Kutyaitató palack, sötétkék
1 995Ft
Póráz, fényvisszaverős, 1,8m
3 995Ft
Jutalomfalat tartó
3 995Ft
LED-es kutyabiléta
2 295Ft
Kutyajáték, kötél és csont
3 795Ft
-50 %
Kisállat párna, szív alakú
9 995Ft
4 995Ft
Szőrápoló kesztyű, kétoldalas
2 295Ft
Kutyafrizbi, foszforeszkáló, sárga
2 495Ft
-39 %
USG lóápoló készlet, 5 részes
9 995Ft
6 000Ft
Láthatósági mellény kutyáknak, 36cm
5 995Ft
2 játéklabda kutyáknak szettben
2 795Ft
4 fényvisszaverő pánt kutyáknak szettben
2 795Ft
Kisállatfürdető kefe, szappanadagolós
2 995Ft
-20 %
Etetőtál, szív alakú 
3 495Ft
2 795Ft
-10 %
USG légytakaró
9 995Ft
8 995Ft
 
Elérhető:
 
-38 %
USG táska lóápoló eszközöknek
8 995Ft
5 495Ft
Kutyafrizbi, narancssárga
2 495Ft
néhány darab kapható
-30 %
Hűtőtáska, etetőtállal
19 995Ft
13 995Ft
néhány darab kapható
Nagyméretű játékkötél kutyáknak
4 495Ft
Keresőpóráz, fényvisszaverő, piros
8 995Ft
Nemsokára újra elérhető
Autós kutyaülés
17 995Ft
Nemsokára újra elérhető

Kisállat felszerelés a kutyák, macskák és ehhez hasonló kisállatok számára

Természetes Ön is a legjobbat szeretné az állatainak. Ezért nem csak kedvességgel kell a kisállatát kényeztetnie, hanem rendszeresen jó ételeket, állatbarát kiegészítőket, és változatos tevékenységeket kell a számára biztosítania. A háziállatokkal való együttéléshez igazi érzék kell. Viszont tényleg sok a feladat, és a kötelesség is, és valójában mindig az a kérdés, hogy mire is van szüksége a kutyáknak, a macskáknak vagy a kisállatoknak?

Hogy teheti a háziállatát igazán boldoggá

Kutya játékok a vadászathoz, és a kereséshez

Mivel a kutyája valójában egy ragadózó, ezért az igazán jól szórakozik, akkor amikor valamit vissza kell hoznia a gazdihoz. A jó minőségű kutyajáték sokkal biztonságosabb a négy lábú barátja számára, mint egy közönséges bot. Mert akkor sem sebzi meg magát a kutya amikor elkapja azt, sem pedig akkor sem fog megsebesülni, amikor megrágja azt, más tárgy esetén a rágás során szilánkokat nyelhet le. Ezzel azt is el fogja kerülni, hogy a lelkesen vadászó kutya az erdei séta során állandóan ágakat tegyen le Ön elé. Emellett játékosan edzheti kutyája érzékenységét, és intelligenciáját: Rejtse a kutyája játékát vagy jutalom falatját a fűben, vagy akár egy fa mögött, és hagyja hogy a kutyája megkeresse azt. Ezt egyébként rossz idő esetén a saját otthonában is megteheti. Ezután hagyja, hogy a kutyája azt a fotel, vagy a futószőnyeg alatt megkeresse.

A szőrme megfelelő ápolása

A macskák a szőrméjük ápolást általában saját maguk elvégzik. A kutyáknál viszont a megfelelő tartozékokkal segíthet a bundájuk ápolásában: Ha a négy lábú barátja rövid szőrű, akkor azt két-három naponta természetes kefével, vagy ápoló kesztyűvel tisztíthatja meg. Hosszú szőrű kutyáknál a bunda napi szintű kikefélésével eltávolíthatja mind a szennyeződéseket, mind pedig a csomósodásokat. Ezzel egy időben viszont a legtöbb kutya élvezi a kefe nyújtotta masszázst. A bundát a lehető legritkábban kell mosni a bőr természetes védőbevonatának megőrzése érdekében: Ha esetleg a kutyája a bundájával együtt belemerült valami olyanba aminek rossz a szaga, akkor ennek eltávolításához használhat kutya sampont.

Macskajáték az unalom ellen

Akkor amikor a gazda, és a gazdasszony nincsenek jelen, akkor a házi tigriseknek többféle elfoglalásággal kell rendelkezniük. Természetesen egy második macska esetleg ideális játszótárs lehet. Emellett vannak macska játékok is - amik persze nem olyan kézenfekvőek. Például macskagyökérrel, vagy valeriánnal töltött kis párnákat rejthet el a lakás különböző helyeire. A macskák nagyon szeretik a hangulatos ablakpárkányt, ahonnan nyugodtan figyelhetik az utcai nyüzsgést.

A gyereke szeretne egy háziállatot?

Játék, simogatás, gondoskodás: Az állatokkal való kapcsolat igazán csodálatos élményt jelent a gyerekek számára, amely felelősségteljesebbé, magabiztosabbá, és empatikusabbá teszi őket. Azonban a háziállat tartása felelősséggel is jár: Sok idő, hely és türelem is kell hozzájuk. Meg van rá a kerete, hogy az állattartással járó gyakori költségeket, mint például az etetés, az állatorvosi költségek, a biztosítás, és ehhez hasonlóak fedezze? Készen áll rá, hogy éveken át, minden nap folyamatosan gondját viselje a háziállatának? Különösen kisgyerekek esetén a szülők kötelessége, hogy megbízzák a gyerekeiket a következőkkel: Négy éves kortól a gyerekek segíthetnek az egyszerű feladatok elvégzésében, viszont csak kb. 14 éves kortól tudnak önállóan vigyázni az állatokra.

Mire kell figyelni a kisállat felszerelés megvásárlásakor

Gyakorlati használhatóság

Manapság a kedvtelésből tartott kisállatok számára készült felszerelésből rengeteg különfélét, különféle funkcióval rendelkező eszközt fog találni. A vásárláskor az a legfontosabb, hogy az a lehető legpraktikusabb legyen. Például egy etetőtálnak ésszerű méretűnek kell lennie, és az étkezés közben is stabilan a helyén kell maradnia - erre jó példa, ha annak alja csúszásgátló szilikonnal van ellátva. A legjobb az, ha játékok nem csak szórakoztatóak, hanem könnyen kezelhetőek is. Az olyan kisállat felszerelések, mint például a nyakörvek, amelyet a négy lábú barátja hord, egyrészt biztonságosnak kell lennie, másrészt pedig nem szabad hogy az állatot annak mozgásában korlátozza. Emellett fényvisszaverővel, és címmezővel is el lehet látva, amelyre az állat gazdájának címét lehet ráírni.

Stabilitás

Legyen szó akár kisállat, kutya-, vagy macska felszerelésről: Minden egyes elemnek a lehető legstrapabíróbbnak kell lennie, hogy a lehető legtovább kitartson, tartós, és biztonságos legyen a kedvence számára. Ehhez fontosak a kopás álló anyagok felhasználása is - az állat igényeitől függően lehet például rozsdamentes acél vagy poliészter. Emellett a jó kivitelezésre is figyelni kell: A felületek nem lehetnek egyenletlenek, az éleket pedig le kell kerekíteni, és csiszolni. Ha a felszerelés textilből készül, akkor azt gondosan rögzíteni kell, vagy pedig varrással kell ellátni. Mindenféle strapa bírás ellenére azon rendszeres időközönként ellenőrizze, hogy a macska felszerelés nem-e sérült meg.

A kisállat felszereléssel kapcsolatos ígéretünk

Az órákon át tartó szórakozáshoz, a gondtalan szünetekhez, az etetéshez és az alváshoz is kedvező árú kisállat felszereléseket kínálunk Önnek, amelyek a kiválasztott anyagukkal, és a kiváló minőségű kivitelezésükkel igazán lenyűgözőek lesznek. Termékeink minőségét mind belső, mind pedig külső teszt intézmények segítségével rendszeresen ellenőrizzük. Ezt jelzi a „Tchibo Tanúsított Áruk“-pecsét, az az a „TCM“ is.

Ha online vásárolja meg a háziállat felszerelést, akkor is látni fogja azonnal, hogy a kérdéses termékek megfelelnek-e Önnek, és a kedvenceinek. Éppen ezért a kutyafelszereléssel el vannak látva különféle feliratokkal, mint például „fogbarát”, vagy „nyálbiztos”, amelyek alapján el fogja tudni dönteni, hogy oda kívánja-e adni az adott kiegészítőt a kedvencének. Ha a terméken szerepel a „lebegő” kifejezés, akkor ez azt jelzi, hogy ezt a terméket a négy lábú barátjával közösen a vízben is fogja tudni használni.