fürdőszoba

Fürdőszobából kényeztető oázis:
otthoni wellness

Először egy illatos habfürdő, azután egy kiadós szépségprogram puha fürdőköpenyben: mi lehetne ennél pihentetőbb? A megfelelő kialakítással fürdőszobája SPA-érzést sugárzó, kényelmes szigetté alakulhat. Megmutatjuk Önnek, hogyan teheti fürdőszobáját bútorokkal, kiegészítőkkel és néhány tippel harmonikussá. Vágjunk bele!
Megfelelő belső térrel az álom-fürdőszobáért

Megfelelő belső térrel az álom-fürdőszobáért

A fürdőszobabútorok között a fából, kőből és bambuszból készült modellek különösen kedveltek. A meleg és puha hatású természetes anyagok ugyanis szép kontrasztot alkotnak a fürdőszobai csempével, krómmal és egyebekkel. Akár egy egzotikus helyen, a természet lágy ölén. Így könnyebben kikapcsolódhat és töltődhet fel új energiával. Ahhoz, hogy saját SPA-részlegén minél hosszabb ideig élvezhesse ezt a modern, természetes megjelenést, ügyeljen rá, hogy a bútorok vízállóak legyenek, melyeknek sem a hosszú zuhanyzás, sem a ráfröccsenő víz nem árthat.

Hogy minél több tárolóhelyre tegyen szert, használja ki a rendelkezésre álló helyet anélkül, hogy megnehezítené a közlekedést a fürdőszobában. A fürdőszobaajtó mögötti rész például gyakran tökéletes hely egy nagyobb fürdőszobaszekrény számára. Egy csinos, mosdó alá építhető szekrény pedig szinte mindig elhelyezhető. Használhat mozgatható létrapolcokat, fürdőszoba polcokat és görgős tárolószekrényeket. A kozmetikai és higiéniai cikkeket fiókokban és kosarakban tárolja – a helyiség ezáltal sokkal nyugodtabb hatást kelt.

SPA-kezelés saját otthonában

Aki tetőtől talpig szeretné kényeztetni magát, manapság már kis készülékek hatalmas választékából válogathat, melyek kiválóan alkalmasak az otthoni fürdőszobában való egyszerű használatra. Ezekkel kedve szerint, bármikor átélheti a szépségkezelések utáni friss, életteli érzést. Így például egy úgynevezett mikrodermabráziós arckezelő géppel a lehető legjobban előkészíthető arcbőrét a kozmetikai kezelésekre: a készülék apró kristályok segítségével eltávolítja az elhalt sejteket, így a bőr sokkal jobban magába tudja szívni a hatóanyagokat. Serkenti a sejtek újraképződését.

Az igazi SPA-érzés azonban nem csupán a modern technológián múlik. Ahhoz, hogy minden érzékét megmozgassa, a wellnessnap elengedhetetlen kellékei a jótékony illatok. Stressz ellen például hatásos egy meleg aromafürdő. Nyugtató hatású a levendula, a jázmin és a rózsa. Ha viszont energiával szeretne feltöltődni, akkor a frissítő citrusos illatok ajánlottak. A borsmenta és a vanília szintén serkentő hatású.
SPA-kezelés saját otthonában

Álomszép kiegészítők fürdőszobájába

 
 
 
 
Sajnos már elfogyott
Sajnos már elfogyott
Sajnos már elfogyott
Sajnos már elfogyott
 
 
 
 
Sajnos már elfogyott
Sajnos már elfogyott
Sajnos már elfogyott
Sajnos már elfogyott
Kényeztesse magát puha fürdőszobai textilekkel

Kényeztesse magát puha fürdőszobai textilekkel

A megfelelő fürdőlepedő is hozzájárul ahhoz, hogy wellness-élménye még szebb legyen. Hiszen csodás érzés, amikor egy forró fürdő vagy egy nyáriasan hideg zuhany után egy puha törölközőbe vagy egy kellemes tapintású fürdőköpenybe burkolózhat! Különösen kellemesek a frottír törölközők, mivel ez az anyag nagyon jó nedvszívó, és pillanatok alatt megszárad. A fürdőszoba hideg padlóját viszont egy bolyhos, mikroszálas fürdőszobai szőnyeggel tarthatja távol lábaitól.

Ha valamennyi fürdőszobai textil egységes színű, akkor ráadásul a fürdőszoba látványos elemeivé is válnak. Így kedve szerint, egyszerűen újradekorálhatja fürdőszobáját. A lágy pasztellszínek és az elegáns szürke árnyalatok pihentető hangulatról gondoskodnak, míg a friss színek, mint a zöld és a türkiz, lendületet visznek a helyiségbe. Ügyeljen az egyértelmű színkoncepcióra, hogy a helyiség átgondoltnak hasson és nyugalmat sugározzon.

„O sole mio!“ – szórakozás a fürdőszobában

Ön is azok közé tartozik, akik szeretnek énekelni a zuhany alatt? Ha nem, akkor is lendületesebben indul a nap, ha kedvenc zenéjét hallja készülődés közben. Ma már speciális fürdőszobai rádiók is kaphatók, melyek ellenállóak a fröccsenő vízzel szemben, és a magas páratartalom sem árt nekik. Különösen praktikusak azok a modellek, melyek egy kis akasztó segítségével közvetlenül a zuhanyzóban vagy a törölközőtartón helyezetők el. Néhány rádiótípus még mozgásérzékelővel is rendelkezik – így még egy rövidebb fürdőszobai tartózkodást is zenei aláfestés kísér.

Ügyeljen rá, hogy a rádió megfelelően nagy hangerővel rendelkezzen, mert csak így lesz hallható a zuhanyfej vagy az elektromos fogkefe zaja mellett. Jó ötlet, ha különböző lejátszási listákat hoz létre: például a tenger lágy zúgása a kádban való lazításhoz, és kedvenc vidám dalai a következő esős hétfő reggeli énekléshez.
„O sole mio!“ – szórakozás a fürdőszobában
Fürdőszobai dekoráció és világítás a még otthonosabb érzésért

Fürdőszobai dekoráció és világítás a még otthonosabb érzésért

A fürdőszobában éppúgy eljátszhat kis dekorációs elemekkel, mint otthona egyéb helyiségeiben. Ez különösen a klasszikus, fehér színű fürdőszobákban érvényesül jól. Fantáziájának semmi sem szab határt: meséljen el a dekorációval egy kis történetet. Összeállíthat például olyan kiegészítőket, melyek egy strandon eltöltött napra emlékeztetnek – egy homokkal megtöltött tál és kagylók, kék-fehér tengeri dekorációs elemek és egy fotó az utolsó nyaralásról.

A fürdőszoba hangulatára különösen nagy hatással van a fény: a gyakran használatos középfehér mesterséges fény inkább „kijózanító” hatású. Ezért, ugyan kiválóan alkalmas funkcionális fényforrásnak – például sminkeléshez –, kikapcsolódáshoz viszont annál kevésbé. Kellemesebben fogja érezni magát, ha olyan fényforrást választ, mely közelebb áll a nappali fényhez, vagyis meleg, sárgás fényű izzókat. Szép hatások érhetők el LED-es hangulatfényekkel. Egy illatos habfürdőhöz kézenfekvő választás a klasszikus megoldás: a gyertyafény.

Most a tchibo.hu oldalon

Berendezési ötletek fürdőszobájához

Berendezési ötletek fürdőszobájához

A „Fürdőszoba” kategóriához