Hogy mi mindent tud a biopamut? Nem is gondolná!

Már sok textilünkhöz fenntartható pamutot használunk – és szeretnénk, ha ez az arány egyre növekedne! Hiszen a hagyományos termesztéssel szemben a biopamut esetében természetes trágyákat és növényvédő szereket alkalmaznak. Továbbá a GOTS tanúsítvánnyal rendelkező termékek a teljes ellátási lánc mentén szigorú szociális és ökológai szempontokat teljesítenek, mint például a veszélyes vegyszerek nélküli előállítás.

Ezért azt a célt tűztük ki magunk elé, hogy 2022-ig textiltermékeink 100%-ához fenntarthatóbb pamutot fogunk használni – melynek nagy része biotermelésből fog származni. És: Minél több termék készül biopamutból, annál nagyobb lesz a befolyás a fenntarthatóbb textiliparra.

3 érv a biopamut mellett:

Víztakarékos

A biogyapot termesztése során jóval kevesebbet kell öntözni a növényeket és a talajt – ami jó a környezet számára.

Ökológiai termesztés

Ennek a terméknek az alapanyagát szigorú ökológiai kritériumok szerint termesztették. Ez óvja a természetet és a termelőket.

Csökkenti a CO2-kibocsátást

A természetes trágyáknak és növényvédő szereknek köszönhetően kevesebb üvegházhatású gáz keletkezik. Ez kíméli az óceánokat és a légkört.
A jobb jövőért

Cotton made in Africa

A fenntarthatóbb gyapottermesztés a Cotton made in Africa jelölésről is felismerhető. A kezdeményezés ugyanis célzott képzésekkel támogatja a Szubszaharai Afrika kistermelőit a hatékony és környezetbarát gyapottermesztésben. A nagyobb termésnek és a magasabb bevételeknek köszönhetően saját erejükből tudják javítani saját és családjuk helyzetét.

Nyomós érv a Cotton made in Africa mellett:

Támogatja a termelőket

A Cotton made in Africa jobb munka- és életkörülményekről gondoskodik a Szubszaharai Afrika kistermelői számára.

Fenntarthatóbb termesztés

A világ legnagyobb biogyapot-termelő országában, Indiában is szeretnénk hosszú távon javítani a termelők helyzetét. Ezért támogatjuk az indiai Chetna fairtrade szövetkezetet, mely helyben tevékenykedik a fenntarthatóbb pamuttermesztésért. A projekt jóvoltából több mint 500 termelő kap GMO-mentes vetőmagot, és részesül pénzügyi támogatásban, valamint célzott képzésekben, hogy javítsák a vetés minőségét.

Ahhoz, hogy fenntartható pamuttermékeink gyorsan megtalálhatóak legyenek, többek között a következő jelölésekkel látjuk el őket:

Satin Bettbezug
Perkal Bettbezug

Köszönjük, hogy velünk együtt Ön is a fenntarthatóbb életet választja!