Cookie-kat azért használunk, hogy weboldalunkat még jobban az Ön személyes igényeire szabhassuk. Szolgáltatásaink használatával Ön beleegyezik a cookie-k alkalmazásába. Tudjon meg még többet.
Schließen

Fenntarthatóbb élet biopamuttal

Tisztességesen az emberrel és a természettel szemben

Az erőforrásigényes termesztési mód, a klímaváltozás és a nagy kereslet következtében a gyapottermesztés feltételei egyre nehezebbek lesznek.
Ezért sok textíliánkhoz biopamutot használunk – elősegítve ezzel a méltányos és környezetbarátabb termesztést.

A gyapot ökológiai termesztése során nem használnak vegyi rovarirtó szereket és műtrágyát, hanem kizárólag természetes tápanyagokat és kártevőirtó szereket.

Mit tud a biopamut, amit más anyagok nem?

 

Például védeni a természetet

Az ökológiai termesztés védi a természetet, óvja a klímát és gondoskodik róla, hogy az egész család jól érezze magát. Biopamutot tartalmazó termékeink könnyen felismerhetők az anyagösszetételükről: a legalább 95%-os biopamut tartalmat az OCS 100 logó, a legalább 50%-ot pedig az OCS Blended logó garantálja.

Megtakaríthat vizet egy póló?

Biopamuttal igen! Ugyanis a biopamuthoz használt gyapot termesztése során kizárólag természetes tápanyagokat és növényvédő szereket alkalmaznak. Ez megtartja a talaj termőképességét, óvja az ember egészségét és vizet takarít meg – átszámítva pólónként 434 litert. A textíliáinkhoz felhasznált pamut 86%-a már ma is fenntarthatóbb forrásokból származik. Ezzel átszámítva több, mint 198 millió teli fürdőkádnyi vizet takarítunk meg.

Elegendő ez? Ez egy nagy lépés a helyes irányba. Viszont még ennél is többet szeretnénk – a farmerek jövedelme és munkafeltételei, valamint a természet érdekében.

A GOTS ugyanaz, mint a bio?

A Global Organic Textile Standard (GOTS) több ennél: a GOTS tanúsítvánnyal rendelkező termékek – akárcsak a bio jelöléssel ellátottak – ökológiai termesztésből származnak. Továbbá a teljes termelési lánc mentén ügyelünk a környezeti és társadalmi szempontok betartására is. Ide tartozik például, hogy a ruhákat veszélyes vegyszerek és más aggályos anyagok felhasználása nélkül állítjuk elő. Egyébként: pamutból készült ágyneműhuzataink, lepedőink, törölközőink, valamint baba- és gyermekruháink nagy része már GOTS tanúsítvánnyal rendelkezik.

Elegendő ez? A GOTS tanúsítvány már egy hatalmas lépés. Mi azonban nagy gondot fordítunk arra is, hogy az egzisztenciát biztosító mértékű béreket biztosítsunk, valamint ténylegesen betartsuk a GOTS feltételeit a gyártás valamennyi fázisában.
Fenntarthatóság a Tchibo-nál

4 tény a biopamutról

198 millió

teli fürdőkád* mennyiségű vizet tudott a Tchibo 2018-ban megtakarítani a biopamut használatával.
*A számítás alapja: egy teli fürdőkád = 150 l

A harmadik legnagyobb

biopamutgyártó a világon. Minket a Tchibo-nál ez megerősít abban és arra ösztönöz, hogy továbbra is következetesen folytassuk ezt az utat.
Forrás: textileexchange.org

434 liter

vizet takarít meg a Tchibo átlagosan egy biopamutot tartalmazó póló gyártása során.
Forrás: aboutorganiccotton.org

86%

2018-ban a Tchibo számára beszerzett pamut 86%-a már fenntartható gazdálkodásból származott.

Kényelem az egész családnak