Instant kávé

» Ha kevés az idő, akkor az instant kávé a megfelelő választás. «
Indre B. A Tchibo kávé-sommelière-je
 
 
 

Forróvíz és már kész is!

Tchibo Arabica három különöző ízvilággal.

Tárolóüveg instant kávéhoz

A kávéaroma legnagyobb ellenségei az oxigén, a fény és a hő. Instant kávéja számára a legjobb tárolóhely az erre a célra szolgáló tárolóüveg, melyben a kávé lég- és nedvességmentesen tárolható.

  Tárolás

  Az aroma lehető leghosszabb ideig való megőrzése érdekében fontos, hogy a kávét hűvös, sötét, száraz és szagmentes helyen tárolja. Ez különösen az őrölt kávéra érvényes. Erre kiválóan alkalmas egy sötét spájz vagy szekrény. A kávé a hűtőben gyorsan magába szív más szagokat; a mélyhűtő hosszú távú tárolásra alkalmas.

  Eltarthatóság

  Az instant kávé aromája a tárolóüvegben marad meg a leghosszabb ideig, ezért a csomagolást csak közvetlenül a felhasználás előtt ajánlott felbontani. Tippünk: Felbontás után az üveget szorosan zárja vissza, a kávét pedig négy héten belül használja fel!.

  Az instant kávé elkészítése ilyen egyszerű

  Az oldódó kávé elkészítése nagyon egyszerű: Tegyen a csészébe – ízlés szerint – egy vagy két teáskanálnyi instant kávét, majd öntsön rá forró, de már nem forrásban lévő vizet. Ehhez hagyja a vizet pár percig hűlni a vízforralóban. Keverje össze, és már kész is!.