Fenntartható forrásokból származó fa

A felelősségteljes erdőgazdálkodásért

Az erdők hatással vannak a klímára és védelmet nyújtanak állatnak és embernek. Ennek a természetes térnek a megőrzése érdekében fából készült termékeinket FSC® tanúsítvánnyal rendelkező fából állítjuk elő. Az FSC® (Forest Stewardship Council®) szigorú irányelvei felelősségteljes erdőgazdálkodást garantálnak – a fától egészen a késztermékig, így nyújtva védelmet az erdők biológiai sokféleségének. Gondoskodunk az erdőmunkások jogainak betartásáról és biztonságos munkakörülményeiről is.

"Fa és papírtermékeinknek ma már 57%-a FSC® tanúsítvánnyal rendelkező erdőkből származik, összesen pedig 63% felelősségteljes erdőgazdálkodásból. A Tchibo kerti asztalok és székek 100%-ban FSC® tanúsítvánnyal rendelkező fából készülnek."

Egy kerti napozóággyal védhetem az erdőket?

A fabútorok esetében fontos, hogy pontosan ismerjük és nyomon tudjuk követni a faanyag származását. Kerti bútoraink 100%-ban FSC® tanúsítvánnyal rendelkező fából készülnek – vagyis ellenőrzött erdőgazdálkodásból származnak.
Ez elegendő?
A klímaváltozás megállítása érdekében a világon a lehető legtöbb erdőt meg kell óvni. Az illegális erdőirtás azonban a Földön mindenhol az erdőket fenyegető legnagyobb veszélynek számít. A fa feldolgozásának is környezetbarátabb módon kellene történnie.
Mi is emellett állunk ki.

Mi köze van a ruháknak az erdőhöz?

A TENCEL™ szálak kizárólag tanúsítottan fenntartható erdőkből származó cellulózt tartalmaznak. A szálak gyártása továbbá zárt folyamatban történik, melyben a szükséges segédanyagok, mint a vegyszerek, a víz és az energia megtakaríthatók és újrahasznosíthatók. A Tchibo számára beszerzett cellulózszálak 78%-a már most is fenntarthatóbb forrásokból származik. Ezzel a Tchibo világszerte az öt legnagyobb fenntartható cellulózszál-értékesítő közé tartozik.
Számos textiltermékünk az erdőből származik. A viszkóz, modál vagy lyocell szálak ugyanis megújuló nyersanyagból, fából készülnek. Annak biztosítása érdekében, hogy a cellulózszálainkhoz felhasznált fa felelősségteljes erdőgazdálkodásból származzon, a LENZING™ vállalattal működünk együtt, melynek viszkóz anyaga kizárólag tanúsítottan fenntartható erdőkből származik.
Aki sokáig hordja a ruháit, erőforrásokat óv meg. Ezért olyan fontos számunkra a minőség.
Fenntarthatóság a Tchibo-nál

4 tény a fenntartható faanyagokról

63%

faanyagaink és papírjaink immár 63%-a fenntartható gazdálkodásból származik.

100%

magazinjaink 100%-a FSC® tanúsítvánnyal rendelkező papírból készül.
FSC® C022597.

100%

a vevőknek kiszállított termékek csomagolására használt kartondobozok 100%-a FSC® tanúsítvánnyal rendelkező anyagból készül.
FSC® C022597

100%

valamennyi Tchibo kerti asztal és szék FSC® tanúsítvánnyal rendelkező fából készül.
FSC® C022597
A természet iránti szeretetből

FSC® tanúsítvánnyal rendelkező fatermékek

FSC
 
 
 
 
Sajnos már elfogyott
  • Dohányzóasztal
24 995Ft
11 995Ft
Sajnos már elfogyott
  • Kerti pad, akác
54 995Ft
44 995Ft
Sajnos már elfogyott
 
 
 
 
Sajnos már elfogyott
Sajnos már elfogyott
Sajnos már elfogyott
Sajnos már elfogyott
  • Kerti pad, akác, szürke
64 995Ft
54 995Ft
 
 
Sajnos már elfogyott
Sajnos már elfogyott
  • Hintaszék
49 995Ft
44 995Ft