Filterkávé-készítés – a kávékészítés művészete
Ha a Tchibo kávéinak világában már megtalálta kedvencét, akkor most megmutatjuk Önnek, hogyan készítheti el tökéletesen. Hiszen az igazi ínyencek számára a filterkávé elkészítési módja is valóságos művészet.
A tökéletes őrlési finomság
A kávé ízének kialakítása már az őrlésnél kezdődik. Amennyiben a kávészemeket kávédarálóval saját maga, frissen őrli, ügyeljen arra, hogy az őrlemény egyenletes finomságú legyen. A filterkávé elkészítéséhez közepes őrlési finomság ajánlott.
Kávé készítése kézi filterrel
Most már hozzáfoghat a filterkávé kézi filterrel való elkészítéséhez. Helyezze be a megfelelő papír filtert a kézi filterbe, töltsön bele őrölt kávét, és forró vízzel (az ideális hőmérséklet 92 és 96 °C közötti), körkörös mozdulatokkal forrázza le.
Kávé készítése pour overrel
Itt a filterkávé egy boroszilikát üvegből készült kisebb kannában, tartós filter használatával készül. A pour over kanna használata rendkívül egyszerű: Töltsön bele őrölt kávét, majd töltse fel vízzel és hagyja kis ideig ázni (pre infusion). Miután a víz kifolyt, öntse rá a maradékot középről kifelé haladó körkörös mozdulatokkal. És már kész is a pour over kávé!
Filterkávé készítése dugattyús kávéfőzővel
Évtizedek óta az egyik legkedveltebb elkészítési mód: mennyei kávé dugattyús kávéfőzőből. Kezelése egyszerű – csak kanna, őrölt kávé és forró víz szükséges hozzá. A filteres módszerrel ellentétben itt a kávéolajok a kávéban maradnak, így harmonikus aroma jön létre. Olvassa el itt, hogyan készíthet tökéletes filterkávét dugattyús kávéfőzővel.