Schließen

Őrölt, pörkölt kávéink

» Szeretettel pörkölve és frissen őrölve a Tchibo-tól.
Egyes válogatott fajtákat szemes kávé formájában is kínálunk. «
Indre B. A Tchibo kávé-sommelière-je
 
 

Klasszikusan ízletes

Fedezze fel kávéink sokféleségét: enyhébb és erősebb változatokban!
 
 
 

Frissen őrölve a legfinomabb

Van-e kellemesebb, mint a frissen őrölt kávé illata? Praktikus kávédarálóinkkal kávéját közvetlenül az elkészítés előtt őrölheti meg – csodálatos frissesség és aroma lesz az eredmény!

A következő elkészítési módokat javasoljuk:

Szinte semmi máshoz nem hasonlítható a reggel frissen főzött kávé illata. De ez az egyszerűen elkészített kávé az ízével is lenyűgözi a kávéi szerelmeseit. Egy ok, amiért a filterkávé ma népszerűbb, mint valaha.
„A filterkávé visszatér! A Tchibo-nál mindenki megtalálja maga számára a legjobb minőséget” – mondja a Tchibo kávé-sommelierje, Benjamin Widegreen.
A filterkávé egyszerűn elkészíthető – akár géppel, akár valamilyen kézi kávéfőzővel, mint a pour over vagy a dugattyús kávéfőző. A Tchibo-nál elmerülhet a filterkávé világában. Válasszon szemes vagy őrölt kávéink közül, és győződjön meg kitűnő filterkávéink egyedülálló ízéről.
Egy csésze frissen főzött kávé sokkal több, mint csupán egy forró ital. Sokak számára pár percnyi nyugalmat, fellélegzést, az ízek élvezetét jelenti. És természetesen a maximális ízélmény pillanatát. Az ízt általában a filterkávé intenzitása és erőssége határozza meg. A Tchibo Klassik termékcsaládja négy különböző filterkávét kínál, melyek között mindenki megtalálja az ízlésének megfelelőt:
  • “Feine Milde” ¬– természetesen lágy aromával
  • “Der Herzhafte” – klasszikus íz, kiegyensúlyozott aromával
  • “Beste Bohne” különösen testes ízzel
  • vagy “Sana” – a kíméletesen koffeinmentesített változat
Mind a négy Tchibo kávé a legjobb arabica kávészemekből készül. Annak érdekében, hogy filterkávéink ne veszítsék el finom aromájukat, aromazáró csomagolás védi őket az oxigéntől, a nedvességtől és a fénytől. A legjobb ízélményért!
A kávészemek elsősorban származási országuk éghajlati viszonyainak köszönhetik egyedülálló ízüket. Sok napsütés, nedves, meleg klíma és tápanyagban gazdag talaj – ez az, amit a kényes kávécserje igényel. Az Etióp-magasföldön például vannak olyan kávéültetvények, melyeken még ma is hagyományos módon folyik a termesztés és a szüret – műtrágyák használata nélkül. Bio minőségű Tchibo filterkávénkhoz itt a kávécseresznyéket nagy gondossággal, egyesével, kézzel szedik. Mi is az ehhez hasonló farmokat támogatjuk.

A kávészemek Privat Kaffee kávéink esetében is Rainforest Alliance tanúsítvánnyal rendelkező farmokról származnak – 100%-ban fenntartható kávétermesztésből. A független környezetvédelmi szervezettel együttműködésben fenntartható módon támogatjuk a kávétermesztők életkörülményeit, és hozzájárulunk a természet megóvásához. Ahhoz, hogy a talaj hosszú távon egészséges és termékeny legyen, a növényvédő szerek és a műtrágyák használata ellen küzdünk – a környezetért. Így valamennyi zöld békával jelölt kávénk termesztése ökológiai és társadalmi szempontból fenntartható módon történt.
Ha a Tchibo kávéinak világában már megtalálta kedvencét, akkor most megmutatjuk Önnek, hogyan készítheti el tökéletesen. Hiszen az igazi ínyencek számára a filterkávé elkészítési módja is valóságos művészet.

A tökéletes őrlési finomság
A kávé ízének kialakítása már az őrlésnél kezdődik. Amennyiben a kávészemeket kávédarálóval saját maga, frissen őrli, ügyeljen arra, hogy az őrlemény egyenletes finomságú legyen. A filterkávé elkészítéséhez közepes őrlési finomság ajánlott.

Kávé készítése kézi filterrel
Most már hozzáfoghat a filterkávé kézi filterrel való elkészítéséhez. Helyezze be a megfelelő papír filtert a kézi filterbe, töltsön bele őrölt kávét, és forró vízzel (az ideális hőmérséklet 92 és 96 °C közötti), körkörös mozdulatokkal forrázza le.

Kávé készítése pour overrel
Itt a filterkávé egy boroszilikát üvegből készült kisebb kannában, tartós filter használatával készül. A pour over kanna használata rendkívül egyszerű: Töltsön bele őrölt kávét, majd töltse fel vízzel és hagyja kis ideig ázni (pre infusion). Miután a víz kifolyt, öntse rá a maradékot középről kifelé haladó körkörös mozdulatokkal. És már kész is a pour over kávé!

Filterkávé készítése dugattyús kávéfőzővel
Évtizedek óta az egyik legkedveltebb elkészítési mód: mennyei kávé dugattyús kávéfőzőből. Kezelése egyszerű – csak kanna, őrölt kávé és forró víz szükséges hozzá. A filteres módszerrel ellentétben itt a kávéolajok a kávéban maradnak, így harmonikus aroma jön létre. Olvassa el itt, hogyan készíthet tökéletes filterkávét dugattyús kávéfőzővel.