Karos kávéfőző

Karos kávéfőző

» Eszpresszó, akár egy kávéházban? Karos eszpresszó kávéfőzőnkkel otthon is könnyedén készíthet finom olasz kávékülönlegességeket. Az eszpresszógépek nem csak igazán jó kávét készítenek, hanem használni is öröm őket! «
Indre B. A Tchibo kávé-sommelière-je
 
 
 
Buongiorno, Lapressa mia!

Buongiorno, Lapressa mia!

A kávé szeretete olaszul: megérkezett a Tchibo első karos eszpresszó kávéfőzője
 
 
 

Kötelező tartozékok minden barista számára

Kiegészítőink még jobbá teszik eszpresszóját

Engedje meg, hogy bemutassuk:

Ismerje meg a Tchibo Lapressa karos eszpresszó kávéfőzőjét!Karos kávéfőző, mellyel olyan finom eszpresszót készíthet, akár egy kávéházban

• Szimpla és dupla eszpresszó készítése
• Dupla kifolyócső két eszpresszó egyidejű elkészítéséhez
• 15 bar szivattyúnyomás
• Pre-Infusion technológia az aromák hatékonyabb kinyerése érdekében
• Forgatható tejhabosító kar
• Rövid felmelegítési idő
• Levehető víztartály
• Programozható vízmennyiség
• Vízkőmentesítési funkció
 
 
Eszpresszókészítési javaslataink karos kávéfőzőjéhez

Eszpresszókészítési javaslataink karos kávéfőzőjéhez

Testes és kellemesen erős - ezek a kávék tökéletesen illenek hozzá

Karos eszpresszó kávéfőzők: akár egy barista által készített eszpresszó

Az erős kis gép története természetesen Olaszországban kezdődik. A leleményes kávérajongók már a XIX. század elején szabadalmaztatták az eszpresszó gyors elkészítésének első prototípusait. A legtöbb eszpresszógép azonban nem hozta létre a szükséges 9 bar körüli nyomást ahhoz, hogy a vizet átpréselje a kávéőrleményen. Luigi Bezzerának sikerült végül egy olyan működőképes készüléket kifejlesztenie, amelyet a XX. század elején dobtak piacra. Németországban az első eszpresszógépek az 1950-es években kerültek a magánháztartásokba.

Azóta az alapvető működési elv nem sokat változott. Csak a nagy erőkifejtéssel járó, kézi karral történő nyomás létrehozását váltották fel az elektromos szivattyúk - de kézi karos gépek ma is léteznek. A modern eszpresszógépekre általában nagyon kényelmes kezelhetőség és ragyogó megjelenés jellemző. Az olyan munkafázisok, mint például a kávéőrlemény szűrőtartóba való préselése, igény szerint automata kávéfőzővel is elvégezhetők. Ha pedig egy csúcskategóriás eszpresszógépet választ, akkor egy darálóval, tejhabosító fúvókákkal, automatikus tisztítóprogramokkal és még sok egyéb mással ellátott technikai remekmű lehet az Öné.

Fedezze fel a Tchibo kiváló minőségű karos eszpresszó kávéfőzőit, és fogyassza az eszpresszót úgy, ahogyan azt az olasz kávézók baristái a pultra varázsolják: frissen őrölt szemes kávékból, intenzív aromával és finom crema-val!

Az eszpresszó készítésének művészete karos eszpresszó kávéfőzővel

Egy csésze eszpresszó vagy egy tejes kávékülönlegesség, például a latte macchiato elkészítése egy karos kávéfőzővel több mint csupán „kávéfőzés": ez egy szertartás, amellyel a kávé élvezete máris kezdetét veszi. Az ínyencek itt időt szánnak rá, és szeretik a lehető legtöbbet maguk tenni annak érdekében, hogy a kiváló minőségű Tchibo eszpresszó kávészemekből finom érzékkel kivarázsolhassák az optimális aromát. Ehhez egy kis szaktudás is szükséges. Így készítheti el kávéját a karos eszpresszó kávéfőzővel:

1. Hagyja a készüléket néhány percig előmelegedni, majd indítson egy üresjárati ciklust a szűrőtartó előmelegítéséhez. A kávé aromáinak tökéletes kibontakozása érdekében a legjobb, ha mindig szűrt vizet használ a géphez.
2. Ha külön őrli meg az eszpresszó kávészemeket, állítsa a kávédarálót a legfinomabb fokozatra.
3. Egy csésze klasszikus eszpresszóhoz töltse meg a szűrőtartót körülbelül 8 g őrölt kávéval, két csésze kávéhoz pedig duplázza meg ezt a mennyiséget. Az olyan tartozékok, mint a kávémérleg vagy a kávéadagoló kanál megkönnyítik a pontos mennyiség kimérését.
4. Az őrleményt oszlassa el egyenletesen a szűrőtartóban az ujjával vagy ütögetéssel, és nyomja bele erősen a tamperrel - tömörítőeszközzel.
5. Helyezze a szűrőtartót a kávéfőzőbe, és indítsa el a főzési folyamatot. Ha lehetőség van a nyomás előválasztására, akkor 9-11 bar az ideális. Ha a sugár kb. fél perc múlva világossá válik, állítsa le a főzési folyamatot - az eszpresszó most már az ideális aromával rendelkezik.
6. Ha tejhabbal szeretné fogyasztani az eszpresszós finomságokat, mártsa a gép gőzkarját tejbe, és habosítsa fel. Hogy ennek mi a menete, azt a tökéletes tejhab elkészítésére vonatkozó útmutatónkban mutatjuk be.

Karos eszpresszó kávéfőzőhöz illő kávéfajták - minden ízlésnek megfelelő ízek

Ha tisztán szeretné élvezni az eszpresszó intenzív aromáit, igya kis feketéjét cukor és tej nélkül és körülbelül 30 másodperces főzési idővel. Kísérletezzen bátran a víz és az őrlemény mennyiségével, a hőmérséklettel és a nyomással, hogy megtalálja a saját ízlésének leginkább megfelelő kreációt. A dupla eszpresszó (espresso doppio), a lungo (dupla mennyiségű víz) és a ristretto (fele mennyiségű víz) a legismertebb változatok közé tartozik. Érdemes kipróbálni az eszpresszó alapján elkészíthető egyéb kávékülönlegességeket is. Például:

  • Latte macchiato: egy-egy harmad eszpresszó, tej és tejhab
  • Cappuccino: eszpresszó, tej és tejhab egyenlő arányban
  • Caffè latte: espresso doppio forró tejjel felöntve
  • Espresso macchiato: eszpresszó egy kis forró tejjel és egy kis habbal a tetején

Így tisztíthatók meg az karos eszpresszó kávéfőzők egyszerűen

Mint minden kávéfőző, a karos kávéfőző is igényel egy kis karbantartást. Néhány segédeszközzel és tippel azonban a tisztítás pillanatok alatt elvégezhető:

  • Tegye a kávézaccot egy zacckiütő dobozba, és öblítse ki a szűrőt folyó víz alatt. Törölje ki a szűrőtartót, hogy a kávéolajok ne ülepedjenek le, és ne rontsák el az eszpresszó ízét.
  • Minden eszpresszó elkészítése előtt rövid ideig járassa a gépet szűrőtartó nélkül. Ez eltávolítja a maradványokat a gépből, a vizet pedig felmelegíti.
  • A legjobb, ha naponta kiöblíti a főzővíz cseppgyűjtő tálcáját a rozsda kialakulásának megelőzése érdekében.
  • Higiéniai okokból érdemes a gőzkart minden használat után rövid ideig működtetni és letörölni - lehetőleg azonnal, mielőtt a tejmaradványok rászáradnának.
  • Javasoljuk, hogy hetente egyszer tisztítsa meg a főzőegységet. Ehhez tegyen kávézsír-oldószert a szűrőtartó üres szűrőjébe, és indítson el egy főzési ciklust.
  • A víz keménységétől függően a gépet bizonyos időközönként vízkőteleníteni kell. Ehhez töltse fel a tartályt vízkőoldóval a csomagoláson megadott keverési arányban, és indítsa el az eszpresszógépet.