Belső sportaga bármilyen időjárásban

A legtöbb sportot lehet belül és kívül is űzni. Elsősorban a téli időszakban vagy rossz idő esetén azonban néhány sportot inkább belső sportként érdemes űzni. Ilyen például a jóga, az úszás vagy a testmozgás és a fitness. A belső sportot otthon és sportcsarnokokban is űzni lehet. A belső sportokhoz könnyű és kényelmes sportruhát érdemes választani, ami lélegző és amiben jól tud mozogni. Így mindig jól fog kinézni az úszómedencében, a jógastúdióban és a fitneszteremben. Hagyja magát inspirálni és nézze meg fitnesz-sportlistánkat, hogy megtalálja a megfelelő sportot.

Jóga: a belső középpont megtalálása

A jóga egy teljes értékű sport testnek, léleknek és szellemnek, amely növeli a harmóniát és a kiegyensúlyozottságot az élet mindennapi részében. Eredetileg az asztali térségből származik és testgyakorlatokat, relaxációs szakaszokat és légzőgyakorlatokat, valamint néha meditációt tartalmaz. A jógához nem szükséges sok felszerelés: egy kényelmes jógamatrac és kellemes ruha elég, hogy elkezdhesse. Különböző jóga gyakorlatok állnak rendelkezésre különböző fitness szintekhez és igényekhez. Ismert gyakorlatok a napköszöntő vagy az alánéző kutya, amelyekben bizonyos testhelyzeteket egy adott időtartamot tartanak és ismételnek. Még akkor is, ha a jógánál nincs verseny és teljesítmény, ez egy remek testgyakorló rendszer, amely javítja a sportteljesítményt.

Úszás: a mozgásrendszer megkönnyítése

Az úszás az egyik leg egészségesebb sportaga. Azok számára, akiknek túlsúlya van és ízületi panaszai vannak, az úszás különösen jó választás. Ennek legfőbb oka az, hogy a víz viseli a test súlyát, és így csökkenti a nyomást a gerincre és a különböző ízületekre. Az úszáshoz csak megfelelő úszóruhára, egy törölközőre és egy uszodára van szüksége a közelében. Az úszás során sok izmot használnak egyszerre, ami azt eredményezi, hogy a test egyenletesen és egészében edződik. Különböző úszási stílusok, mint a mellúszás, hátúszás vagy crawl úszás, változatosságot biztosítanak és lehetővé teszik, hogy bizonyos testrészeket célzottan mozgassanak. A sport remekül alkalmas a vérkeringési rendszer serkentésére, és javítja az állóképességet és a fitneszt.

Szabadtéri sportaga: jó a testnek és a léleknek

A friss levegő egészséges és különösen jó hatással van, ha a testet is mozgatjuk közben. Az edzés során a test oxigénfelvételét növeli. Szabadban több oxigén áll rendelkezésre. Ez támogatja a testzsír lebontását és az izomtömeg építését. A különböző hőmérsékletek egyidejűleg erősítik az immunrendszert. És az elme is profitál belőle, különösen a természetben űzött sportok esetén. Nem kell mindig erdőnek lennie. Egy park vagy egy csendes városrész sok fával is jó hely lehet a szabadtéri sportokhoz.

Futás: a tökéletes teljes test edzés

A futás az egyik legnépszerűbb sportagak Magyarországon. Az előnye: a futás egy teljes test edzés, amely aktivizálja az egész szív-érrendszert. Ön döntheti el, hogy mennyit és mennyit edz, és optimalizálhatja az edzés intenzitását. A futás egy olyan sport, amelyet szervezet nélkül is űzhet. A sport rugalmasan integrálható az életbe. Már havi egyszer futva is jó edzési hatást érhet el. A megfelelő futóruházattal és jó bemelegítő programmal a futás egy egészséges és biztonságos edzés mindenki számára.

Bringa és bringásport: akció két keréken

A bringa nem csak egy közlekedési eszköz, hanem egy ideális sporteszköz is. Már a bringatúrákon a sík terepen is edzheti az egész testét és fellendítheti a vérkeringését. Ha keményebb edzést keres, a hegyi bringázással vagy a versenyszerű bringázással igazán kiélheti magát. A bátrabbak kipróbálhatják magukat egy BMX-bringával a következő skateparkban. A bringaruházatunkkal bármilyen időjárásban tökéletesen felkészülhet.