Tisztítás

 • Ház és forgatható tartó: szükség esetén nedves ruhával törölje át
 • Filtertartó: mossa el meleg vízben és normál mosogatószerrel vagy mosogatógépben


 • Víztartály: rendszeresen mossa el meleg vízben és normál mosogatószerrel
 • Kanna: használat után mossa el meleg vízben és normál mosogatószerrel vagy mosogatógépben

Általános tudnivalók

Filterkaffeemaschinen bereiten Filterkaffee zu, wohingegen Vollautomaten auch andere Kaffeespezialitäten wie Espresso, Caffè Crema oder teilweise auch Milchgetränke zubereiten können. Gegenüber einem Vollautomaten kann eine Filterkaffeemaschine große Mengen auf einmal brühen. Vor allem für mehrere Personen (wie zum Beispiel bei großen Familien und Gästen) ist dies von Vorteil, da jeder gleichzeitig seinen Kaffee serviert bekommt.
Video zum Kennenlernen

Engedje meg, hogy bemutassuk:

Ismerje meg a Tchibo »Let's Brew« filteres kávéfőzőjét!

Kávéfőzés előtt

Videoanleitung zur Inbetriebnahme

Első üzembe helyezés

Csupán néhány perc, és készen áll kedvenc kávéja elkészítésére
A Let's Brew kávéfőzőhöz 4-es méretű kávéfilter szükséges. A Let's Brew készülék forgatható tartójában egy kivehető szűrőtartó található.
Ez megkönnyíti a filterpapír behelyezését és megtöltését. Tippünk: Mielőtt a filterpapírt megtöltené őrölt kávéval, öblítse át tiszta vízzel a kávézás még jobb élménye érdekében.
Igen, a gép 2 csésze vagy annál nagyobb mennyiségű kávéhoz használható. Ehhez egyszerűen töltse fel a víztartályt a megfelelő csészeszámig, de legalább a 2 csészére vonatkozó jelzésig, és főzze le a kávét a megfelelő mennyiségű őrölt kávé felhasználásával.
Igen, a víztartály nagyon könnyen kihúzható a süllyesztett markolat segítségével. Ezután beletöltheti a víztartályon lévő jelölésnek megfelelően a kívánt számú csészéhez szükséges vízmennyiséget. A vízmennyiségen kívül egy adagolási segédeszközt is adunk az őrölt kávéhoz, így a kávé a mellékelt kávéadagoló kanállal való egyszerű adagolásnak köszönhetően tökéletesen aromás lesz.
A készüléket vízkőmentesíteni kell, még akkor is, ha nem világít a „Vízkőmentesítés” jelzés. A kezelési útmutató "Vízkőmentesítés" című fejezetében leírtak szerint járjon el, vagy kövesse a vízkőmentesítésről szóló videó lépéseit.

Kávéfőzés közben

A Let's Brew filteres kávéfőző automatikus csepegésgátlóval rendelkezik, így nem csöpög vagy ég rá a kávé a nemesacél melegítőlapra.
Ennek gyakran az az oka, hogy a gép el van vízkövesedve. Vízkőmentesítse a gépet a használati útmutatóban található utasításoknak megfelelően. Ezenkívül ellenőrizze, hogy a kannában nincs-e maradék hideg kávé vagy víz.
Ha a kávé átfolyik a szűrőn, annak több oka is lehet. Kérjük, ellenőrizze a következő pontokat:
 • Behajtotta előtte a kávéfilter széleit?
 • Megfelelően van behelyezve a filtertartó?
 • Megfelelően van beforgatva a forgatható tartó?
 • Megfelelően áll a kanna a melegítőlapon úgy, hogy a csepegésgátló nyitva legyen a forgatható tartó felé?
 • Túl sok az őrölt kávé a filterben, vagy túl finomra van őrölve a kávé?

Kávéfőzés után

Egy minimális maradék kávé gyűlik össze az adagoló pereménél, majd visszafolyik a kannába. Ez normális. Javasoljuk, hogy használat után vegye le az Aroma Swing-et és a fedelet, ezután mossa ki a kannát, illetve annak részeit tiszta vízzel és a szokásos mosogatószerrel, majd szárítsa meg.
Egyéb megoldásként a kanna és a kanna többi része (Aroma Swing és fedél) mosogatógépbe is tehető. Így a kannából az utolsó csepp kávé is eltűnik, a tiszta kanna pedig készen áll az új, frissen főzött kávé elkészítésére.
Kb. 40 perccel a bekapcsolás után a készülék automatikusan kikapcsol. Hosszú ideig tartó állás után az aroma elillan, és a kávé idővel keserűvé válik. Ezért, ha lehetséges, csak a kávéfőző melegentartó-lapját használja, hogy a kávé megfelelő hőmérsékleten maradjon. a főzés során. Ha nem akarja azonnal meginni az összes kávét, a legjobb, ha egy hőszigetelt kannába tölti.
A gép a bekapcsolás után körülbelül 40 perccel automatikusan kikapcsol.
Ha nem elégedett a kávé ízével, akkor a következőkkel próbálkozhat: Gondolja át, hogy milyen szemes kávét használ, figyeljen a víz és az őrölt kávé mennyiségének arányára, és fogyasszon frissen főzött kávét.
Amennyiben még mindig nem elégedett Let's Brew filteres kávéfőzőjével, a vásárlástól számított 30 napig visszaviheti a gépet. Ezt a blokk bemutatásával a Tchibo bármelyik üzletében megteheti.

Tisztítás

A kanna a hozzátartozó részekkel (Aroma Swing és fedél), valamint a filtertartó mosogatógépben tisztítható. Közben ügyeljen rá, hogy a filtertartó és a kanna részei ne kerüljenek közvetlenül a fűtőrudak fölé a mosogatógépben. A víztartály mosogatógépben nem tisztítható. Rendszeresen mossa el a tartályt meleg vízzel és a szokásos mosogatószerrel.

Vízkőmentesítés

Videoanleitung zur Entkalkung

Vízkőmentesítés könnyedén

A mindig finom kávéért és a hosszú élettartamért
Fontos, hogy a kávéfőzőt rendszeresen vízkőtelenítsük. A rendszeresség a víz keménységétől függ. A lakóhelye szerinti vízkeménységet a helyi vízszolgáltatótól tudhatja meg. Napi használat estén a következő irányértékek mérvadóak:
 • lágy vízkeménység: kb. 6 havonta
 • közepes vízkeménység: kb. 3 havonta
 • kemény vagy nagyon kemény vízkeménység: havonta
Ha kereskedelmi forgalomban kapható vízkőoldót használ, kövesse a gyártó utasításait. A Let's Brew készülékben az alábbiak szerint alkalmazza a vízkőoldót:
 1. Töltsön kereskedelmi forgalomban kapható, kávé- és eszpresszógépekhez való folyékony vízkőoldót az üres víztartályba
 2. Töltsön bele vizet a "10 csésze" jelzésig. A vízkőmentesítéshez mindig használjon papír kávéfiltert. Ez felfogja a vízkőmaradványokat, és megakadályozza a szűrő eltömődését.
 3. Helyezzen egy papír kávéfiltert a filtertartóba. Hajtsa be a forgatható tartót. Helyezze a kannát zárt fedéllel a melegítőlapra.
 4. Várjon 10 percig. Ezután kapcsolja be a kávéfőzőt, és hagyja, hogy az oldat átfolyjon rajta.
  Ha néhány percre többször is kikapcsolja a kávéfőzőt, amíg az oldat átfolyik, a vízkőoldó szer jobban tud hatni.
 5. Ha szükséges, ismételje meg ezt a műveletet. A felhasznált oldatot még egyszer felhasználhatja. Az oldatnak azonban előbb teljesen ki kell hűlnie. Minden ciklus után kapcsolja ki a gépet, és hagyja legalább 5 percig hűlni, mielőtt ismét vizet töltene bele.
 6. Ezután még folyasson át a készüléken két-három feltöltésnyi vizet.
 7. Törölje ki a forgatható tartót. Alaposan mossa ki a víztartályt, a filtertartót és a kannát, majd a következő kávéfőzés előtt alaposan öblítse ki őket.

Milyen vízkőoldó ajánlott a vízkőmentesítéshez?

Vízkőmentesítéshez a durgol® – speciális vízkőoldóját ajánljuk - bármelyik Tchibo üzletben, és a tchibo.hu oldalon megvásárolható.

VIGYÁZAT – A készülék károsodásának veszélye vízkövesedés miatt