Irodai székek az egészséges, és produktív munkákhoz

Nem megy ritkaság számba az, hogy a napját az irodában tölti. Ha nem megfelelő, kényelmetlen széken ül, akkor nemcsak hogy kevésbé lesz produktív a munkája, hanem még az egészségét is kockáztatja. Erre kínálnak megoldást az ergonomikus irodai székek, amelyek hátbarát kialakításuknak, és állítási lehetőségüknek köszönhetően egészséges testtartást tesznek lehetővé. Ezért az új irodai szék megvásárlásakor, az ideális bútor megtalálásához néhány fontos szempontot is figyelembe kell venni.
Kárpitos szék, világosszürke
Kárpitos szék, antracit
KartámlávalKartámlával
84 995Ft
84 995Ft
Nemsokára újra elérhető
néhány darab kapható
  • Étkezőszék, fa lábakkal, szürke
Vidéki stílusú bútorcsaládunk tagja
49 995Ft
Gyorsnézet
Étkezőszék, fa lábakkal, szürke
Vidéki stílusú bútorcsaládunk tagja
49 995Ft
néhány darab kapható
Kárpitos íróasztali szék, sötétszürke
Nordic termékcsaládunk tagja
99 995Ft
Kárpitozott szék, szürke
79 995Ft
néhány darab kapható
-20 %
Kárpitozott szék, szürke
62 995Ft
49 995Ft
néhány darab kapható
Kárpitozott szék, fém lábakkal, szürke
Kárpitozott szék, fém lábakkal, antracit
42 995Ft
42 995Ft
Kárpitozott szék, fém lábakkal, szürke
Kárpitozott szék, fém lábakkal, antracit
42 995Ft
42 995Ft
Kárpitozott forgószék, fém lábakkal, antracit
99 995Ft
Kárpitozott forgószék, fa lábakkal, szüre
114 995Ft

Optimális ülés a rugalmasságnak köszönhetően

Az optimális irodabútorok csak akkor számítanak tényleg optimálisnak, ha azok személyre szabhatóak. Ha valakinek sok ülőmunkát kell a munkahelyén elvégezni, akkor mindenképp válasszon beállítható magasságú irodai széket. Csak ebben az esetben biztosítható az ergonomikus ülés. Emellett az irodai széket különféle opcionális elemekkel lehet felszerelni, amelyek pontosan megfelelnek az Ön egyéni igényeinek. Vásárláskor minden esetben fontolja meg, hogy a karfával, fejtámlával vagy pedig a nyaktartóval rendelkező irodai széket részesíti-e előnyben - vagy csak minimális felszereltségű széket szeretne. A forgószéktől az irodai székekig a Tchibonál minden elérhető!
Egy modern, ergonomikus, fehér ülőfelületű szék egy fehér íróasztal mellett van.

Irodai székek a kényelmes háthoz

Az irodai székeknek hátkímélőeknek kell lenniük, a megfelelő háttámla minden esetben döntő szerepet játszik. A fő feladatuk a hát megtámasztása, ezért hozzá kell igazítani a gerinc S alakjához. A lekerekített háttámasz anélkül biztosít kényelmes ülést, hogy egy kemény lapon kellene ülnünk. A mozgatható háttámláknak kismértékű mozgást kell biztosítaniuk, mivel ha túl sokat mozdulnak el, akkor elvesztik a megtámasztási funkciójukat. A háttámla alsó részén lévő úgynevezett ágyéktámasz extra megtámasztást biztosít, amely a megfelelő állítási lehetőséggel elősegíti a függőleges testtartást.
Egy fekete irodai szék van egy ugyanúgy fekete íróasztal előtt, amin van egy számítógép.

Kérem üljön le: Ideális ülő elületek irodai székekhez

Az irodai székek csak akkor nyújtanak megfelelő kényelmet, ha a háttámla, és az ülőfelület egymáshoz képest megfelelően be van állítva. Ez utóbbi nem lehet túl nagy, hogy az ülés során a háttámlával a megfelelő összeköttetés biztosítva legyen. Az egészséges ülési mód eléréséhez az ideális ülő rész lekerekített éllel rendelkezik, így a combok és a térdek kissé lejtős helyzetben vannak, amivel a vérkeringés serkentésre kerül. Mivel a testtömeg nagy része az ülő részre nehezedik, ezért érdemes azon elgondolkodni, hogy a székek esetlegesen jó minőségű habbal legyenek-e bevonva, vagy legyen-e jobb rugózásuk.

Az irodai székek további jellemzői

Nem minden széknek kell, hogy legyen karfája vagy fejtámlája - viszont ezek néhány ember számára nélkülözhetetlenek. És mindez nem ok nélkül van, mivel a karfás irodai székek további könnyebbséget nyújtanak a vállak számára. Ezért azokat úgy kell beállítani, hogy a kinyitott karok felfelé álljanak, és oldalirányba pedig ne mozduljanak ki. A stabil kivitelezés azért is fontos, hogy ha valaki nekidől a háttámlának, akkor az ne hajoljon be, valamint ne is törjön össze. Ha az ülésnél megengedhető az extra stabilitás, akkor a karfákra nem feltétlenül van szükség. A kartámasz nélküli irodai székek ergonomikus, és egészséges üléstartást biztosítanak az íróasztalnál.

Erre érdemes az anyagnál figyelnie

Azért, hogy az irodai székek is tényleg kényelmesek legyenek, a megfelelő állítás mellett az anyagnak is megfelelőnek kell lennie. A valódi bőrből készült irodai székek nagyon elegánsak, könnyen ápolhatóak és strapabíróak. Hosszabb ülés esetén a bőr nem optimális termikus tulajdonságai zavaró hatást fejthetnek ki. Alacsony környezeti hőmérséklet esetén az anyag nagyon gyorsan lehűl, és emiatt esetleg fázni fog a széken. A nyári meleg okozta izzadás miatt egyre nedvesebb lesz a felület, mivel a bőr nem szívja fel a nedvességet. Ezért jobb választás a szövet borítás, ha ilyet választ, akkor több különféle textília közül választhat. A jó hő keringés, és nedvesség felszívódás kellemessé teszi a hosszan tartó ülést.
Közelkép egy szövet borítású irodai székről, amelynek hálós a háttámlája.

A Tchibo minőségi ígérete

Az irodai székeknek minden esetben jól átgondolt vásárlásnak kell lenniük, hogy a lehető leghosszabb ideig kényelmes élvezetet tudjanak nyújtani. A termékek TCM-pecséttel vannak ellátva, amely azt jelzi, hogy teljes mértékben megbízhat a Tchibo termékeiben. A „Tchibo Tanúsított Árui” egyedi gyártási folyamatnak vannak alávetve, és szigorú előírások szerint kerültek legyártásra. Már az első pillanattól kezdve valódi minőséget fog találni, tehát egyértelműen láthatja, hogy az ígéreteink betartásra is kerülnek!
Öt fiatal kolléga szórakozik az irodai székekkel.