Fondantos torták
Süssünk tortát fondanttal: receptünk és a részletes útmutató segítségével a nyújtás, a torta bevonása és díszítése is garantáltan sikerülni fog!
Süsse meg szeretettel, díszítse fantáziával: útmutatóink és receptjeink megmutatják Önnek, hogyan készíthet saját kezűleg művészien kidolgozott tortát fondanttal. Tippjeinkkel az álomtorták és kreatív cupcake-ek megtöltése és dekorálása tökéletesen fog sikerülni.
A tökéletes fondantos torta lépésről lépésre
A fondantos torta készítése a cukrászművészet csúcsának számít. De ne ijedjen meg – elkészítése könnyebb, mint gondolná. Alapreceptünkkel olyan fondantot készíthet, mely egyaránt alkalmas torták bevonására és díszítésére is. Részletes leírásunknak köszönhetően elkerülheti a cukormasszával való munka közben elkövetett gyakori hibákat. Engedje szabadjára kreativitását, akár húsvétra süt, akár a következő születésnapra! És ne feledje: a legfontosabb hozzávaló az idő – a fondantos torta ugyanis akkor sikerül a legjobban, ha éjszakai pihentetést is betervez, és a remekművet két vagy három napig készíti.
A sütemény – minden fondantos torta alapja
A megfelelő töltelék: Milyen krémet készítsek?
Fondant, marcipán vagy csokigyurma?
Fondantos torta recept kezdőknek
Ha egy pillanatra mindenki tekintete megakad a pompás születésnapi vagy esküvői tortán, attól még nem biztos, hogy azt egy profi cukrász készítette. Ezzel az alaprecepttel különösebb előismeretek nélkül is sikerülni fog a műremek.
Hozzávalók:
Kb. 1,2 kg mennyiséghez, ami egy 28 cm átmérőjű torta bevonására és díszítésére elegendő.
6 zselatinlap
675 g glükózszirup
63 tk. glicerin (gyógyszertárból)
1,1 kg átszitált porcukor
Előkészítés
A zselatint áztassa 10 percre hideg vízbe, majd nyomkodja ki, és kevergetve oldja fel 60 ml meleg vízben. Keverje hozzá a glükózszirupot és a glicerint.
A porcukornak kb. a felét tegye egy konyhai robotgép keverőtáljába. Adja hozzá a zselatinmasszát.
Közepes fokozaton dolgozza össze, amíg a konyhai robotgép túlterhelés nélkül bírja. Ezután gyúrja hozzá kézzel a maradék porcukrot. A kész fondantnak puhának és már csak enyhén ragadósnak kell lennie.
Felhasználás előtt: formáljon golyót a masszából, és egy éjszakán keresztül hűvös helyen (nem a hűtőben) pihentesse. A pihenőidő után a fondant annyira finom szerkezetű és rugalmas lesz, amennyire a feldolgozáshoz lennie kell.
Tipp: Ha szép színárnyalatokban pompázó fondanttal szeretne dolgozni, egyszerűen csak gyúrjon bele ételfestéket. Hogy még ízesebb legyen, néhány csepp sütőaromát is keverhet hozzá.
© 2016 GRÄFE UND UNZER VERLAG GmbH
Tippek és trükkök a fondanthoz
A tökéletes fondantos torta lépésről lépésre – a kezdők az első torta elkészítésekor gyakran igen nagy kihívással találják szembe magukat. Pontosan hogyan is kell megkenni? Mivel? Mire kell ügyelni a bevonás során? Ezekkel az alaptechnikákkal ez igazán egyszerű lesz.
Fondantos torták megkenése
A fondantos torta alapja a torta vajkrémmel való megkenése. A legjobb, ha a süteményt egy nappal korábban süti meg, a töltésre és a megkenésre pedig másnap kerül sor. Megmutatjuk Önnek, hogyan!
© 2016 GRÄFE UND UNZER VERLAG GmbH
Megkenés - 1. lépés
Megkenés - 2. lépés
Megkenés - 3. lépés
Megkenés - 4. lépés
Megkenés - 5. lépés
Megkenés - 6. lépés
Torta bevonása fondanttal
A feladat: a fondantos torta beburkolása – vagyis: a formázható cukormasszával való bevonása úgy, hogy minél simább felületet kapjon. A kezdők ettől gyakran tartanak, de útmutatónkkal nagyon egyszerűen, lépésről lépésre sikerülni fog.
©2016 GRÄFE UND UNZER VERLAG GmbH
Tortabevonás 1. lépés
Tortabevonás 2. lépés
Tortabevonás 3. lépés
Tortabevonás 4. lépés
Tortabevonás 5. lépés
Fondantos torta dekorálása rózsákkal vagy virágokkal
A különféle figurák, virágok és motívumok formázása fondantból nagyon élvezetes dolog. Megmutatjuk, hogy milyen egyszerűen elkészíthetők ezek a tortadíszek. Ha a tortára valamilyen ráírt minta vagy felirat is kerül, akkor semmi esetre se használjon nedves összetevőket, nehogy feloldja a fondantot.
Rózsák vagy virágok fondantból
Megmutatjuk Önnek, hogy elkészítésük milyen egyszerű: 10 virághoz vagy 3 rózsához | 15 perc elkészítés | 1 ½ óra száradás | egyenként 100 g fehér vagy rózsaszín fondant| étkezési keményítő | szilikonlap | sodrófa | fondant kiszúró | modellező eszköz | kis ecset | fogpiszkáló
© 2016 GRÄFE UND UNZER VERLAG GmbH
Virágok - 1. lépés
A fehér fondantot puhára gyúrjuk, majd a szilikonlapon egy sodrófával 2 mm vastagságúra nyújtuk. Kiszúrjuk a virágokat. A rózsaszín fondant felét golyókká (2 cm ∅) formázzuk.