Háztartási elektronika: A mindennapok segítői

Mosógép, hűtőszekrény, tűzhely: Ezek a nagy háztartási eszközök általában a legtöbb háztartás szerves részét képezik. Viszont a kisméretű elektromos cikkekkel is időt takaríthat meg, amelyek segítségével nagyobb kényelemben lehet része. Az ébresztőórával kezdődik, amely reggelente kíméletes ébreszt biztosít, majd pedig a turmixgéppel fejeződik be, amely a nap végén megfelelő koktélt kever. Olvasson utána, hogy melyik háztartási elektronika teheti szebbé a mindennapjait, és hogy mire kell figyelni a vásárlás során. Rendelje meg most online a kedvenceit!

Igazán nagy márka kínálat: Háztartási elektronika

A háztartási technológia számos különféle eszközt foglal magába, amelyek automatikusan elvégeznek olyan munkákat, amelyeket egyébként csak hosszú idő alatt, fáradtságos munkával lehetne elvégezni. A konyhában a kávéfőző gyakorlatilag automatikusan lefőzi a kávét, a multifunkcionális háztartási gép felaprítja, összekeveri vagy akár összegyúrja az étkezéshez szükséges összetevőket, míg a varrógéppel a nadrág varrás hosszú tű, és cérna nélkül is megjavítható. A vasaló kivasalja az összegyűrt ruhaneműt, a konyhai rádió pedig lejátssza a kedvenc zenéjét.
Hasznos konyhai segédeszközök: A munkalapon különféle elektromos konyhai készülékek vannak.

Melyik konyhai készülék tekinthető hasznosnak?

Konyhai használatra a háztartási elektronikák széles választéka áll rendelkezésre, amelyek mindegyikére viszont nem mindig van szükség. Amíg a főző lap vagy a mikrohullámú sütő elengedhetetlen háztartási készüléknek minősül az ételek elkészítése során, addig a mosogatógép extra kényelmet biztosít. Az egyedülállók persze könnyen lemondanak az ilyenfajta luxusról, és inkább használják a súroló kefét. A sütéshez a digitális mérleg könnyebbé teszi az összetevők megmérését, de ugyanezt egy mérő pohárral is el lehet végezni. Ha friss ételek akar tárolni, akkor mindenképp érdemes hűtőszekrényt használni. A speciális kisméretű háztartási készülékeket, mint például a gofrisütiket, a tejhabosítókat, a teafőzőket, a joghurtkészítőket vagy a jégkocka készítőket akkor éri meg megvenni, ha azok gyakori használatba lesznek.
Elektromos segéd: Egy robotporszívó mozog a lelapozott nappali padlózatán.

Takarítógép: A takarítás végző háztartási elektronika

A háztartási feladatok közé tartozik a takarítás is. Ezen a területen egyre több innovatív elektromos készülék létezik, amelyek mind a tisztaságmániáért felelősek. Tehát míg a porszívóval csak a kisebb fokú szennyeződéseket fogja tudni összegyűjteni, addig a robotporszívóra nyugodtan rábízhatja a padló tisztítását, úgy hogy mindeközben hátradől, és lazít. Nyilván Ön is mindig bosszankodott a kézi ablak tisztítás után, hogy csíkos maradt az üveg, viszont mostantól az ablaktisztító felelős a tiszta üvegért. És arra az esetre, ha valamit kézzel kellene megtisztítania akkor a Tchibonál online ehhez is praktikus segítőket talál, amelyek nagymértékben megkönnyíthetik a munkát.

Mire kell ügyelni a háztartási elektronika megvásárlásakor

Azt, hogy melyik háztartási technika mellett dönt, az attól függ, hogy mely készüléket tartja megfelelőnek a munkához, emellett viszont vannak egyéb más fontos, figyelembe veendő szempontok is. Mindenek előtt fontolja meg azt, hogy a gyakorlatias segítő számára mekkora hely áll rendelkezésre. A legjobb konyhai eszközök sem használhatóak abban az esetben, ha a használatukhoz nem áll rendelkezésre elegendő hely. Az állandó jellegű ide-oda mozgás gyorsan elrontja a szórakozást, ezzel tönkretéve a megtakarított időt is. Szempontként figyeljen arra is, hogy a használat után a háztartási elektronika könnyen tisztítható legyen. Ha például egy készüléket csak körülményesen lehet elmosni, akkor az egyre gyakrabban fog a szekrényben maradni. A nagyobb készülékekhez, mint például a porszívókhoz nagyobb helyre van szükség. Az akkumulátoros porszívó feltöltéséhez mindig kell, hogy legyen egy szabad csatlakozóaljzat.

A háztartás mérete is döntő fontosságú

A háztartási elektronikának minden esetben meg kell felelnie a háztartás méretének. Például egy túlméretezett hűtőszekrény, amelyet egy egyedülálló személy csak félig tölt meg szükségtelenül fogyaszt túl áramot. Ezzel szemben az olyan eszköz, amely túl kicsi egy teljes családnak azzal jár, hogy gyakran kell vásárolni, és külön turkálni kell a hűtőben, hogy az ember a keresett ételt meg tudja találni. Ugyanez vonatkozik a porszívóra is, viszont ebben az esetben annak teljesítménye a meghatározó. Amíg egy egy szobás lakáshoz elég egy kis, vezeték nélkül, fogantyúval ellátott porszívó, addig a legalább 650 W-os padlóhoz is alkalmazható modellekkel akár a teljes házat is fel fogja tudni porszívózni. A konyhában két személy részére egy két szeletes kenyérpirító jó választás lehet, míg egy négy tagú család számára pedig a négy szeletes kenyérpirító lesz a megfelelő.
Közös reggeli: Egy fiatal apa két szelet pirítóst tesz egy a konyhapulton lévő ezüst színű kenyérpirítóba.

A TCM-jóváhagyó pecsét: A Tchibo által garantált minőség

Ha a háztartási elektronikát a Tchibonál rendeli meg, akkor kizárólag olyan terméket fog kapni, amelyek általunk kerültek ellenőrzésre és tanúsításra. Ezt jelzi a TCM-minőségi pecsét, amely nem más mint a „Tchibo Tanúsított Áruk” pecsétje. Ha olcsó elektromos eszközt vásárol, akkor az esetleg gyorsan tönkre fog menni, és végül kétszer fog fizetni. Azért, hogy ne forduljon elő ilyen gondosan kiválasztjuk a gyártókat, és az anyagokat, és nyomon követjük a teljes gyártást. Ennek eredménye az, hogy ezek a készülékek kizárólag a Tchibo számára kerülnek legyártásra, amelyek megbízhatóan, és hosszú ideig fogják az otthonában a munkát végezni.
Biztonság a jó minőség által: egy kisfiú, aki éppen egy porszívót használ.