Fenntartható módon készített textil

A szebb jövőért környezetbarát módon kell élnünk.
Mivel a célt együtt hamarabb elérhetjük, szorosan együttműködünk nemzetközileg elismert tanúsító szervezetekkel. Együtt teszünk a társadalmi és ökológiai szabványok betartásáért az értékteremtési láncban. Ezáltal vásárlóink egyetlen pillantással felismerhetik a pecsétről, hogy nem csak saját magukkal tesznek jót, hanem a világgal is.
Biopamut

Természetesen ökologikus!

Biopamutból készült textiljeink JÓT TETTÉL címkével vannak ellátva, mivel a pamut ellenőrzött ökológiai gazdálkodásból származik. E termékek nagyon könnyen felismerhetők anyagösszetevőikről: legalább 95% biopamutot tartalmaznak – ehhez az OCS 100 pecsét, legalább 50%-tól pedig az OCS Blended pecsét garantált. Az ökológiai gazdálkodás az emberek és a környezet számára is jó.
GOTS tanúsított

Ökologikusan a mezőről a polcra

A Global Organic Textile Standard (GOTS) szerint tanúsított ruháink legalább 95%-ban ellenőrzött ökológiai gazdálkodásból származó pamutot tartalmaznak. Ezen kívül a teljes textilgyártási láncban ügyelünk a környezeti és társadalmi előírások betartására.
Farmerek támogatása

Együtt Afrika jövőjéért

A Cotton made in Africa pecséttel ellátott textíliáinkkal JÓT TETTÉL, mert megvásárlásukkal a szubszaharai Afrikát támogatta. A képzéseken a termelők elsajátítják a pamut hatékony és környezetbarát termelésének módját. A jobb terméshozam és jövedelem által saját erejükből javítják saját és családjuk helyzetét. Szép divat Önnek – jövő másoknak.
Lenzing Viscose®

Jóllét fenntarthatóan

A Lenzing Viscose®-ból készült textiltermékeinkkel azonnal érezhető, hogy JÓT TETTÉL. Különösen könnyű viseletükkel és áramvonalasságukkal emelkednek ki.

A cellulózrostok nem csak puhán simulnak a bőrhöz, hanem környezetünknek is jók: növényi alapú nyersanyagokból készülnek. Ezeket alapvetően fenntartható forrásokból szerezzük be. Az előállításkor ügyelünk a magas szintű minőségi és környezetvédelmi szabványok betartására.
Lenzing Tencel®

A jövő rostjai

Ezeket a funkcionális rostokat fa nyersanyagból nyerjük ki. Nem csak pihekönnyűek és kellemesek a bőrnek, hanem előállításuk különösen környezet- és erőforrás-kímélő. Így biztos lehet benne, hogy TENCEL® anyagú hálóruháink jót tesznek Önnek és a környezetnek.
Lenzing Modal®

A növényvilág csodája

Ami közvetlenül érintkezik bőrünkkel, azt JÓT TETTÉL címkével láttuk el: a Lenzing Modal® bükkfából, szabadalmazott technológiával, klímabarát módon készül. Így a rost különös puhaságával és simaságával hozzájárul a környezet védelméhez.
Műszőrméből készült

Minőség állatbarát módon

A JÓT TETTÉL kategóriába sorolhatók szőrme szegélyt tartalmazó, állatbarát módon elkészített ruháink. A FUR FREE RETAILER PROGRAM tagjai vagyunk, amely a nemzetközi környezet- és állatvédő szervezetek (pl. VIER PFOTEN) kezdeményezése. Egyáltalán nem használunk eredeti szőrmét, hanem műszálból készült, kiváló minőségű szőrmét kínálunk. Ezáltal vásárlóink meghatározhatják a divatot és egyben példát is mutathatnak.
Krómmentes cserzés

Jót tesz az emberrel és a környezettel

A bőr különösen értékes és strapabíró anyag. Hosszú időn keresztül örömöt lelhet a termékben. Bőrtermékeink krómmentes cserzéssel készültek. Egyrészt nem terheljük krómmal a környezetet, másrészt kizárjuk az ezen anyag által okozott humán-egészségügyi kockázatokat a gyártás országában és az Ön számára.
Újrahasznosított anyag felhasználásával

Régiből újat

Az újrahasznosított anyag felhasználásával készült termékekkel teljesen biztos lehet abban, hogy nem szemetet vásárol. Az anyagban értékes alkotóelemek vannak, amelyeket ismét fel lehet használni. Így értékes erőforrásokat takaríthatunk meg – és csökkentjük a hulladékmennyiséget.
ÖKOLÓGIAI pamutból készült

Érezhetően jobb

Az ÖKOLÓGIAI pamutból készült termékeink egészen különlegesek, amit nem csak Ön, hanem sok indiai kistermelő is érez. A pamutot társadalmilag fenntartható és környezetkímélő feltételek között termesztik. Érezhető javulás a kistermelők és családjaik számára.