyensúlyozott karakter
Intenzitás:66
Pörkölés:66
3 x 1 kg szemes kávé
29 985Ft
26 385Ft
Ft/kg 8 795
BARISTA
Erős, kiegyensúlyozott karakter
Intenzitás:66
Pörkölés:66
1 kg szemes kávé
9 995Ft
Ft/kg 9 995
BARISTA
Erős, kiegyensúlyozott karakter
Intenzitás:56
Pörkölés:66
500 g szemes kávé
5 595Ft
Ft/kg 11 190

& french press kávéfőző
Lágy, harmonikus íz
Intenzitás:36
Pörkölés:36
250g őrölt, pörkölt kávé
2 345Ft
Ft/kg 9 380
Intenzív, aromákban gazdag íz
Intenzitás:46
Pörkölés:46
250g őrölt, pörkölt kávé
2 345Ft
Ft/kg 9 380

Cafissimo kávéfőző
Cafissimo
Bogyós gyümölcsös jegyek
Intenzitás:36
Pörkölés:46
80 kapszula
11 165Ft
Ft/100g 1 744,53
Cafissimo
Enyhe diós ízjegyek
Intenzitás:66
Pörkölés:66
80 kapszula
11 165Ft
Ft/100g 1 744,53
Cafissimo
Bogyós gyümölcsös jegyek
Intenzitás:36
Pörkölés:46
10 kapszula
1 595Ft
Ft/100g 1 993,75
Barista kávé titka

Barista – kicsit másként
A legjobb receptötletek

Pillecukros latte
Hozzávalók (1 adag):
- 2 dl meleg tej
- 1 adag eszpresszó Tchibo Barista Classic kávéból
- A hóemberhez:
- 3 db nagyméretű pillecukor
- 4-5 szál ropi
- Fekete dekor cukortoll vagy olvasztott csokoládé
- Cukorszemek (dekorcukor)
- Narancssárga cukorka vagy gumicukor
Elkészítés:
- Egy ropira felfűzzük a 3 db pillecukrot, majd dekoráljuk, és a kezeket és lábakat a ropit feldarabolva elkészítjük, és beleszúrjuk a pillecukorba.
- Készítünk egy adag eszpresszót.
- Tejhabosítóval 2 dl tejből tejhabot készítünk, a bögrébe öntjük.
- Lassan beleöntjük az elkészült eszpresszót.
- A tetejére elhelyezzük a pillecukor hóembert.

Mézeskalácsos latte
Hozzávalók:
- 200 ml víz
- 200 g cukor
- 1 fahéj rúd
- 15 g friss hámozott, felszeletelt gyömbér
- 1 teáskanál szegfűbors
- 1 kávéskanál szegfűszeg
Elkészítés:
- A vizet és a cukrot beleöntjük egy edénybe és közepes hőmérsékleten elkezdjük melegíteni.
- Amikor a cukor teljesen feloldódott hozzáadjuk a fűszereket és fedő alatt 15 perc alatt sziruppá forraljuk, időnként megkeverjük.
- A szirupot átszűrjük és felre rakjuk.
- Készítünk egy adag eszpresszót.
- A kávéhoz adunk ízlés szerint 1-2 teáskanál szirupot, és elkeverjük.
- Tejhabosítóban 1 dl tejből tejhabot készítünk, a kávéra öntjük.
- A tetejére fahéjat szórunk és mézeskalács figurával tálaljuk.
Hogyan készül?




Mogyoróvajas latte
Hozzávalók (1 adag):
- 2 teáskanál mogyoróvaj
- 2 dl meleg tej
- 1 adag eszpresszó Tchibo Barista Classic kávéból
- Tejszínhab ízlés szerint
- Aprított földimogyoró
Elkészítés:
- Tchibo Barista Classic őrölt kávéból főzünk egy erős eszpresszót.
- Egy pohár aljára mogyoróvajat teszünk, meleg tejet öntünk rá, majd jöhet az eszpresszó. Lassan öntsük a kávét a pohárba, hogy a rétegek szépen elváljanak.
- A tetejére ízlés szerinti mennyiségben tejszínhabot nyomunk és pirított, aprított földimogyoróval díszítjük.

Sós-karamellás latte
Hozzávalók: Sós-karamell szósz (8 adag)
- 200 g barna cukor
- 60 ml víz
- 100 ml tejszín
- 20 g vaj
- 1 kávéskanál nagy szemű (maldon) só
Elkészítés:
- A cukrot és a vizet alacsony hőmérsékleten elkezdjük összemelegíteni, néhányszor óvatosan keverjük át.
- Amikor teljesen feloldódott a cukor (kb. 5 perc), kicsit emeljünk a hőmérsékleten, közepes hőfokon főzzük körülbelül 20 percig. Ekkor már ne keverjük meg!
- Amikor a cukros oldat intenzív borostyánszínű és láthatóan sűrű lesz, akkor vegyük le a főzőlapról, és folyamatos kevergetés mellett adjuk hozzá a tejszínt. Vigyázzunk, mert forró gőz csap fel, amikor beleöntjük a tejszínt! Keverjük el, majd adjuk hozzá a vajat kevergetés mellett, végül jöhet a só.
- Amikor homogén lesz, akkor tegyük vissza a főzőlapra, és forraljuk fel buborékozásig és kész is vagyunk.
- Egy nagyobb pohár aljára teszünk körülbelül 1 evőkanál sós-karamell szószt. Öntünk rá egy adag eszpresszót.
- A tejet felhabosítjuk, és hozzáöntjük.
- Díszítésnek a tetejére tehetünk még néhány karamell csíkot.
- Rétegezett latte elkészítéséhez a pohárba az alábbi sorrendben tegyük a hozzávalókat: sós-karamell szósz, meleg felhabosított tej, és egy fél perc után (amíg szétválik szépen a hab és a tej) lassan öntsük rá a kávét.
Hogyan készül?



Nyári receptötletek

Cseresznyés jeges latte
Hozzávalók (1 italhoz és 8-10 adag sziruphoz):
- 25 dkg cseresznye
- 100 g cukor
- 100 ml víz
- 1 adag jég
- 1 adag Tchibo Barista Espresso kávé lefőzve
- 1,5 dl tej
Elkészítés:
- A cseresznyét kimagozzuk, összeforgatjuk a cukorral és egy órára félretesszük, hogy levet engedjen.
- Felöntjük vízzel és közepes hőmérsékleten 20 perc alatt felfőzzük, majd leturmixoljuk és félretesszük kihűlni. (ez kb. 8-10 adag szirup lesz)
- Lefőzünk egy eszpresszót, amit jéggel és 1 dl tejjel alaposan összeturmixolunk.
- A maradék tejből tejhabosítóval hideg tejhabot készítünk.
- A pohár aljára 2-3 evőkanál szirupot teszünk, ráöntjük a jeges lattét, a tetejére pedig a tejhabot.

Csokis-mentás frappé
Hozzávalók (1 adaghoz):
- A sziruphoz (kb. 0,5 dl): 120 g cukor, 60 ml víz, 15 db menta levél
- 1 adag Tchibo Barista Caffé Crema kávé lefőzve
- 1,5 dl hideg tej
- Jég apróra törve (ízlés szerinti mennyiség)
- Csokoládé szósz vagy olvasztott csokoládé
- Tejszínhab (opcionális)
Elkészítés:
- Egy edénybe tesszük a szirup hozzávalóit. Alacsony hőmérsékleten, kevergetés mellett kezdjük el melegíteni, amíg a cukor teljesen feloldódik, majd közepes hőmérsékleten kb. 15 percig forraljuk, időnként megkeverjük.
- Ha elkészült, akkor átszűrjük egy szűrő segítségével, hogy a menta levelek ne kerüljenek a szirupba
- Egy turmixgépbe kb. 0,5 dl szirupot teszünk (ízlés szerint). Lefőzzük a kávét, majd a turmixba tesszük a tejjel együtt és alaposan összekeverjük a géppel.
- Egy nagyobb pohárba beletesszük az apróra tört jeget, majd ráöntjük a kávés mixet. Tejszínhabot és csokiszószt teszünk a tetejére, és menta levéllel díszítjük.
Hogyan készül?



További receptötletek

Áfonyás Latte Macchiato
Hozzávalók (2 adag):
- 2 adag Tchibo Barista Caffé Crema kávé
- 100g friss vagy fagyasztott áfonya
- 100g cukor
- 50ml víz
- ½ citrom leve
Elkészítés:
- Egy edénybe tesszük a szirup hozzávalóit. Alacsony hőmérsékleten, kevergetés mellett kezdjük el melegíteni, amíg a cukor teljesen feloldódik.
- Amikor a cukor teljesen feloldódott, akkor közepes hőmérsékleten 25 percig főzzük, időnként megkeverjük.
- Átszűrjük, az áfonyákból a nedvességet egy kanál segítségével kinyomkodjuk.
- A szirupból öntünk egy pohár aljára, majd a poharat 2/3-ig habosított tejet töltjük fel.
- Főzünk rá egy adag eszpresszót.
- A tetejére tejszínhabot nyomunk és áfonya szemekkel díszítjük.
Kellemes kávézást kívánunk!

Fehér csokis latte
Hozzávalók (2 adag):
- 2 adag Tchibo Barista Caffé Crema kávé
- 40g fehér csokoládé
- 2dl tej
- Reszelt étcsokoládé (opcionális)
Elkészítés:
- Daraboljunk fel apróra 40 g fehér csokoládét és helyezzük el a poharaink alján.
- Öntsünk rá 1-1 dl meleg tejet és egy elemes tejhabosító segítségével keverjük össze.
- Főzzünk le egy-egy eszpresszót (mi a Tchibo Barista Caffé Crema-t ajánljuk) és adjuk hozzá a fehér csokis meleg tejünkhöz.
- A tetejére ízlés szerint reszelhetünk étcsokoládét.
Kellemes kávézást kívánunk!
Hogyan készül?


