Férfi szabadidőcipők: fit mint egy edző

Nem számít, milyen sportot űzünk, a lábak szinte mindig mozgásban vannak, és jelentős terhelésnek vannak kitéve. Ahhoz, hogy a csontok, szalagok és ízületek egészségesek és fittek maradjanak, fontos a megfelelő lábbeli. Olvassa el útmutatónkat a megfelelő edzőcipő kiválasztásához, és vásároljon férfi szabadidőcipőket kedvező áron és nézzen szét a Tchibo széles kínálatában a webáruházban – a lába és a pénztárcája hálás lesz érte!

Férfi szabadidőcipők

néhány darab kapható
néhány darab kapható
Akciós ár 19 995 Ft 17 995 Ft Quickshop

Ezért olyan fontos a kényelmes férfi szabadidőcipő

Az olyan sportoknál, mint a futás, a lábfej minden egyes lépésnél a testsúlyod két-háromszorosával ér földet. Az erőnléti edzés során a súlyok a lábak legalsó részeit terhelik, a hegyi és dombvidéki túrák során pedig a lábak stabilizálják az egész testet. A férfi szabadidőcipőket másképp tervezik, mint a normál férfi cipőket, hogy megfeleljenek ezeknek a követelményeknek. Támasztanak és párnáznak, csúszásmentes talppal rendelkeznek, és strapabíró anyagokból készülnek. Ha tehát jót akar tenni a (láb)egészségének, mindig a megfelelő sportcipővel sportoljon.
Fiatal, sportos férfi szabadidőcipők nyújtózik egy parkban

Ez a sportágtól függ

Nem létezik univerzális sportcipő, mivel minden sportág más-más cipőjellemzőket igényel. A jó párnázás fontos a kocogáshoz, ezért a futócipőnek mindenképpen a felszerelésed része kell, hogy legyen, ha kezdőként szeretnél kocogni. Ha lelkes túrázó vagy, a magas szárú túracipő ajánlott – ezek nemcsak elnyelik az ütéseket, hanem csökkentik a bokacsavarodás kockázatát is. A vastag talpnak köszönhetően alig érzi az éles köveket, és a strapabíró felső anyag még a sziklákkal is érintkezhet. A férfi szabadidőcipők viszont tapadó talppal rendelkeznek, hogy ne csússzon el a beltéri padlón.
Hétköznapi sportcipő: Egy stílusosan öltözött, fehér, bokáig érő tornacipőt viselő fiatalember lazán ül egy járdaszegélynél.

Férfi szabadidőcipők: sportos megjelenés a szabadidődben

Az aktív férfiak, akik a mindennapokban is sportos alakot szeretnének vágni, a legjobban a tornacipőkkel vannak felszerelve. Ezek a cipők hasonlítanak a sportcipőkre, de nem rendelkeznek azok funkcionalitásával, és elsősorban kényelmes szabadidős cipőként szolgálnak a férfiak számára. A puha talpakon úgy fogsz járni, mint a felhőkön, amikor a városban sétálsz, a futballstadionba mész vagy kertészkedsz. A bélés magas pamuttartalma biztosítja a jó közérzetet a lábán.

Illesztés, anyag, design: a legfontosabb szempontok sportcipő vásárlásakor

Az adott sportágra való alkalmasság mellett néhány jellemzőre is érdemes különös figyelmet fordítania, amikor új férfi szabadidőcipők választja. Például a cipőt általában nagyobbra kell választani, mint egy utcai cipőt. A sportolás során a láb sokkal többet mozog, mint a normál járás során, és szüksége van a mozgástérre, hogy előre-hátra mozoghasson. A nagylábujjnál elöl egy hüvelykujjnyi szélességnyi helynek kell lennie - estefelé egy ujjnyi szélességnyi helynek, ha a lábfej nagyobb. A sportcipőnek általában fél-másfél számmal nagyobbnak kell lennie. A széles lábú férfiak olyan sportcipőket választanak, amelyek szélességben is több helyet kínálnak.

Anyag – a levegőtől a vízállóig

Nyáron és beltéri használatra a legjobb, ha olyan sportcipőt választ, amelybe a levegő is eljut a lábához. A hálós felsőrész jó választás. Ha a támasztó funkció nem feltétlenül szükséges, akkor a bokáig érő férfi szabadidőcipők nélkülözhetők, és alacsony szárú modelleket választhat. A vízálló sportcipők viszont télen és esős időben előnyösek: a túracipők és a terepfutócipők felső anyagában gyakran van membrán, amely nem engedi be a vizet, de a testnedvességet kiengedi. Az is pozitív hatással van a láb klímájára, ha normál férfi zokni helyett sportzoknit visel az edzőcipőjében.
A megfelelő anyag a sportcipőhöz: Egy fiatalember pólóban és rövidnadrágban hagyja lefelé lógni túracipőjét egy sziklán való pihenés közben.

Változatosság és minőség a Tchibo

Ha olcsón rendel férfi szabadidőcipők a Tchibo-tól, nagy választékra számíthat. A színpaletta a klasszikus fehértől a fekete sportcipőig terjed, és ha szeretné, színes hangsúlyokat is hozzáadhat. A termékeinkkel szemben támasztott szigorú minőségi követelményeknek köszönhetően nemcsak jól fog kinézni a fitnesz- és szabadidős cipőkkel, hanem kiváló minőségű termékeket is kap. A TCM-pecsétünk ezt igazolja - a "Tchibo Certified Merchandise" díj elnyeréséhez az árukat próbára tesszük. Így nem csak a sportolással szórakozhat, hanem hosszú ideig élvezheti a sportcipőjét.
Közeli felvétel világoskék férfi szabadidőcipők, amely egy pocsolyán halad át.