Hálószobai lámpák a tiszta és jó hangulatért

Az otthon, azaz a háztartásban használt világítás nemcsak megakadályozza azt, hogy sötétben kelljen tapogatóznia, hanem úgy mond a négy fal között töltött megfelelő életminőséghez is hozzájárul. Kiváltképp a hálószobában fontos, hogy egyensúly legyen teremtve a funkcionális fényerő, és a pihentető légkör között. Szerencsére számos tervezési lehetőség áll rendelkezésre a klasszikus mennyezeti lámpáktól kezdve, a különféle megvilágítási lehetőségekig, amelyeknek csak a csillagos ég szabhat határt. A Tchibonál megtudhatja, hogy a hálószobai lámpák kiválasztásainál melyek a fontos szempontok!
Akciós ár 4 495 Ft Quickshop
Akciós ár 44 995 Ft 34 995 Ft Quickshop
Akciós ár 18 995 Ft 14 995 Ft Quickshop
néhány darab kapható
Akciós ár 6 995 Ft Quickshop
Akciós ár 52 995 Ft Quickshop
Akciós ár 52 995 Ft Quickshop
Akciós ár 6 995 Ft 5 995 Ft Quickshop
néhány darab kapható
Akciós ár 17 995 Ft 14 995 Ft Quickshop
Akciós ár 38 995 Ft 32 995 Ft Quickshop
néhány darab kapható
Akciós ár 17 995 Ft 14 995 Ft Quickshop
1

A hálószobai lámpák megfelelő kiválasztása

A hálószobát nem csak alvásra használják. Reggelente általában ott zajlik az öltözködés, esetleg lehet hogy ott folyatjuk a munkát, vagy lehet akár ott egy hangulatos olvasó sarok is - tehát egy biztos a különféle helyiség használatok eltérő megvilágítást igényelnek. Amikor hálószobai lámpát vesz, akkor először fontolóra kell vennie azt, hogy az adott világításnak milyen funkciót kell betöltenie. Ehhez három dolgot kell átgondolnia: Általános világítás, funkcionális vagy zóna világítás és kiemelő világítás. A kellemes világítási erősség megteremtéséhez az adott területtől függően különböző típusú, egyedi tulajdonságokkal rendelkező lámpákat használhat.
Egy hálószoba, amiben van egy nagy fából készült ágy, a padlózat is fából készült, és fa komódok találhatóak benne - az ágy felett pedig egy felfüggesztett hálószobai csillár van.

Az alfa és az ómega - megfelelő alap világítás a hálószobába

Az összes helységnek megfelelő szintű alapvilágítással kell rendelkeznie, hogy lehetővé tegye a helyiségben való alapvető tájékozódást. Erre kiváltképp a hálószobában van szükség - például amikor felkelés után még sötét van. Mindennek biztosítására elegendő egy egyszerű mennyezeti lámpa, például egy csillár. A fő fényforrásnak illeszkednie kell a berendezéshez. A rusztikus stílushoz például az antik stílusú, vagy a vidéki stílusú hálószobai lámpa a megfelelő választás. A megjelenés mellett az alkalmazott fényforrás típusa is fontos szerepet játszik. A LED lámpák különösen alkalmasak az alapvilágításra, mivel erős fényt bocsátanak ki, azonnal meggyulladnak, és kevés energiát fogyasztanak.
A hálószobában található kiegészítő megvilágítás: A hálószobában lévő munkaasztalon egy bekapcsolt állólámpa van, amely meleg fénnyel árasztja el a szobát.

A funkcionális világítással a fontos területek kerülnek megvilágításra

Az alap világítás biztosítása után fel kell mérni, hogy az adott helyiség mely részein van szükség további fényre. A zóna, vagy a funkcionális világítás a helyiség olyan részeit világítja meg, amelyeken szemet igénybe vevő feladatokat kell elvégezni. Ha fel akarja függeszteni a hálószobai lámpát, akkor ebben az esetben a mennyezeti lámpa jelent ideális megoldást egy adott pont megvilágításához - ilyen lehet például egy különálló olvasósarok megvilágítása. Ha viszont az ágyban szeret olvasni, akkor ott használhaja a praktikus LED-es éjjeli lámpát, amelynek a fényereje külön szabályozható. Ezzel az Ön mellett lévő személy számára is kényelmesen szabályozható a fényerő. A Tchibo online kínálatában számos különféle célra szánt lámpát talál!

A kiemelő világítással megfelelően ki tudja emelni a dolgokat

A kiemelő világítás a legérdekesebb tervezési lehetőségeket kínálja a belső építészek számára. A hálószobai lámpa légies díszvilágítása romantikus hangulatot áraszt, a kristálylámpa pedig különösen szemet gyönyörködtető. Semmi sem fog határt szabni a saját kreativitásának, mivel a dekoratív fényforrások nagy választékát kínáljuk. A csillagos ég kedvelői az otthoni planetárium segítségével a szimulált csillagos ég alatt is aludhatnak. Rendeljen vonzó díszpárnákat a Tchibotól!

Hálószobai lámpák a gyerekszobába

Egy kis fantáziával színek is használhatóak. A Tchibo a gyerekszoba világítások széles választékát kínálja: a mennyezetre festett repülőgép, lufi, vagy ufó is igazán szórakoztató ötlet lehet. A színes éjjeli lámpák is ideálisak lehetnek az elalváshoz. Az állat, a gömb, vagy a csillag alakok nyugtató fényforrást biztosítanak. Praktikus tompító funkció: A mese olvasás után egyszerűen le fogja tudni tompítani a fényt. Ha a gyerek nem fél a sötét szobában, akkor ideáli megoldás lehet egy kis éjszakai fény elhelyezése a hálószobába. Ebben az esetben is fog tudni találni olyan vidám motívumokat, amelyek csak kis mennyiségű fényt bocsátanak ki, viszont ezzel segítenek a tájékozódásban.
Színes világítás a gyerekszobába: Egy gyerekágy, amin egy játékmackó, és egy kék, csillag mintás ágynemű van - az ágy fejtámasz részén színes lampion füzér van.

Minden terméknél minőség: A Tchibo TCM-pecsétje

Azért, hogy az újabb vásárlás is szórakoztató legyen, a TCM pecséttel ellátott termékek a legjobb minőséget garantálják. A „Tchibo Tanúsított Áruk” az átfogó minőségi kritériumok mellett történő szigorú gyártó kiválasztást jelent. A TCM-termékpalettájába csak azon termékek tartozhatnak, amelyek megfelelnek a Tchibo magas minőségi követelményeinek. Tehát nyugodtan megbízhat a kiváló kialakításban, anyag választásban és funkcionalitásban, nézzen körül az online boltban, hogy a Tchibonál megtalálhassa a megfelelő hálószobai lámpát!
Nyugodt alvás a jó minőségnek köszönhetően: Egy fiatal nő oldalt fekve alszik a fehér ágyában - mellette pedig világít egy éjjeli lámpa.