A megfelelő irodai lámpával a világítás tényleges megvilágítássá válik

Minden, hogy ház, vagy iroda: Akkor, amikor Ön egy íróasztalnál dolgozik, akkor a világításnak is megfelelőnek kell lennie. Mivel a megfelelő fény nemcsak a koncentrációt és a kreativitást, de a motivációt is elősegíti. A Tchibo elárulja Önnek, hogy hogyan is működik egy jól megtervezett világítás, emellett számos különféle irodai lámpát kínál, legyen az akár mennyezethez, vagy akár az íróasztalhoz rögzíthető, és mindezt azért, hogy teljes mértékben ki tudja használni a munkájában rejlő lehetőségeket.
Akciós ár 4 495 Ft Quickshop
néhány darab kapható
Akciós ár 2 995 Ft Quickshop
Akciós ár 52 995 Ft Quickshop
Akciós ár 74 995 Ft 69 995 Ft Quickshop
Akciós ár 18 995 Ft 14 995 Ft Quickshop
Akciós ár 52 995 Ft Quickshop

A tökéletes világítási koncepció érdekében használjon különféle irodai lámpákat!

A produktív légkör megteremtéséhez a világító elemek megfelelő keveréke döntő fontosságú. A természetes nappali fény a legjobb, de erre nem mindig van lehetőség. Azért, hogy továbbra is megfelelő világítási koncepciója legyen, különféle irodai lámpákat kell használnia, ahol kombinálnia lehet a közvetlen, és a közvetett fényt. Az alapvilágítást egy mennyezeti lámpa biztosítja. Egy enyhe és lágy világítással egy teljes helyiséget megfelelően meg tud világítani. A fókuszált munkavégzéshez azonban továbbra is szüksége lesz egy asztali lámpára, amely tiszta és erős munkalámpával valósítható meg. Így a szeme is lassabban fog elfáradni.
Fény a munkavégzés során: Egy fehér irodai lámpa világít meg a sötétben álló íróasztalt.

A megfelelő fényforrás, és az irodai lámpák fényereje

Az ideális irodai megvilágításban mind a fényforrás, mind pedig a fényintenzitás is fontos szerepet játszik. Általánosságban elmondható az, hogy az irodai lámpákban LED-ek vannak. Ezek világos és tiszta fényforrást biztosítanak, továbbá nagyon tartósak, és energia takarékosak is. A halogén, valamint az energia takarékos lámpák is ugyanolyan hatékonyak. Fényerősségnek körülbelül a 600 lumen az optimális. Ez LED-lámpa esetén körülbelül 10 Wattot jelent, halogén lámpa esetén pedig 50-et. Ennél a fényerőnél könnyebb ébren maradni, és a szemet is kíméli. Ezzel sokkal kényelmesebb a munka, összehasonlítva egy túl erős, vagy túl gyenge fényforrás mellett végzett munkával.
A legjobb hely a lámpának: Egy fekete irodai lámpa áll az íróasztalon, mellette pedig egy laptop.

Tehát így állíthatja be helyesen az irodai lámpát

Miután megtalálta a megfelelő irodai lámpát, azt a tökéletes munkafény érdekében megfelelően el is kell helyeznie. Az íróasztali, vagy az olvasólámpának elég világosnak kell lennie a munkavégzéshez, viszont nem vakíthat el. Ha számítógépen dolgozik, akkor a legjobb ha az irodai lámpát a monitor mögött, vagy mellett helyezi el, a burát egy kissé oldalra fordítja, ezzel közvetett, kellemes világítást érhet el. A tompítható fényerejű modellek is különösen praktikusak. Ha valaki bal kezes, akkor a legjobb, ha az irodai lámpát jobbra, ha jobb kezes akkor pedig balra helyezi. Fontos továbbá az is, hogy a fény ne okozzon a monitoron olyan visszaverődést, amely esetleg zavarja az íróasztalnál történő munkavégzésben.

Az irodai lámpa kibocsátott fényének színe is fontos szerepet játszik

A koncentrált munkálatokhoz a fehér fény a legjobb, a ragyogónak ható színek csak feleslegesen elvonják a figyelmünket, vagy pedig torzítják a monitoron megjelenő képet. A fehér azonban nem mindig fehér: Ebben az esetben is van néhány különbség, amelyeket meg kell említeni. Sok irodai lámpa színe egészen hideg-fehér, vagy semleges-fehér fényt használ. Mindez elősegíti a koncentrációt, ezért ez a lehető legalkalmasabb az általános irodai tevékenységre. Az úgynevezett nappali fehér fény kontrasztjai viszont erősebbek, ezért ez különösen akkor jó, ha színes megjelenítéseken dolgozik sokat, például akkor ha fotókat szerkeszt. A monitor színeit pedig a tiszta fény torzítja a legkevésbé.

Irodai lámpa mint díszítő elem

A dolgozószobában, vagy az irodában lévő mennyezeti lámpa világos alaplégkört teremt. Persze nem feltétlenül mindig a régi, jól megszokott neoncsőre gondolni. Azok, akik szeretik a szép kialakítást, választhatnak az elegáns függő, vagy magas mennyezeti lámpák között, amelyek világosan, és közvetetten világítják meg a szobát. Ha rozsdamentes acél, és üveg anyagot választ, akkor azok tisztaságot és koncentrációt kölcsönöznek. A koncentrált munkafényhez, vagy szem kímélő ellenfényként a számítógép monitorjához ismét ideális választás lehet egy állólámpa. Ebben az esetben is nagy a választék: a klasszikustól az egyedi kivitelezésűig. Az esztétikától függetlenül fontos, hogy az irodai lámpa vurája szabadon állítható legyen.
Irodai világítás tervezés: Modern, kör alakú függőlámpák egy nyitott terű irodában.

A TCM-pecséttel garantált minőség

A TCM a „Tchibo Tanúsított Árukat” jelenti, és ez a pecsét minden egyes termékünkön megtalálható. Ez azt jelenti, hogy a gyártás során a lehető legnagyobb odafigyeléssel jártak el, emellett az összes gyártási lépésben szigorú minőség ellenőrzést biztosít a nyersanyagtól a késztermékig. Mindez a beszállítóink megfelelő kiválasztásával kezdődik. Akkor, amikor az irodai lámpát a Tchibonál vásárolja meg, akkor biztos lehet benne, hogy kiváló minőségű, tartós terméket fog megvásárolni. A TCM-jóváhagyó pecséttel ellátott áruk kizárólag csak nálunk vásárolhatóak meg.
Elégedettség jó minőségnek köszönhetően: Egy nő az íróasztalának lapjához támaszkodik, miközben telefonál, és éppen a kezében lévő dokumentumot olvassa.