Irodai székek az egészséges, és produktív munkákhoz

Nem megy ritkaság számba az, hogy a napját az irodában tölti. Ha nem megfelelő, kényelmetlen széken ül, akkor nemcsak hogy kevésbé lesz produktív a munkája, hanem még az egészségét is kockáztatja. Erre kínálnak megoldást az ergonomikus irodai székek, amelyek hátbarát kialakításuknak, és állítási lehetőségüknek köszönhetően egészséges testtartást tesznek lehetővé. Ezért az új irodai szék megvásárlásakor, az ideális bútor megtalálásához néhány fontos szempontot is figyelembe kell venni.
Kárpitozott szék, fém lábakkal, olíva
57 995Ft
Kárpitozott szék, fém lábakkal, bézs
57 995Ft
Kárpitos íróasztali szék, világosszürke
Nordic termékcsaládunk tagja
54 995Ft
Kárpitozott szék, fém lábakkal, zöld
Kárpitozott szék, fém lábakkal, szürke
52 995Ft
52 995Ft
Sajnos már elfogyott
Kárpitozott szék, szürke
62 995Ft
Szék párnával, akácfa, fehér/szürke
34 995Ft
Kárpitozott szék, szürke
47 995Ft
Műbőr forgószék, fém lábakkal, antracit
64 995Ft
Nemsokára újra elérhető
Kárpitozott szánkótalpas szék, antracit
54 995Ft
Nemsokára újra elérhető
Nemsokára újra elérhető
Kárpitozott szék, fém lábakkal, antracit
Kárpitozott szék, fém lábakkal, szürke
42 995Ft
42 995Ft
Nemsokára újra elérhetőNemsokára újra elérhető
Nemsokára újra elérhető
Kárpitozott szék, fém lábakkal, antracit
Kárpitozott szék, fém lábakkal, szürke
42 995Ft
42 995Ft
Nemsokára újra elérhetőNemsokára újra elérhető
Nemsokára újra elérhető
Kárpitozott forgószék, fém lábakkal, antracit
Kárpitozott forgószék, fém lábakkal, bézs
64 995Ft
64 995Ft
Nemsokára újra elérhetőSajnos már elfogyott

Optimális ülés a rugalmasságnak köszönhetően

Az optimális irodabútorok csak akkor számítanak tényleg optimálisnak, ha azok személyre szabhatóak. Ha valakinek sok ülő munkát kell a munkahelyén elvégezni, akkor mindenképp válasszon beállítható magasságú irodai széket. Csak ebben az esetben biztosítható az ergonomikus ülés. Emellett az irodai székek különféle opcionális elemekkel lehet felszerelni, amelyek pontosan megfelelnek az Ön egyéni igényeinek. Vásárláskor minden esetben fontolja meg, hogy a karfával, fejtámlával vagy pedig a nyaktartóval rendelkező irodai széket részesíti-e előnyben - vagy csak minimális felszereltségű széket szeretne. A forgószéktől az irodai székekig a Tchibonál minden elérhető!
Egy modern, ergonomikus, fehér ülő felületű szék egy fehér íróasztal mellett van.

Irodai székek a kényelmes háthoz

Az irodai székeknek hát kímélőeknek kell lenniük, a megfelelő háttámla minden esetben döntő szerepet játszik. A fő feladatuk a hát megtámasztása, ezért hozzá kell igazítani a gerinc S alakjához. A lekerekített háttámasz anélkül biztosít kényelmes ülést, hogy egy kemény lapon kellene ülnünk. A mozgatható háttámláknak kismértékű mozgást kell biztosítaniuk, mivel ha túl sokat mozdulnak el, akkor elvesztik a megtámasztási funkciójukat. A háttámla alsó részén lévő úgynevezett ágyéktámasz extra megtámasztást biztosít, amely a megfelelő állítási lehetőséggel elősegíti a függőleges testtartást.
Egy fekete irodai szék van egy ugyanúgy fekete íróasztal előtt, amin van egy számítógép.

Kérem üljön le: Ideális ülő felületek irodai székekhez

Az irodai székek csak akkor nyújtanak megfelelő kényelmet ha a háttámla, és az ülő felület egymáshoz képest megfelelően be van állítva. Ez utóbbi nem lehet túl nagy, hogy az ülés során a háttámlával a megfelelő összeköttetés biztosítva legyen. Az egészséges ülési mód eléréséhez az ideális ülő rész lekerekített éllel rendelkezik, így a combok és a térdek kissé lejtős helyzetben vannak, amivel a vér keringés serkentésre kerül. Mivel a testtömeg nagy része az ülő részre nehezedik, ezért érdemes azon elgondolkodni, hogy a székek esetlegesen jó minőségű habbal legyenek-e bevonva, vagy legyen-e jobb rugózásuk.

Az irodai székek további jellemzői

Nem minden széknek kell, hogy legyen karfája vagy fejtámlája - viszont ezek néhány ember számára nélkülözhetetlenek. És mindez nem ok nélkül van, mivel a karfás irodai székek további könnyebbséget nyújtanak a vállak számára. Ezért azokat úgy kell beállítani, hogy a kinyitott karok felfelé álljanak, és oldal irányba pedig ne mozduljanak ki. A stabil kivitelezés azért is fontos, hogy ha valaki nekidől a háttámlának, akkor az ne hajoljon be, valamint ne is törjön össze. Ha az ülésnél megengedhető az extra stabilitás, akkor a karfákra nem feltétlenül van szükség. A kartámasz nélküli irodai székek ergonomikus, és egészséges üléstartást biztosítanak az íróasztalnál.

Erre érdemes az anyagnál figyelnie

Azért, hogy az irodai székek is tényleg kényelmesek legyenek, a megfelelő állítás mellett az anyagnak is megfelelőnek kell lennie. A valódi bőrből készült irodai székek nagyon elegánsak, könnyen ápolhatóak és strapabíróak. Hosszabb ülés esetén a bőr nem optimális termikus tulajdonságai zavaró hatást fejthetnek ki. Alacsony környezeti hőmérséklet esetén az anyag nagyon gyorsan lehűl, és emiatt esetleg fázni fog a széken. A nyári meleg okozta izzadás miatt egyre nedvesebb lesz a felület, mivel a bőr nem szívja fel a nedvességet. Ezért jobb választás a szövet borítás, ha ilyet választ, akkor több különféle textília közül választhat. A jó hő keringés, és nedvesség felszívódás kellemessé teszi a hosszan tartó ülést.
Közelkép egy szövet borítású irodai székről, amelynek hálós a háttámlája.

A Tchibo minőségi ígérete

Az irodai székeknek minden esetben jól átgondolt vásárlásnak kell lennie, hogy a lehető leghosszabb ideig kényelmes élvezetet tudjanak nyújtani. A termékek TCM-pecséttel vannak ellátva, amely azt jelzi, hogy teljes mértékben megbízhat a Tchibo termékeiben. A „Tchibo Tanúsított Árui” egyedi gyártási folyamatnak vannak alávetve, és szigorú előírások szerint kerültek legyártásra. Már az első pillanattól kezdve valódi minőséget fog találni, tehát egyértelműen láthatja, hogy az ígéreteink betartásra is kerülnek!
Öt fiatal kolléga szórakozik az irodai székekkel.