Férfi szabadidőcipők: fit mint egy edző

Nem számít, milyen sportot űzünk, a lábak szinte mindig mozgásban vannak, és jelentős terhelésnek vannak kitéve. Ahhoz, hogy a csontok, szalagok és ízületek egészségesek és fittek maradjanak, fontos a megfelelő lábbeli. Olvassa el útmutatónkat a megfelelő edzőcipő kiválasztásához, és vásároljon férfi szabadidőcipőket kedvező áron és nézzen szét a Tchibo széles kínálatában a webáruházban – a lába és a pénztárcája hálás lesz érte!

Férfi szabadidőcipők

néhány darab kapható
Akciós ár 29 995 Ft Quickshop
néhány darab kapható
Akciós ár 19 995 Ft 17 995 Ft Quickshop
néhány darab kapható
Akciós ár 9 995 Ft 6 495 Ft Quickshop

Ezért olyan fontos a kényelmes férfi szabadidőcipő

Az olyan sportoknál, mint a futás, a lábfej minden egyes lépésnél a testsúlyod két-háromszorosával ér földet. Az erőnléti edzés során a súlyok a lábak legalsó részeit terhelik, a hegyi és dombvidéki túrák során pedig a lábak stabilizálják az egész testet. A férfi szabadidőcipőket másképp tervezik, mint a normál férfi cipőket, hogy megfeleljenek ezeknek a követelményeknek. Támasztanak és párnáznak, csúszásmentes talppal rendelkeznek, és strapabíró anyagokból készülnek. Ha tehát jót akar tenni a (láb)egészségének, mindig a megfelelő sportcipővel sportoljon.
Fiatal, sportos férfi szabadidőcipők nyújtózik egy parkban

Ez a sportágtól függ

Nem létezik univerzális sportcipő, mivel minden sportág más-más cipőjellemzőket igényel. A jó párnázás fontos a kocogáshoz, ezért a futócipőnek mindenképpen a felszerelésed része kell, hogy legyen, ha kezdőként szeretnél kocogni. Ha lelkes túrázó vagy, a magas szárú túracipő ajánlott – ezek nemcsak elnyelik az ütéseket, hanem csökkentik a bokacsavarodás kockázatát is. A vastag talpnak köszönhetően alig érzi az éles köveket, és a strapabíró felső anyag még a sziklákkal is érintkezhet. A férfi szabadidőcipők viszont tapadó talppal rendelkeznek, hogy ne csússzon el a beltéri padlón.
Hétköznapi sportcipő: Egy stílusosan öltözött, fehér, bokáig érő tornacipőt viselő fiatalember lazán ül egy járdaszegélynél.

Férfi szabadidőcipők: sportos megjelenés a szabadidődben

Az aktív férfiak, akik a mindennapokban is sportos alakot szeretnének vágni, a legjobban a tornacipőkkel vannak felszerelve. Ezek a cipők hasonlítanak a sportcipőkre, de nem rendelkeznek azok funkcionalitásával, és elsősorban kényelmes szabadidős cipőként szolgálnak a férfiak számára. A puha talpakon úgy fogsz járni, mint a felhőkön, amikor a városban sétálsz, a futballstadionba mész vagy kertészkedsz. A bélés magas pamuttartalma biztosítja a jó közérzetet a lábán.

Illesztés, anyag, design: a legfontosabb szempontok sportcipő vásárlásakor

Az adott sportágra való alkalmasság mellett néhány jellemzőre is érdemes különös figyelmet fordítania, amikor új férfi szabadidőcipők választja. Például a cipőt általában nagyobbra kell választani, mint egy utcai cipőt. A sportolás során a láb sokkal többet mozog, mint a normál járás során, és szüksége van a mozgástérre, hogy előre-hátra mozoghasson. A nagylábujjnál elöl egy hüvelykujjnyi szélességnyi helynek kell lennie - estefelé egy ujjnyi szélességnyi helynek, ha a lábfej nagyobb. A sportcipőnek általában fél-másfél számmal nagyobbnak kell lennie. A széles lábú férfiak olyan sportcipőket választanak, amelyek szélességben is több helyet kínálnak.

Anyag – a levegőtől a vízállóig

Nyáron és beltéri használatra a legjobb, ha olyan sportcipőt választ, amelybe a levegő is eljut a lábához. A hálós felsőrész jó választás. Ha a támasztó funkció nem feltétlenül szükséges, akkor a bokáig érő férfi szabadidőcipők nélkülözhetők, és alacsony szárú modelleket választhat. A vízálló sportcipők viszont télen és esős időben előnyösek: a túracipők és a terepfutócipők felső anyagában gyakran van membrán, amely nem engedi be a vizet, de a testnedvességet kiengedi. Az is pozitív hatással van a láb klímájára, ha normál férfi zokni helyett sportzoknit visel az edzőcipőjében.
A megfelelő anyag a sportcipőhöz: Egy fiatalember pólóban és rövidnadrágban hagyja lefelé lógni túracipőjét egy sziklán való pihenés közben.

Változatosság és minőség a Tchibo

Ha olcsón rendel férfi szabadidőcipők a Tchibo-tól, nagy választékra számíthat. A színpaletta a klasszikus fehértől a fekete sportcipőig terjed, és ha szeretné, színes hangsúlyokat is hozzáadhat. A termékeinkkel szemben támasztott szigorú minőségi követelményeknek köszönhetően nemcsak jól fog kinézni a fitnesz- és szabadidős cipőkkel, hanem kiváló minőségű termékeket is kap. A TCM-pecsétünk ezt igazolja - a "Tchibo Certified Merchandise" díj elnyeréséhez az árukat próbára tesszük. Így nem csak a sportolással szórakozhat, hanem hosszú ideig élvezheti a sportcipőjét.
Közeli felvétel világoskék férfi szabadidőcipők, amely egy pocsolyán halad át.