Hygge – a trend, ami boldoggá tesz

Mit is jelent valójában a „hygge”? A „hygge” életmód egy olyan trend, melynek gyökerei Skandináviában találhatók. Pontosabban, maga a szó eredetileg a norvég nyelvből származik. Ma főként a dán életmódhoz kapcsolják, mert Dániában a hygge mindent áthat és az élet intenzív része. Magát a kifejezést azonban nem olyan könnyű lefordítani. Amikor valaki a „hygge”-ről beszél, akkor az otthonosság, meghittség, biztonság és melegség érzését érti alatta. A hygge egyébként sokkal több, mint egy trend: inkább egy életszemlélet, melynek lényege a boldogság a hétköznapokban.

A „hygge” szót nagyjából „hügge”-nek kell kiejteni, és tulajdonképpen a „hyggelig” szó rövidítése, mely meleg, szívélyes hangulatot és kellemes együttlétet jelent. Ennek az életmódnak a különlegessége a pozitív hozzáállás. Aki a hygge szerint él, élvezi és időt szakít a különleges pillanatokra és élményekre – legyen szó akár az élet nagyobb, akár kisebb dolgairól.

A hygge egész évben jelen van: egy kellemes nyári pikniken a parkban, de a hidegebb napokon, a kandalló előtt ücsörögve is. A hygge igazi szezonja azonban télen van, amikor kint hideg van, bent viszont finom meleg. És mivel az északi tél köztudottan hosszú és sötét, a dán trend a legjobb titkos fegyver a borús gondolatok ellen.

Mi jellemző a hygge trendre?

A „hygge” szóval alapvetően bármi leírható, ami kellemes érzést vált ki. A kanapén ülve, kényelmesen elfogyasztott kávé délután, egy vidám, társasjátékkal töltött este a barátokkal, és azok az egyedülálló pillanatok, amikor egy kicsit megállunk és egyszerűen csak élvezzük az életet. Így a Soulfood és a romantikus vígjátékok éppúgy a hygge-lét részei, mint egy kellemes környezet, finom, puha otthoni ruhával és szép dekorációval.


A dán trend legfontosabb eleme azonban a hozzáállás: aki az élet kis dolgaiban is örömét leli, és a számára kedves emberekkel töltött időt teljes mértékben kiélvezi - boldogabban él. Nem csoda, hogy a dánokat tartják a világ legboldogabb embereinek. Hygge életstílusuk tudatos kilépés a stresszes hétköznapokból, amit előszeretettek tükröznek a lakások berendezésével is.


Mi szükséges a hygge életstílushoz:
bútor- és anyagtrendek a lakásba

Ahhoz, hogy az Ön otthonában is megjelenjen a hygge-hangulat, egyáltalán nem sok minden szükséges. Elég néhány dolog ahhoz, igazi hygge-hangulatot varázsoljon. Semmi esetre sem hiányozhatnak a gyertyák. Meleg fényükkel otthonosságot sugároznak bármilyen aprócska helyiségben is. Még kellemesebb érzésről gondoskodnak a bolyhos takarók, melyek melegébe burkolózva garantált a meghitt hangulat. Kellemesen meleg otthoni ruhában pedig a pihenés is jobban esik.

A hygge lakberendezési trend:
vidéki ház stílus modern elemekkel

A „hygge” a dekoráció és a lakberendezés terén abszolút trendi. Nem csoda, hiszen a "lakni valahol" lényege szoros kapcsolatban áll az életfelfogással: a legfontosabb, hogy érezze jól magát! Mindenekelőtt a nosztalgikus hatású stílusok, mint a klasszikus vidéki ház stílus, járulnak hozzá az otthonos hangulathoz. Ez a lakáskultúra előnyben részesíti a sok világos fát, a közvetett fényt és a lágy, természetes színeket. A modern berendezésben itt-ott elhelyezett vidéki stílusú bútordarabok és dekorációs tárgyak nagyon otthonos hangulatot teremtenek. Így ez az idilli, természetközeli stílus még az egyhangúbb belső tereket is képes értékesebbé tenni, és a hygge-felfogás szerinti, otthonos kuckókká varázsolni.

A hygge anyagai: bolyhos-puha és természetes

Ha legszívesebben elmerülne a sok-sok finom bársonypárna és puha gyapjútakaró között, és le sem akarná venni a kényelmes pamut pulóvert, akkor határozottan kijelenthetjük, hogy az Ön otthonára is rátalált a hygge-feeling. Különösen jó bevackolódni a puha báránybőrök vagy a szőrmeutánzatból készült takarók alá. Még meghittebb a hangulat puha, hosszúszálú szőnyegekkel, melyek nemcsak kellemesen meleg érzést keltenek, de még otthonosabbá, még „hyggésebbé” teszik otthonát.

Minden simán megy: a hygge a hétköznapokban

Ha otthonát hygge hangulatban rendezi be, azzal saját boldogság-szigetét teremti meg, mely kikapcsolódást és jó közérzetet biztosít Önnek. De ennél még sokkal többet is tehet a hygge-érzésért: Szakít tudatosan időt olyan dolgokra, melyekre már régen nem kerített sort? Mikor töltött el például egy kellemes estét jóbarátokkal? Teremtse meg saját, boldog pillanatait szeretteivel vagy egyszerűen csupán néhány emlékkel, és teremtsen igazi hygge hangulatot maga körül!

Így lehet otthona ”hyggés”:

 
 
 
 
Sajnos már elfogyott
Sajnos már elfogyott
  • Takaró, kockás
11 995Ft
9 495Ft
Sajnos már elfogyott
 
 
 
 
Sajnos már elfogyott
Sajnos már elfogyott
Sajnos már elfogyott
  • Rendeződoboz, szürke
3 995Ft
1 995Ft
Sajnos már elfogyott

Még több termék a tchibo.hu oldalon

Még több lámpa és fényforrás

Még több lámpa és fényforrás

A világítás kategóriához
Még több kényelmes bútor

Még több kényelmes bútor

A nappali bútorok kategóriához
Még jobb közérzet bársonyosan puha szabadidőruhákkal

Még jobb közérzet bársonyosan puha szabadidőruhákkal

A hálóruhák és szabadidőruhák kategóriához