Férfi sálak – nyakmelegítő és stíluselem egyben

Télen egy meleg sál elengedhetetlen tartozék. Készüljön vastagabb merinó gyapjúból vagy finom gyapjúkeverékből - ha kint viharos az időjárás vagy havazik, ne induljon el sál nélkül. Egy divatos sál viszont a többi évszakban is praktikus lehet, ugyanis tökéletesen vonzza a tekinteteket. Legyen az egy irodába való elegáns selyemsál vagy sportos nyaksál a szabadidős elfoglaltságokhoz – a Tchibo divatos férfi sálak nagy választékát kínálja.
Akciós ár 14 995 Ft 12 995 Ft Quickshop
néhány darab kapható
Akciós ár 2 995 Ft 1 595 Ft Quickshop
néhány darab kapható
néhány darab kapható
Akciós ár 5 495 Ft 4 495 Ft Quickshop
Akciós ár 5 495 Ft 4 495 Ft Quickshop
néhány darab kapható
Akciós ár 3 995 Ft 3 295 Ft Quickshop

Így kössön meg egy férfi sálat

A sál helyes megkötése sok férfi számára okoz fejtörést. Habár egy elegáns selyemsálat úgy is megköthet, mint egy nyakkendőt, a téli sálak esetében érdemes egy másik technikát alkalmaznia. A hurokkötés gyors és egyszerű módszer, amely során ketté kell hajtani a sálat és mindkét végét át kell húznia a hurkon. Egy hosszú sál esetében a legpraktikusabb, ha azt kétszer tekeri a nyaka köré, a végét pedig hagyja egyszerűen lógni. Ha nem akar azon agyalni, hogy hogyan kösse meg a sálját, válasszon egyszerűen egy divatos körsálat. Ezt az O alakú kiegészítőt szimplán egyszer vagy kétszer a nyaka köré kell tekernie és már indulhat is.
Egy sapkát, kesztyűt és téli sálat viselő szakállas férfi egy hóval borított erdőben áll és az ég felé nyújtja a kezét.

Mutatós és meleget ad a hideg napokon: a téli sál

A téli sál több egy nyakmelegítőnél: stílusos kiegészítő is egyben, amely a szettjével kapcsolatban felteszi a pontot az i-re. Az viszont nem mindegy, hogy mikor melyik sálat választjuk. A vastag sálakat inkább a szabadidős programokhoz ajánljuk, még a hideg napokon is. Választhat egyszínű vagy mintás darabot – borús időben pedig akár egy színeset is. Az irodába vezető útra jobb, ha finomkötött- vagy kasmír férfi sálat választ. A fekete, antracit vagy sötétkék különösen jó választás, de akár egy szerény minta is elegánsan hathat.
Egy fiatal férfi kockás férfi sálat visel és egy őszi napon a parkban áll.

A kockás férfi sálak

Egy kockás sállal szinte minden szettet fel lehet dobni. Legyen a minta kis-, nagy-, sakktábla- vagy vichy-kockás, a választásának csak a képzelet szabhat határt. Különösen elegánsak a skót kockás, másnéven a tartán mintájú férfi sálak. A különböző minták gyakran több száz évre nyúlnak vissza és a skót családok klánokhoz való tartozását jelképezték. A kockás mintát nem csak sálakon viselték, hanem a hagyomános kilteken, a skót szoknyákon is. Az, hogy milyen alapszínű sálat választ, csupán a személyes ízlésétől és a ruhatárától függ. Továbbá a skót kockás minta elegáns gyapjúkabáttal és parkával is jól mutat.

Cowboy vagy üzletember: a férfi nyaksál

A sál mellett más lehetősége is akad, egy férfi kendő például kevésbé melegít, de annál stílusosabb kiegészítőként szolgál. Egyszínű vagy mintás, pamut vagy selyem – egy kendővel jól kifejezheti saját stílusát, a háromszög alakú kendővel pedig sportos és laza lehet a megjelenése, amit cowboy sítlusban is viselhet, úgy, hogy vége előre álljon. A csücsköket egész egyszerűen kösse össze a nyakánál. Ha a kendőt egy elegáns szetthez – például egy fehér inghez – szeretné viselni, választhat selyemből készült verziót is. Ezt úgy is megkötheti, mint egy nyakkendőt vagy egy egyszerű hurokkötés-módszerrel a nyaka köré tekerheti. Rendeljen elegáns férfi kendőt kedvező áron a Tchibotól.

Így mossa a sálját

Az, hogy hogyan kell mosnia a sálat, az teljes mértékben az anyagától függ. Míg a vastag pamutkendőket 40 fokon, univerzális mosószerrel is moshatja, a gyapjú és a selyem különleges bánásmódot igényel. A gyapjú sálakhoz használjon egy speciális gyapjú mosószert és gyapjú mosási programot állítson be. A kasmír sálakat legjobb, ha kézzel mossa. Az érzékeny anyagú selyemsálakat pedig érdemes egy mosózsákba rakni, hogy megvédjék az anyagot. Általános érvényű tanácsként elmondható, hogy mosás előtt mindenképp ellenőrizze a ruhacímkén lévő mosási előírásokat. Így biztos lehet benne, hogy nem tesz kárt az anyagban.
A férfi sálak megfelelő kezelése: Közeli kép egy mosógépről, amelyet épp folyékony mosószerrel töltenek meg.

Minőségi jelölések a kiválóságért és a fenntarthatóságért

Ha férfi sálat rendel a Tchibotól, egyrészt pénzt spórol, másrészt pedig biztos lehet benne, hogy kiváló minőségű terméket vásárol. Ezt jelenti a TCM minőség-tanúsítványunk – ami a „Tchibo Certified Merchandise” rövidítése. Termékeink teljes gyártási folyamatát állandó minőség-ellenőrzések alá vetjük. Ez a nyersanyagok gondos kiválasztásával kezdődik, és minden egyes gyártási folyamaton át, egészen az értékesítésig terjed. Ha az organikus pamutból készült termékeket részesíti előnyben, keresse az „OCS 100” és „OCS Blended” jelöléseket. A férfi sálak mellett kínálatunkban számos további kiegészítőt, például öveket talál.
Egy sálat viselő férfi a hátán viszi kislányát, a felesége pedig önfeledten szalad mellettük. Mindenki visel őszi ruhát.