Mire érdemes ügyelni sportruházat esetén

Tchibo sportruházat
Tchibo sportruházat
Tchibo sportruházat
Tchibo sportruházat
Tchibo sportruházat

Tchibo sportruházat

Aki sportol, az többnyire a mozgás öröméért teszi és az egészségesebb életért. Természetesen joggingnadrágban és pólóban is kocoghat, de a funkcionális ruházattal egyszerűen jobban jár. Sportolás során ugyanis alapvető fontosságú a megfelelő sportruházat.

A sportruházat esetében lényeges hogy szabása, anyaga és ápolása megfeleljen az egyéni követelményeknek, megfelelően segítve ezzel Önt a sportolásban.

Mi jellemzi a jó sportruházatot?

A megfelelő sportruházat kiválasztása nem is olyan egyszerű, hiszen már rengetegféle, funkcionális és különleges anyagból készült lélegző, védő, kompressziós stb. sportruházat létezik. A funkcionális ruházat feladata elsősorban a sportoló jó közérzetének és teljesítménynövelésének elősegítése bármilyen időjárási körülmény esetén. Mivel a sportoló testhőmérsékletét a ruházat és a klíma befolyásolja, sportruházatát mindig gondosan, a mindenkori körülményeknek megfelelően ajánlott kiválasztania: az időjárástól függően védje magát a hidegtől, melegtől, esőtől, széltől és az UV-sugárzástól.

Annak érdekében, hogy sportolás közben igazodni tudjon a különböző, váltakozó időjárási körülményekhez bevált megoldás a réteges öltözködés. Ennek lényege, hogy több réteg ruhát visel egymás fölött: kezdve a funkcionális aláöltözettel, a középső réteget alkotó hőszigetelő anyagokon át a szél és eső elleni védelemig. Így maximálisan kényelmes és funkcionális viselet érhető el - és ez az, amiben a sportruházat a hagyományos textíliáktól különbözik.

A sportruházatnak általánosságban a következő követelményeket kellene teljesítenie:
  • lélegzőképesség
  • mozgásszabadság
  • megfelelően illeszkedő szabás
  • funkcionalitás
  • kényelmes viselet
  • hőszigetelés
  • szél és rossz időjárás elleni védelem
  • csekély ápolási igény

És mi jellemző a Tchibo sportruházatára?

A TCM minőségi tanúsítvány

A TCM minőség-tanúsítvány a kiváló termékminőséget garantálja. Valamennyi termékünk – a pólótól a fazékig – rendelkezik TCM jelzéssel, ami kitűnő termékminőséget, gondos kiválasztást és exkluzív előállítást garantál. A TCM a ‚Tchibo Certified Merchandise’ rövidítése.
A minőségbiztosítás keretében a Tchibo által gyártott összes termék egy átfogó folyamaton megy át, mielőtt kereskedelmi forgalomba kerül. Saját, mindenre kiterjedő ellenőrzéseinken és vizsgálatainkon kívül még egy sor semleges, akkreditált ellenőrző hellyel működünk együtt. TCM minőségi tanúsítványunkkal biztosítjuk Önt arról, hogy a termék a legszigorúbb, káros anyagokra vonatkozó ellenőrzéseken esett át, melyek alapjául törvényi előírások és nemzetközileg elismert szabványok szolgálnak.

DryActive Plus az optimális testhőmérsékletért

Sport- és fitneszruházata nagy részéhez a Tchibo a DryActive Plus technológiát alkalmazza. Maximális sportteljesítmény ugyanis csak állandó testhőmérséklet mellett érhető el.
A DryActive Plus szövet magába szívja a nedvességet, de nem tárolja, hanem az anyag külső oldalára vezeti, ahonnan gyorsan elpárolog. Így a test fizikai megerőltetés esetén is kellemesen száraz és hűvös marad. Az optimális testhőmérsékletet tökéletes nedvességszabályozással éri el, 4 lépésben:

1) A lélegző anyag átereszti a levegőt.
2) A szál magába szívja az izzadságot, és az anyag külső oldalára vezeti.
3) A DryActive Plus szálak szabályozzák a nedvességet.
4) A nedvesség kívülre kerül, ahonnan gyorsan elpárolog.

Rendkívül kényelmes viselet a 'Functional Seamless’ technológiának köszönhetően

Ha a sportruházat közvetlenül érintkezik a testfelülettel, akkor lehetőleg olyannak kell lennie, hogy ne nyomják vagy dörzsöljék egyenetlenségek a bőrt. Gyakori gyenge pontok például a rosszul eldolgozott záródások vagy varrások.
A női funkcionális fehérneműk kategóriához

Varrás nélkül - egy darabból

Rendkívül kényelmes viseletet biztosítanak a Tchibo „Functional Seamless” jelzéssel ellátott sportruhái, melyek varrás nélkül, egy darabból készülnek, a legkorszerűbb körkötőgépeken. Mit biztosít ez a technológia?
  • kényelmesebb viselet a varrás nélküli kivitelnek köszönhetően
  • különböző sűrűséggel kötött, egymáshoz varrás nélkül kapcsolódó részek
  • formatartás: tökéletes illeszkedés teljes mozgásszabadság mellett
  • jó szabás
A férfi funkcionális fehérneműk & kiegészítők kategóriához

Ecorepel®

Természetesen víztaszító

Számos technológiát a természet ihletett. Így például a korszerű ecorepel® bevonat azt a víztaszító effektust alkalmazza, mellyel a vízimadarak a tollazatukat szárazon tartják.

A madarak egy olajos anyagot termelnek, melynek köszönhetően a víz egyszerűen lepereg a tollazatukról.
  • Az ecorepel® szagtalan hightech bevonata hasonló módon akadályozza meg a vízcseppek bejutását a textilekbe.
  • Az impregnált anyag ugyanakkor finom puha és lélegző marad.
  • Az ecorepel® ráadásul környezetkímélő
    és fluorkarbonoktól (PFC) mentes.
További információk az esőruházat témában:

És milyen előnyei vannak a Tchibo téli sportruházatainak?

3M Thinsulate TM Insulation

3M Thinsulate TM Insulation

Melegen tart és lélegző: a Thinsulate Insulation rendkívül jó hőszigetelő és nedvességszállító jellemzőket egyesít magában. Ez a modern szál ráadásul rendkívül vékony és könnyű - így teljes mozgásszabadságot biztosít optimális hőszigetelés mellett.
Mikropolár

Mikropolár

A mikropolár egy rendkívül könnyű, puha és lélegző polár anyag, mely vékonyabb, finomabb szálú és könnyebb a normál polár anyagnál. Mivel a sok vékony szál között egy légpárna képződik, melegen tart és kellemes testhőmérsékletet biztosít. A Tchibo mikropolár anyagai ráadásul anti pilling kikészítéssel készülnek, így felületük nem bolyhosodik.
COOLMAX®

COOLMAX®

A COOLMAX® egy kellemes testhőmérsékletet biztosító, speciális szál. Elvezeti a nedvességet a bőr felszínéről, ami azután a ruha külső feléről elpárolog. Így a testhőmérséklet még intenzívebb testi megerőltetés esetén is állandó marad, elkerülhető a kihűlés.
Kötött polár anyag

Kötött polár anyag

A kötött polár anyag egy sima kötésű külső és egy pihe-puha, polár belső oldalból áll. A finom polár szálak között meleget adó légréteg jön létre. A kötött és a polár anyag kombinációja rendkívül jó hőszigetelést és kiegyensúlyozott testhőmérsékletet biztosít. A kötött polár anyag hőszigetelő és lélegző.
Outlast® mikrokapszulás technológia

Outlast® mikrokapszulás technológia

A szálakban található mikrokapszulák milliói, halmazállapotuk teljesítményfüggő megváltoztatásával, optimális testhőmérsékletet biztosítanak. Az innovatív technológia megakadályozza a test lehűlését és túlmelegedését. Ez a "hightech" anyag a hőmérséklet-ingadozást is csökkenti.
Windprotection

Windprotection

A Windprotection egy olyan rendszer, mely egy speciális membrán segítségével teszi a ruházatot kültéri használatra alkalmassá. A lélegző membrán úgy működik, akár egy második bőr. A vízcseppek nem jutnak át rajta, az izzadságot viszont az anyag külső oldalára vezeti. A funkcionális ruházat így tökéletesen szélálló és víztaszító, ugyanakkor lélegző is.
TACTEL®

TACTEL®

A TACTEL® szálat tartalmazó, minőségi anyagnak köszönhetően a sportruházathoz használt anyagok bőrbarát jellemzőkkel bírnak, strapabíróak és lélegzők. A rendkívül lapos varratok, valamint a nyomásnak és terhelésnek kitett helyeken levő extra puha párnázás nagyon kellemes viseletet biztosít.
NILIT® Innergy

NILIT® Innergy

A cérnában található ásvány adalékanyagok a test által leadott hőenergiát távoli infravörös sugarakká alakítják. Az így keletkező hőérzet sporttevékenység közben élénkítően hat, emellett energikusabb és élettelibb érzést kölcsönöz. Ez a funkcionális szál puha tapintású, könnyen kezelhető és természetes antibakteriális tulajdonságokkal rendelkezik.

Hogyan mossam és kezeljem sportruházatomat helyesen?

Mivel a sportruházat gyakran érintkezik szennyeződésekkel, izzadsággal és nedvességgel, rendszeresen szellőztetni és mosni kell, és ennek megfelelően strapabírónak is kell lennie. Ahhoz, hogy a funkcionális ruházat minőségi anyagait megóvja és még sokáig viselhesse, fogadjon meg néhány tanácsot.

A sportruházat helyes mosása

  • A sportruházatot minden használat után mossa ki - elegendő, ha kézzel gyorsan kiöblíti
  • Sportruházatát kímélő programon mossa - alacsony fordulatszámon és folyékony mosószerrel
  • Ne mossa magas hőfokon, nehogy károsítsa a textilmembránt
  • Akkor is, ha illatos: ne használjon öblítőt, mert összeragadnak tőle az anyag szálai
  • Funkcionális ruházatát ne szárítsa szárítógépben, hanem hagyja a friss levegőn megszáradni
  • Funkcionális ruházatát a többi ruhától elkülönítve mossa, különben más anyagszálak keveredhetnek és tapadhatnak meg az anyagban

Izzadságszag eltávolítása

A szintetikus anyagokban könnyebben elszaporodhatnak a kellemetlen szagot okozó baktériumok, mint a természetes anyagokban, pl. a pamutban. Javaslatként néhány egyszerű házi praktika:
  • A sportruházatot sportolás után azonnal szárítsa meg a friss levegőn
  • Mossa ki az izzadságot
  • Mosás előtt kezelje elő színszappannal
  • Vagy használjon speciális, sportruházathoz való mosószert
  • Pusztítsa el a baktériumokat faggyal: tegye a ruhát fagyasztózacskóban 2 napra a mélyhűtőbe
  • A sportcipőt szintén szellőztesse ki a friss levegőn, majd tegyen bele szárított teafiltereket

Fedezze fel a Tchibo funkcionális ruháit!

2 az 1-ben funkcionális nadrág, khaki
10 995Ft
 
Elérhető:
 
-38 %
Női sportnadrág, sötétkék/mintás
8 995Ft
5 495Ft
 
Elérhető:
 
-40 %
Női esőkabát övvel, zöld
26 995Ft
15 995Ft
 
Elérhető:
 
Hibrid »pack light« mellény
14 995Ft
 
Elérhető:
 
-13 %
-18 %
Női softshell kabát, kapucnis, khaki
Női softshell kabát, kapucnis, világoskék
21 995Ft
18 995Ft
21 995Ft
17 995Ft
 
Elérhető:
 
Sajnos már elfogyott
-33 %
Női sí- és snowboard nadrág, rózsaszín
26 995Ft
17 995Ft
 
Elérhető:
 
Futómellény
12 995Ft
 
Elérhető:
 
-15 %
Steppelt kabát, kék
Steppelt kabát, zöld
19 995Ft
16 995Ft
19 995Ft
 
Elérhető:
 
 
Elérhető:
 
néhány darab kapható
-49 %
Női funkcionális tréningnadrág, melírozott sötétszürke
7 495Ft
3 795Ft
 
Elérhető:
 
3/4-es túranadrág, olívazöld
8 995Ft
 
Elérhető:
 
Parka esőkabát »Friesennerz«
19 995Ft
 
Elérhető:
 
-33 %
Női alakformáló sportnadrág, fekete
14 995Ft
9 995Ft
 
Elérhető:
 
Női funkcionális túranadrág, sötétkék
7 995Ft
 
Elérhető:
 
Férfi funkcionális rövidnadrág, antracit
10 995Ft
 
Elérhető:
 
-27 %
Női funkcionális tréningnadrág ,sötétkék
8 995Ft
6 495Ft
 
Elérhető:
 
-50 %
Női sportnadrág, sötétlila/világoslila
6 995Ft
3 495Ft
 
Elérhető:
 
-6 %
-6 %
Női 3 az 1-ben funkcionális kabát, sötétkék
Női 3 az 1-ben funkcionális kabát, bézs
31 995Ft
29 995Ft
31 995Ft
29 995Ft
 
Elérhető:
 
 
Elérhető:
 
-16 %
-16 %
Női funkcionális kapucnis felső, piros
Női funkcionális kapucnis felső, antracit
11 995Ft
9 995Ft
11 995Ft
9 995Ft
 
Elérhető:
 
 
Elérhető:
 
Futódzseki, terrakotta
Futódzseki, szürke
13 995Ft
13 995Ft
 
Elérhető:
 
 
Elérhető:
 
Jóganadrág
6 995Ft
 
Elérhető:
 
Szabadidőfelső, zsályazöld
Szabadidőfelső, szürke
12 995Ft
12 995Ft
 
Elérhető:
 
 
Elérhető:
 
Softshell nadrág
11 995Ft
 
Elérhető:
 
Női termodzseki, sötétkék
Női termodzseki, menta
11 995Ft
11 995Ft
 
Elérhető:
 
 
Elérhető:
 
néhány darab kapható
-45 %
Női softshell síkabát, lila
39 995Ft
21 995Ft
 
Elérhető:
 
néhány darab kapható
néhány darab kapható
Férfi termo polárfelső, barna
21 995Ft
 
Elérhető:
 
néhány darab kapható
-21 %
Női kerékpáros nadrág
13 995Ft
10 995Ft
 
Elérhető:
 
-38 %
Női 7/8-os sportnadrág, fekete/rózsaszín
8 995Ft
5 495Ft
 
Elérhető:
 
Női 3/4-es alakformáló sportnadrág, sötétbarna
6 995Ft
 
Elérhető:
 
-12 %
-12 %
Női 3/4-es jóganadrág, bézs
Női 3/4-es jóganadrág, padlizsán
7 995Ft
6 995Ft
7 995Ft
6 995Ft
 
Elérhető:
 
 
Elérhető:
 
-41 %
Unisex esőkabát, narancspiros
16 995Ft
9 995Ft
 
Elérhető:
 
1 ...