"Csináld magad" ötletek a szép tavaszi dekorációhoz

Gyönyörű pasztellszínek, üde virágok és játékos dekorációs ötletek: elkészítési útmutatóinkkal és számtalan kreatív tippel Ön is tavaszt varázsolhat otthonába.

Tavaszias asztali dekorációk virágokkal és virágok nélkül

Egy hosszú, szürke és hideg tél után már alig várjuk, hogy friss és vidám színeivel ismét a házunkba költözzön a tavasz. A napok hosszabbak lesznek, a nap is egyre gyakrabban mosolyog ránk az égről és búcsút intünk a „begubózás”-nak. Rendet rakunk a házban, a sötét pulóvereket a szekrény hátulsó részébe száműzzük, és a heti piacról az első tavaszi virágokkal a kosarunkban térünk haza.

Tehát éppen itt az ideje, hogy meghívjuk a barátokat és a családot, és együtt ünnepeljük velük a tavasz beköszöntét! 2 terítési ötletet hoztunk Önnek tavaszi asztalokhoz: virágos-játékos uzsonna saját készítésű mini májusfákkal, valamint egy virágok nélküli vacsoraasztal baráti összejövetelhez, hangsúlyos színekkel és mintákkal. Jó szórakozást kívánunk a dekoráláshoz!

Asztali dekorációs ötlet 1 - kivirágzik az asztal:
Uzsonna tavaszi virágokkal

Alig akad, ami egy asztalt ragyogóbbá tehetne, mint a friss virágok. De ennek nem alapfeltétele, hogy mindig vázában legyenek! A kávézás idejére a boglárkák és társaik víz nélkül is kiválóan elvannak, és a terített asztal optikai középpontjaként szolgáló emeletes tálaló tetején szépen elrendezve elvarázsolják a vendégeket.

Aki a szürke árnyalatokkal teli tél után szívesebben lát lágy és nőies tónusokat az asztalon, vonja be az emeletes tálaló fa lábait pasztellszínű krepp papírral. A krepp papírból készült szalagok könnyen és egyszerűen ráköthetők széklábakra is, így a látvány a szélben lobogó, színes szalagokkal a feldíszített májusfák tavaszias könnyedségére emlékeztet. Aki pedig még jobban odafigyel a részletekre, kis névtáblákat vagy jókívánságokat ragaszthat a szalagokra. A májusfa, mint a tavasz és a közelgő nyár jelképének ábrázolása egyébként a székeken kívül az asztali dekorációban is visszaköszönhet, mint kedves kis részlet.
Blumendeko für den Tisch
Blumendeko für den Tisch
Blumendeko für den Tisch
Blumendeko für den Tisch
Blumendeko für den Tisch

/

Blumendeko für den Tisch
Blumendeko für den Tisch
Blumendeko für den Tisch
Blumendeko für den Tisch
Blumendeko für den Tisch

/

Például saját készítésű mini májusfák formájában, melyek minden terítéken egy süteménybe szúrva állnak - vendégei el lesznek ragadtatva! A mini májusfák nagyon egyszerűen, néhány lépésben elkészíthetők. Képes útmutatónkat lejjebb találja. Dekorációs tippünk, hogy a tavasz még intenzívebben legyen jelen az asztalon: virágok, virágok, virágok. Ne fukarkodjon a virágokkal és legyen kreatív: helyezze el őket az asztalon, ahol csak hely kínálkozik. Virágból soha nem lehet elég - csak rá kell nézni, és a lélek kivirul!

Asztali dekorációs ötlet 2 - saját készítésű mini májusfa
Részletes útmutató

Anyagok:
- kis puszpáng-koszorúk, kb. 7,5 cm átmérő
- papír szívószálak
- különböző színű selyemszalagok, 3 mm széles
- olló
- egy darab kartonpapír, kb. 7,5 cm széles

A selyemszalagokat (egy színnel kezdje) tekerje többször a kartonpapír köré, majd az ollóval az egyik végén vágja el a hurkokat. Így több, kb. 15 cm-es selyemszalagot kap.

Ismételje meg az eljárást a többi színnel is, amíg minden színből kb. 5 db lesz.
Anleitung Mini Maibaum Schritt 1

Hajtson félbe egy selyemszalagot, és a hajtás felőli részt helyezze a koszorú alá úgy, hogy a koszorú belsejében egy hurok legyen látható.
Anleitung Mini Maibaum - Schritt 2

A nyitott oldal két végét bújtassa át felülről a hurkon, és húzza meg jól.

Ismételje meg ezt az eljárást a koszorún körbe, váltakozó színekkel, amíg fel nem díszítette az egész koszorút.
Anleitung Mini Maibaum - Schritt 3

Most következik a koszorú felfüggesztésének elkészítése a szívószálra:
Ehhez kereszt alakban kössön egy-egy selyemszalagot dupla csomóval a koszorú egymással szemben levő oldalaira. A két szalag kb. 12 cm hosszú legyen, hogy kényelmesen rá tudja kötni a koszorúra.

Ha a szalagokat mind a négy oldalon rögzítette, egy kereszt alakú felfüggesztést kellett kapnia.
Anleitung Mini Maibaum - Schritt 4

Egy olló segítségével készítsen kereszt alakú hasítékot a szívószál egyik végébe. Így a felfüggesztő szalagok a következő lépésben könnyebben elhelyezhetők és nem csúsznak el.
Anleitung Mini Maibaum - Schritt 5

Helyezze a felfüggesztő-szalagokat a szívószálba vágott résekbe, és ügyeljen rá, hogy a puszpáng-koszorú egyenesen lógjon.
Anleitung Mini Maibaum - Schritt 6

A felfüggesztést rögzítse egy kis darab selyemszalaggal és egy szoros dupla csomóval. És már el is készült az első májusfa az asztali dekorációhoz!
Anleitung Mini Maibaum - Schritt 7

Asztali dekorációs ötlet 3:
Letisztult vonalak és erős színek a barátokkal töltött vacsorához

A lágy pasztellszínekben játszó, friss virágokkal tarkított játékos-virágos uzsonna tökéletes ellentéteként este egy modern és elegáns asztalhoz ültetjük le vendégeinket.

A letisztult vonalak és minták, egy erős hangsúlyos színnel és elegáns ezüsttel kombinálva inkább hűvös hangulatot sugallnak, de ugyanakkor a részletekre való rendkívüli odafigyelésről is árulkodnak.

Ennek a fiatalos asztali dekorációnak a fénypontja a divatos „Chevron” vagy cikk-cakk minta, mely a saját készítésű alátéteken a klasszikus fekete-fehér kombinációban jelenik meg.

Egy egyszerű, fehér terítőn elhelyezve minden tekintetet magukra vonzanak, és azonnal jelzik: „A ma este itt biztosan nem lesz unalmas!” A fekete-fehér egy erős színnel, pl. fuksziával kombinálva csodásan hangulatos színvilágot eredményez.
Tischdeko mit kräftigen Farben
Tischdeko mit kräftigen Farben
Tischdeko mit kräftigen Farben

/

Ez az asztali dekoráció egyébként egyszerű és olcsó eszközökkel saját kezűleg is elkészíthető: Az alátétek csomagolópapírból készültek, méretre szabással. Az asztali dekoráció kreatív lehetőségeinek tehát szinte semmi nem szab határt: gyakorlatilag bármilyen csomagolópapír, melynek mintája tetszik Önnek, 2-3 három nyisszantással alátétté vagy asztali futóvá avanzsálhat.

Következő lépésként a kiválasztott hangsúlyos színt, ezúttal a fuksziát, kell a lehető legtöbb kiegészítő formájában az asztalra helyezni. Kitűnő megoldás lehet például az alátétre helyezett egyszerű selyemszalag a megfelelő színben.

Az alátéteken elhelyezett, fehér tányérok szintén díszíthetők, ezzel szuverén módon ismét csak előtérbe helyezve a hangsúlyos színt: például saját nyomtatású, kerek menükártyával, melyet egyszerűen beleteszünk a tányérba vagy leveses tányérba. Ehhez tökéletesen elegendő egy egyszerű grafikai program, mint pl. a PowerPoint, valamint egy otthoni színes nyomtató.

Ezüst kiegészítők használatával egy leheletnyi eleganciát csempészhet az asztali dekorációba. Ezek lehetnek evőeszközök, gyertyatartók és tálak, tálkák, tálcák. A gyertyatartóba állított gyertyák esetében ismét csak a hangsúlyos szín használata ajánlott.
Tischdeko mit kräftigen Farben
Tischdeko mit kräftigen Farben
Tischdeko mit kräftigen Farben
Tischdeko mit kräftigen Farben
Tischdeko mit kräftigen Farben
Tischdeko mit kräftigen Farben

/

Tischdeko mit kräftigen Farben
Tischdeko mit kräftigen Farben
Tischdeko mit kräftigen Farben

/

Ha van, az asztali dekoráció kiegészíthető színben harmonizáló poháralátétekkel, szalvétagyűrűkkel vagy bármi mással, ami ebben a színben a háztartásban megtalálható. Legyen kreatív: néha - nem egészen az eredeti rendeltetés szerint felhasznált - apróságokból lesz gyönyörű asztali dekoráció.

Jó szórakozást kívánunk a dekoráláshoz!

Minden, ami a barkácsoláshoz és dekoráláshoz szükséges

Ezekkel a praktikus kiegészítőkkel, valamint barkács- és dekorációs kellékekkel szabadjára engedheti kreativitását!
 
 
 
 
Sajnos már elfogyott
Sajnos már elfogyott
Sajnos már elfogyott
Sajnos már elfogyott

Szép ablakdekor – ötletes dekorációk ablakaira!

Lakóhelyiségeinkbe az ablakokon keresztül árad be a fény. Szabad kilátást tesznek lehetővé és gondoskodnak a nappali fényről. De ezen túlmenően kiváló keretet is biztosítanak csinos dekorációk számára.

Itt az ablakpárkányra helyezett virágok számítanak klasszikusnak. De ez még messze nem minden. Két különböző kreatív dekorációs ötletet mutatunk most Önnek, melyekkel ablakai bármely évszakban, belülről és kívülről is igazán vonzó látványt fognak nyújtani!

Ablakdekor-tipp 1:
Lebegő virágok - Függesztett ablakdekoráció

A helyiség magasságának kihangsúlyozására nagyon szép ötlet a függesztett ablakdekor. Ahol van függönyrúd, ott már meg is van a megfelelő felfüggesztés az ismét reneszánszát élő függőkosarak számára, melyeknek jelenleg a makraméból készült változata hódít a lelkes kreatívok körében. Aki nem szeretne a csomózással bíbelődni, egyszerűen fogjon egy eszpresszós vagy kávéscsészét, a fülénél fogva egy szalaggal akassza fel és ültesse be kis (mű)virágokkal.

Így készül:

Vegyen elő néhány eszpresszós vagy kávéscsészét, a füleiken húzzon át egy-egy megfelelő hosszúságú szalagot, és kössön rá dupla csomót, hogy két egyforma hosszú szalagvéget kapjon. Ezeket a végeket rögzítse a függönyrúdra, és díszítse masnival. Ezután következik a „beültetés”. Mivel ebben a ferde helyzetben az öntözés adott esetben kissé nehéz, jobb megoldás lehet a művirág. Főként, mivel ezek - a virág fajtájától függően - többnyire még egy kicsit hajlíthatóak is, mintha felfelé „nőnének”.

Ez a dekorációs ötlet különösen olyan ablakokra ajánlott, melyeket a szellőztetéshez csak bukóra nyitnak ki. Aki normál nyitású ablakot vagy teraszajtót szeretne dekorálni, annak a következő ablakdekorációs ötlet lesz a megfelelő.
Schwebende Blumen
Schwebende Blumen
Schwebende Blumen
Schwebende Blumen
Schwebende Blumen

/

Ablakdekor-tipp 2:
Kreatív minták üvegre – ablakdekoráció

Lehet odakint szürke és esős idő, vagy simogathatnak a nap meleg sugarai az ablakon keresztül – a szép ablakképek mindig vidám hangulatot teremtenek, és még az ablak kinyitásakor is teljes szépségükben pompáznak! Olló, papír, ragasztó és elkészítési útmutató helyett csupán egy táblafilc szükséges az ablak dekorálásához. Táblafilc sok szép színben kapható. Üveg- és tükörfelületeken használható, és filigrán motívumokat vagy színes képeket varázsol az ablaküvegre, melyek egy nedves ronggyal gyorsan és könnyen eltávolíthatók, ha egy új ablakképre vágyik vagy egyszerűen csak ismét szabad kilátást szeretne a kertbe vagy a szomszédságra. Kreativitásának így semmi sem szab határt!

Évszaktól függően a szezonális motívumok érvényesülnek a legjobban: míg télen hópelyhek táncolnak az ablaküvegen vagy a feldíszített karácsonyfa ragyog rajta, addig tavasszal és nyáron lágy indák kanyarognak és virágok „növekszenek”, melyeken kedves kis madárkák dalolnak. A divatos kézírásos motívumok szintén magukra vonzzák a tekinteteket - egész évben!

Így készül:

Az ablaküvegre való festéshez nyomkodással juttassa a folyékony krétát a toll hegyébe, majd díszítse az ablaküveg belső felét tetszése szerint. Ha bizonytalan a szabadkézi rajzolásban, nyomtasson mintákat papírra és ragassza kívülről az ablaküvegre, hogy belülről lemásolhassa.

És aki az ablakait ilyen szépen dekorálta, nemcsak bentről élvezheti a látványt, de a kint lévőket is lenyűgözi kreativitásával. Jó szórakozást hozzá!
Fensterdeko auf den Scheiben
Fensterdeko auf den Scheiben
Fensterdeko auf den Scheiben
Fensterdeko auf den Scheiben
Fensterdeko auf den Scheiben

/

Tchibo kategóriák barkácsolók és kreatívok számára

Írószerek és barkácsolás

Itt sok kiegészítőt, kelléket, munkaeszközt és tartozékot talál barkácsötleteihez.

Dekorálás

A hobbi-dekoratőrök rengeteg kiegészítőt találnak „Dekoráció” kategóriánkban.