A női zoknik megfelelő divatos viseletet biztosítanak a lábainak

A női zoknik minden egyes ruhásszekrény elengedhetetlen részét képezik: Felmelegítik az érzékeny lábakat, felszívják a nedvességet, valamint megvédik a lábat a szűk cipő okozta nyomó érzéstől. Manapság a választék az épphogy látható titokzoknitól, és edzőcipő zoknitól a klasszikus térdzokniig, és a vastag plüsszokniig terjed. A Tchibonál nem csak minden szezonra, hanem minden alkalomra is megtalálja a megfelelő harisnyát, és zoknit.

Női harisnyák

néhány darab kapható
néhány darab kapható
néhány darab kapható
1

A különféle női zoknik áttekintése

Női zoknik vagy harisnyák? A harisnyák általában térdzoknit jelentenek, ami a teljes vádlit lefedi. A zokni viszont általában csak a boka föléig nyúlik. Manapság már viszont ezekre nem illik ilyen pontos meghatározás. A szabadidős tevékenységekhez használt meleg plüsszokni legalább a vádli felét befedi. Tehát tökéletesen illeszkedik a bokáig érő leggingshez. Ezzel elkerülhető a lábszárnál, a leggings, és a zokni között maradó csupasz bőrfelület fázása.
A női zoknik megfelelő anyaga kényelmes viselést biztosít.

Milyen különféle anyagok vannak még?

A hosszúság mellett az anyag is fontos szerepet játszik a viselési kényelem szempontjából. A női zoknik és harisnyák általában jól összeállított anyagkeverékből állnak: a puha, légáteresztő természetes szálak, mint például az organikus pamut, a különösen puha és egyben robusztus szintetikus szálak, mint például a viszkóz és a poliamid egyesítésre kerül. Az 1-2% elasztán biztosítja azt, hogy a zoknik tökéletesen alkalmazkodjanak a láb formájához. A klasszikus finom kötésű zokni egy különleges eset: Kizárólag rendkívül finom szintetikus szálakból áll.
Amikor éppen sportol, akkor a speciális zokni különösen fontos a láb egészségének szempontjából.

Milyen zoknik ajánlottak sportoláshoz?

Sportoláskor kiváló minőségű, funkcionális zoknikat kell viselnie, amely olyan modern csúcstechnológiával készült szálak, mint például a TACTEL® szál keverékét tartalmazza. Ennek a szövetnek pamutos a tapintása, viszont nagyon tartós, légáteresztó poliamidból készült. Emellett a sport zoknik a láb védelme érdekében a klasszikus stressz zónáknál kipárnázással vannak ellátva. Végezetül, de nem utolsó sorban a varrások különlegesen finoman kerültek megmunkálásra, hogy azok ne fejtsenek ki kellemetlen nyomó érzést.

Vastag zokniban a téli hónapok során

Természetes a hideg évszakok velejárói a harisnyák és a vastag zoknik. Az új zoknijának kiválasztásakor figyeljen annak gyapjú tartalmára: Miinél több a gyapjú (pl. Moher vagy Alpaka) az anyagkeverékben, annál melegebb a harisnya. Otthon szabadidejében hordhat színes plüss zoknit, vagy praktikus csúszásgátló zoknit: Ezeknek a talpán gombok vannak, ezek akadályozzák meg, hogy a sima parkettán, laminált padlón vagy járólapon csússzanak.

Mire kell figyelni a kompressziós zokniknál?

A mai kompressziós zoknik olyan finoman és előkelően kerülnek legyártásra, hogy alig különböznek a finom kötésű térdzokniktól. A nagy elasztán százalékot tartalmazó anyagok enyhe nyomást biztosítanak az alsó lábszáron. Ezzel megakadályozhatóak a lábproblémák, akkor amikor esetlegesen sokáig kell állnia, vagy mozdulatlanul kell ülnie (pl. repülőgépen). A sportolóknak valamivel erősebb kompressziós harisnyára van szükségük, amelyek segítik a vérkeringést, és az állóképességet a sportolás alatt.
A kompressziós zoknik elősegítik a vérkeringést.

Rendeljen kiváló minőségű harisnyát a Tchibotól

A Tchibo által kínált női zoknik magas minőségét a saját TCM-minőségi pecsét (Tchibo Tanúsított Áruk) garantálja. A zoknik felhasznált pamut felelős ökológiai gazdálkodásból származik. A GUT GEMACHT (”JÓL KÉSZÍTETT”) -projekt keretében készült árucikkek megvásárlásával a világ minden táján lévő olyan gyártókat támogathatja, akik tisztességes munkakörülményeket, és fenntartható üzleti gyakorlatot folytatnak. Rendeljen online új harisnyát a Tchibotól!
A Tchibo zoknikat a minőségük, és a fenntartható előállításuk jellemzi.