Befőzés

Tippek & receptek saját készítésű lekvárokhoz és zselékhez
Az édes gyümölcsökből készült lekvárokat már gyerekként is imádtuk. Ma pedig még jobban ízlik a reggeli zsemlén a lekvár, ha sok-sok szeretettel, a saját tűzhelyünkön készült. Merítsen ötleteket számos lekvárreceptünkből!

Mi is az a befőzés?

Befőzéskor az élelmiszerek egyből olyan speciális üvegekbe kerülnek, melyeket lezárva vízfürdőben 80 és 100 fokos vízfürdőben melegítenek. A tartósításnak e módszere nagy hagyományokkal rendelkezik: a befőzést több, mint 100 éve Johann Weck találta fel.

Gyümölcsök befőzése

A befőzés révén olyan élelmiszereket tartósítunk, mint például a gyümölcs vagy a zöldség. A legtöbbünknek ennek kapcsán a klasszikus eperlekvár jut legelőször eszünkbe. Ám az egzotikus receptek és a különleges, gyömbérrel vagy chilivel ízesített változatok is egyre közkedveltebbé válnak. Itt a fantáziának semmi sem szab határt!

Hogyan történik a befőzés?

Először is a hozzávalókat megfőzzük egy fazékban, majd üvegekbe töltjük, melyeket aztán lezárunk és fejtetőre állítunk. Ennek a módszernek az esetében olyan vákuum keletkezik lehűlés közben, amely révén a fedél légmentesen zárva tartja a fedelet. Így nem jutnak be a baktériumok, az üveg tartalma pedig tovább eláll.

Kedvenc receptjeink befőzött finomságok készítéséhez

Már nagyanyáink is készítettek finom lekvárokat és befőtteket. A receptötletek napjainkra már hihetetlenül változatossá váltak. Csokorba szedtük a témában fellelhető kedvenc receptjeinket az Ön számára. Mit szólna például egy narancshéjas fanyar-édes gránátalmazseléhez? Vagy inkább az eperrel vagy barackkal készült klasszikusoknál maradna?
Bodzaszörp

Hozzávalók:

  • 750 g cukor
  • 1 biocitrom
  • 25 g citromsav (gyógyszertárban beszerezhető)
  • 13 bodzavirág
Elkészítés: 60 perc | 675 kcal adagonként | 4 db, egyenként 250 ml-es üvegpalackhoz
1. Egy edényben 500 ml vizet és a cukrot összefőzünk, majd hűlni hagyjuk. A citromot megmossuk, 1 cm vastag szeletekre vágjuk és a cukros oldatba tesszük. Belekeverjük a citromsavat.

2. A bodzavirágot jól kirázzuk, hogy az esetleg abban megbújó rovarok kiessenek belőle. A cukros oldatot egy nagy üvegedényben vagy tálban a virágokra öntjük. Óvatosan összekeverjük és egy hűvös helyen lefedve 2 napig állni hagyjuk. Közben alkalmanként átkeverjük.

3. Egy szűrőt gézkendővel lefedünk, rátesszük egy edényre, majd átszűrjük a bodzás keveréket, közben a virágokat kissé kinyomkodjuk. A fazekat a tűzhelyre tesszük, majd a szirupot kb. 20 percig rotyogva forraljuk. A bodzaszörpöt a forró vízzel kiöblített palackokba töltjük és légmentesen lezárjuk. A szörp legalább 5 hónapig eláll.

© 2016 Gräfe und Unzer Verlag GmbH, München
Sütőben készült rebarbarakompót

Hozzávalók:

  • 960 g rebarbara
  • 192 g cukor
  • 96 g málna (teáskanál vagy friss)
  • 1 fahéjrúd
Elkészítés: 60 perc | kb. 312 kcal adagonként | 4 db, egyenként 290 ml-es befőttesüveg
1. A sütőt 200°-ra előmelegítjük. A rebarbara külső, szálas részét lehúzzuk, a szálakat megmossuk és kb. 4 cm hosszú darabokra vágjuk. A cukrot 4-5 evőkanál vízzel felfőzzük. A friss málnát átválogatjuk.

2. A rebarbarát, a málnát és a fahéjrudat szorosan egymás mellé helyezzük egy szögletes formában. Ráöntjük a cukros szirupot, alufóliával lefedjük és a forró sütőben (középen, légkeveréssel 180°-on) 30-35 percig pároljuk.

3. A rebarbarakompótot forrón vagy langyosan tálaljuk, illetve rögtön a sterilizált vagy legalább forró vízzel kiöblített üvegekbe töltjük és lezárjuk. Hűvösen tároljuk, így a kompót kb. 1 évig eláll.

© 2016 Gräfe und Unzer Verlag GmbH,

Eperlekvár bodzával

Elkészítés: 30 perc| 40 kcal adagonként | 6 db, egyenként 212 ml-es üveg
  • 2 kg eper
  • 5 evőkanál citromlé
  • 1 kg zselés cukor 2:1
  • 10 teljesen kinyílt bodzavirág

  1. Az epret megmossuk, megtisztítjuk, lecsöpögtetjük és felaprítjuk. Egy fazékban összekeverjük a citromlével és a zselés cukorral, majd egy krumplinyomóval alaposan összenyomjuk.
  2. A bodzavirágokat leöblítjük, majd jól kirázzuk, hogy az abban megbújó rovarok kiessenek belőle. A virágokat leszedegetjük.
  3. Az epres keveréket kevergetés mellett lassan felforraljuk és kb. 4 percig rotyogva főni hagyjuk. Beletesszük a virágokat és az egészet még egyszer felforraljuk. Azonnal a forró vízzel kiöblített üvegekbe töltjük és lezárjuk. Hűvös helyen tároljuk - így az eperlekvár kb. 1 évig eltartható.

    © 2016 Gräfe und Unzer Verlag GmbH, Munich

Piros négybogyós lekvár

8 db, egyenként 250 ml-es üveghez| Eltarthatóság: min. 1 év
  • 250 g ribizli
  • 250 g áfonya
  • 1 kg zselés cukor 1:1
  • 250 g eper
  • 250 g málna
  • 2 evőkanál citromlé

  1. A gyümölcsöket óvatosan megmossuk és lecsöpögtetjük. A ribizliszemeket lehúzzuk a szárról, majd az áfonyával együtt egy tálba tesszük. Krumplinyomóval szétnyomkodjuk. Beletesszük a zselés cukrot és összekeverjük. Kb. 2 órán át lefedve állni hagyjuk.
  2. A ribizlis-áfonyás keveréket egy fazékba tesszük. Az epret megtisztítjuk, ketté vagy négy részre vágjuk. A málnát egészben meghagyuk, majd az eperdarabokkal együtt a fazékba tesszük. A citromlevet hozzáadjuk, ezután az egészet felfőzzük.
  3. Kevergetés mellett kb. 3 percig rotyogva forraljuk. Levesszük a fazekat a tűzhelyről és zselépróbát végzünk. Ha szükséges, még egy kicsit főzzük. Ezután a lekvárt a forró vízzel kiöblített üvegekbe töltjük. Ha kifröccsent, egy tiszta kendővel letöröljük, különben nem áll el sokáig a lekvár. Az üvegeket azonnal lezárjuk és kb. 5 percre fejtetőre állítjuk. Majd ismét visszafordítjuk és hagyjuk teljesen kihűlni.

    © NGV mbH, fotó: TLC Fotostudio

Megbolondított baracklekvár

8 db, egyenként 200 ml-es üveghez| Eltarthatóság: min. 1 év
  • 1,2 kg őszibarack
  • 1 zöldcitrom
  • 500 g zselés cukor 2:1
  • 1 evőkanál levendulavirág

  1. A barackokat keresztben bevagdossuk és egy tálba tesszük. Forró vizet öntünk rá, majd a gyümölcsöket kb. 30 másodpercig állni hagyjuk benne. Ezután egy szűrő segítségével leszűrjük, héját lehúzzuk.
  2. A gyümölcsöket kettévágjuk, a magokat eltávolítjuk. A zöldcitromot kifacsarjuk. A barackok gyümölcshúsát és a zöldcitrom levét egy keverőedénybe töltjük és krémesre turmixoljuk. Ezután áttöltjük egy fazékba, majd beletesszük a zselés cukrot a levendulavirággal együtt. Kevergetés mellett az egészet felfőzzük és kb. 4 percig rotyogva forraljuk. Zselépróbát végzünk és ha szükséges, még egy kis ideig főzzük.
  3. A lekvárt forró vízzel kiöblített üvegekbe töltjük. A kifröccsent lekvárt azonnal letöröljük. Az üvegeket rögtön lezárjuk és kb. 5 percig fejtetőre állítjuk. Ezt követően visszafordítjuk és hagyjuk teljesen kihűlni.

    © NGV mbH, fotó: TLC Fotostudio

Gránátalmás zselé narancshéjjal

6 db, egyenként 250 ml-es üveghez | Eltarthatóság: min. 1 év
  • kb. 10 gránátalma
  • 2 kezeletlen narancs
  • 500 g zselés cukor 2:1

  1. A gránátalmákat kettévágjuk, majd egy citromfacsaróval jól kipréseljük. (Mivel leve erősen fog, ajánlott konyhakötény és -kesztyű használata). 1 l levet lemérünk.
  2. A narancsokat forró vízzel megmossuk, megszárítjuk, majd héját vékonyan lereszeljük. A gránátalma levét egy fazékba öntjük és beletesszük a zselés cukrot. Kevergetés mellett felforraljuk és kb. 4 percig rotyogva főzzük. Zselépróbát végzünk és ha szükséges, a zselét még kis ideig főzzük.
  3. A zselét forró vízzel kiöblített üvegekbe töltjük. A szélére fröccsent masszát egy tiszta kendővel azonnal letöröljük. Az üvegeket kb. 5 percre fejtetőre állítjuk. Ezután visszafordítjuk és hagyjuk teljesen kihűlni.

    © NGV mbH, fotó: TLC Fotostudio

Eperzselé málnával

6 db, egyenként 250 ml-es üveghez| Eltarthatóság: min. 1 év
  • 1,2 kg eper
  • 750 g málna
  • 1 citrom
  • 500 g zselés cukor 2:1

  1. Az epret megmossuk, megszárítjuk, megtisztítjuk és apróra vágjuk. A málnát megmossuk, lecsöpögtetjük és az eperhez adjuk. 100 ml vizet öntünk hozzá. Az egészet felforraljuk és lezárt fedéllel, lassú tűzön kb. 10 percig forraljuk.
  2. Egy szűrőre nedves gézkendőt terítünk és egy tálra tesszük. Beleöntjük a gyümölcsös keveréket és enyhén kinyomkodjuk. 950 ml levet lemérünk és egy fazékba öntjük.
  3. A citromot kifacsarjuk, levét szintén a fazékba öntjük. Végül a zselés cukrot is belekeverjük. A keveréket felfőzzük és kb. 4 percig rotyogva főzzük. Zselépróbát végzünk és ha szükséges, a zselét még kis ideig főzzük.
  4. A zselét forró vízzel kiöblített poharakba töltjük. A szélére fröccsent masszát egy tiszta kendővel azonnal letöröljük. Az üvegeket kb. 5 percre fejtetőre állítjuk. Ezután visszafordítjuk és hagyjuk teljesen kihűlni.

    Apró tipp: díszítéskor a rusztikus és romantikus stíluskeverék különösen jól mutat. Díszítse a lekvárosüvegeket romantikus, virágos anyagmaradékokkal, melyeket végül kössön össze egyszerű csomagolózsinórral.

    © NGV mbH, fotó: TLC Fotostudio

Almás-rebarbarás zselé

6 db, egyenként 250 ml-es üveghez| Eltarthatóság: min. 1 év
  • 1 kg rebarbara
  • 1 citrom
  • 500 g savanykás alma
  • kb. 750 g zselés cukor 1:1 (a gyümölcslé mennyiségétől függően)

  1. A rebarbarát megmossuk, szárazra töröljük és megtisztítjuk. Ezután a szálakat hosszában kettévágjuk és kb. 2 cm-es darabokra vágjuk. Fazékba tesszük. A citromot kifacsarjuk, levét a rebarbarához öntjük.
  2. Az almát megmossuk, szárazra töröljük és négy részre vágjuk, de nem hámozzuk meg. A magházat eltávolítjuk, a negyedeket még egyszer kettévágjuk. A rebarbarához keverjük. Annyi vizet öntünk rá, hogy befedje, majd felfőzzük. Közepes lángon kb. 20 percig forraljuk.
  3. Egy szűrőt nedves gézkendővel befedünk. Beleöntjük a gyümölcsös keveréket, közben a levet összegyűjtjük. Lemérjük a levet és ugyanennyi mennyiségű zselés cukorral egy fazékba tesszük. Felfőzzük, majd kevergetés mellett kb. 4 percig rotyogva főzzük. Zselépróbát végzünk és ha szükséges, a még egy kis ideig főzzük.
  4. A zselét forró vízzel kiöblített üvegekbe töltjük. A szélére fröccsent masszát egy tiszta kendővel letöröljük. Az üvegeket azonnal lezárjuk és kb. 5 percre fejtetőre állítjuk. Ezután visszafordítjuk és hagyjuk teljesen kihűlni.

    © NGV mbH, fotó: TLC Fotostudio

Meggyzselé vaníliával

6 db, egyenként 250 ml-es üveghez| Eltarthatóság: min. 1 év
  • 1,5 kg meggy
  • 1 kg zselés cukor 1:1
  • 1 vaníliarúd kikapart belseje

  1. A meggyet megmossuk és megszárítjuk. Szárát eltávolítjuk és a gyümölcsöt kimagozás nélkül egy fazékba tesszük. Egy krumplinyomóval enyhén megnyomkodjuk, majd 75 ml vizet öntünk rá. Az egészet felfőzzük és kb. 10 percig puhára pároljuk. Ezután levesszük a tűzhelyről.
  2. Egy szűrőre nedves gézkendőt terítünk és egy megfelelő méretű tálra helyezzük. Beleöntjük a meggyes keveréket és kb. 2 órán át hagyjuk lecsöpögni.
  3. 750 ml gyümölcslevet lemérünk, majd a zselés cukorral és vaníliavelővel egy fazékba tesszük. Felfőzzük és kb. 4 percig rotyogva forraljuk. Zselépróbát végzünk és ha szükséges, a még egy kis ideig főzzük. Ezután levesszük a tűzhelyről.
  4. A forró zselét a forró vízzel kiöblített üvegekbe töltjük, a kifröccsent masszát letöröljük az üveg széléről. Az üvegeket lezárjuk és kb. 5 percre fejtetőre állítjuk. Ezután visszafordítjuk és hagyjuk teljesen kihűlni.

    © NGV mbH, fotó: TLC Fotostudio

Ringlós-szilvás kompót

5 db, egyenként 400 ml-es üveghez| Eltarthatóság: min. 6 hónap
  • 1 kg ringló
  • 500 g szilva
  • 250 g cukor
  • 1 kezeletlen citrom 1 evőkanálnyi lereszelt héja
  • 1 vaníliarúd
  • 250 ml körtelé

  1. Megmossuk a ringlót és a szilvát, majd szárazra töröljük. A gyümölcsöket kettévágjuk és kimagozzuk. Egy fazékban összekeverjük a cukorral és a lereszelt citromhéjjal.
  2. A vaníliarudat hosszában kettévágjuk, belsejét kikaparjuk. A velőt a rúddal együtt a gyümölcsökhöz adjuk. Beleöntjük a körtelevet és 250 ml vizet. Az egészet felfőzzük és kb. 3 percig rotyogva forraljuk. A habot leszedjük, a gyümölcsöt tiszta, forró vízzel kiöblített befőttesüvegekbe töltjük.
  3. A gyümölcsös főzetet egyenletesen szétosztjuk az üvegekbe. A vaníliarudat darabokra vágjuk, szintén az üvegekbe tesszük, majd az üvegeket lezárjuk. A befőzőedényben 80 °C-on kb. 30 percig főzzük. Kivesszük és hagyjuk teljesen kihűlni. Másik megoldásként az üvegeket egyesével mikrohullámú sütőbe is tehetjük és 720 watton kb. 4 percen át addig melegítjük, mig belül gyöngyözni nem kezd. Ezután lejjebb kapcsoljuk 180 wattra és minden egyes üveget még 4 percig melegítünk.
  4. Sütőben történő befőzéshez az üvegeket a sütő csepegtetőtálcájára tesszük és 2 cm magasságban vízzel megtöltjük. A sütőt 180 °C-ra felmelegítjük, majd az üvegek tartalmát kb. 30 percen át addig főzzük, míg belül gyöngyözni nem kezd. Ezután a sütőt kikapcsoljuk, az üvegeket pedig további 30 percre a sütőben hagyjuk.

    Apró tipp: Jól mutat, ha az ajándéknak szánt kompótra vagy lekvárosüvegre egy (pl. bolhapiacon vásárolt) szép kis kanalat kötünk. A kanalat öblös részével felfelé helyezze az üvegre, majd rögzítse egy szép szalaggal.

    © NGV mbH, fotó: TLC Fotostudio

Befőzéssel és eltevéssel kapcsolatos tippek

A lekvárfőzés nem nagy művészet, néhány egyszerű tippel pedig Önnek is biztosan sikerülni fog. Eláruljuk, hogy befőzéskor és eltevéskor mire érdemes odafigyelni.

Hosszú eltarthatóság a megfelelő üvegekkel

A befőzőüvegeknek elsősorban erősnek és hőállónak kell lenniük, hogy károsodás nélkül kibírják a főzés és lehűlés közötti hőmérsékletkülönbségeket. Annak érdekében, hogy az üvegek megtöltés után légmentesen lezárhatók legyenek, többféle fedél is szóba jöhet: befőzéshez elsősorban az úgynevezett befőzőüvegek használata ajánlott. Ez eserben a fedelet egy steril gumigyűrűre helyezzük, melyet aztán rugós csipeszekkel rögzítünk. Mivel lehűléskor az üvegben vákuum keletkezik, ezek később eltávolíthatók. Nagyon hasonlóan működnek az úgynevezett csatos üvegek is, melyek fedelét azonban nem csipeszek rögzítik, hanem egy üvegre erősített drótváz zárja le.

Ügyeljünk a tisztaságra

Annak érdekében, hogy az élelmiszer ne penészesedjen meg az üvegben és sokáig elálljon, a megfelelő higiénia különösen fontos eltevéskor és befőzéskor. Ez a befőzéshez használt valamennyi eszköz alapos megtisztításával kezdődik és a felhasznált üvegek biztonságos lezárásával végződik. A befőző- és befőttesüvegek leforrázása fedéllel együtt, valamint a felhasznált gumigyűrűk és fémcsipeszek vízfürdőben történő kezelése például különösen jó megoldás: tegye az üvegeket körülbelül tíz percre egy forró vízzel megtöltött, megfelelő méretű fazékba. Használat előtt a gumigyűrűket is ellenőrizn kell: ha azok elhasználódottak vagy szakadtak, akkor már nem zárnek jól, ezért ki kell cserélni őket.

Tökéletes állag a zselépróbának köszönhetően

A befőzéshez szükséges megfelelő főzési időt az úgynevezett zselépróbával kísérletezheti ki, így a közkedvelt eperlekvár sem lesz később túl folyós. Ez azt jelenti, hogy a főzés során egy kanál segítségével teszteljük a lekvár állagát: ha a belemerítés után a konyhaeszközön maradt utolsó csepp megszilárdul, akkor az édes massza kellően megfőtt és bátran a befőzőüvegekben tölthető. Ellenkező esetben a főzés még kb. 2 két percig folytatható.

Befőzés automatában vagy sütőben

A vízfürdőben történő befőzés mind befőzőautomatában, mind sütőben kivitelezhető. Befőzőautomatában a lekvárok és más egyéb nyalánkságok szinte maguktól elkészülnek! Mindez egy egyszerű elven alapul: a melegítés révén vákuum keletkezik, az üveg tartalma pedig sokáig eláll. Sütőben történő befőzéskor használjon mély sütőtepsit, melyet vízzel megtöltve toljon a legalsó sínre. Fontos, hogy a sütőt jól melegítse elő.

Csak a legjobb hozzávalók

Befőzéskor vagy eltevéskor ügyeljen rá, hogy mindig friss gyümölcsöt és zöldséget használjon. Javasoljuk, hogy az élelmiszert leszedés után, ill. vásárlás után frissen mossa és tisztítsa meg, a rossz részeket pedig távolítsa el. Csak ezután mérje le a hozzávalókat, majd felhasználástól függően cukrozza és dolgozza fel. Így afelől is biztos lehet, hogy kedvenc lekvárja elég édes lesz.

A megfelelő tárolás

Az eltett ételek és lekvárok sem tarthatók el korlátlan ideig. Az eltarthatóság időtartamának és az íz szempontjából is fontos a tárolás: olyan száraz, sötét és hűvös helyek, mint például az otthoni pince vagy egy megfelelő klímájú éléskamra tökéletes e célra. Feltétlenül akadályozza meg, hogy közvetlen napsugárzás, valamint fagyhatás érje az élelmiszert. Így biztos lehet afelől, hogy a lekvár sokáig megőrzi frissességét.

Praktikus konyhai segítőtársak

Konyhagépek a kicsitől a nagyig

  • Kávédaráló, elektromos
Elektromos kávédaráló nemesacél kúpos őrlőművel
19 995Ft
Gyorsnézet
Kávédaráló, elektromos
Elektromos kávédaráló nemesacél kúpos őrlőművel
19 995Ft
Gofrisütő, virág alakú gofrik készítéséhez
11 995Ft
  • Vezeték nélküli multifunkcionális aprító
12 995Ft
10 995Ft
Gyorsnézet
Az elmúlt 30 nap legalacsonyabb ára: 10 995 Ft
-15 %
Vezeték nélküli multifunkcionális aprító
12 995Ft
10 995Ft
  • Kávédaráló mérleggel, elektromos
Elektromos kávédaráló beépített mérleggel, nemesacél házzal és 26 őrlési fokozattal
34 995Ft
Gyorsnézet
Kávédaráló mérleggel, elektromos
Elektromos kávédaráló beépített mérleggel, nemesacél házzal és 26 őrlési fokozattal
34 995Ft
  • Tchibo „Let's Brew” filteres kávéfőző, fekete
  • Tchibo „Let's Brew” filteres kávéfőző, szürkéskék
  • Tchibo „Let's Brew” filteres kávéfőző, világoszöld
  • Tchibo „Let's Brew” filteres kávéfőző, fehér
Készülék, mellyel egy gombnyomásra több adag filterkávé is elkészíthető
17 995Ft
Gyorsnézet
Tchibo „Let's Brew” filteres kávéfőző, szürkéskék
Tchibo „Let's Brew” filteres kávéfőző, világoszöld
Tchibo „Let's Brew” filteres kávéfőző, fekete
Tchibo „Let's Brew” filteres kávéfőző, fehér
Készülék, mellyel egyetlen gombnyomásra több adag filterkávé is elkészíthetőKészülék, mellyel egy gombnyomásra több adag filterkávé is elkészíthetőKészülék, mellyel egy gombnyomásra több adag filterkávé is elkészíthetőKészülék, mellyel egy gombnyomásra több adag filterkávé is elkészíthető
17 995Ft
17 995Ft
17 995Ft
17 995Ft
Nemsokára újra elérhetőNemsokára újra elérhető
  • Tchibo „Let's Brew” filteres kávéfőző, fekete
  • Tchibo „Let's Brew” filteres kávéfőző, bordó
  • Tchibo „Let's Brew” filteres kávéfőző, szürkéskék
  • Tchibo „Let's Brew” filteres kávéfőző, világoszöld
  • Tchibo „Let's Brew” filteres kávéfőző, fehér
Készülék, mellyel egy gombnyomásra több adag filterkávé is elkészíthető
17 995Ft
Gyorsnézet
Tchibo „Let's Brew” filteres kávéfőző, bordó
Tchibo „Let's Brew” filteres kávéfőző, szürkéskék
Tchibo „Let's Brew” filteres kávéfőző, világoszöld
Tchibo „Let's Brew” filteres kávéfőző, fekete
Tchibo „Let's Brew” filteres kávéfőző, fehér
Készülék, mellyel egyetlen gombnyomásra több adag filterkávé is elkészíthetőKészülék, mellyel egyetlen gombnyomásra több adag filterkávé is elkészíthetőKészülék, mellyel egy gombnyomásra több adag filterkávé is elkészíthetőKészülék, mellyel egy gombnyomásra több adag filterkávé is elkészíthetőKészülék, mellyel egy gombnyomásra több adag filterkávé is elkészíthető
17 995Ft
17 995Ft
17 995Ft
17 995Ft
17 995Ft
Nemsokára újra elérhetőNemsokára újra elérhetőNemsokára újra elérhető
  • Mini fóliahegesztő készülék, akkus
8 995Ft
5 995Ft
Gyorsnézet
Az elmúlt 30 nap legalacsonyabb ára: 5 995 Ft
-33 %
Mini fóliahegesztő készülék, akkus
8 995Ft
5 995Ft
Multifunkcionális aprító
13 995Ft
néhány darab kapható
  • Multifunkcionális főzőedény, 1,5l
49 995Ft
39 995Ft
Gyorsnézet
Az elmúlt 30 nap legalacsonyabb ára: 39 995 Ft
-20 %
Multifunkcionális főzőedény, 1,5l
49 995Ft
39 995Ft
néhány darab kapható
Bambusz vágódeszka, digitális mérleggel
16 995Ft
  • Trebs raclette elszívóval és kőlappal »15100«
41 995Ft
37 995Ft
Gyorsnézet
Az elmúlt 30 nap legalacsonyabb ára: 37 995 Ft
-9 %
Trebs raclette elszívóval és kőlappal »15100«
41 995Ft
37 995Ft
  • Elektromos öngyújtó, USB
5 995Ft
3 295Ft
Gyorsnézet
Az elmúlt 30 nap legalacsonyabb ára: 3 295 Ft
-45 %
Elektromos öngyújtó, USB
5 995Ft
3 295Ft
Digitális konyhai mérleg
6 995Ft
néhány darab kapható
Elektromos 2 az 1-ben só- és borsőrlő
7 495Ft
néhány darab kapható
néhány darab kapható
  • Bambusz vágódeszka, digitális mérleggel
17 995Ft
12 995Ft
Gyorsnézet
Az elmúlt 30 nap legalacsonyabb ára: 12 995 Ft
-27 %
Bambusz vágódeszka, digitális mérleggel
17 995Ft
12 995Ft
néhány darab kapható
  • Elektromos öngyújtó, USB
7 495Ft
5 295Ft
Gyorsnézet
Az elmúlt 30 nap legalacsonyabb ára: 5 295 Ft
-29 %
Elektromos öngyújtó, USB
7 495Ft
5 295Ft
Elektromos salátacentrifuga akkumulátorral
15 995Ft
  • Tchibo „Let's Brew” filteres kávéfőző, fehér
  • Tchibo „Let's Brew” filteres kávéfőző, szürkéskék
  • Tchibo „Let's Brew” filteres kávéfőző, világoszöld
  • Tchibo „Let's Brew” filteres kávéfőző, fekete
Készülék, mellyel egy gombnyomásra több adag filterkávé is elkészíthető
17 995Ft
Gyorsnézet
Tchibo „Let's Brew” filteres kávéfőző, szürkéskék
Tchibo „Let's Brew” filteres kávéfőző, világoszöld
Tchibo „Let's Brew” filteres kávéfőző, fekete
Tchibo „Let's Brew” filteres kávéfőző, fehér
Készülék, mellyel egyetlen gombnyomásra több adag filterkávé is elkészíthetőKészülék, mellyel egy gombnyomásra több adag filterkávé is elkészíthetőKészülék, mellyel egy gombnyomásra több adag filterkávé is elkészíthetőKészülék, mellyel egy gombnyomásra több adag filterkávé is elkészíthető
17 995Ft
17 995Ft
17 995Ft
17 995Ft
Nemsokára újra elérhetőNemsokára újra elérhető
  • Tchibo „Let's Brew” filteres kávéfőző, fehér
  • Tchibo „Let's Brew” filteres kávéfőző, bordó
  • Tchibo „Let's Brew” filteres kávéfőző, szürkéskék
  • Tchibo „Let's Brew” filteres kávéfőző, világoszöld
  • Tchibo „Let's Brew” filteres kávéfőző, fekete
Készülék, mellyel egy gombnyomásra több adag filterkávé is elkészíthető
17 995Ft
Gyorsnézet
Tchibo „Let's Brew” filteres kávéfőző, bordó
Tchibo „Let's Brew” filteres kávéfőző, szürkéskék
Tchibo „Let's Brew” filteres kávéfőző, világoszöld
Tchibo „Let's Brew” filteres kávéfőző, fekete
Tchibo „Let's Brew” filteres kávéfőző, fehér
Készülék, mellyel egyetlen gombnyomásra több adag filterkávé is elkészíthetőKészülék, mellyel egyetlen gombnyomásra több adag filterkávé is elkészíthetőKészülék, mellyel egy gombnyomásra több adag filterkávé is elkészíthetőKészülék, mellyel egy gombnyomásra több adag filterkávé is elkészíthetőKészülék, mellyel egy gombnyomásra több adag filterkávé is elkészíthető
17 995Ft
17 995Ft
17 995Ft
17 995Ft
17 995Ft
Nemsokára újra elérhetőNemsokára újra elérhetőNemsokára újra elérhető
  • Kávédaráló
  • Kávédaráló, fekete
A masszív kerámia őrlőmű különböző őrlési finomságokat tesz lehetővé, így garantált az egyéni ízlés szerinti, intenzív kávéélmény
9 995Ft
Gyorsnézet
-30 %
Kávédaráló
Kávédaráló, fekete
A masszív kerámia őrlőmű különböző őrlési finomságokat tesz lehetővé, így garantált az egyéni ízlés szerinti, intenzív kávéélményA masszív kerámia őrlőmű különböző őrlési finomságokat tesz lehetővé, így garantált az egyéni ízlés szerinti, intenzív kávéélmény
9 995Ft
9 995Ft
6 996Ft
Nemsokára újra elérhető
  • Elektromos hattyúnyakú vízforraló
Az ideális hőmérséklet tetszés szerint, de gyárilag beállított érték alapján is kiválasztható, és az elkészítés teljes időtartama alatt állandó szinten tartható.
27 995Ft
Gyorsnézet
Elektromos hattyúnyakú vízforraló
Az ideális hőmérséklet tetszés szerint, de gyárilag beállított érték alapján is kiválasztható, és az elkészítés teljes időtartama alatt állandó szinten tartható.
27 995Ft