Egészséges ételek & italok

Ez ízleni fog Önnek: friss smoothie-hoz, vegán fogásokhoz és méregtelenítő ételekhez kapcsolódó tippjeink segíteni fognak Önnek abban, hogy finom ízekkel kezdhesse a napot. Receptötleteinknek köszönhetően biztos lehet benne, hogy az elkészített ételek a lehető legegészségesebbek!

Mikor táplálkozunk egészségesen?

Akkor táplálkozunk egészségesen, ha friss hozzávalókat, szezonzöldségeket- és gyümölcsöket választunk, nem eszünk kész- vagy gyorsételeket és csak korlátozott mértékben fogyasztunk húst. Válassza az állatjólétre vonatkozó előírásokat betartó gazdálkodásból származó húsféléket még akkor is, ha azok drágábbak. Fogyasszon ritkábban húst - inkább kivételesen, mint rendszeresen.

A vegán táplálkozás előnyei

A vegán konyha teljesen nélkülözi az állati eredetű termékeket. Aki vegán módon táplálkozik, annak ajánlott bőségesen fogyasztani zöldséget, gabonát & gyümölcsöt. Különösen a kalcium, a D és a B 12 vitamin bevitelére kell fokozottan odafigyelni. Aki ügyel erre, egészségesen és zsírszegényen él, az megelőzi a szívbetegségeket és aktívan védi a környezetet.

Méregtelenítés: salaktalanító kúra a test számára

A méregtelenítő kúra aktívan hozzájárul ahhoz, hogy a szervezet megszabaduljon a káros anyagoktól. A méregtelenítő konyha sok folyadékból, friss gyümölcsből, zöldségből és friss hozzávalókból áll. El kell hagyni a koffeint, a cigarettát és a cukrot. Ebben az időszakban hús, tej és joghurt sem szerepelhet az étlapon.

Színes és egészséges: finom smoothie receptek

A smoothie nem csak egészséges, de finom vitaminbomba is. A gyümölcsöt és a zöldséget nyersen pürésítjük, ezáltal minden olyan vitamin és az ásványi anyag megmarad, melyet a főzés tönkre tenne. A pürésítés kinyitja a sejtfalakat, így pedig könnyen hozzáférhetővé válnak az egészséges összetevők.

A zöld smoothie-k napjainkban nagyon divatosak: a finom gyümölcsös vagy zöldséges smoothie-ba ízlés szerint tehetünk zöld leveleket, például bazsalikomot, koriandert vagy rukkolát. Közben ügyeljen a gyümölcsök, zöldségek és zöld levelek megfelelő arányára. Tipp: minél magasabb a zöld részek aránya, annál könnyebben emészthető a smoothie.
Green Power smoothie
Green Power smoothie

Hozzávalók:

  • 70 g mezei saláta
  • 3 szár bazsalikom
  • 1 mogyorónyi méretű gyömbér (kb. 10 g)
  • 1 banán
  • 1 kivi
  • 300 ml narancslé
  • ½ evőkanál citromlé
  • 1 evőkanál olaj
2 személyre | Elkészítési idő: 10 perc | Személyenként: 195 kcal
1. A salátát átválogatjuk, megtisztítjuk, megmossuk és szárazra centrifugázzuk. A bazsalikomlevelet szárától megszabadítjuk. A gyömbért meghámozzuk és finom kockákra vágjuk. A banánt és a kivit meghámozzuk és apróra vágjuk.

2. Az összes előkészített hozzávalót összekeverjük a narancslével, a citromlével és egy kevés sóval. Egy nagy turmixgépben vagy egy botmixerrel egy keverőpohárban finomra pürésítjük.

3. A smoothie-t két pohárban szétosztjuk és azonnal tálaljuk.

FINOM VÁLTOZAT: A bazsalikom helyett 1-2 szár menta mentolos frissességet kölcsönöz a smoothie-nak. A mezei saláta 1 maroknyi leveles bébispenóttal is helyettesíthető.



© 2014 GRÄFE UND UNZER VERLAG GmbH, München (M. Kintrup: "Vegan für Faule", 16. oldal)
Őszibarackos-mangós smoothie
Őszibarackos-mangós smoothie

Hozzávalók:

  • 150 g érett mangó
  • 1 nagy sárga őszibarack
  • ½ banán
  • 6 jégkocka
  • 2 evőkanál frissen préselt zöldcitromlé
  • 1-2 narancsos keksz (ízlés szerint)
1 pohárhoz (350 ml) | elkészítési idő: 10 perc | Adagonként: kb. 340 kcal
1. A mangót meghámozzuk, a gyümölcshúst egy éles késsel lefejtjük a magról és nagyobb kockákra vágjuk. A barackot megmossuk, szárazra töröljük, ketté vágjuk és kimagozzuk. A gyümölcshúst nagyobb kockákra vágjuk. A banánt feldaraboljuk.

2. A jégkockákat összezúzzuk. A mangót, a barackot, a banánt és a zöldcitrom levét a turmixgépbe tesszük és finomra pürésítjük. Beletesszük a jeget és addig turmixoljuk, amíg krémes smoothie-t nem kapunk. Egy pohárba töltjük, rátördeljük a kekszet és frissen fogyasztjuk.

TIPP: A nyáriasan üde smoothie friss, érett gyümölccsel a legfinomabb. Ha megfelelő minőségű gyümölcsökből készíti, biztosan remekül fog sikerülni.


© 2014 GRÄFE UND UNZER VERLAG GmbH, München
(T. Dusy: „Smoothies – Obst-Power im Glas“, 12. oldal)
Piros vitaminbomba
Piros vitaminbomba

Hozzávalók:

  • 300 g ananász
  • 80 g cékla
  • 1 alma
  • 1 narancs
  • 50 ml sárgarépalé
  • 1 darab friss gyömbér (kb. 3 cm)
  • 1 teáskanál repceolaj
1 pohárhoz (350 ml) | Elkészítési idő: 10 perc | poharanként kb: 410 kcal
1. Az ananászt meghámozzuk, majd kemény torzsáját kivágjuk. A szemeket eltávolítjuk. A gyümölcshúst feldaraboljuk. A céklát meghámozzuk (használjon gumikesztyűt, mert színe megfoghatja a kezét; a biocéklát nem szükséges meghámozni) és nagy darabokra vágjuk. Az almát megmossuk és négy részre vágjuk, a narancsot kifacsarjuk. A gyömbért meghámozzuk.

2. Az almanegyedeket és a céklát a répa- és narancslével finomra pürésítjük, majd az ananászt és a gyömbért beletesszük és még egyszer jól összeturmixoljuk. Pohárba töltjük, az olajat a kész italra csepegtetjük, majd fogyasztás előtt összekeverjük.

TIPP: A sárgarépa bőségesen tartalmaz béta-karotint, ami jó a szemnek, a bőrnek és a hajnak. A céklában a folsav mellett vitaminokban is gazdag. A könnyebb felszívódás érdekében szervezetünknek C vitaminra van szüksége: az alma, a narancs és az ananász ideális partner ehhez! Akinek van otthon gyümölcscentrifugája, az a gyümölcsél helyett 150 g durvára aprított biorépát is használhat. Minden gyümölcsöt és zöldséget a gyömbérrel együtt, adagonként facsarjon ki, keverjen bele egy kis repceolajat és töltse pohárba.

ALMÁS-RÉPALÉ VÁLTOZAT: szinte már klasszikusnak számít a levek között: almás répalé gyömbérrel. Egy kb. 250 ml-es pohárhoz hámozzon meg és vágjon darabokra 500 g sárgarépát. Mosson meg egy 1 édes-savas almát és vágja négy darabra. A kívánt erősségtől függően hámozzon meg 2 -4 cm friss gyömbért. A sárgarépát, az almát és a gyömbért facsarja ki a gyümölcscentrifugában, öntse egy pohárba és cseppentsen rá néhány csepp repceolajat.



© 2014 GRÄFE UND UNZER VERLAG GmbH, München

(T. Dusy: „Smoothies – Obst-Power im Glas“, 10. oldal
Smoothie naranccsal, sárgarépával és korianderzölddel
Smoothie naranccsal, sárgarépával és korianderzölddel

Hozzávalók:

  • 4 nagy sárgarépa
  • 4 lédús narancs
  • 2-3 zöldcitrom
  • 1 kis csokor korianderzöld
4 személyre | Elkészítési idő: 15 perc | Adagonként: kb. 80 kcal
1. A sárgarépát meghámozzuk, majd a spárgahámozóval néhány vékony csíkot levágunk belőle és a díszítéshez félretesszük. A maradék sárgarépát nagy kockákra vágjuk.

2. A citrusfélék levét kifacsarjuk. A koriandert leöblítjük és szárazra rázzuk, a kis leveleket leszedegetjük a szárakról. Majd az előzőeket a répakockákkal egy turmixgépbe vagy egy gyümölcscentrifugába tesszük és finomra pürésítjük vagy levét kifacsarjuk.

3. Tálalás: a smoothie-t négy pohárba töltjük (ízlés szerint a poharakat néhány percre a mélyhűtőrekeszbe tesszük és lefagyasztjuk), majd a répacsíkokkal kidíszítve tálaljuk.

TIPP: Nem szereti a koriandert? Nem probléma. A répához és a narancshoz petrezselyem vagy turbolya is illik.



© 2014 GRÄFE UND UNZER VERLAG GmbH, München

(G. Gugetzer: "ROH", 72. oldal)

Vegán finomságok: egészséges ételek ínyenceknek

Nem kell túl sok minden finomságról lemondanunk a vegán táplálkozás során? És egészséges ez egyáltalán? Ezeket a kérdéseket gyakran feltesszük magunknak, amikor a vegán táplálkozásra gondolunk. Tény, hogy a tápanyaghiány elkerülése érdekében az élelmiszereket gondosan kell kiválasztanunk. Ennek keretében fontos, hogy a különböző hozzávalókból színes keveréket állítsunk össze, így szervezetünk hozzájuthat a léfontosságú vitaminokhoz, ásványi anyagokhoz és fehérjékhez. Aki betartja ezeket a szabályokat, az a vegán táplálkozás révén zsírszegényen és egészségesen élhet. És hogy a vegán ételek igenis lehetnek nagyon finomak, azt a következő receptek bizonyítják:
Cukkíni zöld spárgával és pisztáciás pesto-val
Cukkíni zöld spárgával és pisztáciás pesto-val

Hozzávalók:

  • 2 cukkíni
  • 8 rúd zöld spárga
  • 2 evőkanál pisztáciamag
  • 1 kis csokor bazsalikom
  • 4 evőkanál hidegen sajtolt olívaolaj
  • 1 teáskanál finom só (pl. rózsaszín Himalája só)
  • egy kevés almaecet (ízlés szerint)
4 személyre | Elkészítés: kb. 30 perc | Adagonként: kb. 155 kcal
1. A cukkínit megmossuk és megtisztítjuk. A cukkíniket egymás után a spirálvágóba toljuk és egy tál fölött spagetti alakú darabokat vágunk belőlük. Gyártmánytól függően 1-3 cm vastag cukkíni marad vissza, melyet felhasználhat a smoothie-hoz. Vagy egy késsel akár teljes egészében finom szálakra vághatja a cukkínit.

2. A spárgarudakat megmossuk, fás végeit levágjuk. A spárgafejeket levágjuk, hosszában kettévágjuk és félretesszük a díszítéshez. A spárgarudakat a spárga- vagy zöldséghámozóval hosszában leheletvékony, csaknem átlátszó csíkokra vágjuk és a cukkínihoz adjuk.

3. A pisztáciamagok felét durvára aprítjuk. Leszedegetjük a szárról a bazsalikomleveleket, 8 szép levelet félreteszünk a díszítéshez. A többi levelet az egész pisztáciamagokkal, olívaolajjal, egy kis sóval és ízlés szerint az almaecettel egy keverőtálba tesszük, majd a botmixerrel finomra pürésítjük. A pesto-t a cukkínire és spárgára öntjük és alaposan összekeverjük.

4. Tálalás: a zöldséget laza kupacok formájában a négy tésztás vagy leveses tányér közepére halmozzuk. Rászórjuk a spárgafejeket, az aprított pisztáciát és a félretett bazsalikomleveleket.



© 2014 GRÄFE UND UNZER VERLAG GmbH, München

(G. Gugetzer: "ROH", 34. oldal)
Zöldségtekercs csillagfürttel
Zöldségtekercs csillagfürttel

Hozzávalók:

  • 200 g teáskanál borsó
  • 1 friss piros chilipaprika
  • 6 szár menta
  • 4 evőkanál szójatejszín
  • só és bors
  • 1 piros paprika
  • 2 újhagyma
  • 50 g lucerna- vagy retekcsíra
  • 4 lágy búzatortilla (késztermék; ∅ 24 cm)
  • 200 g csillagfürt
  • 1 evőkanál olaj
  • Fapálcika
4 személyre | Elkészítési idő: kb. 25 perc | Adagonként: kb. 355 kcal
1. A sütőt 80°-ra előmelegítjük. A borsóra forró vizet öntünk és kb. 5 percig állni hagyjuk, leszűrjük és lecsöpögtetjük. Közben a chilit hosszában felvágjuk, kimagozzuk, megmossuk és finomra aprítjuk. A mentát leöblítjük, szárazra rázzuk, leveleit leszedegetjük és vékony csíkokra vágjuk. A borsót és a szójatejszínt finomra pürésítjük, belekeverjük a chilit és a mentát, sózzuk és borsozzuk.

2. A paprikát ketté vágjuk, megtisztítjuk, megmossuk és finom csíkokra vágjuk. Az újhagymát megtisztítjuk, megmossuk és vékony szeletekre vágjuk. A csírákat forró vízzel leöblítjük és lecsöpögtetjük. A tortillát egy rácson a forró sütőben kb. 8 percig melegítjük, hogy könnyebben fel lehessen tekerni.

3. Közben a csillagfürtöt előszőr szeletekre, majd finom csíkokra vágjuk. A csíkokat egy serpenyőben forró olajon közepes tűzön, forgatás mellett kb. 2 percig sütjük.

4. A tortillát oly módon kenjük meg a borsókrémmel, hogy körben egy ujjnyi vastagságú szél maradjon. A lupincsíkokat, a paprikát, az ujjhagymát és a csírát eloszlatjuk rajta, majd a tekercset oldalról összegöngyöljük és pálcikával rögzítjük.

VÁLTOZAT: 200 g csúcsos fejeskáposztát megtisztítunk, megmosunk és vékony csíkokra vágunk. 1 teáskanál sóval megsózzuk és kézzel erőteljesen átgyúrjuk. A dresszinghez 1 evőkanál ecetet 100 ml szójatejszínnel, 1 evőkanál olajjal, sóval és borssal elkeverünk. A tortillát a fent leírt módon felmelegítjük. 1-2 salátalevéllel befedjük, a káposztasalátát eloszlatjuk rajta, majd a tekercseket összegöngyöljük és rögzítjük.


© 2014 GRÄFE UND UNZER VERLAG GmbH, München
(M. Kittler: "Expresskochen Vegan", 10-11. oldal)
Gyümölcsös morzsa
Gyümölcsös morzsa

Hozzávalók:

  • 250 g sárgabarack
  • 300 g vegyes bogyósgyümölcs (pl. ribizli, szeder, eper)
  • ½ taláskanál vaníliavelő
  • 2 evőkanál nyers nádcukor
  • 2 evőkanál citromlé
  • 60 g dióbél vagy hámozott mandulabél
  • 40 g szárított cseresznye
  • 40 g lágy zabpehely
  • 4 evőkanál agave sűrítmény
  • Őrölt fahéj
  • 200 g natúr szójajoghurt
4 személyre | Elkészítési idő: kb. 20 perc | Adagonként: kb. 320 kcal
1. A sárgabarackot megmossuk, kettévágjuk, kimagozzuk és cikkelyekre vágjuk. A bogyós gyümölcsöt átválogatjuk és ha szükséges, leöblítjük, az epret megtisztítjuk és négy részre osztjuk. A sárgabarackot és a bogyós gyümölcsöt vaníliával, cukorral és citromlével egy lapos tálban összekeverjük.

2. A diót és a mandulát, a cseresznyét, a zabpelyhet, 3 evőkanál agave sűrítményt és 1/4 teáskanál fahéjat egy darálóban vagy egy botmixer segítségével addig aprítjuk, míg a massza morzsás állagúvá nem válik. A morzsás keveréket szétosztjuk a gyümölcsökön. A joghurtot a megmaradt sűrítménnyel elkeverve kínáljuk hozzá.


© 2014 GRÄFE UND UNZER VERLAG GmbH, München
(M. Kittler: "Expresskochen Vegan", 55. oldal)
Tofu-saté hüvelyes cukorborsóval
Tofu-saté hüvelyes cukorborsóval

Hozzávalók:

  • 4 evőkanál szójaszósz
  • 2 evőkanál juharszirup
  • 1 – 2 teáskanál Sambal oelek fűszerpástétom
  • 2 evőkanál zöldcitromlé
  • 1 evőkanál citromlé
  • bors
  • 400 g natúr tofu
  • 1 darab gyömbér (kb. 20 g)
  • 250 g hüvelyes cukorbórsó
  • 1 csokor újhagyma
  • 1 vőkanál olaj
  • 200 finom köles
  • 1 teáskanál kurkumapor
  • ½ l zöldségleves
  • 180 g mogyoróvaj
  • 160 ml kókusztej (dobozos)
  • olaj a kikenéshez
  • 12 fa vagy bambusz saté nyárs
4 személyre | Elkészítés: kb. 30 perc | Adagonként: kb. 650 kcal
1. A sütő grill részét vagy a hagyományos sütőt 250°-ra előmelegítjük. A szójaszószt, a juharszirupot, a Sambal oelek fűszerpástétomot és a zöldcitrom levét egy tálban összekeverjük és borssal ízesítjük. A tofut megszárítjuk és 2 cm-es kockákra vágjuk. A páclébe tesszük és megforgatjuk benne. A fa- vagy bambusznyársakat benedvesítjük.

2. A gyömbért meghámozzuk és finomra aprítjuk. A hüvelyes zöldborsót megmossuk, ferdén ketté vágjuk. Az újhagymát megtisztítjuk, majd a fehér és a világoszöld részeket külön-külön vékony karikákra vágjuk. Az olajat egy fazékban felmelegítjük, majd a kölest és a hagyma fehér részét kb. 2 percig sütjük benne. A kurkumát belekeverjük, majd az egészre ráöntjük a levet és felfőzzük. Ezután lefedve lassú tűzön kb. 10 percig állni hagyjuk.

3. Közben a tofukockákat kivesszük a pácléből (a páclevet félretesszük), lecsöpögtetjük és a nyársra szúrjuk. Egy darab alufóliát teszünk a rácsra és bekenjük egy kis olajjal. Ráhelyezzük a tofunyársakat és a forró sütőben vagy a sütő grill részén (fent) 6-8 percig grillezzük, közben egyszer megfordítjuk.

4. Ez idő alatt a hüvelyes zöldborsót és az ujjhagyma zöld részét a köleshez keverjük, még kb. 5 percig pároljuk. A mogyoróvajat, a többi páclevet és a kókusztejet egy fazékban összekeverjük és kis tűzön kb. 1 percig főzzük. A kölest sóval és borssal ízesítjük. A tofunyársakat és a mogyorós szószt tálaljuk.

TIPP: Sütő helyett nyáron kint a faszenes vagy a gázgrillen is megsütheti a tofunyársakat. Ez esetben egy enyhén beolajozott alutálcára helyezve süsse meg a nyársakat a rostélyon.



© 2014 GRÄFE UND UNZER VERLAG GmbH, München

(M. Kittler: "Expresskochen Vegan", 40-41. oldal)
Csokoládépuding
Csokoládépuding

Hozzávalók:

  • 100 g vegán étcsokoládé (legalább 70 %-os kakaótartalom)
  • ½ l mandulaital
  • 3 evőkanál étkezési keményítő
  • 2 evőkanál kakaópor
  • 50 g cukor
  • 1 csipetnyi őrölt fahéj
  • 100 ml szójatejszín (tejszínhabhoz)
  • 1–2 csomag habfixáló
  • 1 evőkanál szárított gojibogyó
4 személyre | Elkészítés: kb. 15 perc | Adagonként: kb. 390 kcal
1. A csokoládét durvára aprítjuk. 400 ml mandulaitalt egy edénybe öntünk és lassan felmelegítünk. 75 g csokoládét teszünk bele, melyet kevergetés mellett felolvasztunk.

2. A maradék mandulaitalt az étkezési keményítővel, a cukorral és a fahéjjal egy tálban simára keverjük. A csokoládés mandulaitalt kevergetés mellett felforraljuk, beletesszük az összekevert keményítős, kakaós keveréket, majd az egészet lassú tűzön 1-2 percig forraljuk. Ezután levesszük a tűzhelyről. A forró pudingot négy (kb. 150 ml-es) tálkába töltjük, frissentartó fóliával befedjük és 1-2 órára hűvös helyre tesszük.

2. Tálaláshoz a habfixálóval felverjük a szójatejszínt. A gojibogyókat durvára aprítjuk. A pudingot 1-1 kupac szójatejszínnel díszítjük, majd a többi aprított csokoládéval és a gojibogyóval megszórva tálaljuk.

VÁLTOZAT: vaníliapuding cseresznyével 1 rúd vaníliát felvágunk, majd a velőt kikaparjuk belőle. A vaníliarudat és a velőt 1/2 l mandulaitallal és 3 evőknál cukorral felfőzzük. 100 g kemény búzadarát kevergetés mellett beleszórunk és lassú tűzön 2-3 percig forraljuk. Levesszük a tűzhelyről, 100 g selyemtofut leöntünk és hozzákeverjük. A pudingot négy hideg vízzel kiöblített formába töltjük. Frissentartó fóliával lefedjük és hűlni hagyjuk. Közben 3 evőkanál cukrot aranybarnára karamellizálunk. 300 g teáskanál meggyet teszünk bele és lefedve közepes lángon kb. 5 percig pároljuk, néha-néha megkeverjük. 1/2 teáskanál növényi kötőanyagot (pl. guármaglisztet) a sűrítéshez belekeverünk. A grízpudingot forró cseresznyével tálaljuk.


© 2014 GRÄFE UND UNZER VERLAG GmbH, München
(M. Kittler: "Expresskochen Vegan", 56-57. oldal)

Méregtelenítés: receptek salaktalanításhoz

A méregtelenítő kúráknak az a célja, hogy megszabadítsa a testet minden olyantól, ami árt neki. Ennek során csak olyan élelmiszert szabad fogyasztani, ami jót tesz a testnek és nem terheli meg. Az alkohol, a nikotin és a koffein tabu. Főzéshez kizárólag olyan friss, természetes hozzávalókat szabad felhasználni, melyek nem tartalmaznak ízfokozót vagy egyéb adalékanyagokat. Főzzön és étkezzen tudatosan, fordítson időt ételei ízletes módon történő elkészítésére. Így Ön is érezheti, hogy jót tesz önmagával, ételei pedig még jobban fognak ízleni.
Csirkesaláta kókuszos-chilis öntettel
Csirkesaláta kókuszos-chilis öntettel

Hozzávalók:

  • 100 g kígyóbab (Ázsia boltokban kapható) | nyersen is fogyasztható
  • 50 g leveles spenót
  • 1 piros chilipaprika
  • 2 evőkanál mogyoróolaj
  • 1 bio zöldcitrom
  • 1 evőkanál agave sűrítmény (bioboltokban kapható)
  • 2 csirkemellfilé
  • 5 szár korianderzöld
  • 75 ml kókusztej
  • 1 evőkanál halszósz (Ázsia boltokban kapható)
2 személyre | Elkészítés: kb. 30 perc | Adagonként: kb. 560 kcal
1. A kígyóbabot megmossuk, megtisztítjuk és 2 cm hosszú darabokra vágjuk. A spenótot megmossuk, átválogatjuk és szárazra rázzuk. A chilit megmossuk és hosszában kettévágjuk, a szárat és a magokat eltávolítjuk, a chilipaprikát pedig finom csíkokra vágjuk.

2. A mogyoróolajat egy serpenyőben közepes lángon felmelegítjük. A zöldcitromot forró vízzel megmossuk, majd a zöldcitrom héjának egy részét egy konyhai reszelővel az olajba reszeljük (3-4 reszelés). Beletesszük a chilicsíkokat és az agave sűrítményt, majd kb. 1 percig pirítjuk. A csirkemellfilé mindkét oldalát a fűszeres olajban kb. 7-7 perc alatt barnára sütjük.

3. Közben a koriandert megmossuk és szárával együtt apróra vágjuk. A zöldcitromot kettévágjuk és kifacsarjuk. Egy nagy tálban összekeverjük a kókusztejet a zöldcitrom levével, a halszósszal és a korianderrel.

4. A spenótot a babbal két tányérra szétosztjuk. A csirkemellfilét vastag szeletekre vágjuk és a salátára rendezzük. Ráöntjük az öntetet és tálaljuk a salátát.


© 2014 GRÄFE UND UNZER VERLAG GmbH, München
(N. Staabs: "Detox - Das Kochbuch", 116. oldal)
Méregtelenítő müzli
Méregtelenítő müzli

Hozzávalók:

  • 1/2 banán
  • 1 narancs
  • 50 g négyféle gabonából álló pehely (biobolt)
  • 1 mangó
  • 1 evőkanál szárított vörösáfonya
  • Chia mag (biobolt)
2 személyre| Elkészítés: kb. 10 perc | Adagonként: kb. 255 kcal.
1. A banánt meghámozzuk. A narancsot kettévágjuk és kifacsarjuk. A fél banánt a narancslével egy villa segítségével kásává szétnyomkodjuk. Belekeverjük a gabonapelyhet és rövid ideig állni hagyjuk.

2. A mangót meghámozzuk és felkockázzuk. A mangókockákat a vörösáfonyával együtt a müzlihez keverjük, majd a chia magokkal megszórjuk és tálaljuk.



© 2014 GRÄFE UND UNZER VERLAG GmbH, München

(N. Staabs: „Detox - Das Kochbuch“, 18. oldal)

Konyhai segédeszközök az egészséges konyha szolgálatában

A megfelelő alapfelszereléssel gyorsan elkészíthetők az egészséges receptek. Ezek a konyhai segédeszközök egy konyhából sem hiányozhatnak.
  • 2 az 1-ben öntöttvas sütőedény és serpenyő
37 995Ft
29 995Ft
Gyorsnézet
Az elmúlt 30 nap legalacsonyabb ára: 29 995 Ft
-21 %
2 az 1-ben öntöttvas sütőedény és serpenyő
37 995Ft
29 995Ft
  • Nemesacél tortagyűrű, állítható, 16-30cm
7 995Ft
4 995Ft
Gyorsnézet
Az elmúlt 30 nap legalacsonyabb ára: 4 995 Ft
-37 %
Nemesacél tortagyűrű, állítható, 16-30cm
7 995Ft
4 995Ft
  • Nicer Dicer Quick
7 995Ft
6 995Ft
Gyorsnézet
Az elmúlt 30 nap legalacsonyabb ára: 6 995 Ft
-12 %
Nicer Dicer Quick
7 995Ft
6 995Ft
  • Nemesacél edénykészlet, 6 részes
72 995Ft
54 995Ft
Gyorsnézet
Az elmúlt 30 nap legalacsonyabb ára: 54 995 Ft
-24 %
Nemesacél edénykészlet, 6 részes
72 995Ft
54 995Ft
  • Elektromos tejhabosító, fekete
Elektromos tejhabosító meleg és hideg tejhab készítéséhez - egyszerűen, gombnyomásra
14 995Ft
Gyorsnézet
Elektromos tejhabosító, fekete
Elektromos tejhabosító meleg és hideg tejhab készítéséhez - egyszerűen, gombnyomásra
14 995Ft
49 995Ft
39 995Ft
Gyorsnézet
Az elmúlt 30 nap legalacsonyabb ára: 39 995 Ft
-20 %
COMBEKK öntött sütőedény, 24 cm
49 995Ft
39 995Ft
Vágódeszka
19 995Ft
  • COMBEKK öntöttvas serpenyő, 28 cm
37 995Ft
29 995Ft
Gyorsnézet
Az elmúlt 30 nap legalacsonyabb ára: 29 995 Ft
-21 %
COMBEKK öntöttvas serpenyő, 28 cm
37 995Ft
29 995Ft
Burgonyapároló tasak, mikrohullámú sütőhöz
2 995Ft
  • Fűszerszűrő
5 995Ft
4 795Ft
Gyorsnézet
Az elmúlt 30 nap legalacsonyabb ára: 4 795 Ft
-20 %
Fűszerszűrő
5 995Ft
4 795Ft
  • Szilikon sütőlap, peremmel
4 995Ft
4 495Ft
Gyorsnézet
Az elmúlt 30 nap legalacsonyabb ára: 4 495 Ft
-10 %
Szilikon sütőlap, peremmel
4 995Ft
4 495Ft
  • Tapadásmentes tepsi, hűtőráccsal
7 995Ft
3 995Ft
Gyorsnézet
Az elmúlt 30 nap legalacsonyabb ára: 3 995 Ft
-50 %
Tapadásmentes tepsi, hűtőráccsal
7 995Ft
3 995Ft
Nemesacél serpenyő kiváló minőségű kerámiabevonattal, Ø kb. 20 cm
Nemesacél serpenyő kiváló minőségű kerámiabevonattal, Ø kb. 28 cm
15 995Ft
22 995Ft
  • 2 nemesacél szűrő szettben, fa markolattal
7 995Ft
6 995Ft
Gyorsnézet
Az elmúlt 30 nap legalacsonyabb ára: 6 995 Ft
-12 %
2 nemesacél szűrő szettben, fa markolattal
7 995Ft
6 995Ft
Felvágottároló edény
6 995Ft
Bambusz fűszertartó
4 995Ft
Zománcozott sütőforma, fedéllel, nagy
Zománcozott sütőforma, fedéllel, kicsi
8 495Ft
6 995Ft
  • 2 az 1-ben porcelán mozsár és citrusprés
11 995Ft
7 995Ft
Gyorsnézet
Az elmúlt 30 nap legalacsonyabb ára: 7 995 Ft
-33 %
2 az 1-ben porcelán mozsár és citrusprés
11 995Ft
7 995Ft
  • 2 mérőpohár, 150/600 ml
4 995Ft
3 995Ft
Gyorsnézet
Az elmúlt 30 nap legalacsonyabb ára: 3 495 Ft
-20 %
2 mérőpohár, 150/600 ml
4 995Ft
3 995Ft
  • Elektromos tejhabosító, barackszín
Elektromos tejhabosító meleg és hideg tejhab készítéséhez - egyszerűen, gombnyomásra
14 995Ft
Gyorsnézet
Elektromos tejhabosító, barackszín
Elektromos tejhabosító meleg és hideg tejhab készítéséhez - egyszerűen, gombnyomásra
14 995Ft
  • Frissentartó doboz fűszernövényekhez
5 495Ft
4 995Ft
Gyorsnézet
Az elmúlt 30 nap legalacsonyabb ára: 4 995 Ft
-9 %
Frissentartó doboz fűszernövényekhez
5 495Ft
4 995Ft
  • Porcelán filteres kávéfőző
  • Porcelán filteres kávéskanna, sárga
  • Porcelán filteres kávéfőző, rózsaszín
Porcelán kanna rozsdamentes acélból készült tartós filterrel
9 995Ft
6 996Ft
Gyorsnézet
Az elmúlt 30 nap legalacsonyabb ára: 6 996 Ft
-30 %
Porcelán filteres kávéskanna, sárga
Porcelán filteres kávéfőző, rózsaszín
Porcelán filteres kávéfőző
Kiváló minőségű kerámia kanna rozsdamentes acélból készült tartós filterrelPorcelán kanna rozsdamentes acélból készült tartós filterrelPorcelán kanna rozsdamentes acélból készült tartós filterrel
12 995Ft
9 995Ft
9 995Ft
6 996Ft
Sajnos már elfogyottSajnos már elfogyott
  • 4 az 1-ben konyhai mindenes
4 995Ft
4 495Ft
Gyorsnézet
Az elmúlt 30 nap legalacsonyabb ára: 4 495 Ft
-10 %
4 az 1-ben konyhai mindenes
4 995Ft
4 495Ft
Univerzális hámozó
3 295Ft
4 hőálló üveg tálka
6 495Ft
Nemesacél ételhordó doboz
6 995Ft
  • Szerecsendió reszelő és tartó
6 995Ft
5 995Ft
Gyorsnézet
Az elmúlt 30 nap legalacsonyabb ára: 5 995 Ft
-14 %
Szerecsendió reszelő és tartó
6 995Ft
5 995Ft
  • Zománcozott sütőforma, fedéllel, kerek
6 995Ft
5 995Ft
Gyorsnézet
Az elmúlt 30 nap legalacsonyabb ára: 5 995 Ft
-14 %
Zománcozott sütőforma, fedéllel, kerek
6 995Ft
5 995Ft
1 ...