Lepedők – a pihentető alvás alapjai
Még akkor is, ha meglehetősen jelentéktelennek tűnnek: a lepedők elengedhetetlenek az egészséges és pihentető alváshoz. A megfelelő ágyneműhuzattal szabályozhatja az alvás közbeni hőmérsékletet, illetve egy kellemes tapintású huzat jó érzéssel tölti el és még a matracot is védi. A legfontosabb a megfelelő anyag kiválasztása, amely megfelel az Ön igényeinek és érzéseinek. Ugyanakkor a lepedő méretének is passzolnia kell, hogy éjszaka ne váljon kellemetlenné. A vásárláshoz tippeket talál a Tchibonál!
Akciós ár 9 995 Ft Quickshop
néhány darab kapható
Akciós ár 10 995 Ft 8 995 Ft Quickshop
Akciós ár 12 995 Ft 8 995 Ft Quickshop
1

A lepedők óriási világa

Aki az ideális lepedőt keresi, rengeteg anyagot, méretet és kivitelezést talál. Mindegyikük különböző tulajdonsággal rendelkezik, amelyek megfelelnek az igényeinek. Akár a hideget vagy a meleget szereti, épp olyan fontos szerepük van, mint az ágy típusának. A magas és széles matracokkal rendelkező rugós ágyak lepedőit egy rugalmas gumiszalaggal kell ellátni, amely szilárdan rögzíti a lepedőt. A kisebb matracoknál azonban minden további nélkül használhatunk gumiszalag nélküli lepedőt. Tehát a tökéletes ágynemű összeállítása nem olyan egyszerű, mint gondolná.
Az ideális lepedő a pihentető alváshoz: egy fiatal barna hajú nő egy fehér beágyazott ágy mellett áll, és mosolyogva rázza a lepedőt.

Az ideális lepedő, ha sokat izzad

A lepedő segíthet az optimális alvási hőmérséklet, és a különféle melegségérzet megteremtésében. Ha a hűvösebbet szereti, akkor válasszon például mikroszálas anyagból készült légáteresztő lepedőt, amely biztosítja a kellemes légáramlást. Így nemcsak frissítően hűs marad az ágy, hanem száraz is. Mivel például a verejték okozta nedvességet a mikroszálas lepedő egyáltalán nem szívja fel. Azoknak, akik jobban alszanak a természetes szöveteken, a mako-szatént ajánljuk. Ezek a pamut ágyneműk selymesen simulnak a bőrhöz, és könnyű szövetüknek köszönhetően kellemes alvást biztosítanak.
A hűvös évszakra: egy nő egy rózsaszín fürdőköpenyben, mintás vastag zokniban ül felhúzott lábakkal a lepedőn, kezében egy fehér pillecukorral teli bögre.

Lepedők a kényelmes, meleg éjszakákhoz

Jobban szereti a jóleső, kellemes meleget? Akkor egy jó hőtartó képességgel rendelkező szövetből készült lepedőt érdemes választania. Erre különösen a flanelből vagy biberből készült lepedők alkalmasak. Ezek pamutból készülnek, de olyan sűrűn és vastagon vannak szőve, hogy hosszú ideig tartják a meleget és kellemes és puha alátétet biztosítanak az alváshoz. Az ágyneműk között egy igazi univerzális darab a jersey ágynemű, amely különféle természetes rostjainak és speciális szövési technikájának köszönhetően különösen kellemes hatással van a bőrre. A jersey a megfelelő szövet az Ön számára, ha egy puha, légáteresztő huzatot keres, amely kiegyensúlyozott hőtulajdonságokkal rendelkezik.

Lepedők megfelelő méretben

A lepedő megfelelő mérete természetesen teljes mértékben a matractól függ. A huzatnak szorosan az ágyon kell lennie, és nem szabad elcsúsznia, de túl szoros se lehet, mert akkor könnyen leválhat. A gumis lepedők bizonyos mozgásteret kínálnak az elasztikus gumiszalagnak köszönhetően, és gyakran alkalmasak különböző matracméretekhez. Például, ha 140 x 200 és 180 x 200 cm közötti lepedőt választ, akkor a huzatot többféle matrachoz használhatja. De vigyázzon – a rugalmas méretek nem mindig ideálisak. Ezért akkor megy biztosra, ha a pontos méretet veszi figyelembe. A Tchibonál 120 x 200 cm-től kezdődően talál lepedőket az Ágynemű választékban!

A lepedők megfelelő gondozása

Az, hogy hogyan tegyük újra és újra tisztává az lepedőt, az anyagától függ. Alapvetően az ágyneműt két-három hetente kell cserélni. Az ágyhuzatot egyszerűen bedobhatja a mosógépbe. A mikroszálas lepedőket 30 fokon moshatja. A színes ágyneműket a színek miatt 40 vagy 60 fokon mossa, a fehér lepedők akár 95 fokot is kibírnak. A szövet és a szín megőrzése érdekében a legjobb, ha betartja az ágyneműre vonatkozó speciális kezelési utasításokat. Mosás után a biber- és flanellepedőket különösen könnyű kezelni, mivel gyűrődésmentesen száradnak. Más szöveteknél esetleg vasalás szükséges. Ágynemű kisokosunk további tippeket tartalmaz.
A lepedők megfelelő gondozása: egy nő keze egy kék lepedőt rak be a mosógépbe.

A minőségi jelölésünk – TCM

Kiváló minőségű lepedőkön különösen jól lehet aludni. Annak jelzésére, hogy pontosan bízhat ebben, a „Tchibo Certified Merchandise”-t jelentő TCM jelölés szolgál. Minden ilyen módon megjelölt termék a szigorú minőségi előírásaink szerint kerül előállításra, és emellett ellenőrizzük az optimális feldolgozást is. Ezt a gyártók kizárólagos kiválasztása biztosítja, amely magas színvonalon és a gyártási folyamattal szembeni különleges követelményeken alapul. Így az összes termékünk beváltja ígéreteinket, és a funkcionalitása és tartóssága révén a vásárlás után is hosszú ideig meggyőző marad.
Jó minőség a jó alváshoz: egy kislány hason fekszik egy fehér ágyban és a párnáját öleli.