

Egyes válogatott fajtákat szemes kávé formájában is kínálunk. «

Fedezze fel új, limitált kávékülönlegességünket, az Etiópiából érkezett „Bette Buna” kávét, a kandiscukor, a szilva és a bergamott virágos ízjegyeivel.
Csak a készlet erejéig!


Frissen őrölve a legfinomabb
Van-e kellemesebb, mint a frissen őrölt kávé illata? Praktikus kávédarálóinkkal kávéját közvetlenül az elkészítés előtt őrölheti meg – csodálatos frissesség és aroma lesz az eredmény!A következő elkészítési módokat javasoljuk
Filterkávé – tiszta élvezet, egyszerű elkészítés
Szinte semmi máshoz nem hasonlítható a reggel frissen főzött kávé illata. De ez az egyszerűen elkészített kávé az ízével is lenyűgözi a kávéi szerelmeseit. Egy ok, amiért a filterkávé ma népszerűbb, mint valaha.
„A filterkávé visszatér! A Tchibo-nál mindenki megtalálja maga számára a legjobb minőséget” – mondja a Tchibo kávé-sommelierje, Benjamin Widegreen.
A filterkávé egyszerűn elkészíthető – akár géppel, akár valamilyen kézi kávéfőzővel, mint a pour over vagy a dugattyús kávéfőző. A Tchibo-nál elmerülhet a filterkávé világában. Válasszon szemes vagy őrölt kávéink közül, és győződjön meg kitűnő filterkávéink egyedülálló ízéről.
Hogyan válasszam ki a megfelelő filterkávét?
Egy csésze frissen főzött kávé sokkal több, mint csupán egy forró ital. Sokak számára pár percnyi nyugalmat, fellélegzést, az ízek élvezetét jelenti. És természetesen a maximális ízélmény pillanatát. Az ízt általában a filterkávé intenzitása és erőssége határozza meg. A Tchibo Klassik termékcsaládja négy különböző filterkávét kínál, melyek között mindenki megtalálja az ízlésének megfelelőt:
Egy csésze frissen főzött kávé sokkal több, mint csupán egy forró ital. Sokak számára pár percnyi nyugalmat, fellélegzést, az ízek élvezetét jelenti. És természetesen a maximális ízélmény pillanatát. Az ízt általában a filterkávé intenzitása és erőssége határozza meg. A Tchibo Klassik termékcsaládja négy különböző filterkávét kínál, melyek között mindenki megtalálja az ízlésének megfelelőt:
Minőség és felelősségvállalás – fenntartható módon előállított kávé
A kávészemek elsősorban származási országuk éghajlati viszonyainak köszönhetik egyedülálló ízüket. Sok napsütés, nedves, meleg klíma és tápanyagban gazdag talaj – ez az, amit a kényes kávécserje igényel. Az Etióp-magasföldön például vannak olyan kávéültetvények, melyeken még ma is hagyományos módon folyik a termesztés és a szüret – műtrágyák használata nélkül. Bio minőségű Tchibo filterkávénkhoz itt a kávécseresznyéket nagy gondossággal, egyesével, kézzel szedik. Mi is az ehhez hasonló farmokat támogatjuk.
A kávészemek Privat Kaffee kávéink esetében is Rainforest Alliance tanúsítvánnyal rendelkező farmokról származnak – 100%-ban fenntartható kávétermesztésből. A független környezetvédelmi szervezettel együttműködésben fenntartható módon támogatjuk a kávétermesztők életkörülményeit, és hozzájárulunk a természet megóvásához. Ahhoz, hogy a talaj hosszú távon egészséges és termékeny legyen, a növényvédő szerek és a műtrágyák használata ellen küzdünk – a környezetért. Így valamennyi zöld békával jelölt kávénk termesztése ökológiai és társadalmi szempontból fenntartható módon történt.
Filterkávé-készítés – a kávékészítés művészete
Ha a Tchibo kávéinak világában már megtalálta kedvencét, akkor most megmutatjuk Önnek, hogyan készítheti el tökéletesen. Hiszen az igazi ínyencek számára a filterkávé elkészítési módja is valóságos művészet.
A tökéletes őrlési finomság
A kávé ízének kialakítása már az őrlésnél kezdődik. Amennyiben a kávészemeket kávédarálóval saját maga, frissen őrli, ügyeljen arra, hogy az őrlemény egyenletes finomságú legyen. A filterkávé elkészítéséhez közepes őrlési finomság ajánlott.
Kávé készítése kézi filterrel
Most már hozzáfoghat a filterkávé kézi filterrel való elkészítéséhez. Helyezze be a megfelelő papír filtert a kézi filterbe, töltsön bele őrölt kávét, és forró vízzel (az ideális hőmérséklet 92 és 96 °C közötti), körkörös mozdulatokkal forrázza le.
Kávé készítése pour overrel
Itt a filterkávé egy boroszilikát üvegből készült kisebb kannában, tartós filter használatával készül. A pour over kanna használata rendkívül egyszerű: Töltsön bele őrölt kávét, majd töltse fel vízzel és hagyja kis ideig ázni (pre infusion). Miután a víz kifolyt, öntse rá a maradékot középről kifelé haladó körkörös mozdulatokkal. És már kész is a pour over kávé!
Filterkávé készítése dugattyús kávéfőzővel
Évtizedek óta az egyik legkedveltebb elkészítési mód: mennyei kávé dugattyús kávéfőzőből. Kezelése egyszerű – csak kanna, őrölt kávé és forró víz szükséges hozzá. A filteres módszerrel ellentétben itt a kávéolajok a kávéban maradnak, így harmonikus aroma jön létre. Olvassa el itt, hogyan készíthet tökéletes filterkávét dugattyús kávéfőzővel.